Şimdi Ara

Trafik Sigortası Yetkili serviste yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar trafik kazası yaptım, karşı tarafın trafik sigortası karşılıcak hasarı. Aracım Chevrolet marka ve Opel yetkili servisine götürdüm. Bizim trafik sigortasıyla anlaşmamız yok para cebinizden çıkar dedi.

Bu durumda ben fazladan para mı vermiş olucam? Kimisi diyor servis yapar 20.000 tl tutar ama sigorta sana 15.000 yatırır böyle birşey mümkün mü?

Veya diyorlarki servis orjinal parça kullanmak ister, trafik sigortası yan sanayi ister anlaşamazlar, veya servis işçiliği yükske yazar exper kabul etmez ve yetkili servis arabanı almanı ister. Sen exper parası ve yattı parası verirsin boşa vs. diye. BÖyle bişey var mı?

• Trafik sigortası orijinal parçaları karşılamaz. Muadil ile orijinal arasındaki farkı ödersiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawyer066

Trafik sigortası orijinal parçaları karşılamaz. Muadil ile orijinal arasındaki farkı ödersiniz
    Peki ustam mesela şuanki trafik sigortası ödeme tutarı 36.000 tl. Benim aracımın değeri 45.000 tl karşı tarafın trafik sigortası yaptırıcak. Aracım perte çıktı veya onarıldı değer kaybı davası açtım diyelim.

36.000 tlsini sigorta karşılıyor diğer kalan kısım hatalı karşı tarafa dava mı açılıyor. Yoksa benim 45.000 tlmin tamamını sigorta karşılayıp 36.000 ile 45.000 arasındaki 9000 lik farkı karşı taraftan kendisi mi alıyor?
  • Sigorta bazen limit üstünde olsa da ödeme yapıyor eğer ödemezse hatalı kişiye dava açmanız gerekir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamire verdiğin servisin karşı tarafın sigortası ile anlaşması yoksa tamir masrafının tamamını öncelikle sen servise ödersin. Trafik sigortası muadil parça üzerinden ödeme yapıyor. Yani markanın yetkili servisinde orijinal parça ile yapılan işlemler için bir fark çıkacaktır. Aldığın fatura ile birlikte sigortanın karşıladığı muadil parça üzerinden hesapladığı kadarını sigortadan geri alırsın. Yaklaşık %20-25 gibi fark çıkar.

Aracın perte çıkarsa trafik sigortası 36000TL'ye kadar karşılar, gerisini karşı taraftan tazmin yoluna gitmen gerekir. Sen 45bin diyorsun ama sigortacılar onun rayiç bedelini daha düşük hesaplıyor.

Tüm bunlarla uğraşmamak için kasko var işte. 40 binlik araca binerken yaptırmıyordum ama rakam 70 bin üzerine çıkınca kaskosuz araç kullanılmaz bu trafikte diyip kasko yaptırıyorum 2 yıldır.

Küçük bir kaza da geçirdim şubat ayı sonunda (konusu da mevcut profilimden bakabilirsin). Tamiri kasko üzerinden başlattım. Yetkili serviste yapıldı işlem. Yetkili servis yüzüne gözüne bulaştırdı orası ayrı tabi (konu içinde mevcut).

Tamir süresince kaskodan sümbül de olsa 10 günlük ikame araç aldım. Kaskoya verdiğim para buradan çıktı zaten. Karşı tarafın sigortasıyla ben uğraşmadım, tamir için fark ödemedim. Kafam rahattı o konuda yani. Kasko, kazada ben haklı olduğum için karşı tarafın sigortasından rücu etti benim hasarsızlığım bozulmadı. Üstüne bir de karşı tarafın sigotasından değer kaybı aldım.

• Karşı tarafın sigorta poliçesine bakın , sigortacınızı arayarak nereyle anlaşmalıysa öğrenin oraya götürüp yaptırabilirsiniz. Kafanıza göre bir servise giderek orijinal parça kullanılacak şöyle yapın böyle yapın diyemiyorsunuz (Poliçenizde ek bir teminat yoksa )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4153B7648 -- 30 Nisan 2019; 13:17:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.