Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.468
Cevap
97
Favori
374.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam egzos muayenesi o araçlar için normal muayenesi nezaman biterse oda ozaman biter yani h.oto için 3 senedir.2 el h.otolar ise 2 senede birdir..
    quote:

    Orjinalden alıntı: l_a_b

    KONU DIŞI OLACAK AMA BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM: SIFIR ARAÇLARIN EGZOS MUAYENESİ KAÇ YIL GEÇERLİ ? TEŞEKKÜRLER.
  • YA ARKADAŞLAR REHİNLİ ARABANIN PLAKASINI DEĞİŞTİREBİLİRMİYİM???BİLGİSİ OLAN VAR SA CEVAP VERSİN LÜTFE.
  • dostum konuyu biraz aç yardımcı olayım
    quote:

    Orjinalden alıntı: ErEn ErKaN

    YA ARKADAŞLAR REHİNLİ ARABANIN PLAKASINI DEĞİŞTİREBİLİRMİYİM???BİLGİSİ OLAN VAR SA CEVAP VERSİN LÜTFE.
  • Dostum Bankadan alınmış daha 22 ay taksidi olan 2005 model doblo 1.9 multujet araba var 47 plakalı taksitleri bitmeden plakayı 01 yapmak istiyorum yapabilirmiyim ayrıca arabanın üstünde hipotek var umarım anlamışsındır
  • konu dağılmasın O VE İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN BİLİNMESİ GEREKENLER!!!!!!!!!!!! bu topic e gel butür sorunları aynı yerde toplayalım
    quote:

    Orjinalden alıntı: ErEn ErKaN

    Dostum Bankadan alınmış daha 22 ay taksidi olan 2005 model doblo 1.9 multujet araba var 47 plakalı taksitleri bitmeden plakayı 01 yapmak istiyorum yapabilirmiyim ayrıca arabanın üstünde hipotek var umarım anlamışsındır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1111 -- 11 Mayıs 2006; 17:02:23 >
  • Merhaba arkadaşlar;

    1 haftalık 2. El aracım var. Daha yeni aldım. Ona kasko yaptırmak istiyorum. Çevreme ve piyasaya sorup araştırdım. Fiyatlar canımı sıktı. Araba konusunda tecrübem az. Sürmeyi bile daha yeni öğreniyorum.

    İnternetten ve Telefonla yaptığım araştırmalarda öğrendiğim rakamlar 850-1300 YTL arası. Genellikle de 1150 ile 1250 YTL arası yoğunlukta. Ben arabayı zaten 13.000 YTL'ye aldım. Yıllık 1300 YTL kasko vermek mantıksız geliyor.

    Sizlerden doğru kasko seçimi yaparken nelere dikkat etmem gerektiği hakkında bilgi istiyorum. Bir de aynı sigorta şirketi adına 2 acentadan birincisi 850 YTL derken diğer acenta 1300 YTL diyor. Bu fark nedir? Adamlara sormadım daha önce size sorayım dedim.

    Arabamın özellikleri:
    Honda Civic 1.4 İS, Düz Vites, Sedan Kasa, 4 Kapılı
    2000 model 78000 Km
    İstanbul Bahçelievlerde oturuyorum.
    Araca orjinalden farklı Alarm ve Radyo Teyp takılı.




  • Dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlisi teminatların eksik olmamasıdır , yani deprem , sel , vs gibi ek teminatların hepsinin alınmış olmasıdır.

    Dikkat edilecek diğer husus , teminatların var ise muafiyet oranları gözden geçirilmelidir , X şirkette deprem muafiyeti %5 iken , y şirket muafiyet olmayabilir veya %20-25 olabilir . Mümkün oldukça muafiyet oranlarının düşük olması gerekir.

    Aynı şirkete bağlı olan iki acentenin 450 YTL civarında fiyat farkı çıkarması mümkün değildir bence , acentenin indirimi max 200 YTL civarında olur.

    Her iki acentedende yazılı teklifname alın , ikisini karşılaştırın, elbet birinde bir eksiklik veya hata vardır .
  • Herhangi bir Kaza durumunda müşteri ve firma arasında polemik yaratacak hususları merak ediyorum. Bir de herşeyi başta konuşsak bile daha sonra vadedilen teminatların yerine getirilmemesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

    İyi günler.
  • Merhaba,
    Arkadaşlar benim adıma ruhsatlı 2000 model aracımın kaskosunu mart ayında yeniledim.Fakat bu ara yeni bir araç almayı düşünüyoruz. Bu araca toyota corolla olacagında ve kardeşimin % 12 lik çalışan indirimi olacagından aracın onun üzerine olması gerekiyor. Bu durumda benim şu anki aracımın kaskosunun yeni aracın üzerine tüm indirim hakları ile geçmesi mümkünmü..şu anki kasko ray sigortadan.. teşekkürler..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bdx

    Merhaba,
    Arkadaşlar benim adıma ruhsatlı 2000 model aracımın kaskosunu mart ayında yeniledim.Fakat bu ara yeni bir araç almayı düşünüyoruz. Bu araca toyota corolla olacagında ve kardeşimin % 12 lik çalışan indirimi olacagından aracın onun üzerine olması gerekiyor. Bu durumda benim şu anki aracımın kaskosunun yeni aracın üzerine tüm indirim hakları ile geçmesi mümkünmü..şu anki kasko ray sigortadan.. teşekkürler..


    Maalesefki kasko poliçenize yeni aracınızı dahil edemezsiniz , kendi poliçenizi iptal ettirip kardeşiniz üzerine yeni bir kasko poliçesi kesilmelidir.
  • peki kendi kasko poliçem daha yeni ve taksitlerini ödüyorum.Bunu şu an iptal etsem paramı geri alabilirmiyim ki...
  • Kullandığınız gün kadar prim alınır , geri kalan prim tutarı ise size iade poliçesinde yazan rakam şeklinde iade edilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcetintr

    Herhangi bir Kaza durumunda müşteri ve firma arasında polemik yaratacak hususları merak ediyorum. Bir de herşeyi başta konuşsak bile daha sonra vadedilen teminatların yerine getirilmemesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

    İyi günler.




    Aracınızı anlaşmalı servis kapsamında olan servise götürürseniz ve şaibeli bir hasarınız olmaz ise hiçbir şekilde sigortacı ile aranızda olumlu veya olumsuz dialog geçmez , hasarınız olabilecek en kısa sürede giderilir.
  • Ya arkadaşlar geçen bir kaza yaptık. Trafik polisi biraz bizi heyecanlandırdı "kasko ters şeritte olan kazayı karşılamıyor" diye. Benim bildiğim bir tek alkollü iken yapılan kazaları ödemiyor. Nedir arkadaşlar doğrusu? Acil cevabınızı bekliyorum. Şİmdiden Teşekkürler...
  • Kasko sigortanız alkollü araç kullanımı hariç her türlü hasarınızı karşılar .
  • 94 model lada samaram var.3 yıldır bende ve sürekli kasko yaptırdım.ilk yıl ray sigortadan iki yıldırda güneş sigortadan.ama şu anda 12 yaşında kasko yaparlarmı? bi bilgisi olan varsa yardımcı olsun arkadaşlar.poliçem 06.06.06 da bitiyor.
  • Bazı şirketler kesinlikle yapmıyor 10 yaş üzeri araçlara kasko yapmıyor, ama yapan az da olsa var . Mesela Koç Allianz ve güven sigorta yapıyor .
  • slmlar benim 2005 model aracım da biri park yerinde olan biride benim yapmış olduğum iki adet ufak çaplı hasar ve tamponumda muhtelif çizikler boya kalkması felan var bunları aynı anda kaskomdan (aksigorta) yaptırmam mümkün mü? bayii den yalnızca birisini yaptırabileceğim ve exsperin tüm aracın foto sunu çekip o anda olan hasarları tespit ettiği ve daha sonra o hasarları kosko dan yapamayacağım söylendi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: haser82

    slmlar benim 2005 model aracım da biri park yerinde olan biride benim yapmış olduğum iki adet ufak çaplı hasar ve tamponumda muhtelif çizikler boya kalkması felan var bunları aynı anda kaskomdan (aksigorta) yaptırmam mümkün mü? bayii den yalnızca birisini yaptırabileceğim ve exsperin tüm aracın foto sunu çekip o anda olan hasarları tespit ettiği ve daha sonra o hasarları kosko dan yapamayacağım söylendi...


    hasar tazminatlarınızı alabilmek için hasar anında sigortacıya haber vermek sigortalının yükümlülüğüdür. hasarınız olmuş fakat üzerinden zaman geçmiş nitekim sigortacının insiyatifinde olan bir durum ama hiç bir şirketin eski hasarları ödeyeceğini zannetmem. ancak son hasarınızı alabilirsiniz
  • arkadaşlar adımın baş harflerinden oluşan bi plaka istiyorum bunun için neler yapmam gerekir bilen var mı acaba????


    34 KRY **** gibi bişey istiyorum ben...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.