Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (174. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.787
Cevap
117
Favori
396.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Velasew06

Resmen rezalet kaza yok hasar yok geçen sene 600 tl olan sigorta 1500 tl!! Neye kime göre siyaset yapınca kızıyorsunuz. Bi yazaarın dediği gibi müstehak.!! Toplu eylem gerek. Arabanın değerinden fazla fiyatlar vsvs... 1 araba kendine 1 araba devlete aldığımız yetmedi. şimdi de sigortayı 1 tane bana 2 devlete yapıyoz.
    Hiç mi dava açan vs yok arkadaş.

Dava açan çok lakin cevap yok.

Davalar birleştirildi mesela lakin sonuç alınamadı.

Sigortacı olarak bende dava açtım , hatta ilk açan kişilerden birisiyim. Bana haber gelecek şekilde lisansımın iptal edileceği söylendi.

Maalesef kurallara uymayan insanlar olduğu sürece ve her işe siyaset karıştırıldığı sürece bu durum böyle devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Velasew06 V kullanıcısına yanıt
    Hocam eğri oturup doğru konuşmak lazım,

Eskiden trafik sigortası sadece maddi + manevi tazminat ödüyorlardı bunun üzerine birde Değer kaybı tazminatı eklendi, hem de 2 yıl geriye dönüp talep edebilme hakkı ile. Her kaza sonrasında değer kaybı tazminatı da talep ediliyor haklı olarak araç sahipleri tarafından. Bu durumda sigorta şirketinin maliyetleri arttı.

Sigorta şirketleri arasında rekabete giren var girmeyen var, eskiden her sigorta şirketi trafik sigortası kesmek isterken artık dönem dönem kesmek istiyorlar kesmek istediği zaman fiyatını düşürür rakip şirketlere göre sonra yine zam yapar ki kimse onu tercih etmesin.

Araştırma yapılırsa belki daha uygun fiyat bulunabilir. Velhasıl kelam kaza bela yok iken 600 TL'den 1500 TL'ye çıkan sigorta primini hiç duymadım.
  • frenze kullanıcısına yanıt
    sampo japan da da var. Hasarsızlık indirimini koruyor.
  • Uygun fiyattan araba ve motosiklet sigortanızı yaparım arkadaşlar acente sahibiyim mesajla ulaşabilirsiniz
  • Milletin psikolojisi bozuk trafikte nasil araç kullanıyorlar baksanıza makas atanlar kirmizi da geçenler içki içenler önce psikolojik destek şart.

• Trafik sigortası 2014 yılı 200 tl den yapılan poliçe 2015 yılı 400 e yükseldi, 2016 da 400 den 800 e,, zar zor araştırmalar neticesinde doğadan, ev sigortası dahil 600 liraya yapıldı,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene 500'e yaptırdığım trafik sigortası için AS bu sene 712 teklif verdi. generali genel müdürlükten aradılar 528'e düştü bende yaptırdım.
  • trabzon61_66 T kullanıcısına yanıt
    Valla ister inanın ister inanmayın. Serviste sol katlanır ayna komple ve sol ön çamurluk boyasına (düzeltme yok) 1995.00 lira fatura kesildi. Araç megane 3. Eksper gözümün önünde aynaya 150.00 lira sol ön çamurluk boyası ve ayna kapak boyasına 300.00 lira yazdı. Orjinal olsun diye servise baskı uyguladım. Sorun çıkarsa orjinal olmayan parçadan ben sizi bilirim dedim. Onun üzerine orjinal parçaya döndüler eksper ile anlaşıp. Bu devirde sms sorgulamasına da fazla takılmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Düşünsenize 1 parça boya ve sol ayna değişimi o hasar kaydı desem kimse inanmaz herhalde ;)
    Diyeceğim o ki fiyatlar çok şişiriliyor.

• Bu arada mevcut trafik sigortamızı iptal ettirerek yeni bir sigorta yaptırabiliyormuyuz? Misal mevcut sigortayı iptal ettirmeden yeni sigorta yapılırmı? Yeni sigorta yapıldıktan sonra eski sigortayıda iptal ettirebilirmiyiz. Sanki bununla ilgili bir çalışma yapıldı diye hatırlıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
  • Lampetia L kullanıcısına yanıt
    Evet yaptırabilirsiniz.

90 Gün yasal süre vardır. Eski poliçeyi iptal etmeden yapmak zorundasınız ne yazık ki.

• Lampetia L kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis ise şişirir hocam çünkü aylık en kötü 150.000 TL giderleri var :)
  • Yeni aldığım araca henüz plaka taktırmadım
    34 ile 55 plaka arasında kararsız kaldım ikisinide alma şansım var
    Kasko ve trafik sigortası açısından ne kadar fark eder?
    Birde şuan kullandığım araç plakası 34 onu yeni araca taktırmak istedim sarıyerde ikametgah göstermemi istediler araç oradaki trafik şubeye kayıtlıymış
    Bu konuda nasıl bir yol izlenebilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cafcufff C kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle 55 plaka çok fazla fark olmasa da daha uygun çıkacaktır,

aracınızı satarken noterde sözleşmeyi plaka değişikliği ile satacaksınız, aracı alan kişi araca yeni plaka tahsis ettirecek sizin plakanız boşa düşecek, sizde ikametgahınızı Sarıyer'e aldırıp trafik vakfına bağış yaparak plakayı yeni araca taktıracaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cafcufff

Yeni aldığım araca henüz plaka taktırmadım
    34 ile 55 plaka arasında kararsız kaldım ikisinide alma şansım var
    Kasko ve trafik sigortası açısından ne kadar fark eder?
    Birde şuan kullandığım araç plakası 34 onu yeni araca taktırmak istedim sarıyerde ikametgah göstermemi istediler araç oradaki trafik şubeye kayıtlıymış
    Bu konuda nasıl bir yol izlenebilir?

İstanbul risk bakımından diğer ille nazaran daha riskli olduğundan trafik sigortaları daha yüksek tutar. Tabi sadece İstanbul değil Ankara İzmir vb büyük iller.
  • kasko süresi 1 ay sonra bitiyor. yeniden yaptırmayı düşünmüyorum ama bir hasarı yaptırmam gerekiyor. hasar tamir işlemleri ne kadar sürüyor..yani bitime 1 hafta kala servise götürsem eksperin gelmesi onay vermesi diğer işlemler için bir sorun olur mu? poliçeyi yeniletmeyeceğim o yüzden soruyorum bitime kaç gün önceden götüreyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerbuga

kasko süresi 1 ay sonra bitiyor. yeniden yaptırmayı düşünmüyorum ama bir hasarı yaptırmam gerekiyor. hasar tamir işlemleri ne kadar sürüyor..yani bitime 1 hafta kala servise götürsem eksperin gelmesi onay vermesi diğer işlemler için bir sorun olur mu? poliçeyi yeniletmeyeceğim o yüzden soruyorum bitime kaç gün önceden götüreyim?

Aynı gün götürseniz bile dosya açmak zorunda kalırlar.

Ancak sorunsuz olması için 15 gün önceden götürmeniz en ideali olur.
  • kerbuga K kullanıcısına yanıt
    En kısa sürede götürmenizi tavsiye ederim,

onarım işlemi mevcut hasara ve götürdüğünüz servisin yoğunluğuna göre değişir.

ufak çizikleri aynı gün halledip veriyorlar bazen de yoğun olduklarından 2 gün sonra teslim ediliyor.

Kimi hasarlarda parça Türkiye'de yok sırf 2 hafta yut dışından parça bekleniyor,

Duruma göre değişir yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 30 Kasım 2016; 13:38:17 >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    damneed D kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim..aslında öğrenemk istediğim kasko süresi bitmeden önce başvuru yapmanın yeterli olup olmayacağı idi..yani 10 gün kala başvurduk ama işlemler uzadı parça gelmedi vs..bütün işlemler kasko geçerlilik süresinden sonra bitti. burada bir sıkıntı oluyor mu onu merak etmiştim. yeni poliçe imzalamak zorunda kalmak gibi..

dediğiniz gibi erkenden vermek lazım..ustaya sordum. hasar 4-5 gün sürer dedi. bu hafta teslim ederim artık..
  • kerbuga K kullanıcısına yanıt
    Başlangıç ve Bitiş tarihi arasında ki bir tarihte olan kazayı teminat içerisinde ise ödemesini yapmak zorundadırlar.

Ödeme yapmazlar ise şayet önce siz ödeyip faturayı alıp tahkime başvurursunuz faiziyle birlikte tahsil edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 1 Aralık 2016; 0:11:0 >
  • Forumdan bir arkadaşımıza Trafik sigortası ve kasko hazırlanıp gönderilmiş ayrıca ferdi kaza sigortası hediye edilmiştir. Kazasız hasarsız günler.
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.