Şimdi Ara

Trafik Sigortası Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakında tatile gideceğim. Memlekette araba olduğu için kendi arabamı götürmeyeceğim. Pek yol gitmeyi sevmiyorum.

Şöyle bir durum var. Tatilimin başlangıcında trafik sigortam bitiyor. Araba garajda yatacak. Tatil bitince -iki ay sonra döneceğim- yaptırsam hasarsızlık indirimim kaybolur mu?Yoksa bitiş tarihi ile yenileme tarihi arasında zaman geçmesi indirimimi etkilemez mi?

• Ruhsati yaninizda goturseniz gittiğiniz yerde yaptirabilirsiniz galiba sigorta acentesi varsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır efendim ben yaptırmak istemiyorum olmaz mı onu soruyorum.
  • Poliçenizde yazar. Benim kaskoda bu süre 6 ay mesela..

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Poliçenizde yazar. Benim kaskoda bu süre 6 ay mesela..

Yani poliçe üzerinde yazan süre içerisinde yaparsam herhangi bir ceza ve indirim kaybına uğramıyorum değil mi üüstadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelikuputis

quote:

Yani poliçe üzerinde yazan süre içerisinde yaparsam herhangi bir ceza ve indirim kaybına uğramıyorum değil mi üüstadım?

Hayır.
  • bildiğim kadarıyla sigorta bittikten sonra aylık %5 faiz isliyor ama emin değilim yine bir sigorta acentesiyle görüsün derim.
    edit: söyle bir bilgi buldum hocam :
    Sürücüler de zorunlu trafik sigortalarının süresi dolduğunda sigorta yenileme yapmak zorundalar. Sigortanın bitiş tarihinden itibaren yenilemenin gecikmesi durumunda, her ay için primin yüzde 5’i oranında ceza ödenecek. Ancak bu ceza tutarı toplamda primin yüzde 50’sini geçemeyecek. Aynı şekilde ilk kez araç sahibi olan sürücüler de trafik sigortası yaptırmamaları halinde aynı cezayla karşı karşıya kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeLLaT_1905 -- 23 Mayıs 2014; 18:45:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trafik cezası hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Ev sigorta hakkında yardım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaptırmak istememe sebebin nedir peki?
  • quote:

quote:

quote:

Hayır.

http://forum.donanimhaber.com/m_23698526/tm.htm

Tam bilgi burada yazıyor üstadım:

Alıntı:

Trafik sigortaları bitiş tarihlerinden sonra yaptırılırlarsa ceza uygulanır. Cezanın nasıl uygulandığına gelince. Trafik sigortalarında 7 basamak vardır. Bunlar %20-15-10 indirim ile %0-%10-%20-%40 yükseltim. Diyelimki geçen seneden aracınızın %15 indirimi var. 3 haziranda bitiyor sigortanız. Eğer 3 haziran ve öncesinde yenilerseniz kazanız yoksa trafik sigortanızı 1 üst basamak olan %20 indirimli yaptırırsınız. Eğer 4 haziranda yaptırırsanız bu sefer bir alt kademeye düşer yazni %10 indirimli yaptırırsınız. %10 kaybınız olur. Bu tarihten itibaren yaptırmadığınız her 30 günün sonunda tarifeniz bir alt kademeye düşer. 3 temmuza kadar yaptırmazsanız poliçeniz normal tarifeden, 3 ağustosa kadar yaptırmazsanız %10 cezalı gibi aylar itibariyle %40 yükseltime kadar çıkar.

Bu konunun sadece tek bir istisnası var. O da poliçe bitiş tarihiniz hafta sonuna denk gelirse,haftanın ilk iş günü poliçenizi yaptırdığınız zaman hakkınız korunur. Örn 31 mayıs Cumartesi biten trafik sigortanızı 2 haziran pazartesi cezaya girmeden yaptırabilirsiniz.

Cezaya girmemek ve aracınızın trafik kontrollerinde ceza yememesi için Zorunlu trafik sigortanızı zamanında yaptırmaya özen gösterin

• Bir gün dahi geciktirirseniz ceza ödemek zorunda kalırsınız..( tecrübeyle sabit... )
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

Yaptırmak istememe sebebin nedir peki?

Kardeş geçen yıl yeni alınca ilk sigortamı 540 tl ye yaptırdım. O da bir sürü teklifin en uygunuydu. Bu yıl da yaklaşık aynı fiyat olacaktır. E kullanmayacğım arabaya günlük olarak sigorta ücreti ödemek istemiyorum. Biliyorsun ödenen sigorta günlük olarak işleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

bildiğim kadarıyla sigorta bittikten sonra aylık %5 faiz isliyor ama emin değilim yine bir sigorta acentesiyle görüsün derim.
    edit: söyle bir bilgi buldum hocam :
    Sürücüler de zorunlu trafik sigortalarının süresi dolduğunda sigorta yenileme yapmak zorundalar. Sigortanın bitiş tarihinden itibaren yenilemenin gecikmesi durumunda, her ay için primin yüzde 5’i oranında ceza ödenecek. Ancak bu ceza tutarı toplamda primin yüzde 50’sini geçemeyecek. Aynı şekilde ilk kez araç sahibi olan sürücüler de trafik sigortası yaptırmamaları halinde aynı cezayla karşı karşıya kalacak.

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çarkçı_başı

Bir gün dahi geciktirirseniz ceza ödemek zorunda kalırsınız..( tecrübeyle sabit... )

Evet öyleymiş o yüzden yaptıracağım.
  • Cevap verilmiş ama sigorta geciktirmenin cezası var.

• quote:

quote:

Kardeş geçen yıl yeni alınca ilk sigortamı 540 tl ye yaptırdım. O da bir sürü teklifin en uygunuydu. Bu yıl da yaklaşık aynı fiyat olacaktır. E kullanmayacğım arabaya günlük olarak sigorta ücreti ödemek istemiyorum. Biliyorsun ödenen sigorta günlük olarak işleniyor.

Sen o sigortayı değil 2 ay bir gün bile aksat, bak ne kadar ceza ödüyorsun... Tavsiye etmiyorum, 2 ay avantaj yaparım derken devam eden yıllarda hep cezalı sigorta ödemek istemiyorsan mecburi trafik sigortasını günü gününe yaptır...

Kazasız günler...

• quote:

quote:

quote:

Sen o sigortayı değil 2 ay bir gün bile aksat, bak ne kadar ceza ödüyorsun... Tavsiye etmiyorum, 2 ay avantaj yaparım derken devam eden yıllarda hep cezalı sigorta ödemek istemiyorsan mecburi trafik sigortasını günü gününe yaptır...

Kazasız günler...

Teşekkürler kardeşim süresinin son günü yaptırıyorum sigortamı.

İlgilenen herkese teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Kazasız günler...

Üstadım hem sana sorayım hem de bir bilen cevaplarsa sevinirim. Şimdi araç sigortasını yaptıracağım fakat arabayı ağustos gibi satma ihtimalim var ev işinden dolayı. Şayet satarsam sigorta primini geri almak için sigortayı yapan iş yerinden mi alacağım, yoksa başka bir şehirde aynı sigorta şirketinin başka bir firmasından alabilir miyim? Ağustosta şehir değiştireceğim. İstanbul'a bir daha gelmem muhtelemen.

• Şehir değiştirmenin hiç bir önemi yok, yaptırdığın şirkete noter satışını faks çekiyorsun işlem tamam, kredi kartı ile ödeme yaptıysan geriye kalan tutar kredi kartına yansıtılıyor... Peşin ödeme yaptıysan vereceğin hesap numarasına yatırılıyor... Dert etme yani...

Allah gönlüne göre versin...
  • Sağol kardeşim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.