Şimdi Ara

Trafik polislerini kim durduracak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul’da trafik polisleri, trafikte seyir halindeki sürücüler için artık tehlike saçıyor. Her gün trafik polislerinin sürücülere haksız olarak kestikleri cezalar, park halindeki araçların yersiz şekilde çekilmesi, araçlar çekilirken araçlara zarar verilmesi, vatandaşlara kötü davranılması yönünde onlarca olay şikâyet konusu ediliyor.
    Aracı çekilip hasar gören hatta hakkında haksız ceza işlemi yapılan kişiler için onlarca davayı avukat olarak ben açtım. Açılan bu davalar, yapılan tüm şikâyetler maalesef İstanbul’da trafik polislerinin bu keyfe keder uygulamalarını durduramadı. İstanbul’da trafik polislerinin uygulamaları, toplum için artık çekilmez bir hale gelmiştir. Trafikçilerin bu kadar hukuk tanımaz davranmalarının nedeni çok açıktır. Kolay yoldan Emniyete kaynak temin etmektir. Trafik güvenliğini sağlamak temel amaç değildir.
    Israrla cezalar kesiliyor, haksız bir şekilde gelişi güzel güzergâhlarda sürücüleri taciz edercesine trafik uygulamaları yapılıyor. Sürücülerin, trafik polislerinin bu davranışlarına yönelik savcılıklara ve mahkemelere yaptıkları şikâyetler dışında, emniyete, valiliğe, İçişleri Bakanlığı’na idari anlamdaki şikâyetleri de bu haksız uygulamaları sonlandıramıyor.

Trafik hizmetleri, emniyet açısından bir gelir kapısı olarak görülüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme, Trafik Şube, Bölge Trafik gibi farklı farklı birimler vardır. Bu birimler emniyete kaynak sağlamak için birbirleriyle yarışıyorlar. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de her ilçenin emniyet teşkilatını güçlendirme derneği var.
    İLÇE EMNİYET DERNEKLERİ

Emniyetin kurmuş olduğu ilçe müdürlükleri bünyesindeki bu dernekler, tamamen göstermelik yapılan tahsilâtların legaliz edildiği sistemdir. Yani vatandaştan para almanın bir yolu olarak kurulmuş derneklerdir. Bu dernekler ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı çalışıyorlar.
    Müdürler kendi ilçelerinde ne kadar huzur ve güvenliği sağladığı kriteri ile değerlendirilmiyor. Hangi müdür derneğine ne kadar para toplamış, derneğin ne kadar parası var ölçüsüyle değerlendiriliyor.

Derneklerse kendilerine en kolay kaynak olarak park halindeki araçları çekmeyi görüyorlar.
    İçişleri Bakanlığı’nın 2011 yılında yayınladığı genelgeye göre, park halindeki araç trafiği engellemiyorsa çekilmeyecek, sadece trafiğin aktığı herhangi bir caddede park edilmiş olması çekilmesi için yeterli değildir. Genelgeye rağmen araçlar hoyratça, düşman malıymış gibi çekiliyor.

Yaklaşık 6 ay önce İnternet Haber Sitesi yazarı Veyis Ateş’in aracı, Şişli de çekilirken çekiciden düşürüldü ve araç pert oldu. Yaptığımız şikâyetler ve açtığımız davalar hala devam ediyor. Ama bu işlemi yapan memur ve çekici çalıştıran dernek, hala aynı işlemi yapmaya devam ediyor. Kimsede yapılan bu kanunsuzluğa dur demiyor.

Ayrıca İstanbul’da trafik vakfına ait çekiciler dışında herhangi bir çekicinin araç çekmesi yasaktır. Bu yasağa rağmen ilçe emniyet müdürlükleri bünyesindeki derneklerin çekicileri birbirleriyle yarışırcasına araç çekiyorlar. Bu dernek çekicileri binlerce araca zarar vermiştir.

İstanbul’da en büyük paranın döndüğü derneklerin başında İlçe Emniyet Müdürlüğü Dernekleri geliyor. Bu paralar denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde kullanılıyor. Derneklere kaynak sağlamak için de trafik polisleri haraç keser gibi milletin üzerine saldırıyor. Gözü dönmüş polislerin ölçü kaide tanımadan para toplama güdüsü ile hareket etmeleri vatandaşı mağdur ediyor. Trafikçiler, vatandaşın yakasını bırakmıyor. Bu derneklerin bir an önce denetim altına alınması gerekiyor.

Trafik kontrolünün ve denetiminin kaynak sağlamak için kullanılmaması gerekiyor. Trafik cezaları ve araç çekme kaynak sağlamanın en kolay yolu olarak görüldüğü sürece trafikçilerin vatandaşa kötü davranmasının önüne geçilemez.

C BÖLGESİ TRAFİK DENETİMİ

İstanbul trafik olarak bölgelere ayrıldığı için Anadolu yakası C bölgesi olarak geçiyor.
    Trafik Denetleme Şube Müdürü, Müdür Yardımcıları, kendi personelini sadece ceza için yarıştırdığından dolayı Anadolu Yakası Sahil Yolunda trafik denetim ekipleri terör estiriyor.
    Ekiplere baskı yapıldığı için akşama kadar kim daha fazla ceza yazacak diye trafik ekipleri de kafalarına göre işlem yapıyorlar. Olur, olmaz yerlerde trafik denetimi adı altında sürücüleri taciz ediyorlar. Artık bu kontrollerin, yani kontrol adı altında yapılan tacizlerin insan hakları ihlali boyutuna vardığı kuşkusuzdur.
    Sivil araçla Anadolu Yakası Sahil yolunda seyir eden her sürücü bu trafik polislerinin zorba davranışlarına her an muhatap olabilir. Hele ki sahil yolunda 199238-326404 sicil numaralı polislerin bulunduğu ekip görev başındaysa hem hayatınız hem aracınız tehlike altındadır.
    Meclis gündeminde, otopark mafyası için 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören bir yasa var. Peki otopark mafyası için ceza getirilirken resmi kıyafetli otopark mafyası için bir şey yapılmayacak mı? Trafik çekicileri otoparklar ile ortak çalışıyor. Çekici ile çekilen araçlardan daha fazla otopark parası alınıyor. Onun için otoparkçılar, trafikçiler ile beraber hareket ediyorlar. Birlikte çalışıyorlar.
    Bu işbirliği C bölgesinde insanlar için eziyete dönüştürülmüş durumda. Trafikçiler yazdıkları ceza ile taltif ediliyor. Ne kadar ceza o kadar itibar. Ne kadar ceza kesilmişse o kadar başarı elde edilmiş sayılıyor.
    Acaba bunlar İl Emniyet Müdürü'nün bilgisi dahilinde mi yapılyor? Yoksa alttakilerin işgüzarlığı mı? Hangisi olursa olsun her iki yönüyle de vahim bir durum var ortada.
    İstanbul Emniyeti’nin C Bölgesi, trafik birimi müdüründen memuruna kadar ceza yazma yarışına girmiştir. Bunları, artık birileri durdurmalı.

Kaynak :http://www.internethaber.com

• Birilerinin başına birşeyler gelmeden durulmaz bu durum.
  • Güzel yazı olmuş...

Duracaklarını zannetmiyorum...
  • Daha iyi gunlerimiz olsa gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence az bile hergün trafikte alkollü sürücüler-ehliyetsiz veletler-maganda tipler cirit atıyor siz hala polisleri kim durdurcak diyorsunuz
    madem haksız ceza oldugunu dusunuyorsunuz gidin mahkemelere itiraz edin.
    itiraz etmeden kabullenip sonrada polisleri kim durdurcak demek çok yanlış.
    yorumlar manidar olmus ve ülkenin halini ortaya koyuyor yazık üzücü oldu
  • Yanlışlıkla şöyle bi milletvekilinin özel aracına haksız yere ceza kessinlerde hemen bu konu için bi kanun çıkartırlar :)
  • Yetmez ama evet...Daha beter olur inşallah...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polis Beni Bulur mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu haber tamamen talihsizlik. Trafik cezaları emniyete ödenmiyor. Web sitesinde makaleyi yazan arkadaş tamamen saçmalamış siz de hiç araştırmadan baştan yanlış kurulmuş bir kurguyu buraya yazmışsınız. Derneğe para toplanıyormuş emniyete para toplanıyormuş. Bu kadar cahilsen o makaleyi paylaşma. Trafik cezaları Vergi Dairelerinde ödeniyor devlet hazinesine aktarılıyor. Neyin davasını yapıyorsunuz kim kime keyfi ceza yazar ? Ben size prosödürü anlatıyım bu kadar nefret dolduysanız en azından saçma sapan öfke dolu hislere kapılmayın.

2 Yıldır İstanbul'dayım trafikçiler 1 kere bile aracımı durdurmadı. 2 kere trafik cezası yedim direksiyon başında telefonla konuşmaktan ve hatalı parktan. Kanunen yanlış bir şey mi? Hayır. Yasak ihlalidir cezasını ödersiniz biter ben de ödedim bitti. Trafikçi arkadaşlar işlerini yaptılar.

Hiç bir memur keyfi durdurma, ceza makbuzu düzenleme gibi bir işlem yapamaz. Şikayet durumunda memurun hatalı olduğu tespit edilirse meslekten men edilmesine kadar gider. Haklı ve haksız olduğuna Emniyet değil, İdare Mahkemeleri karar verir.

İlçe emniyet müdürleri ya da birim amirleri günde şu kadar sayıda araca uygulama yapacaksınız şu saatler arasında der buna göre araçlara uygulama yapılır. Trafik polislerinde puan vs uygulamalar olmadığı için memurun hiç bir çıkarı yoktur. Para emniyetin cebine girmiyor kimse kafasına sokmak istemiyor bunu çok anlaşılmaz bir durum mu bu?

Kötü davranıyor üslubu kötü derseniz gidin şikayet edin. Ama polisin uygulama yapmasından şikayet edip saçmalamanın lüzumu yok. Uygulama yapılıyorsa alkollüsünün ehliyetsizin masum insanların canını almasından daha iyi değil midir biraz vakit kaybetmek? Bence şu haberi bir daha okuyun Polisi yerin dibine sokmaktan başka bir amaç güdülmemiş eleştiri sınırını çoktan aşmış bir makaledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulbulinho -- 1 Haziran 2012; 1:23:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

bence az bile hergün trafikte alkollü sürücüler-ehliyetsiz veletler-maganda tipler cirit atıyor siz hala polisleri kim durdurcak diyorsunuz

Amerika'da arabam için(bazı yasa dışı durumları varmış) sabahın 6.30'unda kapım "güm güm güm" bir polis memuru tarafından çalındı inan Türkiye'de çevirmeye girdiğimdeki kadar korkmadım.

Ülkenin yabancı bir vatandaşı olmama rağmen çok çok iyi davranıldı bana o polis memuru tarafından. Tabii benim de etkim var, önce sert bir şekilde konuşmaya başladı ben alttan alır ve sakin, kendime güvenli bir biçimde konuşunca normale döndü, hatta kendi kızının da İstanbul'da biriyle evlendiğini orda yaşadığını falan anlattı, gayet tatlı dille sorunlarımızı hallettik ve ayrıldı oradan.

Bu ikinciydi. İlk polis çevirmem de buna benzer şekilde olmuştu yolda yürürken çevrildim. Pasaportum falan da yoktu yanımda ona rağmen gayet iyi niyetli yaklaştı, hatta yolun o kısmında yürümemin yasak olduğunu söyleyip gideceğim yere bıraktı.

Türkiye'de tam tersi polisler çok sert şahsen ben korkuyorum polis görünce. Alttan alır konuşursan bu sefer tepene çıkıyorlar. Çünkü %90'ı beş para etmez, hayatında hiç bir şeyi başaramamış ama eline biraz güç verilince bir tarafı kalkmış olan insanlar. Ben Polisten korkmamalıyım! Polise saygı duymalıyım aynı şekilde o da bana saygı duymalı.

Ha gerçi Türkiye'de ne doğru ki Polislerden konuşuyoruz. Türkiye bence yaşanmaz bir ülke. Bunu da en çok yurtdışına gidip geldiğiniz zaman anlıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bulbulinho

Bu haber tamamen talihsizlik. Trafik cezaları emniyete ödenmiyor. Web sitesinde makaleyi yazan arkadaş tamamen saçmalamış siz de hiç araştırmadan baştan yanlış kurulmuş bir kurguyu buraya yazmışsınız. Derneğe para toplanıyormuş emniyete para toplanıyormuş. Bu kadar cahilsen o makaleyi paylaşma. Trafik cezaları Vergi Dairelerinde ödeniyor devlet hazinesine aktarılıyor. Neyin davasını yapıyorsunuz kim kime keyfi ceza yazar ? Ben size prosödürü anlatıyım bu kadar nefret dolduysanız en azından saçma sapan öfke dolu hislere kapılmayın.

2 Yıldır İstanbul'dayım trafikçiler 1 kere bile aracımı durdurmadı. 2 kere trafik cezası yedim direksiyon başında telefonla konuşmaktan ve hatalı parktan. Kanunen yanlış bir şey mi? Hayır. Yasak ihlalidir cezasını ödersiniz biter ben de ödedim bitti. Trafikçi arkadaşlar işlerini yaptılar.

Hiç bir memur keyfi durdurma, ceza makbuzu düzenleme gibi bir işlem yapamaz. Şikayet durumunda memurun hatalı olduğu tespit edilirse meslekten men edilmesine kadar gider. Haklı ve haksız olduğuna Emniyet değil, İdare Mahkemeleri karar verir.

İlçe emniyet müdürleri ya da birim amirleri günde şu kadar sayıda araca uygulama yapacaksınız şu saatler arasında der buna göre araçlara uygulama yapılır. Trafik polislerinde puan vs uygulamalar olmadığı için memurun hiç bir çıkarı yoktur. Para emniyetin cebine girmiyor kimse kafasına sokmak istemiyor bunu çok anlaşılmaz bir durum mu bu?

Kötü davranıyor üslubu kötü derseniz gidin şikayet edin. Ama polisin uygulama yapmasından şikayet edip saçmalamanın lüzumu yok. Uygulama yapılıyorsa alkollüsünün ehliyetsizin masum insanların canını almasından daha iyi değil midir biraz vakit kaybetmek? Bence şu haberi bir daha okuyun Polisi yerin dibine sokmaktan başka bir amaç güdülmemiş eleştiri sınırını çoktan aşmış bir makaledir.

Öncelikle emekli bir TRAFİK POLİSİNİN oğlu olduğumu söyleyerek ve aşağıdaki mevzu hariç katıldığımı belirterek başlamak istiyorum.

Yazdıklarınız çok hoş fakat bir yerde takıldım.
    - Neyin davasını yapıyorsunuz kim kime keyfi ceza yazar ?

Bununla ilgili bir soru sormak istiyorum.

Silivri'den Kırklareli'ye ilerlerken polis çevirir. Evrakları ister ve o ana kadar herşey normaldir. Plaka teyidi için ön tampona yaklaşan polis memuru ALFA ROMEO marka aracımın plakasına bakar ve beni yanına çağırır. Yanına gittiğimde resmen ağzımı açık bırakacak cümleyi kurar.

Gayet kibar bir şekilde;
    -Beyefendi aracınızın plakası olması gerektiği yerde değil. Bunun için size sembolik bir ceza yazacağım. Böyle bir mevzuat bulunmadığından trafik işaret ve işaretçilerine uymamaktan 69 TL ceza yazar.

Sebep: Geçenlerde yine bir konuda yazdığım gibi, ALFA ROMEO marka aracımın plakasının tamponun sol köşesinde olmasıdır. Evet yanlış duymadınız. Plakalık fabrikasyon sol tarafta ve bu bahaneyle ceza yazıldı. Polis çocuğu olduğumu söylesem belki yırtardım ama yüz-göz olmak istemediğimden söylemedim bile. Yazdı ceza makbuzu elime aldım gülerek ayrıldım oradan. Araçta cam filmi var, spor son susturucu var, açık hava filtresi var, ses sistemi var. Bunlardan ceza yazılmadı ama fabrikasyon konumlandırılmış plakalığın sol tarafta olmasından ceza yazıldı.

Şimdi soruyorum size. Bu keyfi bir davranış değil midir? Bana keyfi ceza yazılmadı mı?

Teşekkürler.

• Polis Olduklarında,Kendilerini Diğerlerinden Yükseklerde Görüyolar.Ne İstersem Yapmak Zorunda Mantığı İle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

quote:

Orijinalden alıntı: Bulbulinho

Bu haber tamamen talihsizlik. Trafik cezaları emniyete ödenmiyor. Web sitesinde makaleyi yazan arkadaş tamamen saçmalamış siz de hiç araştırmadan baştan yanlış kurulmuş bir kurguyu buraya yazmışsınız. Derneğe para toplanıyormuş emniyete para toplanıyormuş. Bu kadar cahilsen o makaleyi paylaşma. Trafik cezaları Vergi Dairelerinde ödeniyor devlet hazinesine aktarılıyor. Neyin davasını yapıyorsunuz kim kime keyfi ceza yazar ? Ben size prosödürü anlatıyım bu kadar nefret dolduysanız en azından saçma sapan öfke dolu hislere kapılmayın.

Öncelikle emekli bir TRAFİK POLİSİNİN oğlu olduğumu söyleyerek ve aşağıdaki mevzu hariç katıldığımı belirterek başlamak istiyorum.

Yazdıklarınız çok hoş fakat bir yerde takıldım.
    - Neyin davasını yapıyorsunuz kim kime keyfi ceza yazar ?

Bununla ilgili bir soru sormak istiyorum.

Silivri'den Kırklareli'ye ilerlerken polis çevirir. Evrakları ister ve o ana kadar herşey normaldir. Plaka teyidi için ön tampona yaklaşan polis memuru ALFA ROMEO marka aracımın plakasına bakar ve beni yanına çağırır. Yanına gittiğimde resmen ağzımı açık bırakacak cümleyi kurar.

Gayet kibar bir şekilde;
    -Beyefendi aracınızın plakası olması gerektiği yerde değil. Bunun için size sembolik bir ceza yazacağım. Böyle bir mevzuat bulunmadığından trafik işaret ve işaretçilerine uymamaktan 69 TL ceza yazar.

Sebep: Geçenlerde yine bir konuda yazdığım gibi, ALFA ROMEO marka aracımın plakasının tamponun sol köşesinde olmasıdır. Evet yanlış duymadınız. Plakalık fabrikasyon sol tarafta ve bu bahaneyle ceza yazıldı. Polis çocuğu olduğumu söylesem belki yırtardım ama yüz-göz olmak istemediğimden söylemedim bile. Yazdı ceza makbuzu elime aldım gülerek ayrıldım oradan. Araçta cam filmi var, spor son susturucu var, açık hava filtresi var, ses sistemi var. Bunlardan ceza yazılmadı ama fabrikasyon konumlandırılmış plakalığın sol tarafta olmasından ceza yazıldı.

Şimdi soruyorum size. Bu keyfi bir davranış değil midir? Bana keyfi ceza yazılmadı mı?

Teşekkürler.

Hocam siz mağdursunuz dediğim gibi gidip şikayette bulunabilirsiniz Bölge İdare Mahkemelerine. Olayın geldiği boyutta bahsettiğim şey, burdaki arkadaşların da bu makaleyi hazırlayan insanın da polisin uygulama yapmasından şikayetçi olmasının saçmalıktan ibaret olması. Uygulama yapılmasa ne olacağının farkında değil insanlar. Şok edici bunları duymak gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

bence az bile hergün trafikte alkollü sürücüler-ehliyetsiz veletler-maganda tipler cirit atıyor siz hala polisleri kim durdurcak diyorsunuz

Konuyu tam okuyup anladığınızı sanmıyorum.
    Arkadaş zaten avukat olduğunu ve müvekkilleri adına açtığı davalardan bahsetmiş, ayrıca buna rağmen hala hiçbir gelşmenin olmadığını söylemiş.

Körü körüne polisi savunmanın bir anlamı yok ,yaptıkları terbiyesizlikler açıkça ortada.
    Kendinizde söylemişsiniz ya, alkollü sürücüler, magandalar cirit atıyor ama polis ne hikmetse mümkün mertebe araçlarına ve kendilerine dikkat eden insanların ufacık hatalarını yakalıyor.
    Ülkemiz yönetilemiyor sonucunu çıkarmak pekte zor olmasa gerek.

• orda haklısınız ancak herseyide sisteme mal etmemeli sonucta o adamları biz seciyoruz (ben değilde halk seciyor)
  • su an polis'in ozguveninin tavan yaptigi bir donemdeyiz.bulasmamak lazim
    ne zaman duzelir dersen...20 yildan once sanmiyorum.
  • Devir polisin devri uzun bi sure de boyle devam edecek gibi gorunuyor.

• Ben kurrtulus'ta yedigim ceza ile ilgili boyle bir cikarim yaptim birkac ay once. Forumda beni tefe koymuslardi. Simdi gelip yine ayni adamlar bu yaziya da haklisiniz derler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 1 Haziran 2012; 8:42:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Polis Olduklarında,Kendilerini Diğerlerinden Yükseklerde Görüyolar.Ne İstersem Yapmak Zorunda Mantığı İle.

''neye dayanarak böyle konuşuyorsunuz''
  • Emniyete kaynak sağlamak için ceza kesiliyor yazısından sonrasını okumadım.

• Sn. Makturk42,

Yazınızın park halinde iken çekilen araçlar için trafik vakfına giden çekici parası ile ilgili kısmına kesinlikle katılıyorum.

Geçenlerde,TEM üzerinde trafik seyrinden sorumlu bir polis arkadaşımla konuşmamda, ekip amirlerinin çekicilere "ara sokak bile olsa ne buluranız çekin" talimatını duyduktan sonra bu konunun iyice kanayan bir yara olduğunu düşünüyorum. İstanbul' da araç çekme başına 50-60 lira çekici parası ödüyorsunuz. Günde binlerce araç çekildiğine göre derneklere ve vakıflarda toplanan paralar nerelere harcanıyor, kim harcıyor bu konunun şeffaflaştırılması lazım. Yoksa bu uygulama daha da acımasızlaşarak devam edecek.

Akşam eve dönerken büyükdere caddesinden geçiyorum. Çekici, araçların yanı sıra bir tane de motorlu kurye motorunu çekiciye yüklüyordu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.