Şimdi Ara

Trafik kazası yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 3 ay önce bir trafik kazası yaşadım.

Aracım ile sağa dönerken emniyet şeridinden gelen bir motorcu arkadaş bana çarptı ve yerde biraz sürüklendi. Ambulans falan çağırdık, hastaneye götürdüler. Ciddi birşeyi yoktu. sadece yerde sürüklenmekten dolayı vücudunda çizikler vardı. Trafik polisi geldi tutanak tuttu.

Aradan 2.5 ay geçti ve karakoldan beni ifade vermem için aradılar. Motorcu arkadaş beni Taksir ile adam yaralamaktan dava etmiş. Ayrıca polis tutanağını da verdiler bana. polis tutanağında beni sağa hatalı dönüş olarak, karşı tarafıda emniyet şeridinden gitmek olarak hatalı bulmuşlar.

45 yaşındayım ve Hayatımda ilk defa ifade vermeye gittim. Bu konularda bilgim maalesef hiç yok.

Kaza yaptığım yerdeki iş yerlerinden kaza ile ilgili kamera kayıtları almak istedim ama 2,5 ay geçtiği için hiçbir kamera kaydı bulamadım maalesef. Oysa sağa dönerken hem sinyalimi verdim, hem de sağ dikiz aynama bakmıştım. Bu motorcu arkadaş ben sağa dönmek için yavaşlayınca arkamdan birden sağa geçip beni sağdan geçmeye çalışmış. Ben dikiz aynama baktığım zaman sağda yoktu ama dikiz aynasına baktıktan sonra önüme bakıp sağ manevramı yapmaya başladığım arada sağıma geçmiş.

Her akşam da ne olacak bu işin sonu diye kafama takıyorum ve uyuyamıyorum.

Başından böyle birşey geçmiş olan var ise süreç hakkında bilgi verir ise sevinirim.

Teşekkürler.

• +++

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bundan dolayı uyuyamamak garip. Hadi desen ki motorcu düşüp yaralandı, haklı olsam bile insan yaralandı sonuç olarak üzüldüm uyuyamadım, bir nebze anlarım. Olay mahkeme aşamasına giderse en fazla para cezası alırsın. Polis tutanağında niye sağa hatalı dönüş yazıyor? Dönüş yasak yerden mi döndün? Eğer dönüş yasak değilse tutanağa itiraz et. 2,5 ay uzun bir süre değil, kamera kayıtları olması lazım. Esnaf başından savmıştır.

• Senin ne suçun var? Şeridinde giden sinyalini verip dönüş yapan bir araçsın. O ise olmayan şeritten giden bir motor. Bende motorcuyum bende aynısını yapıyorum ama emniyet şeridinden gidip arabaları geçme hakkım yok. İfadeni ver çık git.

• Motorcular gerçekten büyük tehlike trafikte. Araba olmadıkları halde, araba gibi davranmadıkları halde diğer sürücüler tarafından araba gibi davranılmasını istiyorlar. Normalde sizin durumuzda o motorcunun siz geçmeden geçmemesi lazımdı. Sizin ilerleyip dönüş yapmanızı beklemesi ve akabinde nereye gidecekse devam etmesi lazımdı. Fakat böyle yapmıyor, yani araba gibi davranmıyor ancak siz dönerken birden sağdan fırtlayınca vay efendim sen bana nasıl araba gibi davranmazsın diye söyleniyorlar. Motorcu en baştan hatalı, sağdan sollanmaz bir defa. Soldan sollanır. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aynı trafik polisini olay mahaline yakın bir yerde çevirme yaparken buldum. Konuyu konuştum kendisi ile. Neden bana hatalı dönüş yazdınız diye de sordum. Polisin dediği aynen şöyle 'sonuç olarak sağa dönüyorsun ama sağından geleni görmüyorsun'.

3 çocuk babası 45 yaşında biri olarak ilk defa karakola gitmek gerçekten bende farklı duygular uyandırdı. Bu yaşıma kadar hiç böyle bir şey yaşamadığım için tedirgin oldum.

11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Keşke her motorcu sizin gibi düşünse.

27 yıldır istanbul trafiğinde sürücüyüm. Özellikle motorculara çok dikkat ederim. Hatta trafikte sağımdan geçebilsinler diye şeridin soluna yanaşırım. Ama artık motor popülasyonu arttı. Vızır vızır her an her yerden çıkabiliyorlar.

Sağımdan geleni görürüm görme sanane. Hatalı dönüş nerde diye hesap soracaktın. Ben olsam o polis hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunurum.

Ben ifade verirken bile tedirgin oldum. Öyle suç duyurusu falan beni aşar :)

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.