Merhaba Ben 2 Kasım 2009 tarihinde Trafik ışıklarının arızalı olması sebebiyle Kavşakta Maddi hasarlı bir trafik kazası yaptım.Kaza yaptığımda Trafik lambası sarı-kırmızı ikiside bir arada yanıyordu,yerler ıslaktı kontrollü geçiş yapmaya çalışırken Sağ taraftan fırlayıp gelen bir otomobilin Sol ön çamurluğundan kendi adıma ruhsatlı otomobilimle çarptım,Her iki araçta hasar gördü,çarpmadan önce kendisine selektör yaptım korna çaldım nafile arkadaş bana hiç bakmadı hep sağına bakıyordu,ben anayoldayım yani caddede arkadaş sokakatan tali yoldan geliyor,arkadaş kendisine yeşil ışık yandığını ifade ediyor,Burada suç ve hata oranı kimde ve ne kadardır,Ayrıca Bu trafik ışıklarının arızasından dolayı hangi makamı mahkemeye verebilirim,Verirsem maddi bir kazancım olurmu,Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim,Şimdiden ilginize teşekkür ederim..
Öncelikle geçmiş olsun.
Işıklar hakkında dava açsanız bile sadece yıpranırsınız git gel ile.Ülkemizin yargı durumu ortada.
Size kontrollü geçiş diğer tarafada yeşil yanıyor.Benim görüşüm hata sizde.
Tamamen kendi tahmini düşüncelerimdir.
ışıklar takılı kalmış anladığım kadarıyla, kırmızıdan yeşile dönerken kırmızı ve sarı yandığında takılı kalmış diğer yeşil de sönmemiş, bu durumda sanırım siz haksız olursunuz, yeşil yanmadan geçtiğiniz için,
yanıp sönüyor muydu, sürekli yanıyor muydu?
Öncelikle geçmiş olsun.
Trafik ışıklarının arızalı olduğu durumlarda, o kavşak kontrolsuz kavşak mantığı ile değerlendirilir ve yol hakkı sağdan gelenindir şeklinde yorumlanır. Bu sebeple hata sizde gibi duruyor.
Yorumlarınız için vede ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim.
belediyeye gıderek o saatte ısıkların fasılalı olup olmadıgını veya arıza olup olmadıgını ogrenebılırsınız. ayrıca bır yol ıkıye bolunmemısse talı tol anayol olmaz ıkısı de esıt sayılır