Şimdi Ara

Trafik kazası Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, çok fazla forumlarda takılan biri değilim ancak bir konuda desteğiniz gerektiği için size danışmak istedim. Yaklaşık 2.5 ay önce bir trafik kazasına karıştım. Şehiriçinde hız sınırının 30u aşmayacağı yerlerde Tali yoldan kontrollü şekilde karşıya geçerken bir motokurye bana çarptı. İlk kazam olduğundan anın stresiyle adama bir şey mi oldu falan derken karşı taraf tutanakta beni suçlu gösterdi. açıkçası sigorta işleri halleder diye çok takılmadım ancak karşı taraf sigortamdan bütün maddi hasarını karşılamasına rağmen avukat aracılığıyla ilamsız icra başlatmış. Gelir kaybı ve ikame araç parası istemiş, avukat vekalet ücretiyle falan 36bin tl. Karşı tarafın motoru kendisine ait değil (kayınvalidesine ait) ve tutanakta görebildiğim kadarıyla hususi gözükmekte. Burada benim anlamadığım şey gelir kaybını ikame araçla önleyebilecekken bunu iddia etmesi saçma geldi. İcraya itiraz zaten edeceğim ancak olayı genel olarak yorumlayabilecek benzer durum başına gelmiş biri varsa aydınlataabilirse sevinirim. Bir diğer konuda onun aracına giden eksper motorun modelini farklı girmiş. scooter tipi bir motorken honda pcx125 yerine honda cbf125 olarak girilmiş rapora. desteklerinizi rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam icraya itiraz dilekçesinde bunlardan bahsedin,benim de motosikletim vardı ve sigorta poliçemde farklı bir model girmişlerdi,ama motor no ve şasi no uyumluydu yani model farkına bakacaklarını sanmam,ama tabii ki siz de o poliçedeki motorun motor no ve şasi no ile eşleştiğine dair fotoğraflı kanıt isteyin

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

anladım hocam, ruhsatta hususi gözüken ve kayınvalidesine ait olan araçla gelir kaybı iddiası ne kadar doğru ? aynı zamanda araçtan mahrumiyet bedeli de istemiş . hususi araçla ticari faaliyet gösterebiliyorsa araç kiralasaydı gelir kaybı olmazdı diye düşünüyorum . bilginiz var mı acaba

yargıya çok hakim değilim hocam o konuda kesin cevap vermem doğru olmaz bi avukata danışmak şart gibi

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • cevap vereyim. ödeyip işten sıyrılmak en doğrusu. karşı taraf ile konuşup uzlaşın derim. yoksa bu işin sonu sizin zararınıza yazar. icra geldiği an tüm bankaları bloklar.

Saçma sapan insanları tedirgin edecek fikirlerinizi eğer net bilginiz yoksa kendinize saklayın.

İlamsız icrayı bugün ben bile gidip sizin için başlatabilirim. Bilgileriniz olsa yeterli. İlamsız icralar avukatların yeni oyuncağı oldu artık.

Benzer olay başıma geldi. Anlatayım belki birileri faydalanır. Bir trafik kazasına karıştım ve %100 kusurlu idim. Karşı tarafa pek fazla maddi hasar vermesek bile arabasından bir süre mahrum kaldı diye tarafıma ilamsız icra başlattılar. 2 kere itiraz ettim 3.yü tekrar başlattılar. Tekrar itiraz ettim ve kaza yaptığım kişiyi arayıp "kardeşim neden evime icra gönderip duruyorsun, aracını yaptırdık, oldu bitti üzerinden 1 sene geçti amacın ne ?" diye sordum. Adamın bırakın icrayı bu işin avukatlara aktarıldığından bile haberi yok.

Velhasıl kelam sigorta şirketleri bilgilerinizi avukatlara pazarlıyor. Benim bu olaydan çıkardığım sonuç budur. 3. itirazımdan sonra avukatlık bürosundan ıslak imzalı kağıt geldi. Anlaşıyorsanız anlaşın yoksa mahkemeye gideceğiz ve ödeyeceğiniz miktar artacak diye. Kağıdı okudum, yırttım attım. Üzerinden neredeyse 1 sene geçti tık yok. Sürekli e-devlet üzerinden kontrol de ettiriyorum.

• nk061 kullanıcısına yanıt

Hocam cevap için teşekkürler öncelikle, yukarıdaki arkadaşın niyetini de anlıyorum ona da teşekkürler. Burada şöyle bir durum da oldu, adam kazayı açıkçası neredeyse tezgahladığı için biraz dolandırıldım gibi hissettim. İlamsız icrayı kabul etmek zaten absürt geldi , haricinde ufacık bir kaza için 15 günlük tamir süresi yazmışlar eksper raporuna. Bundan dolayı açıkçası işin içinde bi zincir var gibi hissettirdi. Zannediyorum ki elinde belge varsa ancak böyle bir hak iddia edebilir ki yine de rakam bana yüksek geldi. Uzlaşma teklifiyle gelinirse elindeki belgeleri istemek gibi bir hakkım var mı acaba biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noble Peasant -- 13 Aralık 2025; 21:47:18 >
    Trafik Kazası
    geçen yıl açıldı
    Ankara Zincirleme Trafik kazası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Noble Peasant N kullanıcısına yanıt
    Tabii ki var. Bende de 7 gün için istemişlerdi. İlamsız icralarda belli bir itiraz süresi oluyor. O süre dolmadan itirazınızı yapmanız lazım. Yapmazsanız sonrasında süreç sizin için zorlaşır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet araştırdım süreci, itirazı ettik ayrıca avukata da vekalet verdim. Umarım bu işi uzatmazlar :) iyi niyetli davrandıkça başımıza iş açılıyor bu ülkede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noble Peasant -- 13 Aralık 2025; 21:58:36 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam aynı şeyi düşünüyorum , ekstra olarak araç kendine bile ait değil nedense kayınvalidesine aitmiş, arkadında pembe renkli firmanın sepetiyle kuryelik yapıyordu, üstelik kasksız bir şekilde. Ben açıkçası hatalı olduğumu düşünmediğim halde sigortalar halletsin diyerek olayı büyütmek istemedim ancak insanlar ne yazık ki iyi niyeti suistimal ediyor.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.