Şimdi Ara

Trafik kazasi Geçirdik Kasko?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun sabah bir kaza geçirdim..Dört yolda kaza oldu.Yolun sag tarafında kenmdi aracim sol tarafinda ise starex marka bir minübüs vardi.Sagdan karşi tarafa gecerken soldan(yukaridan) gelip aşaği ya devam etmekde olan araç benim aracima sol ön lastikden patladi.benim araç yolda bir tur attikdan sonra durdu.araçda malum hasar vardi.kendi aracimda kasko mevcut deildi ama diger aracta kasko vardi.Ekip geldi ve minübüsdeki araci suçlu buldu.Yasaya göre sag istikametten gelen araç soldan gelen araça yol vermek mecburiyetinde imiş.Araç servise gitti.Biz diger aracin ruhsat ve ehliyet bilgilerini fotokobi olarak aldik.Kaskodan para nasil tahsil ediliyor.Yapmamiz gereken başka bir işlem varmi.Yarin trafikden tutanaği teslim alacam bu tutunak ne işe yarar..

Not:En cok gücüme gidende babama kaza yaptim die telefon ettiğimde sölediği 3 kelime idi.

1.Arabaa bişi varmi
    2.Sen mi vurdun adammi
    3.Ne B.. yersen ye ...

Bunun sonucunda uğraşmak zorunda kalan ben oldum.Araci servise çektirdim ekiple ugrasdim v svs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimeBoy -- 2 Aralık 2005, 16:17:15 >

• Bildiğim kadarıyla kasko dan değilde karşı tarafın trafik sigortasından karşılatabilirsiniz masrafınızı.
    Hatta servisin anlaşması varsa onlar bütün işlemleri hallederler.
  • Forumlarda biraz arama yaptimda karşi tarafin trafik ve kasko poliçelerinin fotokobilerinide almaniz gerekir yaziyordu.Bunlari almadim sorun olurmu bu poliçe numaralari kasa tutanağinda(yarin emniyetten alicam) öğrenilemezmi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: timeboy

Forumlarda biraz arama yaptimda karşi tarafin trafik ve kasko poliçelerinin fotokobilerinide almaniz gerekir yaziyordu.Bunlari almadim sorun olurmu bu poliçe numaralari kasa tutanağinda(yarin emniyetten alicam) öğrenilemezmi..

trafikten sigorta policesinin fotokopisini alabilirsin
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4897598/mpage_1/key_//tm.htm#4897598

arkadaşım cevabını ayrıntılı şekilde yukarıdaki linkte yazdım

geçmiş olsun

Eksper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GençFB1980 -- 2 Aralık 2005, 18:22:48 >
  • yanlız trafik sigprtası 1 yıl önceye kadar sadece 500milyona kadar ödeme yapıyordu gerisi kaskoya kalıyordu su an değiştimi limit attırıldımı bilmem ama nekadar artarsa artsın heralde 1 milyardan fazlasını karsılamaz...
  • 2004 yılında bu rakam 4000 ytl 2005 yılında 5000 ytl'dir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik Kazası
    3 ay önce açıldı
    Trafik sigortası
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle geçmiş olsun kardeş.. bu işi arabanı götürdüğün servise sor bence orası bizden cok daha ii bilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: GençFB1980

2004 yılında bu rakam 4000 ytl 2005 yılında 5000 ytl'dir.

bunun haricinde 7 milyon daha fazla verip ek bir teminat alarak trafik sigortasının kapsamını 5000 ytl'den 12500 ytl'ye kadar çıkarabileceğimizi neden sigortacılar açık açık söylemezler? işlerine gelmiyor di mi?
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_4897598/mpage_1/key_//tm.htm#4897598

arkadaşım cevabını ayrıntılı şekilde yukarıdaki linkte yazdım

geçmiş olsun

Eksper

aynen katılıyorum..
    ama genelde trafik sigortalarıyla servis lerin anlaşması olmuyor..

bu arada genç fb
    sen eksper misin??*

yoksa bir eksperlik bürosundamısın..
    genelde leveny civarında olanlarla devamlı muhatap oluyorum da ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: timeboy

Yasaya göre sag istikametten gelen araç soldan gelen araça yol vermek mecburiyetinde imiş.

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun, diğer arkadaşlar istediğin cevapları yazmış, niyetim kesinlikle kötü değil sadece gözüme çarpan bir nokta var. Kazadan sonra tutanak filan yazmışın demek ki ehliyetin var. Ehliyet kursunda şu imiş olarak yazdığın şeyi öğrettiler ama senin burada gelipte hani yeni çıkmış bir kural gibi imiş kullanman benim biraz garibime gitti.
    Arkadaşlar lütfen yaşadığımız yerlerin kurallarını bilelim ve onları olabildiğince uygulayalım. Lütfen!

Yanlış anlamda bir şey yazdıysam özür dilerim.
  • Benim bildiğim kavşaklarda sağdan gelen aracın geçiş üstünlüğü vardır. Yani tersi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ataman_74

aynen katılıyorum..
    ama genelde trafik sigortalarıyla servis lerin anlaşması olmuyor..

bu arada genç fb
    sen eksper misin??*

yoksa bir eksperlik bürosundamısın..
    genelde leveny civarında olanlarla devamlı muhatap oluyorum da ..

evet genelde anlaşmaları olmuyor. ama yine de sigorta şirketleri ile devamlı dialog halinde oldukları için işlerde kolaylık sağlıyor. ve mağdur kişinin kazada kusuru yoksa para almadan işlerini hallediyorlar.
    tabi bir de güven meselesi.

arkadaşın bir sorusunu atlamışım. arkadaşım trafik poliçe fotokopisini almadıysan sigorta şirketini arayarak poliçe numarasını vererek dosyayı açtırabilirsin.. umarım büyük şirketlerden biridir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aya

quote:

bunun haricinde 7 milyon daha fazla verip ek bir teminat alarak trafik sigortasının kapsamını 5000 ytl'den 12500 ytl'ye kadar çıkarabileceğimizi neden sigortacılar açık açık söylemezler? işlerine gelmiyor di mi?

Neden sigortacıların işlerine gelmesin ki ? ne gibi olumsuz sonucu olabilir sence ? !

Sigorta bilinci bakımından dünya genelinde ülkemiz son sıralarda ... Arabasına Karayolları Zorunlu Mali Sorumluluk poliçesi almayan vatandaşa anlatsan ne fark edecekki ?

Uzun lafın kısası ön yargılı davranmaman gerekiyor bu konuda ...

• quote:

Orjinalden alıntı: guide

quote:

quote:

Neden sigortacıların işlerine gelmesin ki ? ne gibi olumsuz sonucu olabilir sence ? !

Sigorta bilinci bakımından dünya genelinde ülkemiz son sıralarda ... Arabasına Karayolları Zorunlu Mali Sorumluluk poliçesi almayan vatandaşa anlatsan ne fark edecekki ?

Uzun lafın kısası ön yargılı davranmaman gerekiyor bu konuda ...

Zaten sigortacının işine niye gelmesin ki; daha fazla teminat daha fazla prim

• laf olsun torba dolsun işte musti abicim ...
  • daha fazla teminat daha fazla prim ha.
    evet 5500 ytl teminat için 131 milyon prim (mecburi)
    12500 ytl teminat için 138 milyon prim (isteğe bağlı). siz sigorta şirketi olsanız fazladan 7500 ytl'yi sadece 7 milyona satar mısınız. doğru ülkemizde sigorta bilinci yok. çünkü sigorta şirketleri de herkes gibi kolay yoldan vurgun peşinde.

madem ben ön yargılıyım, sözyleyin bakalım hanginize zorunlu trafik sigortanızı yaptırırken 7 milyon daha fazladan verirseniz temintınızın 12.5 milyara çıkacağı söyleniyor. kaç kişiye böyle bir uygulama haber veriliyor. sigortacı tanıdıksa söylüyor yoksa tanımadığı sıradan vatandaşa böyle bi şey deniliyor mu?

ne zaman tanıdık-tanımadık tüm müşterilere istisnasız bu durum izah edilip hür iradeleri ile seçimlerine izin verilirse işte o zaman ben bu önyargıdan kurtulurum, aksi durumda bunda iyi niyet aramak ahmaklık olur. onun için sigortacıların avukatlığını yapmayın bence boşuna. sigortacım "bunu vatandaşa söylemenin kendi zararlarına olduğunu ve genelde vatandaşı haberdar etmediklerini" bana bizzat kendisi söyledi. ben miyim önyargılı olan şimdi...

öyle ordan "laf olsun torba dolsun" demek kolay. biz de bi şey biliyoruz ki söylüyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 3 Aralık 2005, 15:27:51 >

• geçmiş olsun..
  • quote:

daha fazla teminat daha fazla prim ha.
    evet 5500 ytl teminat için 131 milyon prim (mecburi)
    12500 ytl teminat için 138 milyon prim (isteğe bağlı). siz sigorta şirketi olsanız fazladan 7500 ytl'yi sadece 7 milyona satar mısınız. doğru ülkemizde sigorta bilinci yok. çünkü sigorta şirketleri de herkes gibi kolay yoldan vurgun peşinde.

madem ben ön yargılıyım, sözyleyin bakalım hanginize zorunlu trafik sigortanızı yaptırırken 7 milyon daha fazladan verirseniz temintınızın 12.5 milyara çıkacağı söyleniyor. kaç kişiye böyle bir uygulama haber veriliyor. sigortacı tanıdıksa söylüyor yoksa tanımadığı sıradan vatandaşa böyle bi şey deniliyor mu?

ne zaman tanıdık-tanımadık tüm müşterilere istisnasız bu durum izah edilip hür iradeleri ile seçimlerine izin verilirse işte o zaman ben bu önyargıdan kurtulurum, aksi durumda bunda iyi niyet aramak ahmaklık olur. onun için sigortacıların avukatlığını yapmayın bence boşuna. sigortacım "bunu vatandaşa söylemenin kendi zararlarına olduğunu ve genelde vatandaşı haberdar etmediklerini" bana bizzat kendisi söyledi. ben miyim önyargılı olan şimdi...

öyle ordan "laf olsun torba dolsun" demek kolay. biz de bi şey biliyoruz ki söylüyoruz...

Herşeyi karşıdan beklemek yanlış. Madem sigorta yaptırıyorsun biraz araştır sen de. Araba alırken nasıl kılı kırk yarıyorsa insanlar ya da parça alırken nasıl bir sürü yerden fiyat alıp en iyi usta hangisi diye araştırıyorsan her şeyi sigortacıdan beklemek yanlış olur. Ben yıllardan beri işyeri, ev, araba sigortası yaptıra yaptıra araştırmadan sigorta yaptırmamayı ve imzaladığım her sigorta poliçesinin yanında kitapçığını da alıp satır satır okumam gerektiğini öğrendim. Hiçbir acente yönlendirmeden sigortacılardan -bazı konularda- dhja fazla bilgiye sahip oldum. Ama bunun çin acenteleri suçlamadım sadece biraz araştırıp bilgi sahibi oldum

• aya böyle birşey olduğunu gerçekten ben de bilmiyordum ve çoğu kişinin bilmediğine de eminim. 2 ay önce kaskoyu yeniletmiştim bilseydim kesin onu yapardım. ayrıca sigortacılar hakkında söylediklerine de aynen katılıyorum. arada istisnalar olsa da sigortacılık sektörünün hiç hoş olmayan bir sektör olduğunu söyleyebilirim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.