Şimdi Ara

Trafik cezası yemişim ama haberim yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, biraz önce rasgele bankamın internet şubesini karıştırırken ödeme bölümünü geziyordum ve cezam olup olmadığına bir bakayım dedim. Bir de ne göreyim, tam bir sene önce 25.10.2009 tarihinde 128 TL lik bir ceza yemişim ve faiziyle beraber 194 TL olmuş. 25.12.2009 tarihinde de göya bana tebliğ etmişler. İşin garibi, temmuz ayında vergimi öderken baktığımda böyle bir ceza gözükmüyordu. Acaba ne yapabilirim, bu 128 TL lik ceza neyin nesidir, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

• ben olsam direk mahkemeye veririm nasıl olsa tebliğ edilmediği için ceza düşer.

hatırlamıyor olabilirmisiniz belki bir şekilde tebliğ edilmiş olabilir yada ailenizden biri postacı vasıtasıyla almış olabilir ve unutulmuştur.

bunlar olmadıysa kesin gidin itiraz edin polisi arayıp uyandırmayın tebliğ ederler:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

ben olsam direk mahkemeye veririm nasıl olsa tebliğ edilmediği için ceza düşer.

hatırlamıyor olabilirmisiniz belki bir şekilde tebliğ edilmiş olabilir yada ailenizden biri postacı vasıtasıyla almış olabilir ve unutulmuştur.

bunlar olmadıysa kesin gidin itiraz edin polisi arayıp uyandırmayın tebliğ ederler:D

Şimdi 128 TL lik cezaya baktım, ya kırmızı ışıkta geçmişim, ya da hız sınırını aşmışım. Kırmızı ışıkta geçmediğimden %99 eminim, ama şehiriçinde 50yle de gitmiyorum. Acaba tepedeki kameralara mı yakalandık? Eğer böyle birşey olduysa nasıl haberim olacak ceza yediğimden çözemedim.
  • şöyle haberin olucak evine postacı vasıtasıyla göndericekler ve oda sana tebliğ edicek yada senin yerine ailenden bir ferde..

tv lerde izlemişindir posta masrafları yüzünden bazı cezalar gönderilmedi die sonradan gönderiliyo vs. die bende trafikciyim olan olmuş ama şu var sana tebliğ edilme süresi vardır sen edilmedi diosan mahkemeye basvur ceza düşer polise sorma sakın:D
  • Bir de şöyle birşey var, ruhsatımda yazılı olan evimden taşınmıştım ben 2 sene önce. Şimdi muhtemelen oraya gitmiştir postacı, eğer ruhsattaki kaydı esas alıyorlarsa. Ve beni bulamadılar ve tebliğ edilemedi doğal olarak. Yine de haklı mı oluyorum bu durumda yoksa haksız mı?
  • ikamet değişikliğini bildirmeniz lazım bildirince zaten tebliğ edilemedi die geri döndüğünde tekrar yollamada yeni adresiniz gözükür..

genelde herkes ruhsat adresine yollanır die bilir ama tc kimlikten bakılır gözüken adrese yollanır yani ikamet adresine.
  • quote:

ikamet değişikliğini bildirmeniz lazım bildirince zaten tebliğ edilemedi die geri döndüğünde tekrar yollamada yeni adresiniz gözükür..

genelde herkes ruhsat adresine yollanır die bilir ama tc kimlikten bakılır gözüken adrese yollanır yani ikamet adresine.

ikamet değişince ruhsata işletmeye gerek yokmu yani tc kimlik no ya bakıyorlarsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

ikamet değişikliğini bildirmeniz lazım bildirince zaten tebliğ edilemedi die geri döndüğünde tekrar yollamada yeni adresiniz gözükür..

ikamet değişince ruhsata işletmeye gerek yokmu yani tc kimlik no ya bakıyorlarsa

aslında yok ama nasıl yok bende trafikciyim bu konuyu tam emin değilim ama öyle oldugunu varsayıyorum çünkü benzer kanunlar böyledir(silah ruhsatı vs.) bir ikametgah değişimi varsa bildirmekle yükümlüsünüz ama bildiginiz gibi adres takip sistemi die bişey var artık nüfus müdürlüğünün hizmeti yani siz ikametgahınızı değiştirdiginizde yeni ikametgahınızı gidip nüfus dairesine bildirmek zorundasınız farkındaysanız zorundasınız dedim çünkü tam bilmiorum ama belli bir sürede bunu yapmazsanız 300 tl ye kadar cezası var ve böyle postacı vasıtasıyla filan biri tasındı dediğinde postacı merkeze söyler ordan nufusa yazı yazılır onlar bulur size cezayı keserler..yada süre geçti siz ikametinizi bildirmeye gittiniz yine ceza keserler..

neyse siz nüfusa gidip adres bildirimi yaptıgınızda artık o sisteme giriyor isim soy isim tc ve baba adından şahsın son adresi görülüyor ve cezalar vs. oraya gidiyor bu sadece polis için değil belediye(zabıta cezaları) maliye askeriye gibi teşkilatlar içinde geçerli takip burdan yapılıyor.

ruhsata ikamet değişikligini bildirmedi die bi sorun cıktıgını yani ceza vs. kesildigini bilmiyorum bildirmek gerekli evet ama dedigim gibi bildirilmesede takip anllattıgım şekilde yapılıyor.

şuda var şahsın bildirdigi adreste bulunmaması tebligatı kabul etti olarak sayılır yani adreste bulunamadı die ceza düşmez..postacı götürür bulunamadı der geri yollar sisteme bakılır güncel adres ney aynıysa ceza yazılır bir şekilde karşınıza çıkar ztn uzun süre borç olarak kalınca icralık oluyorsunuz maliye ile buda gbt de fln cıkıyo bi şekilde..

• Size bir iyi haberim var!!!

Ama habere geçmeden önce şunu söyliyeyim tebliğ tarihi aynı gün ise evinize gitmemiştir,elinize vermeleri gerekiyor.Sizde muhtermelen almadınız ama cezayı ödemeniz gerekiyor.Benimde 2009 mart ayında ceza kesilmiş görünüyor ve mtv bakmak için girdiğimde 1 sene sonra görmüştüm.Ödemeden yaklaşık4-5 ay araştırdım ki ne cezası olduğunu bari öğreneyim yada nerde kesilmiş bileyim diye en az 50 TL benzin parası ve zamanımı kaybettim.Memurlarda öde sonra mahkemeye ver dedi,yani ben bursada oturuyordum ceza izmir de mi kesildi ankarada mı öğrensem o tarihte orada olmadığımı ispat ederim diye debelendim baktım sürekli fazi işliyor ödedim cezasıyla bu yaz Ağustosta.

İyi haber,vergi affından yararlanabileceksiniz bu da cezasız sadece 128 ödeyeceğiniz anlamına geliyor araştırmadan ödeme yapmayın.Daha karar resmileşmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

Size bir iyi haberim var!!!

Ama habere geçmeden önce şunu söyliyeyim tebliğ tarihi aynı gün ise evinize gitmemiştir,elinize vermeleri gerekiyor.Sizde muhtermelen almadınız ama cezayı ödemeniz gerekiyor.Benimde 2009 mart ayında ceza kesilmiş görünüyor ve mtv bakmak için girdiğimde 1 sene sonra görmüştüm.Ödemeden yaklaşık4-5 ay araştırdım ki ne cezası olduğunu bari öğreneyim yada nerde kesilmiş bileyim diye en az 50 TL benzin parası ve zamanımı kaybettim.Memurlarda öde sonra mahkemeye ver dedi,yani ben bursada oturuyordum ceza izmir de mi kesildi ankarada mı öğrensem o tarihte orada olmadığımı ispat ederim diye debelendim baktım sürekli fazi işliyor ödedim cezasıyla bu yaz Ağustosta.

İyi haber,vergi affından yararlanabileceksiniz bu da cezasız sadece 128 ödeyeceğiniz anlamına geliyor araştırmadan ödeme yapmayın.Daha karar resmileşmedi

İyi o zaman bu kanunu bekliyim ben.

• Mutlaka beklemek lazım 3 ay önce boşuna 15 aylık faiz ödedim
  • ödediğiniz trafik cezalarının makbuzlarını saklıyorsanız açıp ceza ile karşılaştırın. geçen gün 2 sene öncesine ait 2 adet trafik cezası gördüm internette faizlenmiş. benim cezayı ödediğim vergi dairesi kendi vergi daireme yollamış,kendi vergi dairem işlememiş.makbuzlarla gidip düzelttirdim.yani ödediğiniz ve hatırlamadığınız bir cezayı da tahsil etmeye çalışıyor olabilirler.
  • Ama şu tebliğ olayı canımı sıktı. 2 sene önce taşındım ve anında nüfusa yeni ikametgahımı bildirdim. Yani yeni adresimde beni bulamamaları imkansız. Acaba gerçekten tebliğ edilmemiş olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubinstein

ödediğiniz trafik cezalarının makbuzlarını saklıyorsanız açıp ceza ile karşılaştırın. geçen gün 2 sene öncesine ait 2 adet trafik cezası gördüm internette faizlenmiş. benim cezayı ödediğim vergi dairesi kendi vergi daireme yollamış,kendi vergi dairem işlememiş.makbuzlarla gidip düzelttirdim.yani ödediğiniz ve hatırlamadığınız bir cezayı da tahsil etmeye çalışıyor olabilirler.

Yok hocam ben bugüne kadar çok şükür hiç ceza yememiştim. İşin bir garip tarafı da ceza 25.10.2009 tarihinde yazılmış gözüküyor ama dosya numarası 20101030... diye gidiyor yani bu senenin, ceza tutarı da 128 TL ve 2010 un. Sanki ceza daha geçen ayınkiymiş gibi geliyor bana. En iyisi yarın bi iyice araştırmak.
  • Arkadaşım rahatsızlanan babasını hastaneye yetiştirmeye çalışırken doğal olarak kırmızı da geçiyor ve bir müddet sonra çeviriyor polis. Derdini anlatmasına rağmen polis "Kamera görüntüleri var, birşey yapamam" deyip cezayı yazıyor. Arkadaş bu cezayı ödemiyor ve bulunduğu mahallenin Sulh Ceza Mahkemesi' ne itiraz dilekçesi ve eklerini(Ceza makbuzu, hastaneden alınan raporlar) ibraz ediyor. O mahkeme de bu başvuruyu olayın yaşandığı ilçenin mahkemesine gönderiyor ve dava açılıyor. 3 ay sonra mahkeme arkadaşımı haklı buluyor ve ceza düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Arkadaşım rahatsızlanan babasını hastaneye yetiştirmeye çalışırken doğal olarak kırmızı da geçiyor ve bir müddet sonra çeviriyor polis. Derdini anlatmasına rağmen polis "Kamera görüntüleri var, birşey yapamam" deyip cezayı yazıyor. Arkadaş bu cezayı ödemiyor ve bulunduğu mahallenin Sulh Ceza Mahkemesi' ne itiraz dilekçesi ve eklerini(Ceza makbuzu, hastaneden alınan raporlar) ibraz ediyor. O mahkeme de bu başvuruyu olayın yaşandığı ilçenin mahkemesine gönderiyor ve dava açılıyor. 3 ay sonra mahkeme arkadaşımı haklı buluyor ve ceza düştü.

bende trafikciyim defalarca kez kestiğim cezalar mahkemeye intikal etmiştir size şu kadar söyleyebilirim mahkemeler hiç bir zaman bukadar duygusal yaklaşmıyorlar buna emin olun mahkeme olayın gelişiminden çok ceza makbuzunun nasıl yazıldıgına bakıyor tarihler düzgün yazıldıysa tebliğ yapıldıysa suç mahali adam gibi belirtildiyse asla iptal edilmez..

çünkü türkiyede örnek teşkil etme meselesi vardır yani bugun sende kırmızı ışıkta geçsen ve hastam vardı diyip ispat etsen yukardaki örnegi gösterip her tülü trafik cezasından mahrum kalırsın..arkadaşınıza sorunuz isterseniz kesinlikle o ceza duygusal yönden iptal edilmemiştir kesin ceza makbuzunda bir eksiklik görmüştür hakim.

• malesef kesiliyor ama sizin haberiniz yok. suan bizim caddede dönülmesi yasak olan yerden dönene polis arabanın içinde megafonla:durma devam et cezayı yollıcaz diyor gözünün içine baka baka. yogun saatlerinde de ışıkların orda durup eline kagıt kalem alıyor tutturabildigine yazıyor gözümün önündeler hergün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.