Şimdi Ara

Trafik Cezası ve Muayene

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Benim eski aracımdan kalma bir cezam var, hareket halinde telefon ile konuşmam sebebiyle geldi. Şuan sistemde eski aracımın plakası ile görünüyor. Ceza, ben aracımı sattıktan 1 hafta sonra geldi. Ben bu cezayı ödemedim, başka bir araç aldım. Yeni aracımın muayene tarihi de yaklaşıyor. Acaba sistemdeki bu ceza muayenede kusur teşkil eder mi?

• Sorun teşkil etmez, yeni aracınızı bağlamaz eski aracın cezası. Yinede bi araştırın iyce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Sorun teşkil etmez, yeni aracınızı bağlamaz eski aracın cezası. Yinede bi araştırın iyce.

Ben de öyle düşünüyorum ama emin olmadan randevu almak istemiyorum muayeneye. Tuvtürk'ü arayacağım sabah ama onlar kesin "ödemeden gelme kardeşim" gibi laçka cevaplar verecekler. :)
  • hocam randevu almanıza gerek yok. Ya da randevu ekranını tamamlamanıza gerek yok diyeyim. Ben plakayı girdiğmde direkt çıktı ödenmemiş borcu vardır. Randevu alamazsınız diye. gib.gov.tr den de kontorl edebilrsiniz borç var mı yok mu diye.
  • Cezayı ödeseniz nasıl olur peki. Daha kolay olmaz mı. Sırf önceki arabanın plakasından çıkıyor diye size ait olduğunu düşündüğüm bir cezayı ödemeyecek misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Cezayı ödeseniz nasıl olur peki. Daha kolay olmaz mı. Sırf önceki arabanın plakasından çıkıyor diye size ait olduğunu düşündüğüm bir cezayı ödemeyecek misiniz?
    Sırf nasıl ödemeden kurtulurum mantığıyla açılmış bir konu bence. Keşke cezanın sizin olduğunu kabul edip konuyu bile açmadan ödeseydiniz. Zira binlerce liraya arabanızı satıp helalleştikten sonra adama çıkartacağınız masraftan dolayı karşı tarafın çekeceği sıkıntıyı düşünün. Aynısı size yapılsa adamı geri arayıp cezayı ona karşılatmaya çalışmaz mıydınız? Sonuç itibariyle siz ödemeden kaçınsanız bile size geri dönüş yapacaktır muhtemelen arabayı sattığınız kişi. En doğrusu siz adamı arayın ödeyeceğinizi söyleyin, olsun bitsin olay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sku -- 5 Ağustos 2015; 16:45:22 >
  • Trafik cezalı araç nasıl satııyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trafik cezası hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Trafik Cezası İtiraz
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O cezayı eninde sonunda siz ödeyeceksiniz, bir an evvel ödemeye bakın

• Adamin aracinin bakimi gelmis, belki ya da belli ki suan cezayi odeyecek maddi durumu yok ya da suan odemek istemiyor, nasil olsa odemeyecek mi ne zaman oderse oder, sordugu sorunun cevabi sanki "uzatirsam etik olur mu?" mu? Hocam muayeneye sokacagin aracin plakasinin temiz olmasi yeterli, plaka girildiginde vergi borcu, plakasina ceza cikmiyorsa muayeneye girer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnchaineD

hocam randevu almanıza gerek yok. Ya da randevu ekranını tamamlamanıza gerek yok diyeyim. Ben plakayı girdiğmde direkt çıktı ödenmemiş borcu vardır. Randevu alamazsınız diye. gib.gov.tr den de kontorl edebilrsiniz borç var mı yok mu diye.

Çok teşekkürler, Tuvtürk rezervasyon sayfasında plakayı girince borç yok yazısı çıktı aşağıdaki gibi. Hiç aklıma gelmemişti, sağolun. :)
    Borç Durumu
    Plakaya ait borç yoktur.

quote:

Orijinalden alıntı: sercanhcoban

Adamin aracinin bakimi gelmis, belki ya da belli ki suan cezayi odeyecek maddi durumu yok ya da suan odemek istemiyor, nasil olsa odemeyecek mi ne zaman oderse oder, sordugu sorunun cevabi sanki "uzatirsam etik olur mu?" mu? Hocam muayeneye sokacagin aracin plakasinin temiz olmasi yeterli, plaka girildiginde vergi borcu, plakasina ceza cikmiyorsa muayeneye girer

Evet şuanki aracımın plakası temiz, Temmuz pulu çıkıyordu sadece onu da bugün ödedim. Arkadaşın söylediği şekilde de teyit ettim. Cevap için çok teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Cezayı ödeseniz nasıl olur peki. Daha kolay olmaz mı. Sırf önceki arabanın plakasından çıkıyor diye size ait olduğunu düşündüğüm bir cezayı ödemeyecek misiniz?

Ödeyeceğim elbet, ama şuan değil.

quote:

Orijinalden alıntı: sku

Sırf nasıl ödemeden kurtulurum mantığıyla açılmış bir konu bence. Keşke cezanın sizin olduğunu kabul edip konuyu bile açmadan ödeseydiniz. Zira binlerce liraya arabanızı satıp helalleştikten sonra adama çıkartacağınız masraftan dolayı karşı tarafın çekeceği sıkıntıyı düşünün. Aynısı size yapılsa adamı geri arayıp cezayı ona karşılatmaya çalışmaz mıydınız? Sonuç itibariyle siz ödemeden kaçınsanız bile size geri dönüş yapacaktır muhtemelen arabayı sattığınız kişi. En doğrusu siz adamı arayın ödeyeceğinizi söyleyin, olsun bitsin olay...

Cezanın mükellefi karşı taraf değil, benim. O yüzden benim şimdi veya daha sonra ödememin aracın yeni sahibine herhangi bir olumsuz etkisi yok. Plakaya yazılan cezalar, ceza anında araç kimin üzerinde tescilli görünüyorsa o kişiye gidiyor, bilginize.

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Trafik cezalı araç nasıl satııyor ?

Ceza ben aracı satacağım gün yazılmış ama araç satışından daha sonra tebliğ edildiği için satış günü borç görünmüyordu hocam. Cezanın bana tebliğ edildiği gün sisteme giriyor cezalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenizSupra -- 5 Ağustos 2015; 19:24:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.