Şimdi Ara

TRABZON'da yaşıyorum sorularınızı alayım(SS'li) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
371
Cevap
5
Favori
10.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: live need love

    yere düşen fenerbahçelilere ne yapıyorsunuz

    Elinden tutup kaldırıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trabzonlu değilim, birçok yeri görmüş birisi olarak söyleyeyim önyargılarınızı bir kenara bırakırsanız orta büyüklükte şehirler arasında en yaşanabilir yerlerin başındadır.Eksi yönleri elbette vardır ama genel anlamda güvenli,herşeyin ayağınızın altında olduğu bir şehir.En azından günümüzün şehirlerinin sıkıntısı olan kontrolsüz göç,iti kopuğu olan insanlar yok.

    Mutfak kültürü zayıf, yöresel diyebileceğimiz tad çok az genel olarak Karadenizin hepsinde aynı yalnız.Yetişen ürün sayısı ile alakalı bir durum sanırım.

    Yayları güzeldir,çok gezilecek yer var.Gezmek ile bitmez kısa zamanda.Fotoğraf içinde sürekli farklı hava şartları sunar.Ama havası çok değişken yayların o yüzden hangi mevsim sorusu zor,yazın bile yağmurdan birşey göremeden gelirsiniz, o yüzden gitmeden önce hava bilgisini teyit edin.

    Rum olayında da tarih bilgisinin b si olmayan herkes konuşuyor. Pek sıkıntılı süreçler yaşanmamış tarihte o bölgede ( Ermeni olayları gibi değil yani) Ruslar işgal edince onlarla işbirliği olan Rumlar onlarla birlikte gitmiş, Batı cephesindeki Yunan harbi bittikten sonra bildiğiniz gibi mubadele kararı alınmış ( mübadele din üzerinden yapıldı daha çok ırk üzerinden değil) Karadeniz bölgesindeki Rumlarda elbette buna dahildi. Osmanlı zamanında Müslüman-Gayrimüslim mahalleleri ayrıdır iki toplum birbiri ile temas eder ama içiçe yaşamazdı.Onun için o,ondan kız aldı o onun ile evlendi onun anası şu bu hikayesi anlatıldığı gibi çok değildir.( Gazeteciler,romancılar böyle romantik hikayeleri sever)Olmuş mudur evlilikler olmuştur ama az genelde de din değişimi olmuştur bu evliliklerle.O yüzden Doğu Karadenizde yaşayanların soyları sopları bellidir çoğunluk müslüman Türktür az miktarda müslüman olmuş Rum kökenli kişi kalmıştır,çoğu nereden geldiğini bile bilir ve çoğunluğu uzun süredir Türk bir kısmı da Kafkas halklarından orada yaşayanların.Müslüm-gayri müslüm ilişkisi tüm Osmanlı coğrafyasında üç aşağı beş yukarı aynıydı.




  • Haftaya trabzona gezmeye geliyorum bilindik mekanlar haricinde bilinmedik guzel manzarali fotograf karesi olacak nereler var nereye gideyim :) ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 46657. kez) yere düşen fenerlileri ne yapiyorsunuz ; )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trabzonlu Olmaktan Memnunmusunuz :))

    Soru Banned
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamil611


    quote:

    Orijinalden alıntı: SHamuL

    quote:

    Orijinalden alıntı: swatsat


    quote:

    Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

    Hemen yanlış anlamışsınız. Trabzondan çok rum var ondan sordum

    Çok rum var derken?????
    Trabzonda Rumlar yaşadı fetihten önce Fakat şuan rum yok Trabzon hakkında çok doğru bilinen yanlışlar var.

    Aslında Trabzon'da yakın zamana kadar rumlar varmış ben eskilerimden dinledim rum bir çok rum komşuları varmış gündüz çok iyi geçinirlermiş geceleri rumlar türkleri eve almazlarmış (korkarlarmış) fetihten sonra rumlar oralarda yaşamaya devam ettiler ama tam tarih bilmiyorum sonra göçe zorlanmışlar, ben çok dinledim zor imkanlarla gelip ağlayıp "evim, evim" diye toprağı öpen rumları. Şu anda rum olmadığı doğru ama fetihten sonra sonra gitmediler, en azından benim bildiğim köylerde oldukça vardılar.

    Özledim oraları

    Bak ben aslen çaykaralıyım,çaykara trabzon da rumların en çok bulunduğu bölge. Babaannem 93 yaşında sordum kaç defa rum komşularınız varmıydı diye yokmuş. Ama rumca konusabiliyor kendisi :) Benim tahminim 1800 lü yılların sonlarına doğru sürgün edildiler. Ve şuan tamamen buraları Türk her ne kadar köy isimleri rumca olsada :)

    Benim anneannem de 80 küsür yaşlarında ve sürmene aso köyünde birçok rum komşuları varmış, isim hatırlayamıyorum ama birkaç rumca kişi saymıştı. Bahsettiğim köy kıyıda değil biraz yukarlarda dağda bir köy belki içlerde kalmışlardır biraz. Dediğin gibi şu an ben de hiç ruma rastlamadım duymadım da.




  • Yere düşen hamsileri ne yapıyonuz?
  • Evim Ankarada. Uc yildir Trabzonda yasiyorum. Universite ogrencisiyim. Bi kac cumle yazmak istiyorum bende. Nedendir bilmiyorum ama ilk geldigim gunden bu yana sevemedim bir turlu Trabzonu. Sanirim iklimi ve hava durumuyla alakali bir durum. Arkadaslarinda dedigi gibi hava genellikle kapali oluyor. Oyle dusunuldugu gibi surekli yagmur yagmiyor. Ben buraya gelirken bir soz duymustum Trabzona haftada iki kez yagmur yagar, ilki dortgun surer ikincisi uc gun. Ama korkmaya gerek yok boyle olmadigini soyleyebilirim. Sadece havanin ne zaman nasil olacagi hakkinda tahmin yapmak cok zor. Gezilecek yerleri genellikle sehir merkezine uzak yerler,yaylalari filan. Merkez o kadarda buyuk biryer degil. Ulasim da dolmus kullanirsaniz cok pahali fakat otobus dolmuslardan en az iki kat fazla yol gitmesine karsin yarisindan daha az para. Otobus iyidir Insanlarida cabuk sinirlenebiliyorlar bazen. Mesela birsey sordugunuzda ilk seferde anlamazsaniz ikinci defa sormayin baskasina sorun bence. Ve her memlekette oldugu gibi cesit cesit insani var mutlaka. Bunlar disinda 7den 70e Trabzonspor fanatigidirler bu sehrin insanlari. Birde devrik cumle kurmaya bayilirlar. Misal: Ver oni bağa.De oni bağa

    Ve son olarak genel bir degerlendirme yapmam gerekirse Trabzon gezilmesi gereken bir yerdir evet. Ama disardan goruldugu gibi Karadenizin incisi diye tabir edilebilecek sehir Trabzon degil Samsundur. Bunu Samsunuda gezmis gormus biri olarak soyluyorum.
    Yazi biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi common man -- 8 Mayıs 2014; 13:17:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hes ler hakkinda ne dusunuyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havalar nasıl oluyor yazları sıcakmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Syronwar

    Suriyelileri trabzona gonderseler nolur acaba ?

    Geldiler zaten,az kaldı uzun sokakta birisi dövecek bunları o olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swatsat


    quote:

    Orijinalden alıntı: ǤЅ

    quote:

    Orijinalden alıntı: swatsat


    quote:

    Orijinalden alıntı: ǤЅ

    Tur ile geziye geliyoruz kanki hava nasıl?

    Hava kapalı nereleri gezeceksiniz?

    Bilmyom hocam annem tutturdu ben görmek istiyorum oraları diye mecbur gidiyoz işte, sanırım manastır, göl filan oralarıgezdirirler. Ordan da Batum a geçicez, sanırım orasının da iklim koşulları aşağı yukarı Trabzon ile aynıdır dimi?

    Hemen hemen aynı gibidir Batumda dikkatli olun Gürcistan tehlikeli bir ülke

    Batum tehlikeli derken yazın oraya gideceğizde ondan sordum ne gibi mesela hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Trabzon'un yeşilliği hep ilgimi çekmiştir. Bir gün kısmet olursa oraları gezmek çok istiyorum.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnnySins -- 8 Mayıs 2014; 15:01:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gercekten gezzmek ve görmek istediğim illerden biri abartılı falan sanıyodum ama fotoğraflardan sonra kesinlikle gitmeliyim dedim :)
  • Ben Trabzon'a gideceğim 19 Mayıs'ta, nereleri gezmemi tavsiye edersiniz??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cboy60

    Haftaya trabzona gezmeye geliyorum bilindik mekanlar haricinde bilinmedik guzel manzarali fotograf karesi olacak nereler var nereye gideyim :) ?

    Yayla olarak mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trabzonlular kupa istemeyi bırakacaklar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snowdrop-

    Ben Trabzon'a gideceğim 19 Mayıs'ta, nereleri gezmemi tavsiye edersiniz??

    1.olarak Uzungöl diyorum :)
    Atatürk Köşkü Ayasofya Müzesi var
    Sümela Manastırı olabilir Giriş ücreti 15tlimiş
    Akçaabatta köfte yemeğe gidebilirsiniz
    Molozda Kalkanoğlu pilav var
    Uzunsokakta Beton helva var
    Çay almak isterseniz fabrikalarda satış var
    Uzungöl yolu üzerinde paketlenmiş çay satışı var
    Of'a girdikten sonra yol üzerinde çaykur ofçay doğuşçay fabrikaları vardır ucuz ve taze bir şekilde alabilirsiniz
    Hamsiköy sütlacını öneririm
    :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trabzon'un kendine özgü bir stili var. Trabzon'da yaşamadan çok kolay tarif edilebileceğini sanmıyorum. Benden büyük övgüler alacak bir şehir değil ama nedense her ay mutlaka giderim.

    Körfez Lokantası'nı yazan olmamış. Genellikle balık yediğim bir yer. Epeydir gitmiyorum ama son gittiğimde gayet iyiydi.

    Trabzon insanının tavırları çok kendini beğenmiş burnu havada görüntüsü verse de öyle değiller. Yani kendi egosu yüksek kişiler Trabzonluların bu halinden çok rahatsız olduğu için anlaşamıyorlar ancak arkadaşlıkları, dostlukları çok iyidir. Oldukları gibi görünür ve davranırlar, bu yapıları umarım hiç değişmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.