https://eksisozluk.com/1-haziran-2021-bogazici-universitesi-olaylari--6935549?a=popular Bir insan derece yapıp neden boğaziçi üniversitesini tercih ederki? Sabancı,Koç dururken? Hatta bu dediklerim bütün devlet üniversiteleri için geçerli, bütün devlet üniversitelerinin içinden geçtiler sadece boğaziçi öğrencileri tepki verdi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novalis -- 1 Haziran 2021; 15:8:22 > |
Tr'nin en iyi üniversitesi mi?

-
-
boğaziçi ve odtüyü iyi okullar olmasının dışında farklı bir noktaya koyan bir öğrenci kültürü meselesi var. gerçekten duvarlarının arası türkiyeyle uzaktan yakından alakası olmayan bir yaşam alanına dönüşüyor. bakın her öğrenci öyledir demiyorum, bounda şeriatçı odtüde şintoist de vardır; ama 100 kişi gidiyorsa 70 kişi kafa olarak batılı. okulun işleyişi buna göre yerleşmiş, öğrenciler böyle yaşıyorlar, buralı değiller. bu insanlar için bir kurtarılmış bölge gibi bir yer. bir amerikalı exchange ile gelse bu 2 yerden birine gittiğinde yabancılık çekmez. ama marmarada çeker. yıldızda çeker. bu ayrık kültürleşme durumu çok önemli gençler için. belirli bir düşünce perspektifine sahip insanların buluşma ve kaynaşma noktası gibi bu yerler. çoğu kişi sırf bu yüzden istemediği bölümleri bile yazıyor. orada olmak başka bir yerde olmaktan çok farklı gerçekten çünkü. bir de özel okullarda burs kesilmesi korkusu var. o riske de herkes girmez. bir de ben yanımdan lüks araçlar geçerken dolmuş aramak istemezdim.
-
Diğer devlet üniversitesindeki öğrenciler pes edip Boğaziçililer 6 aydır pes etmediğine göre Boğaziçi en özverilisi. Buradan da okullarına ne kadar bağlı olduklarını, öğrenci kalitesi olarak da en iyilerinden biri olduğunu anlayabiliriz.
-
hocam o burs kezme mevzusu tamamen zırva, öyle bir şey yok. Devlet üniversitesiyle bir farkı yok, vakıf üniversitelerinde de hazırlıkta 1 sene bölümde 2 sene kalma hakkı var. O burs kesme olayları eskidendi, yeni kanunlar çıkardılar 5 sene önce falan. Boun konusuna gelecek olursakta bu dedikleriniz koç sabancı için de geçerli, bir tercih nedeni değil yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novalis -- 2 Haziran 2021; 9:53:35 > -
kültür faktörü etkili. özellerde o boğaziçi kültürü yok ve çoğu yksde düşük sıralamalar yapmış, bazısı bi tık iyi, bazısı çok iyi. tam olarak aynı sosyokültürel tabandan gelmiyor insanlar, dolayısıyla aynı frekanstan konuşamıyorlar, bir kültür oluşmamış. boğaziçinin sektör etiketine girmiyorum bile. "49w boğaziçi tanıtımı" yazarsanız youtube'a daha iyi anlayacaksınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki boğaziçini bırakın nişantaşına gidin diyorum. Gerçekten şuanki boun'un şimdiki koç,bilkentten iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ben bu düşüncenizi sadece boun rektörünün kim olduğunu söyleyerek yanlış olduğunu kanıtlarım. O boğaziçi kültürü geçmişte kaldı, ne kültürü?
-
Sabanci da koc da 1+4.yilin sonunda kesiyor burslari. Istediğin kadar kalabilirsin, parasini verdigin surece
Bölüm bölüm incelersek bazı bölümlerde hatta belki çoğu bölümde lab imkanı olsun akademisyen kalitesi olsun daha iyi okullar kesinlikle vardır ancak boğaziçindeki öğrenciler yaklaşık olarak aynı tabakadan gelmedir, sosyokültürel ortam başka okullara benzemez türkiye’nin üstünde bir yer kültürel olarak.iş hayatında da iyi ismi var. Farklı düşüncelere saygı var. Boğaziçine gelen öğrenci aydınlanma yaşar.
Bana da tam tersi geliyor. İyi devletler tutarken vakıf yazmam ben şahsen
boğaziçi kültürü bir ruhtur ve içindeki öğrencilerdir, direnişin hala sürmesi bu kültürün yaşadığının en büyük kanıtıdır. ben boğaziçinin koçtan veya bilkentten iyi olduğunu iddia etmedim. eğitim olarak bilkent ve koç boğaziçinden çok daha iyidir maddi olanaklar ve bürokrasi sebebiyle. siz niye bu kadar agresifsiniz ben onu anlamadım. validation arıyorsunuz sanırım boğaziçi yerine özel tercih edeceğiniz/ettiğiniz için.
Odtü, boun, itü tutuyorsa vakıf yazmam ben de.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hayır agresif değilim, sadece bu kadar şey oldu üniversitelerin için ettiler buna rağmen savunmanız bana tuhaf geliyor. Bence siz de bounda ya da devlette okuyorsunuz bu yüzden bu kadar savunuyorsunuz
-
ben savunmuyorum amacına uygun olarak ya devlet seçersin ya özel. kişiden kişiye değişir yani. yurtdışında doktora yapmak istiyosan boğaziçini seçmemelisin mesela.
bu doğrulama duygusunu aramaktansa mezunlarla öğrencilerle konuşun. zira anlık duygularla seçim yaparsanız ilerde sıkıntı çekmeniz olası.
quote:
Orijinalden alıntı: FeynmanSverdlov
Odtü, boun, itü tutuyorsa vakıf yazmam ben de.koç neden yazmazdınız mesela?
-
boun ve odtüde öğrencilerin tepki vermesinin sebebi belli, bol bol tm ci ts ci ve dilci öğrenci var. itü ve yıldızda herkes mühendis, kimsenin vakti yok olm tepki verecek. ben zar zor 8-9 saat uyuyacak süre ayarlıyorum. bide gidip de zaten sonucun belli olduğu şeylerle mi yorayım kendimi.
-
Boun asıl bu olaylara verdikleri tepkilerden dolayi tercih edilmesi gereken bir universite
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patheticmuggle -- 28 Ağustos 2021; 15:45:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

boğaziçi ve odtüyü iyi okullar olmasının dışında farklı bir noktaya koyan bir öğrenci kültürü meselesi var. gerçekten duvarlarının arası türkiyeyle uzaktan yakından alakası olmayan bir yaşam alanına dönüşüyor. bakın her öğrenci öyledir demiyorum, bounda şeriatçı odtüde şintoist de vardır; ama 100 kişi gidiyorsa 70 kişi kafa olarak batılı. okulun işleyişi buna göre yerleşmiş, öğrenciler böyle yaşıyorlar, buralı değiller. bu insanlar için bir kurtarılmış bölge gibi bir yer. bir amerikalı exchange ile gelse bu 2 yerden birine gittiğinde yabancılık çekmez. ama marmarada çeker. yıldızda çeker. bu ayrık kültürleşme durumu çok önemli gençler için. belirli bir düşünce perspektifine sahip insanların buluşma ve kaynaşma noktası gibi bu yerler. çoğu kişi sırf bu yüzden istemediği bölümleri bile yazıyor. orada olmak başka bir yerde olmaktan çok farklı gerçekten çünkü. bir de özel okullarda burs kesilmesi korkusu var. o riske de herkes girmez. bir de ben yanımdan lüks araçlar geçerken dolmuş aramak istemezdim. |
Diğer devlet üniversitesindeki öğrenciler pes edip Boğaziçililer 6 aydır pes etmediğine göre Boğaziçi en özverilisi. Buradan da okullarına ne kadar bağlı olduklarını, öğrenci kalitesi olarak da en iyilerinden biri olduğunu anlayabiliriz. |
Bana da tam tersi geliyor. İyi devletler tutarken vakıf yazmam ben şahsen
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X