Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (354. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.338
Cevap
205
Favori
522.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aekadaşlar yarin modem alacağım da dsl n16 hakkinda ne derseniz kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.Wifi çekim gücü falan nasil?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar AC52U modeme sahibim. Port açmak istiyorum fakat ayarları girip uygula dedikten sonra altta açılmış gibi görünüyor sonra satır kayboluyor. Bir kaç sefer denedim fakat aynı değişen bir şey yok. Acaba FW ile mi ilgili yoksa başka bir menüde yapmam gereken bir şeyler mi var?
  • beyler n16u olarak araniza katildim normalde 16 mbit net kullaniyorum bunda max hizim 21 mbiti gosteriyor hiz yukseltme gibi bir durum varmidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tècnics

    Yeni Betalar geldi...

    DSL ASUSWRT beta firmware v9.1.2.3_438-gd768f38 now available

    v9.1.2.3_438-gd768f38
    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/AD10D9031A8F422ABD5CF20CEA089194Y

    - xDSL models not affected by KRACKs Security Vulnerabilities, as do not support Client Mode nor Repeater mode and do not support 802.11r.

    - Upgrade dnsmasq from v2.75 to v2.78, includes Security Vulnerabilities patches from Google Security team.

    - www: add HMAC Authentication option for OpenVPN server.

    - [DSL-AC56U/DSL-AC52U/DSL-AC55U] Update the TM DPI engine ASUS_2.001_RC22_00022.

    - Fixed possible Settings file corrupt leads to boot up failure issue.

    - Add India Airtel and UK TalkTalk to support the option of try to sync with G.inp and fixed the error of changing country and not listed case.

    - [DSL-AC56U/DSL-AC52U/DSL-AC55U/DSL-N17U/DSL-N16] Fixed various WiFi 2.4GHz issues.

    - [DSL-AC56U/DSL-AC52U/DSL-AC55U] Fixed various WiFi 5GHz issues.

    - Fixed possible fail to login from WAN side network with ASUS DDNS issue.

    - Fixed multicast stability issue.

    - Update OpenVPN socket buffer config.

    - ASUS Router APP, fine tune the check_passwd_strength.

    - Fine tune Feedback > DSL Diagnostic feature.

    - For Feedback sent fail case such as SMTP port 25 blocked, now debug log link added for users to download and send manually.

    - Now supports off-line Feedback.

    - Fixed various UI related issues.



    Thanks to Victor Calvo (Aetsu) for raise following security issues,

    - Fixed “Reflected Cross Site Scripting” Security Vulnerability issue, now request URI will be checked(Chrome not affected as blocked by XSS_AUDITOR).

    - Fixed AiCloud Security Vulnerability issues.

    - Fixed the issue that boa does not verify the token in certain case.

    - HTTPd server multiple Security Vulnerabilities - token generator, refine token generator algorithm.



    - ADSL WAN (ATM) QIS manual setting list updated.

    Add Kuwait ISP Qualitynet (PPPoE)

    Modify Kuwait ISP Qualitynet (PPPoA)

    - VDSL WAN (PTM) QIS manual setting list updated.

    Add India ISP Airtel (Automatic IP)

    hemen deneyeceğim teşekkürler.
    Bir de başka firmwareler var mı custom önerilen benimki DSL-AC55U modeli, desteklediği birşey varsa custom test etmek isterim asus un official firmware nden kaynaklandığını düşündgüm bir çok wifi sorunu yaşıyorum restart atarak tekrar kendine getiriyorum her defasında modemi..

    şurayı bende takip ediyorumhttp://whatsyourrouter.com/mybb/showthread.php?tid=118



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by rallier -- 12 Kasım 2017; 17:51:44 >




  • stophart kullanıcısına yanıt
    snr en pas pas oluyordur netin kopuyordur hatsal yani...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    snr en pas pas oluyordur netin kopuyordur hatsal yani...

    turknet kullanıyorum hocam direk modem bozuk diyip üstlerinden atıyorlar işte. bende modemden sıkıntı olmadığına eminim cevabınız için sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stophart kullanıcısına yanıt
    turknet demek snr sorunu demek takip et berbat olduğunu gorucen arıza kaydı iste...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Kasım 2017; 22:28:4 >
  • Merhaba n16 modemim var. İki haftadır internet hizim aşırı yavaşladi, özellikle de aksamlari. Ben bu durumun internet sağlayıcıdan kaynaklandığını düşünüyordum fakat modemin menüsüne girince oradaki hız gayet yüksek, olması gerektiği gibi görünüyor. Acaba modemimde mi bir sıkıntı var? Resimde görünen hız, hattima o an gelen gerçek hız mıdır?
    Modem menüsü bu şekilde 35 mbs gosterirken telefonumdaki hız testi 5-6 mbs göstermekte. Oysa birkaç hafta önce en az 30mbs oluyordu.

    Edit: Gece 1:30 ve hizim tekrar 31 mbs civarlarında. O zaman alttaki resimde yazan ne? Hatta tanımlı olan hız mi sadece?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 16 Kasım 2017; 1:36:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TurkNet kullaniyorsaniz normal. Ariza kaydi birakirsaniz da size "hattinizda teknik sorun bulunamadi, bilgisayar ve modem baglantilarinizi kontrol ettirin" diye mesaj atacaklar. Simdilik cozumu yok gibi, altyapi AKN kalktigindan beri yogunlugu kaldiramiyor. Ve bu bolge bolge yayilmaya devam ediyor. Sorun Eylul sonunda baslamis. Bazilari ise sorun Telekom'dan kaynaklaniyor demekte.

    https://forum.donanimhaber.com/akn-kalktiktan-sonra-turknet-hizlari-aksamlari-dusmesi--129178630
  • n16 modem ile ciddi wifi sorunları yaşıyorum. Kablolu şekilde 0 ping 50mbit download ve 4mbit upload alırken bu kablosuzda (her ayarı denememe rağmen, gerçekten HER ayarı) ping 0-120, download 3-4mbit arası değişiyor ve upload testine gelince donup kalıyor. Yani şöyle söyliyim kablosuz şekilde bildiğiniz internet yok. Lol bf1 hiçbirinde oyun oynayamıyorum o kadar kötü ki. Modemi test etmek için wifi'sini kapatıp docsis 2.0 olan uydunetten kalan modemi router olarak kullandım ve çok iyi sonuçlar aldım. Bu şekilde sorun yaşayan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67

    Merhaba n16 modemim var. İki haftadır internet hizim aşırı yavaşladi, özellikle de aksamlari. Ben bu durumun internet sağlayıcıdan kaynaklandığını düşünüyordum fakat modemin menüsüne girince oradaki hız gayet yüksek, olması gerektiği gibi görünüyor. Acaba modemimde mi bir sıkıntı var? Resimde görünen hız, hattima o an gelen gerçek hız mıdır?
    Modem menüsü bu şekilde 35 mbs gosterirken telefonumdaki hız testi 5-6 mbs göstermekte. Oysa birkaç hafta önce en az 30mbs oluyordu.

    Edit: Gece 1:30 ve hizim tekrar 31 mbs civarlarında. O zaman alttaki resimde yazan ne? Hatta tanımlı olan hız mi sadece?



    Ben de aynı soruyu sormak üzere konuya girdim ama sizin yorumunuzu gördüm, hız 10-12 mbit olması lazım ama hız testi 2,5 3 mbiti zar zor görüyor akşam 20 ile 23 saatrleriş arasında internet yok gibi, sayfalar bile açılmıyor...




  • deneme1 D kullanıcısına yanıt
    Sanırım siz de Turknet kullanıyorsunuz. 2 üstteki arkadasin da dediği gibi Turknet alt yapı yetersizliği buna sebep oluyormuş, çok şikayet eden var ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus n14 u kullanıyorum modemi kapatıp açınca ip alması çok geç oluyor bunun sebebi ne olabilir bir de modem arayüzündeki hız bazen 2500lere kadar düşüyor reset atınca 10 bine çıkıyor ama bu sefer de dediğim gibi tekrar bağlanması 4-5 dakikayı buluyor.
  • ASUS DSL-N16 almayı düşünüyorum turknet vdsl aboneliği için kullanan var mı?
    Bir de ileride fiber altyapıya geçersem yine bu modemi kullanmaya devam edebilir miyim?
    Tavsiye eder misiniz bu modemi acaba?
  • Merhabalar
    Asus DSL-AC68U modemim arıza yapınca servis para iadesi verdi. Bende Asustan memnun olduğum için 88U modelini almaya karar verdim. Türkiye’de stok sıkıntısı olduğu için 88U Türkiye’ye gelene kadar eski modemim Airties 5650’yi kullandım. Nihayetinde Asus DSL-AC88U modemi aldım ve kullanmaya başladım. Hiçbir ayar yapmadım sadece “v9.10.04_build459” güncellemesini yaptım. Fakat 2 problemle karşılaştım. Bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim?
    1) Evde; PC ve recevier kablo ile modeme bağlı. WiFi ile de 2 adet Tv Box ve 1’er tane cep telefonu ve tablet modeme bağlı. Bu cihazların bir kısmı 2.4 GHZ üzerinden bir kısmı ise 5 GHZ üzerinden bağlı (Herhangi bir sebep olmadan rastgele bağlantı kurdum). İnternetim ise TTNET Sınırsız 16 Mbps ADSL (Adil kullanım kotası yok). Yaklaşık 3-4 yıldır bu tarifeyi kullanıyorum. Probleme gelecek olursak; Herhangi bir cihazdan (Kablolu veya wifi’den bağlı cihaz fark etmez) internete bağlandığımda diğer cihazlar internete girmiyor. Daha doğrusu internet bağlı gözüküyor ama internete girmiyor.
    2) Yatmadan önce, modemle işim bitince arka tarafındaki düğmeden modemi kapatıyorum. Bu açma kapama düğmesinin kalitesi bana biraz düşük gibi geldi. 68U modemde bu şekilde arıza vermişti. Acaba bunun başka bir yolu var mı? Mesela fişten çekip çıkarmak gibi (Bu seferde modeme zarar verir miyiz?). Yoksa sürekli açık mı bırakalım. Burada da akla çok ısınır mı sorusu geliyor.
    Sıkıntılarım bunlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygı ve selam ile …




  • @MühendisMurat bey güzel bir yazı olmuş.
    Asus DSL-N17U yeni aldım. Görünüşüyle, duruşuyla çok şık bir modem. Kullanmayacağım bir sürü özelliği mevcut, 5-6bin bilgisayara harcamışken 300 koymaz diyerek aldım iyisi olsun diye..
    İnternete otomatik bağlanmayarak beni üzdü :D Türkiye'ye özel diyince ben onu beklerdim TurkTelekomun verdiği modemler gibi. :)

    192.168.1.1 üzerinden firmware güncellemesini yaptım ama internetim hem yavaş, hem de wirelesslerde kopma oluyor diye resetleyerek güncel sürümü bir de o yolla yükledim. Sonra anlattığınız gibi arayüz içinden ayarları uyguladım. İnternet hızım 24dl, 2.5upl ama modemden bu rakamlar yakalanmıyordu şimdi düzeldi teşekkür ederim bu yüzden...

    Anlatımınızda "Asus Modemlerin Fiber için İnternet Kurulumu Resimli Anlatım" başlığı altında yazılanlar Ethernet Wan falan seçilen bölüm heralde DSL-N17U için değil, o N14U için değil mi? Onu yapmayayım boşuna :D




  • Bugün Asus Dsl N16 aldım Turknet için kullanıyorum kurulumu yaparken Ttnet Vıd 35 Vdsl seçiyorum kullanıcı adı şifremide doğru yazıyorum ama dsl ışığı sabitlenmiyor.Hatta 5 dklığına internet geliyor ama sonra tekrar dsl ışığı gidiyor.Sabah bir başkasının modemini kullanıyordum sorun yoktu bu modelle böyle bir sorun yaşayan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsl-n16 cihazıma güncelleme geldi ? Kuran deneyen farklılık gören var mı?

    Ayrıca dsl-n16 ile tp-link wr740n cihazımı, wr740n cihazım -kablosuz repeater- olacak şekilde kullanmaya çalıştığım zaman, dhcpsi kapalı olduğu halde asus arayüzünde wr740n üzerinden bağlanan cihazları göremiyorum nitekim yabancı forumlarda da bu sorunu yaşayan oldukça çok var. (2 clients are connecting to through this device repeater yazısı çıkıyor) Asus modemler tam bir hayal kırıklığı benim için. Bunun yerine tp link modem artı dd wrt çok daha stabildir sanırım :)


    dsl-n16ya gelen güncellemenin içeriği:

    Firmware version 1.1.2.3_438 (This product supports both Annex A and Annex B)
    - Release Note -

    Security improvements:
    - This product not affected by KRACKs Security Vulnerabilities, as do not support Client Mode nor Repeater mode and do not support 802.11r.
    - Upgrade dnsmasq from v2.75 to v2.78, includes Security Vulnerabilities patches from Google Security team.
    Thanks to Victor Calvo (Aetsu) for raise following security issues,
    - Fixed “Reflected Cross Site Scripting” Security Vulnerability issue, now request URI will be checked(Chrome not affected as blocked by XSS_AUDITOR).
    - Fixed the issue that boa does not verify the token in certain case.
    - HTTPd server multiple Security Vulnerabilities - token generator, refine token generator algorithm.

    DSL:
    - Add India Airtel and UK TalkTalk to support the option of try to sync with G.inp and fixed the error of changing country and not listed case.
    - ADSL WAN (ATM) QIS manual setting list updated,
    Add Kuwait ISP Qualitynet (PPPoE)
    Modify Kuwait ISP Qualitynet (PPPoA)
    - VDSL WAN (PTM) QIS manual setting list updated,
    Add India ISP Airtel (Automatic IP)

    Bug fixes and enhancements:
    - www: add HMAC Authentication option for OpenVPN server.
    - Fixed possible Settings file corrupt leads to boot up failure issue.
    - Fixed various WiFi 2.4GHz issues.
    - Fixed possible fail to login from WAN side network with ASUS DDNS issue.
    - Fixed multicast stability issue.
    - Update OpenVPN socket buffer config.
    - ASUS Router APP, fine tune the check_passwd_strength.
    - Fine tune Feedback > DSL Diagnostic feature.
    - For Feedback sent fail case such as SMTP port 25 blocked, now debug log link added for users to download and send manually.
    - Now supports off-line Feedback.
    - Fixed various UI related issues.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 29 Kasım 2017; 9:30:34 >




  • expeditious- kullanıcısına yanıt
    Birçok model var hepsinin ayarları ayrı olabiliyor, anlatılan yerler sizde yoksa karıştırmayın.
  • erdal73 kullanıcısına yanıt
    1)ASUS'u arayıp sorun.

    2)Elektrikten direkt çekmek elektronik aletler için çok tehlikeli bir şey hiçbirisine yapmayın yoksa bir gün bir daha taktığınızda ışığı hiç yanmayabilir başıma da geldi oradan biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.