Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12513. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil
5 sn
260.334
Cevap
2.647
Favori
13.989.062
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Giriş
    amazon satmıyordur o ürünü
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderyamf

amazon satmıyordur o ürünü

Evet satmıyor başka bir mağazadan aldım,normalde aynı ürün amazonda'da var ama aynı ürünü amazon Türkiye'ye göndermiyor yazıyordu,gitti 12 euro.Bunun dışında extra bir ücret çıkmaz değilmi? aldığım ürün 149,90 artı 12 euroda paketleme ücreti var.
  • datebir D kullanıcısına yanıt
    Burda sanki hukuk bilginiz varmış gibi konuşmussunuz da

1)Tabi ki önemser önemsemek zorunda Türkiye de bile olsa tüketici mahkemesine şikayet eder alırdım ki USA gibi tüketiyici koruyan kanunların daha iyi

olan bir ülkenin şirketi buna hayli hayli uymak zorunda sadece doğru yere şikayet etmek lazım bunu öğrenmek için de foruma başvurdum keşke reddit e yazsaydım orda böyle hukuk bilgisi olmadığı halde amazon avukatlığı yapan yok sorun çözmeye odaklılar

2)Kampanya koşulları olabilir bu yüzden mail atıp sordum ve onaylarını aldım

3)Temsilciler şirketin temsilcileridir ve verecekleri bilgiler için eğitim alırlar eğer size bir taahhüt verdiyse şirket bunu gerçekleştirmekle yükümlüdür( Daha önce vodafone yaptı aynısını ve taahhütlerini gerçekleştirdiler) kendi içlerinde bu zararı şirket yada çalışan tolere eder bu benim sorunum değil

4) Bana yazılı olarak gönderilen belgeleri paylaşabilirim kayıt altına alabilirim aynı onların aldığı gibi eğer gizlilik anlaşması yapılmadıysa ki üyelik sözleşmesinde böyle bir madde yok istediğim gibi de paylaşabilirim

5)Bu tip olaylarla yaşın alakası yoktur önemli olan bilgidir ben haklarımı ve gerekli bilgileri biliyorum bilmediğim durumlarda avukatıma danışıyorum

6) Bu durumun hava ile alakası yok hava atmak isteseö foruma yazardım "Amazonu nasıl dize getirdim(kanıtlı)" diye başlık açardım ama ben buraya yazıp bilgi almayı tercih ettim

7)Yaşınız kaç bilmiyorum ama sizin işinizden daha ciddi işler yaptığıma eminim

Bence siz en iyisi bilginizin ve cesaretinizin yetmeyeceği işleri yapan kişileri karalayıp yüceltmeye çalışmayın bu karaladığınız kişiden bir şey götürmez ama sizi çocuk durumuna düşürür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ankaland kullanıcısına yanıt
    Bazen sistemlerine düşmüyor bu durumda arayıp iade söylerseniz direk iadeyi gerçekleştiriyorlar

• Bu upsten gelen kargo gumrukte kalmış. Bir form doldurup göndereceğim, ucret almadan gelecekte merak ettigim 2 şey var. Bilgisi olan varsa sevinirim.

1.Bu kargo orada 20 güne kadar kalabilir diyor. Ben onu orda bi 6-7 gün tutsam bir sıkınti (kargonun geri gitmesi veya ücret istemeleri gibi) cikarmi? Kargoyu babam teslim alacak ben ay sonunda teslim alacağımda 30 gün koşulsuz iademin 15 günü boşa gitmesin diye böyle düşündüm.

2. Birde UPS e söylesem kargolanacak yeri degistirirlermi? Bu o kadar büyük bir sıkıntı değil ama 1.de yazdığım mümkün değilse İstanbul yerine İzmir'e yollatirmak isterim 15 gün boşa gitmesin diye.

Teşekkürler şimdiden cevap için

• zultaran Z kullanıcısına yanıt
    Direk amazon tarafindan yollanmadiysa, gümrük ücreti alır muhtemelen %18.

• amazon. com dan alışveriş yapılmıyor mu arkadaşlar herkes .de ile biten adres paylaşmış

alicagim ürün amazon. com da daha ucuz ondan soruyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .com üzerinden 15 dolarlık bi alışveriş yapıcam. Promosyonlar kısmında pek işe yarar bir şey göremedim. Uzun süredir alışveriş yapmıyorum var mı sağlam kampanya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BumberShoot

Burda sanki hukuk bilginiz varmış gibi konuşmussunuz da

1)Tabi ki önemser önemsemek zorunda Türkiye de bile olsa tüketici mahkemesine şikayet eder alırdım ki USA gibi tüketiyici koruyan kanunların daha iyi

olan bir ülkenin şirketi buna hayli hayli uymak zorunda sadece doğru yere şikayet etmek lazım bunu öğrenmek için de foruma başvurdum keşke reddit e yazsaydım orda böyle hukuk bilgisi olmadığı halde amazon avukatlığı yapan yok sorun çözmeye odaklılar

2)Kampanya koşulları olabilir bu yüzden mail atıp sordum ve onaylarını aldım

3)Temsilciler şirketin temsilcileridir ve verecekleri bilgiler için eğitim alırlar eğer size bir taahhüt verdiyse şirket bunu gerçekleştirmekle yükümlüdür( Daha önce vodafone yaptı aynısını ve taahhütlerini gerçekleştirdiler) kendi içlerinde bu zararı şirket yada çalışan tolere eder bu benim sorunum değil

4) Bana yazılı olarak gönderilen belgeleri paylaşabilirim kayıt altına alabilirim aynı onların aldığı gibi eğer gizlilik anlaşması yapılmadıysa ki üyelik sözleşmesinde böyle bir madde yok istediğim gibi de paylaşabilirim

5)Bu tip olaylarla yaşın alakası yoktur önemli olan bilgidir ben haklarımı ve gerekli bilgileri biliyorum bilmediğim durumlarda avukatıma danışıyorum

6) Bu durumun hava ile alakası yok hava atmak isteseö foruma yazardım "Amazonu nasıl dize getirdim(kanıtlı)" diye başlık açardım ama ben buraya yazıp bilgi almayı tercih ettim

7)Yaşınız kaç bilmiyorum ama sizin işinizden daha ciddi işler yaptığıma eminim

Bence siz en iyisi bilginizin ve cesaretinizin yetmeyeceği işleri yapan kişileri karalayıp yüceltmeye çalışmayın bu karaladığınız kişiden bir şey götürmez ama sizi çocuk durumuna düşürür

Haha tamam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: garcibaba

amazon. com dan alışveriş yapılmıyor mu arkadaşlar herkes .de ile biten adres paylaşmış

alicagim ürün amazon. com da daha ucuz ondan soruyorum

elbette yapılıyor.. suyun kaynağı zaten .com dur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zultaran

amazon.de'den ilk defa alışveriş yapacağım ama kargo ücretsiz olmasına rağmen extra 30 euro çıkıyor,hediye paketimi yapıyor anlamadım,bilen varsa bir yardım lütfen
    Sipariş Özeti
    Ürünler :EUR 149,90
    Posta ve Paketleme Ücreti:EUR 30,00
    Sipariş Toplamı:EUR 179,90

hocam size %18 gümrük ücretide çıkacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Demon

Direk amazon tarafindan yollanmadiysa, gümrük ücreti alır muhtemelen %18.

Amazon gönderince niye almıyor vergi bizim devlet hayır almasında diğerinde niye alıyor ki ,
    Bu alışveriş bana çok pahalıya patladı 161 euro+29 euro daha ettimi sana 190 x4,29=815 tl,bari ürünün fiyatı olan 149 eurodan gümrük vergisi alsalar.
    Türkiye'de aynı ürün bulunuyordu gittim rengi yok diye amazondan alalım dedik 550 liralık ürün kaç liraya geldi.Açıkçası burda satılan ürünün orjinalliğine pek güvenemedim birde istediğim doku ve renkte olmayınca
  • Arkadaşlar benim hesaba abimin kredi kartını ekleyip gift card aldım ama Amazon hesabı askıya aldı.şimdi parayı çeker mi sizce

• .berkehan. . kullanıcısına yanıt
    Almanyadan mı sipariş verdiniz?

• bu laptop u istiyorum am gönderilmiyor. almanın başka bir yolu var mı :D

https://www.amazon.com/Acer-Tracking-GeForce-GTX1060-VN7-793G-709A/dp/B01N6VFLLZ/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankaland

quote:

Orijinalden alıntı: zultaran

amazon.de'den ilk defa alışveriş yapacağım ama kargo ücretsiz olmasına rağmen extra 30 euro çıkıyor,hediye paketimi yapıyor anlamadım,bilen varsa bir yardım lütfen
    Sipariş Özeti
    Ürünler :EUR 149,90
    Posta ve Paketleme Ücreti:EUR 30,00
    Sipariş Toplamı:EUR 179,90

hocam size %18 gümrük ücretide çıkacaktır..

Peki karttan çekilen tutara yansıyormu gümrük vergisi yoksa kargocu filanmı tahsil edecek vergi ücretini ya da ben mi bir yerlere ödeyeceğim.Benim anlamadığım bir ara 75 euroydu sonra 30'a indirdiler vergisiz,bana her halükarda vergi çıkmayacakmıydı.karttan çektikleri tutar 161*4,29=690 lira olması gerekirken 718 lira çekmişler.Ben amazonun kur hesaplayıcısınıda kapattıydım ama bu kadar kur farkıda olmaz herhalde.

Yani şu şekilde
    Ürünler :EUR 149,00
    Posta ve Paketleme Ücreti:EUR 12,00
    Sipariş Toplamı:EUR 161,00

718,63 çekmiş banka
    718,63/161=4,463 değildir euro herhalde gelgelelim 28,98'de vergi olması lazım,149 eurodan almışlarsada 26,82 euro yine 100 liranın üstünde vergi olması lazım.Çözemedim ben bu işi neyse teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zultaran -- 14 Ekim 2017; 23:45:10 >

• Valiz alan var mı? Önerisi olan yada arkadaşın valizini aldım okula gelirken şimdi adam valizini istiyor ortada kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Demon

Bu upsten gelen kargo gumrukte kalmış. Bir form doldurup göndereceğim, ucret almadan gelecekte merak ettigim 2 şey var. Bilgisi olan varsa sevinirim.

1.Bu kargo orada 20 güne kadar kalabilir diyor. Ben onu orda bi 6-7 gün tutsam bir sıkınti (kargonun geri gitmesi veya ücret istemeleri gibi) cikarmi? Kargoyu babam teslim alacak ben ay sonunda teslim alacağımda 30 gün koşulsuz iademin 15 günü boşa gitmesin diye böyle düşündüm.

2. Birde UPS e söylesem kargolanacak yeri degistirirlermi? Bu o kadar büyük bir sıkıntı değil ama 1.de yazdığım mümkün değilse İstanbul yerine İzmir'e yollatirmak isterim 15 gün boşa gitmesin diye.

Teşekkürler şimdiden cevap için

Tutacakları max süre odur. Size kargonun geldiği bildirildikten sonra 3 iş günü içinde belgeyi göndermelisiniz. Göndermezseniz her gün için ardiye ücreti isteyebilirler ve istemeliler. Gümrükte depo tutmak ve ürün barındırmak maliyetli bir iş.

2. soru için ups görüşmelisiniz. Dilekçe ve nüfus kağıdıyla adres değişikliği yapabiliyorlar.

Bir sorun haricinde keyfiyen ürünü iade ederseniz muhtemelen o ürün bir daha Türkiyeye gönderilmeyecek, belki ürün grubu bile gönderilmeyebilir. Bundan dolayı emin olmadığınız ürünleri sipariş etmemeniz başkaları ve kendi adınıza daha mantıklı bir seçim olacaktır.

ups ile posta ücreti ve gümrük amazona kalıyor iade durumlarında ve çat diye ürünleri kapatıyorlar. Zaten gönderilen çok ürün kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: By_EKReM

Arkadaşlar şu 2 ürünü amazon.com dan alsam sıkıntı çıkar mı ? Yani amazon.de de 63 euro, amazon.com da 22$.
    Doğal olarak amazon.com dan alayım diyorum. İlk alışverişim olacak ne tavsiye edersiniz?
    https://www.amazon.com/gp/product/B01KWIYYN8/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1
    https://www.amazon.com/gp/product/B00PV4B4D2/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A18S47YKU23AZ0&psc=1

??????

• Arkadaslar yaklasik 4 ay önce su linkteki ekran kartini siparis etmistim. Gigabyte rx 580 8gb. Toplamda 260 euro tutmustu. Gecen e posta gelmis 19 ekimde kargoya verilicekmis. Sizce iptal edeyim mi bf de daha uyguna bulur muyum. Yoksa alayim mi. Suan gtx 1050 ti kullaniyorum. Monitörüm de 144hz freesynchli.

https://www.amazon.de/gp/product/B06ZZ6ZSV7/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.