Şimdi Ara

TR de TEK(di)..! 1.9 TDI çok Hp 9n3 Coupe POLO (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
1
Favori
67.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler..

Tamponları boyattım..ızgaraları ile uğraşıyorum..yakında resimleri eklerim kısmetse..
  • Ben bu konuyu hiç görmemişim nasıl olduysa.Güle güle kullanmanız dileğiyle.Böyle emek verilen araçlar çok hoşuma gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı
    Turbomuzu büyüttük.

TR de TEK(di)..! 1.9 TDI çok Hp 9n3 Coupe POLO

Mehmet ustam güle güle bin.

Turbo konusunda, üstünden söktüğün neydi, sen ne taktın? Fotodan sanki biri KKK diğeri garrett gibi duruyor... Modelleri ayrıntıya mı girer :)
  • DH da ikinci efsane canlanıyor tipo vardı sedici 450hp civarına çıkmıştı sonra satıldı fln o geldi aklıma.

Emeğinize sağlık. Harika olmuş
  • quote:

Aracın turbosunu büyüttüm..müzik sistemi monte ettim..ufak tefek bikaç değişiklik daha var..vaktim olduğnda resimleyeceğim..

şu an 225 hp 500 Nm

yakında uçacak bu hızla giderse

not:turbo büyüdükten sonra sayısal veri alamadık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 19 Mart 2010; 15:51:40 >
  • Konuyu yeni gordum takdir ettim masallah diyelim Abartisiz ve bilincli modlar yapiyorsunuz
  • ChipTuning Uzmanı,

Ben toplumun trafik gibi cok iyi organize edilmesi gereken bir sisteminde herkesin kendi kafasina gore bir uygulamaya gitmesine karsiyim.

El emegi goz nuru koyup birseyler yapiyorsunuz ama bunun benim ve trafikteki pek cok kisi icin acisindan anlami nedir pek dusunmeden burada bizlerin yorumuna aciyorsunuz buyrun yorumumu okuyun.

Ben bu arabayla trafikte karsilassam bu standard disi, yanar doner isiklari gorunce acikcasi kafam saniyenin ufak bir kismi icin bile olsa karisir. Bunun tehlikesi bir yana buna gerek yok. Bu arabanin surucusun bana standard sekilde sinyal gondermesi hem benim, hem onun, hemde cevredekilerin guvenligi icin en dogrusu. Bunun otesinde bunu kullanan arkadasin benim dikkatimi cekmesi, begenimi toplamasi, isiklarin bana goz kirpmasi aklimi almasi filan... bunlar olsa olsa benim dikkatimi dagitir o kadar. Frenmi yaptin tamam bende yaparim, donecekmisin buyur don allah kazasiz belasiz gidecegin yere ulastirsin, bana lazim olan bu kadar.

EGR'yide iptal etmissiniz. Simdi ben trafikte sizin egzosunuzu solurken kansere dahami yakinim acaba. Bunun bana faydasi ne ?

Motorun guc uretim kapasitesini arttirmakla ilgili yaptiklariniza gelince;
    Bu beygirleri kosturacaksiniz degilmi ? Ahirda otursunlar diye arttirmadiniz. Allah gostermesin birgun sizle carpissak, o anda o beygirleri durduracak olan benim arabam olacak. Buda hem benim hemde sizin icin kotu.

Iste sizinle ayni memlekette, ayni trafige ama baska bir arabada, isine, gucune, evine gitmek icin trafige cikan birinin yorumlari.

Butun bunlar yasalmi diye sormuyorum bile.

• Video bakındım konunun başında beri de ortalıkta video yok,performansını çok merak ediyorum.Güzel olmuş tabi söylenecek söz yok...
  • tebrikler süper olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

ChipTuning Uzmanı,

Ben toplumun trafik gibi cok iyi organize edilmesi gereken bir sisteminde herkesin kendi kafasina gore bir uygulamaya gitmesine karsiyim.

El emegi goz nuru koyup birseyler yapiyorsunuz ama bunun benim ve trafikteki pek cok kisi icin acisindan anlami nedir pek dusunmeden burada bizlerin yorumuna aciyorsunuz buyrun yorumumu okuyun.

Ben bu arabayla trafikte karsilassam bu standard disi, yanar doner isiklari gorunce acikcasi kafam saniyenin ufak bir kismi icin bile olsa karisir. Bunun tehlikesi bir yana buna gerek yok. Bu arabanin surucusun bana standard sekilde sinyal gondermesi hem benim, hem onun, hemde cevredekilerin guvenligi icin en dogrusu. Bunun otesinde bunu kullanan arkadasin benim dikkatimi cekmesi, begenimi toplamasi, isiklarin bana goz kirpmasi aklimi almasi filan... bunlar olsa olsa benim dikkatimi dagitir o kadar. Frenmi yaptin tamam bende yaparim, donecekmisin buyur don allah kazasiz belasiz gidecegin yere ulastirsin, bana lazim olan bu kadar.

EGR'yide iptal etmissiniz. Simdi ben trafikte sizin egzosunuzu solurken kansere dahami yakinim acaba. Bunun bana faydasi ne ?

Motorun guc uretim kapasitesini arttirmakla ilgili yaptiklariniza gelince;
    Bu beygirleri kosturacaksiniz degilmi ? Ahirda otursunlar diye arttirmadiniz. Allah gostermesin birgun sizle carpissak, o anda o beygirleri durduracak olan benim arabam olacak. Buda hem benim hemde sizin icin kotu.

Iste sizinle ayni memlekette, ayni trafige ama baska bir arabada, isine, gucune, evine gitmek icin trafige cikan birinin yorumlari.

Butun bunlar yasalmi diye sormuyorum bile.

aracımın 3.fren lambası haricinde orjinalinden farklı yanıp sonen bişey yok..onunda fren yaptığımda yanıp sonmesinin arkamdan gelen aracı daha iyi uyardığı kanısındayım..kaldıki bu özellik günümüzde otomobil üreticileri tarafından ani frenajda fabrikasyon uygulanıyor..

EGR iptalinide ülkemizde birçok üretici aracı satmadan zaten uygulamakta..

Beygirciklerime gelince..Ben pistlerde performans sergileyen birisiyim..Drag şampiyonluklarım var ve inş. kategorimde şampiyon olmaya devam edeceğim..

Videoyu zevkle izleyebilirsiniz..

http://www.streetfire.net/video/26042009-speed-weekend_648954.htm

yorumunuza saygım sonsuz.. ama bilmeniz gerekenler var ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Video bakındım konunun başında beri de ortalıkta video yok,performansını çok merak ediyorum.Güzel olmuş tabi söylenecek söz yok...

yeni garajımın tadilatı bihayli vaktimi alıyor ilgilenemiyorum araçla..yakında kocaman bir garajda daha geniş hizmet yelpazesi ile sizlere hizmet vermeye başlayacağız..

bi iki ayar yaptıkdan sonra gosterge cekimlerine baslarım inş.
  • Mehmet bey konunuzu severek takip ediyorum. Gerek iş gerekse hobi olarak sürdürdüğünüz çalışmaların devamını başarılı bir şekilde sürdürmenizi dilerim. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 1.7 dizel motorlu Corsa'yı Körfez draglarından birinde izleme şansı yakalamıştım. Kara dumandan arabanın arkası kapkara olmuştu. Ama iyi gidiyordu takdir ettim.

Beygircikleriniz kimsenin ağzına sakız olmamalı. Yerinizde olsam cevap bile vermem.
  • Çok hoş çok harika olmuş olacaktırda..Ama dizel arabanın keyifi olmuyor bknz motor sesi..
  • çok güzel oluyor , kolay gelsin hocam
  • egr iptali ne demek?
    yararı-zararı nedir?
  • quote:

aracımın 3.fren lambası haricinde orjinalinden farklı yanıp sonen bişey yok..onunda fren yaptığımda yanıp sonmesinin arkamdan gelen aracı daha iyi uyardığı kanısındayım..kaldıki bu özellik günümüzde otomobil üreticileri tarafından ani frenajda fabrikasyon uygulanıyor..

EGR iptalinide ülkemizde birçok üretici aracı satmadan zaten uygulamakta..

Beygirciklerime gelince..Ben pistlerde performans sergileyen birisiyim..Drag şampiyonluklarım var ve inş. kategorimde şampiyon olmaya devam edeceğim..

Videoyu zevkle izleyebilirsiniz..

http://www.streetfire.net/video/26042009-speed-weekend_648954.htm

yorumunuza saygım sonsuz.. ama bilmeniz gerekenler var ..

Dikkat ederseniz pistlerde sergilenen performasla degilde yollarda sergilenen performansla ilgili konusuyorum. Bu olay sadece pistlerde oluyor deyin bende hergun yollarda gorduklerim bir hayalmis deyip sizden ozur dilerim, bana bilmedigim birsey ogrettiginiz icin tesekkur ederim.

Bu modifikasyon anlayisi ve yaklasimina sahip vatandaslarimizin yollarimizda sergiledigi surus karakteristiginin yarattigi negatif etki, genel trafik sistemimizdeki baska bir cok eksiklik, zaafiyet ve hatta yaygin cehaletin getirdigi uzucu sonuclarin yaninda kucuk sayilabilecek bir problem. Ama bence bu bir problem.

Soylediklerim bu araba ve sizin sahsiniza ozel olmaktan daha genele yonelik. Benimde esim dostum akrabam arasinda modifikasyoncular var. Muhabbetlere, anlayisa ve heyecana cok yabanci degilim. Benim dogrudan makinalarla veya cok beygirli, iyi yol tutan arabalarla problemim yok. Ama bir 700 serisi BMW veya 500 serisi stock mercedesin trafikte nasil davrandigiyla modifiyeli bir saxo'nun nasil davrandigi sizinde bildiginiz gibi cok farkli. Ben o mercedesten cok saxo'dan korkuyorum.

Kendi musterilerinize bakin. Geldi size chip tuning yaptirdi, borcunu odedi, arabayi aldi, 5 dakika sonra kendini TEM'e atti. Simdi bu arkadasin haleti ruhiyesi nedir ? Sag ayagi nasil kasiniyordur ? Birde suspansiyonuda alcatip sertlestirdiyse arabanin makasta nasil yol tuttugunu merak ediyordur. Anlatabildimmi ?

• Geçenlerde Ataşehir McDonalds'ın önünde gördüm aracınızı, cidden iyi duruyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koray1010

egr iptali ne demek?
    yararı-zararı nedir?

EGR'nin fonksiyonu egzostan cikan gazlari daha zararsiz hale getirmektir. Egzos daha temiz olur ama gucte biraz duser. Bu konuya konu olan dizel araba gibi dizellerde EGR nin varligi aslinda biraz tartismalidir. Dizelde EGR nitrojen oksit salinimini azaltir ama karbon monoksiti ve yari yanmis atiklari biraz arttirir, motorun diger ayarlarida bozuksa kurum artisina yol acar, ayrica yakit tuketiminide arttirarak sonucta cevreyi daha cok kirletiyor denebilir, yada denemez cunku EGR'nin varligi ile sonucta en zararli atik olan Nitrojen oksitler azalmistir.

Olaya modifikasyon acisindan bakarsaniz zaten chip tuning yapip, turboyu buyutup birde katalitik konvertorude iptal edip uretilen beygir ve torku arttirinca motor, dizayn spesifikasyonlarinin ana eksenlerini olusturan ekonomi ve az emisyondan uzaklasip, en fazla guc uretimi ekseni cevresinde calisan bir emisyon canavarina donmustur. EGR olsada olur olmasada.

Mesela yukarida coskun arkadas yazmis "kara dumandan arabanin arkasi kapkara olmustu" diye. Araba can havliyle kendini ileri atmaya calisirken diger fonksiyonlardan biraz fedakarlik etmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 21 Mart 2010; 1:48:53 >

• Mehmet kayıptın forumda epeydir.. Bugün hem BPnin oraya hem de Birlik Sanayi'deki dükkana bi uğradım yoktun, bi hal hatır sorayım dedimdi.. son halden resimler koy da görelim Polo'yu kardeş.. hadi kolay gelsin...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.