Şimdi Ara

TR`de İLK: Marea Teybine MP3 Çalar Girişi ve ön kapılara 13 cm.lik hop. Yapma (Anlatım ve RESİMLİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
6
Favori
47.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy_dolphin

    şimdi arkadaşlar benim aklıma bir fikir geldi bu konu hakkında ama nasıl olur sesin kalitsi düşermi ne olur bilmiyorum o yüzden şimdi sizlerle paylaşıyorum önce resim....


     TR`de İLK: Marea Teybine MP3 Çalar Girişi ve ön kapılara 13 cm.lik hop. Yapma (Anlatım ve RESİMLİ)



    öncelikle resimi ben kendim yaptım ona göre....

    şimdi 1 nolu erkek jack arabamıza sonradan yaptığımız aux çıkışı bu çıkışa bir tane jack çoğaltıcı koyarak ikiye arttırıyoruz ve burdanda iki ucuda dişi olan jack kablosu ile türkerin jack çıkışını koyduğu yere (el freninin orası bozuk para yerinin üstü) koyuyoruz diğerbir ucundan ise bir ucu erkek diğer ucu dişi olan jack kablosuyla tavan lambasının oraya uzatabiliriz böylece iki tane çıkışımız olur ve navigasyon tv veya cep telefonu gibi şeyleri aynanın altına mp3 çalar gibi küçük şeyleride yan tarafa koyarız... biraz alengirli olabilir ama bu kadar bağlantı acaba sesi etkilermi.... ben bunu yapıcam ama eğer olur derseniz yapıcam...




    ÇOKLU CİHAZ KULLANANLARA MANTIKLI FİKİR YAPILABİLİR, HER İHTİYACA CVP VERİR..
  • Arkadaşlar bu paylaşımlar çok işime yaradı herkese teşekkürler
  • geçen denedim ama benimki olmadı teybi bozarım diye dahada kurcalamadım
  • Memotechin yaptığının aynısını bugün bende yaptım süper oldu herkese teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan65
    Memotechin yaptığının aynısını bugün bende yaptım süper oldu herkese teşekkürler

    Ne güzel.
    İyi günlerde kullanın.
  • Benim de bu konuya el atmam lazım bir türlü transmitter için boş frekans bulamadım ankarada . Böyle birşeye benim de ihtiyacım var. Zamanında Torosa merkezi kilit ve alarm takmış adamım heralde bunu da yapabilirim.[simage][/simage]
  • slm arkadaşlar güzel bir çalışma olmuş.aux çıkışı yapılmış bir marea teybi görmek ne güzel.birde benim sorunuma çözüm bulursanız sevinirim.benim elimde de sont marka cdx-757mx model cd changer var bende bunu bağlamak istiyorum acaba rahatca kullanabilmem mümkünmü.monte edilebiliyormu veya neyapmam gerektiği hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum.tşkler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sales76

    slm arkadaşlar güzel bir çalışma olmuş.aux çıkışı yapılmış bir marea teybi görmek ne güzel.birde benim sorunuma çözüm bulursanız sevinirim.benim elimde de sont marka cdx-757mx model cd changer var bende bunu bağlamak istiyorum acaba rahatca kullanabilmem mümkünmü.monte edilebiliyormu veya neyapmam gerektiği hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum.tşkler

    Senin iş belkide bizdende kolay resimlerdeki aux cd girişinin olduğu yere senin cd changerin şoketini uyuyorsa bağla hiç uğraştırmadan hallolur belki,uymasa bile zaten bizim teybin arkasında şoket var ama içleri kablo bağlantıları boş senin cd changerin giriş çıkışları uyarlanıp bağlantı yapılabilir iyi bir elektronikçi çok rahat yapar bu işi bu bölümdeki yazılarıda gösterirseniz zaten işi kolaylaşır büyük ölçüde
  • Arkadaşlar ankarada konya sokağı talan ettim girmedim sormadığım dükkan yok mavi sokette piyasada yok bende sarı soket i buldum aldım şimdi sarı soket aracılığı ile aux tan ses alabilirmiyim ne yapmam gerekli yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum.Bağlantı şeması falan hakkında bilgisi olan varmı?
  • Arkadaşlar,bir alternatifte benden.Yapmış olduğum aparat yardımıyla aracınıza takmış olduğunuz Pioneer veya Sony cd çalarları direksiyon kumada kolundan kontrol edebiliyorsunuz.İlgilenen arkadaşlar cherno359@hotmail.com adresine mail atabilirler.
  • marea AD 182 H3 TEYBE usb girişi takmak
    arkadaşlar ben burada yeniyim.ilk önce usb girişli kumandalı vs vs müzik kutusu aldım.bunun sadece elektronik devresini kullandım.28 tl müzik kutusu.bunun haricinde 3 tane 100 ohm direnç ve birazda kablo gerekiyor.diğer aletleri yazmıyorum matkap vs vs .üst taraftaki bağlantı resmi doğrudur.dirençler 100 ohm olacak.resim yüklemeyi denedim dosya çok büyük dedi.onu ayarlarsam resim koyacağım.
    isteyene mail adresini verirlerse videoda çektim.resimde.hepsini yollarım.
  • arkadaşlar ben burada yeniyim.
    AD 182 H3 MAREA teybe usb girişi taktım**** çalar usb girişli müzik kutusunun devresini kullandım.teybin ön tarafını sökünce orada epey boşluk var.oraya devreyi yerleştirdim.usb girişi de kaset girişinin sol taraftaki düz alana yerleştirdim.bağlantıyı yukarıdaki resimlere göre 100 ohm dirençleri bağlayarak teybin içini söktüm baskı devrenin üzerine yerleştirdim.teyp aux'a geçiyor.dreksiyon kumandalarındanda geçiyor.sadece mp3 çaların kumanda ledini teybin üst kısmında yerleştirdiğimden kumada zor görüyor.deliği daha büyük yapmalıymışım.resim ve videoları çektim.resimler boyut çok büyük olduğu için yükleyemedim.ses kalitesi gayet iyi ve aracın sağ, sol ,ön ,arka haporlerlerine ses eşit yayılıyor.yani sistem mono olmadı.
    isteyene msn adresine yollar yardımcı olmaya çalışırım.teşekkürler.
  • Teşekkürler ben de yaptım sayenizde hem mp3 çalara dönüştü hem de orijinalliği bozulmadı.
    Forum paylaşımdır.
  • arkadaşlar elimde 3 adet marea kaset çalar var pıoneer i söküp yerine orjinal taktım ancak yukarıdaki aux sistemini yapabilecek ve izmirde olanbir arkadaş varsa sevinirimarabamda kakılı ve çalışır durumdakine bu sistemi yaptırmak istiyorumlütfen yardımcı olursanız sevinirim izmirin neresi olursa ben kendisinin yanına gider bulurumonu zahmete sokmam 05363028112
  • arkadaşım emeğine sağlık ellerine sağlıkaynını yaptım ve süper ötesi oldu teşekkürler
  • teşekkür ederim bende aracıma aux girişi yaptım çok güzel ses veriyor hemde bedava sayılır.ancak sürekli cihaz bağlayıp aç kapa telefonu bağla dertli iş fm tansmitter de kulaklık çıkışı olan olsa çok iyi olacak.bilen varsa yardımcı olsun lütfen.
  • arkadaşlar aranıza yeni katıldım.2004 marea liberty sahibiyim.kontak kapalıyken teyp ışığı sönmüyor.teybi kapatıyorum ekranda sadece saat gözüküyor ama ışık sönmüyor.tüm marealarda böylemi yoksa bende mi sorun var?
  • benim araç 2001 marea benimki kontağı kapatınca ışıklarda kapanıyor 2004 lerde nasıl bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kar_98

    arkadaşlar aranıza yeni katıldım.2004 marea liberty sahibiyim.kontak kapalıyken teyp ışığı sönmüyor.teybi kapatıyorum ekranda sadece saat gözüküyor ama ışık sönmüyor.tüm marealarda böylemi yoksa bende mi sorun var?

    Benim aracımda 2004 liberty aldığımda üzerinde orjinal teybi varken teyp kapatınca ışığıda sönüyordu sadece saatin rakamları görünüyordu.Işığın açık kalması akünüze olumsuz etki yapacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sed22

     TR`de İLK: Marea Teybine MP3 Çalar Girişi ve ön kapılara 13 cm.lik hop. Yapma (Anlatım ve RESİMLİ)


    Slm. Forum sayfalarına baktığınızda daha önce bu iş için çabaladığımı görmüşsünüzdür. Maalesef yerli kaynaklardan bu konu hakkında detaylı bir kaynak bulamadım. Bunun üzerine yabancı kaynaklarda arayışıma devam ettim ve aramalarım sonuçsuz kalmadı. Bir ingiliz sitesi klavuzluğunda mp3 çalar veya herhangi bir ses kaynağı için marea`nın teybine aux çıkışı yapmayı başardım. Kısacası ses girişini sağlayabildim. Denemelerimde aux çıkışı ile mp3 çalarımdan teyp ve radyoya nispeten daha kaliteli ses alabildim.

    Nasıl yapıldığını anlatmaya başlayayım:

    MALZEMELER :
    1- 3 ad. 100 ohm. luk direnç
    2- Erkek stereo jack (dişi jack veya kullanılacak cihaza göre herhangi bir adaptör olabilir)
    3- Stereo bağlantı için 4 yollu kablo ve teybin erkek çıkışına değebilecek kalınlıkta kablo (elektrik tesisat kablosuda olabilir.) Bulabilenler oraya uygun dişi aparat bulabilirlerse daha sağlam olur.
    4- Havya ve lehim malzemeleri

    YAPIM AŞAMASI :
    Teybin üzerinden çıkan aparat (şekilde görülen mavi plastik parça) ve bağlantı noktaları resimde görüldüğü üzeredir.
     TR`de İLK: Marea Teybine MP3 Çalar Girişi ve ön kapılara 13 cm.lik hop. Yapma (Anlatım ve RESİMLİ)

    19-sağ ses çıkışı
    18-şasi
    20-sol ses çıkışıdır
    13 ve 15 numara ise 100 ohm luk direnç ile şasi yapılacak girişlerdir...

    BAĞLANTI ŞEMASI :
     TR`de İLK: Marea Teybine MP3 Çalar Girişi ve ön kapılara 13 cm.lik hop. Yapma (Anlatım ve RESİMLİ)


    BAĞLANTI YAPILMIŞ FİZİKİ DURUM :
     TR`de İLK: Marea Teybine MP3 Çalar Girişi ve ön kapılara 13 cm.lik hop. Yapma (Anlatım ve RESİMLİ)


    Tüm bu işlemler bittikten sonra SRC tuşuna basarak eskiden çalışmayan fakat yeni soketimizi taktıktan sonra çalışan aux yazısını teybinizin ekranında göreceksiniz ve mp3 playerınızdan artık teybe ses alabileceksiniz.
    Sayg. (sed22)
     TR`de İLK: Marea Teybine MP3 Çalar Girişi ve ön kapılara 13 cm.lik hop. Yapma (Anlatım ve RESİMLİ)


     TR`de İLK: Marea Teybine MP3 Çalar Girişi ve ön kapılara 13 cm.lik hop. Yapma (Anlatım ve RESİMLİ)


    100 ohm direnç kaç watt olacak deyi soruyor elektronikçiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.