|
Premium ne oluyor arkadaşlar? Tp-link premium Zyxel premium Arcadyan premium Gold premium falanı da var mı bu modemlerin? |
|

|
Premium ne oluyor arkadaşlar? Tp-link premium Zyxel premium Arcadyan premium Gold premium falanı da var mı bu modemlerin? |
|
Türk Telekom, WiFi 6 destekleyen bütün modellerinde kullanıyor bu kelimeyi. Yazılımı kısıtlanmış ama kötünün iyisi ISS modemi demek istiyorlar sanırım. Bundan iyisi Cem Yılmaz'da: Diamond Elite Platinum Plus |
Evet arcadyanda 2.4GHz'de ax var. Telefonunuz modeme 5GHz'de ac ile bağlanmış wifi 6 özelliği olmayabilir, modeli nedir? |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avengers.90 -- 22 Ekim 2023; 16:33:6 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Böyle bir modemde kesin vardır. |
|
Asus AC51 modemim var. 5ghz sıkıntılı kendi kendine kapanıyor o yüzden değiştirmek istiyorum. Bu modemi ben de almayı düşünüyorum fakat ortada adam akıllı bilgi yok. Kneetic extra ve hopper'da da aynı işlemci var. Konuda Zyxel DX3200'den bahsedilmiş. Onunla ilgili de net bir bilgi yok. Mesela MU-MIMO, Beamforming, OFDMA var mı? O yüzden Kneetic hopper'a daha yakınım şuan. |
|
Zyxel DX3200 ben kullanıyorum.Memnunum.Ne kutusunda nede kullanma klavuzunda dediğiniz özellikler yok. MU-MIMO, Beamforming, OFDMA herhangi bir testle veya arayüzde bu özellikleri nasıl anlarız?Anlaşılıyorsa bakabilirim. Bir arkadaşın modeme ulaşması ile aşağıdaki bilgilere mevcut. Özellikler: CPU: Broadcom BCM963178 - 1.5GHz x 3 cores (Chip ID: BCM63177_A2, ARM Cortex A7 Triple Core: 1500MHz) RAM: 256 MB ROM: 128 MB WIFI: 2.4 GHz: BCM43227 802.11 b/g/n 2.4 GHz, 300 Mbps 5 GHz: BCM63178 802.11 a/n/ac/ax 5 GHz, 1500 Mbps USB: 1 Adet 2.0 PORT: Gigabit 3xLAN, Gigabit 1xLAN/WAN EBAT: 70 (G) x 169 (D) x 61 (Y) mm GÜÇ: 12V 1.5A Max 18W
https://dosya.co/8sb7kpifbb7w/zyxel-11ax-broadcom-dx3200.pdf.html ![]() |
|
Hocam açıkçası konuya pek hakim değilim. Yeni modem arayışı ile karşıma çıkan tabirler bunlar, sadece teorik olarak ne işe yaradıklarını biliyorum. Ama yaptığım kısa bir araştırma ile evde MU-MIMO, Beamforming, OFDMA gibi özellikleri test etmek pek mümkün değil gibi gözüküyor. Zyxel VMG3625-T50B modemde MU-MIMO, Beamforming var olduğu söylenmiş. VMG3625-T50B İle Hızınıza Hız Katın | Zyxel Networks https://www.zyxel.com/tr/tr/newsroom/press-releases/vmg3625-t50b-ile-hiziniza-hiz-katin |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 25 Ekim 2023; 19:21:38 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
var ama 2,4 performansını ben beğenmedim. bendeki adaptör en fazla 400 veriyor, desteklediği de zaten bu. modemle aynı odada olmak lazım. bir duvarda bu seviye 270'te takılı kalıyor. 5gh'i 80 mhz'de, diğer n standartlarındaki modemlerle aynı performansta. ama 2,4 ax'i bence zayıf. qos ayarlarında da sadece upload için değer girişi yapılabiliyor ama işe yaramıyor. en azından ben çalıştıramadım. 100 ms'de takılı kaldı. iptv çalışmasında sıkıntı yok. wifi kopma felan da yok. modem açıkken ilk seferinde usb diski modeme takınca, modem donma yaptı. restart yapınca normale döndü. turktelekom vdsl ayar göremedim. other olarak ayarladım. zaten vdsl2 destekliyor. bir ara içini açıp bakmayı düşünüyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8645012F0 -- 4 Ağustos 2024; 4:52:45 > |
|