Şimdi Ara

TP-Link TL-WR741ND Wireless Router (access point) Kurulumu Yardım (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
357
Cevap
10
Favori
208.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

quote:

quote:

sayın NetMASTER
    Netmaster CBW-383Z4 kablo modemin D/S ışığı ilk açılışta mavi olarak yanıyor ama daha sonra bu ışık yanmıyor diğer 3 ışık ve online ışıkları yanıyor nete giriyor fakat D/S ışığında en ufak bir parıltı dahi yok bildiğim kadarı ile bu ışığında yanması gerekmez mi.

Sayın Kullanıcımız,
    Mesajınızdan Led göstergede bir temassızlık oluştuğu anlaşılmaktadır. Daha önce karşılaşmadığımız bu sorun, cihazının almış olduğu fiziksel bir darbaden kaynaklanıyor olabilir. Bu durum, cihazınızın internet performansını etkilemeyecektir. Yine de ayrıntılı bilgi ve destek için NetMASTER Destek Merkezi ile irtibata geçebilirsiniz.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

Sayın Kullanıcımız,

Ürününüzü bize gönderirseniz kontrolünü, onarımını ve gerekirse de değişimini gerçekleştirebiliriz. Garanti prosedürümüze aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://netmaster.com.tr/p/6/garanti

Ücretsiz kargo gönderimi için NetMASTER Destek Merkezi'ni arayarak kayıt açtırmanız gerekmektedir. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.
    destek@netmaster.com.tr
    0216 366 66 96

Saygılarımızla,

göndermesine gönderirim ama bu arada modemsiz nasıl nete girerim işlerim aksayacak. yedek modem olmalıki ancak o zaman gönderebilirim. yada turksat kablo yerine yeni modem koyacak ve bunu size gönderecek. bunuda ancak sizin turksat kabloyu bilgilendirmeniz neticesinde yapar diye biliyorum

Sayın Kullanıcımız,

Yedek modem prosedürüne göre öncelikle 444 0 126'yı arayarak arıza kaydı açtırmalı, ekip ve yedek modem talep etmelisiniz. Modeminiz Turksat taşeronları üzerinden bize ulaştırılacaktır.

Saygılarımızla,

siz önce bir modem bağlayıp deney yapın lütfen
    led bacaklarında temassızlık olsa modem ilk açılırken de yanmaz
    modemi kapayıp açınca gayet güzel yanıyor modem ıp alıp online olduktan sonra D/S ışığı(sol baştan 2.ışık) bir daha yanmıyor sanırım bu modemler daha yeni ve tarafınızca pek bilinmiyor
    bu arada mesleğim elektronik,(emekli) soğuk lehim yada temassızlık söz konusu olmayacağı kanaatindeyim öyle bir şey olsa ilk açılışlarda da yanmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

701 in emulatoru nette yok. Cihazda bridge with ap seçeneği varsa bunu kullanacaksın.
    Yoksa universal repeating kullanacaksın.
    Cihazın lan ip sini 192.168.0.254 olarak değiştir.
    Varsayılan ağ geçidi olarak 192.168.0.1 gir.
    Dhcp server kapat.
    Dene.

hızlıal.com 5 günde gönderemedikleri ürünü bugün iptal ettim.
    size sorayım kablosuz kablo modemden alınan wireless sinyallerini yine kablosuz ve güçlü olarak diğer kablosuz bilgisayarlarıma aktarmak için hangi cihazı almamı tavsiye edersiniz
  • www.bizdehesapli.com adresinden tp-link 740n al.
    Aynı gün kargo yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

www.bizdehesapli.com adresinden tp-link 740n al.
    Aynı gün kargo yapıyorlar.

az önce siparişimi verdim inşallah kablosuz bir ağ kurarım

şimdi bana bu cihazı nasıl kurarım ve kablosuz olarak evin içinde dağıtırım o bilgi gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 15 Ekim 2012; 19:25:45 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sayın NetMASTER
    Netmaster CBW-383Z4 kablo modemin D/S ışığı ilk açılışta mavi olarak yanıyor ama daha sonra bu ışık yanmıyor diğer 3 ışık ve online ışıkları yanıyor nete giriyor fakat D/S ışığında en ufak bir parıltı dahi yok bildiğim kadarı ile bu ışığında yanması gerekmez mi.

Sayın Kullanıcımız,
    Mesajınızdan Led göstergede bir temassızlık oluştuğu anlaşılmaktadır. Daha önce karşılaşmadığımız bu sorun, cihazının almış olduğu fiziksel bir darbaden kaynaklanıyor olabilir. Bu durum, cihazınızın internet performansını etkilemeyecektir. Yine de ayrıntılı bilgi ve destek için NetMASTER Destek Merkezi ile irtibata geçebilirsiniz.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

Sayın Kullanıcımız,

Ürününüzü bize gönderirseniz kontrolünü, onarımını ve gerekirse de değişimini gerçekleştirebiliriz. Garanti prosedürümüze aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz kargo gönderimi için NetMASTER Destek Merkezi'ni arayarak kayıt açtırmanız gerekmektedir. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.
    destek@netmaster.com.tr
    0216 366 66 96

Saygılarımızla,

göndermesine gönderirim ama bu arada modemsiz nasıl nete girerim işlerim aksayacak. yedek modem olmalıki ancak o zaman gönderebilirim. yada turksat kablo yerine yeni modem koyacak ve bunu size gönderecek. bunuda ancak sizin turksat kabloyu bilgilendirmeniz neticesinde yapar diye biliyorum

Sayın Kullanıcımız,

Yedek modem prosedürüne göre öncelikle 444 0 126'yı arayarak arıza kaydı açtırmalı, ekip ve yedek modem talep etmelisiniz. Modeminiz Turksat taşeronları üzerinden bize ulaştırılacaktır.

Saygılarımızla,

modemi kapayıp açınca gayet güzel yanıyor modem ıp alıp online olduktan sonra D/S ışığı(sol baştan 2.ışık) bir daha yanmıyor sanırım bu modemler daha yeni ve tarafınızca pek bilinmiyor
    bu arada mesleğim elektronik,(emekli) soğuk lehim yada temassızlık söz konusu olmayacağı kanaatindeyim öyle bir şey olsa ilk açılışlarda da yanmaz.

Sayın Kullanıcımız,

Sahip olduğunuz CBW-383Z4 Kablosuz Kablo Modem ürününden şu ana kadar 102.000 adet satılmıştır. Daha önce aynı şikayeti ileten bir kullanıcımız olmadı. Bu nedenle eğer modeminizi tarafımıza iletirseniz kontolünü gerçekleştirebiliriz.

Saygılarımızla,

• tp-link TL-WR740N az önce geldi ve hemen kurulumunu yaptım şu an için memnunum ilerleyen zamanlarda detaylı yazarım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sayın NetMASTER

Sayın Kullanıcımız,

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

Sayın Kullanıcımız,

destek@netmaster.com.tr
    0216 366 66 96

Saygılarımızla,

Sayın Kullanıcımız,

Saygılarımızla,

Sayın Kullanıcımız,

Sahip olduğunuz CBW-383Z4 Kablosuz Kablo Modem ürününden şu ana kadar 102.000 adet satılmıştır. Daha önce aynı şikayeti ileten bir kullanıcımız olmadı. Bu nedenle eğer modeminizi tarafımıza iletirseniz kontolünü gerçekleştirebiliriz.

Saygılarımızla,

doğrudur çok satmışsınızdır. ancak o kullananlar acaba bunun farkındalarmı, nete giriyor mu giriyor onların %99 u sadece bunu göz önünde tutarlar. ben diyorumki o led lamba bacaklarında temassızlık olsa modemin ilk açılması esnasında da yanmazdı. bence soğuk lehim veya temassızlık yok siz elinizdeki bir modemi denediniz mi önce deneyin sonra yazın lütfen.
    ayrıca telefonda ettim sizlere bana verdiğiniz cevap şu oldu
    "nete giriyormusunuz
    "evet
    "o zaman lambayı kafaya takmayın önemli olan nete girmeniz.

ben şimdi size diyorumki siz önce elinizdeki sağlam bir modemi bağlantı yapıp deneyiniz bakalım ne sonuç alacaksınız. boş yere modemi kargolarda süründürmeyelim.

• quote:

hayırlı uğurlu olsun.

kurulum bilgileri şu linkde var.

http://www.wifi-turk.com/forum/topic/6863-tp-link-tl-wr740n-wds-ayarlari-repeating-uni-repeating-client-kablosuz-alip-hem-kablosuz-hemde-kablolu-verme/

ürün geldi ve sizin verdiğiniz link doğrultusunda kurdum ağımı
    fakat zaman zaman laptop netten düşüyor modem de iken düşmüyor ama tp-linke bağlandığımda zaman zaman kablosuz bağlantı kouyor ve tekrar bağlanıyor
    bunun için yapmamız gereken bir ayar varmı acaba

• wireless settings ayarlarından bgn mixed yerine g only yapmayı dene.
    Birde 740n in tplink in sitesinden son sürüm firmware sini yükle.

• quote:

wireless settings ayarlarından bgn mixed yerine g only yapmayı dene.
    Birde 740n in tplink in sitesinden son sürüm firmware sini yükle.

o ayarları aynen yaptım ve firwareside zaten güncel olarak gelmiş kontrol ettim

ancak başıma başka bir olay geldi ayarlarında gezinirken yanlışlıkla bir yerlere bastım ne olduysa oldu bir daha nete giremedim hatta modeme bile bağlanamadım

bu saate kadar ayarlar ile uğraştım

uydu modemin arayüzüne giriş IP 192.168.0.22

740N ara yüz girişini ise daha önce yaptığım gibi yine aynı yaptım ve 192.168.1.254
    ayarları bitirdim kablosuz güvenlik ayarlarınıda yaptım nete girdim ancak bundan sonra kesinlikle routerin arayüzüne giremedim.

şimdi nasıl girerim o bilgi lazım bana

• routerin lan ip sini 192.168.1.254 yaparsan cihazı "1" li ip aralığında çalıştırmış olursun.
    uydunet modemin 192.168.0.22 olduğu için "0" lı ip aralığında çalışıyor.
    bu durumda routere dahi bağlansan pc in modemden ip alacağı için "0" lı grupta ip alacak
    buda yaşadığın sıkıntıya yol açacak.
    şöyle yap pc ne manuel "1" li aralıkta bir ip ver örn. 192.168.1.100 gibi
    bu şekilde erişebilirsin router in arayüzüne.
    router de 192.168.0.254 kullan ip adresi olarak.

dahada olmazsa arkadaki reset düğmesi ile resetle cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 18 Ekim 2012; 11:12:20 >
  • quote:

routerin lan ip sini 192.168.1.254 yaparsan cihazı "1" li ip aralığında çalıştırmış olursun.
    uydunet modemin 192.168.0.22 olduğu için "0" lı ip aralığında çalışıyor.
    bu durumda routere dahi bağlansan pc in modemden ip alacağı için "0" lı grupta ip alacak
    buda yaşadığın sıkıntıya yol açacak.
    şöyle yap pc ne manuel "1" li aralıkta bir ip ver örn. 192.168.1.100 gibi
    bu şekilde erişebilirsin router in arayüzüne.
    router de 192.168.0.254 kullan ip adresi olarak.

dahada olmazsa arkadaki reset düğmesi ile resetle cihazı.

modemden arayüz giriş IP :192.168.0.25 olarak değiştirdim şimdi nete girebiliyorum fakat sizin anlattıklarınızı tam anlayamadım.
    şimdi tp-link 740n ara yüzüne giremiyorum
    192.168.0.254 olarak ayarlamıştım hangisini değiştireyim routere giremediğime göre modemi dğiştirebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 20 Ekim 2012; 9:26:11 >

• routeri 192.168.0.254 mü yaptın yoksa 1.254 mü yaptın ?
    0.254 yapmana rağmen giremiyorsan mecburen resetliyceksin cihazı.
    modemin ip sini değiştirmen fark etmez.
  • şu anda tekrar resetledim ve 192.168.0.1 ile girdim(standart gelen) daha sonra 192.168.2.254 olarak ayarladım (bu arada modem arayüzüne giriş hala 192.168.0.25 olarak kaldı) dhcp yi ve firewall kapadım bağlandım şimdilik nete ve sabit bilgisayarıma girebiliyorum paylaştığım dosyaları birbirinden görüyorum anca yine aynı şey oldu ne kablo ile nede kablosuz olarak routerin arayüzüne ulaşamıyorum (192.168.2.254)

acaba routeri ip yanlışmı yapıyorum yani 192.168.0.254 olarak mı ayarlamam gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 18 Ekim 2012; 13:37:30 >
  • router in ip adresini 192.168.0.254 yap sorun kalmaz.

• quote:

router in ip adresini 192.168.0.254 yap sorun kalmaz.

deneyeceğim fakat reset atmadan nasıl girerim de değiştiririm onu düşünüyorum biliyorsunuz her ayarda bir reset atıyor o da epey zamanımı alıyor

sonucu yazarım

edit

peki modemin ip ini 192.168.2.25 yapsam nasıl olur (denedim kabul etmiyor modem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 18 Ekim 2012; 17:59:12 >
  • modemin ip sini değiştirme. Pc ne manuel ip gir 192.168.2.100 girersin router e ulaşırsın. Routerin ipsini değiştirir sonra pc yi tekrar otomatik ip yaparsın.

• quote:

modemin ip sini değiştirme. Pc ne manuel ip gir 192.168.2.100 girersin router e ulaşırsın. Routerin ipsini değiştirir sonra pc yi tekrar otomatik ip yaparsın.

reset atıp yeniden kurdum bu kez sizin dediğiniz gibi 192.168.0.250 yaptım şu anda oldu hem routere hemde ağa kablosuz ulaşabiliyorum
  • iyiaksamlar,
    komsudaki US Robotics 9108 model modeme TL-WR740N i wdsden bagladim
    TL-WR740N den de ethernet ile PC mi bagladim ve internete girmesinde hicbir problem yok.Ancak
    TL-WR740N e kablosuz olarak netbook ile baglanmaya calisinca PC nin net baglantisi kesiliyor ve
    routere, modeme ve pcye restart attiktan sonra ancak ethernetten baglanti kurabiliyorum.

tum routerlerde wds den baglanti kurunca ayni zamanda wirelles olarak kullanilamama sikintisi varmidir yoksa problem bizim kurulumdamidir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.