Şimdi Ara

TP-Link TL-WA5210G Access Point Kurma Sorunu Yardım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
28.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benım sorunum 500 600mt ılerde kı baglantı saglıyor ama bı turlu ınternet baglanamıyorum
    20 db olarak geliyor
    Baglanti var ama lnt. Erisimi yok otomatik ip aldirdim yine olmuyor elle ip verdim yine olmuyor. ilk başda baglamıyordu ama sonra baglantı gitti :(
  • www.wifi-turk.com forumda 5210g için detaylı bir kullanıcı kılavuzu var bi incele istersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tam 4 gündür TL-WA5210G bu cihazı kurmaya çalışıyorum.Birtürlü beceremedim.Verdiğiniz linkteki fotoğrafları göremiyorum.Yeni üye girişinide kabul etmiyor.Yazıların tamamını dikkatlice yapıyorum ama netice alamadım birtürlü.Amacım evimdeki TT Netin Air 5341TT model modeminden aldığım wifi sinyalini daha uzak bi yerdeki pcye aktarmak.Modemimim ipsi 192.168.2.1.Anlatılanlar basit fakat birtürlü olmadı.Modemden de ayarmı yapılıyor anlamadım.Allah rızası için biri yardım etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seablemoon -- 22 Ocak 2013; 20:15:48 >
  • airties modeminde şifreyi wep yapman lazım.
    aksi halde kablosuz alıp kablosuz veremezsin.
    şifreyi wep yap.
    5210g nin ip adresini 192.168.2.254 yap.
    operation mode den ap seç.
    wireless settings den repeating seç.
    survery tıkla. modemin yayınını seç.
    daha sonra security kısmına aynı wep şifreyi gir.
  • Onuda denedim arkadaşım.
    "Airtouch özelliği aktif iken birinci kablosuz ağınızda web güvenlik tpi kullanılamaz"
    diye bir uyarı alıyorum bu sefer.Airtoch da (sanıyorum ki) modemin arka tarafından bir düğme ile kapanıyor.Bu özelliği kapayınca da wireless kapanıyor.Bu nasıl bir iş anlamadım.Modem ile tv bu ev de kullanıyorum.Acaba o yüzdenmi olmuyor diyorum?
    Bu arada ilgilendiğin için teşekkür ederim...

Şimdi TT Net i aradım.Şifreleme sistemini wep kullanamayacağımı söylediler.Yeni modemler öyleymiş.
    Cevabınızda Kablosuz alıp kablosuz veremezsin demişsiniz.Kablolu bağlantıyla yapılabilirmi bu iş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seablemoon -- 23 Ocak 2013; 20:36:07 >
  • bu cihazdan bende alcam ama benim evimde internet yok 1 km uzaktaki arkadaşın modemine bağlancam bu cihaz internet yaymak için 15 km lerden bahsediliyo. internet almak içinde aynımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seablemoon

Onuda denedim arkadaşım.
    "Airtouch özelliği aktif iken birinci kablosuz ağınızda web güvenlik tpi kullanılamaz"
    diye bir uyarı alıyorum bu sefer.Airtoch da (sanıyorum ki) modemin arka tarafından bir düğme ile kapanıyor.Bu özelliği kapayınca da wireless kapanıyor.Bu nasıl bir iş anlamadım.Modem ile tv bu ev de kullanıyorum.Acaba o yüzdenmi olmuyor diyorum?
    Bu arada ilgilendiğin için teşekkür ederim...

Şimdi TT Net i aradım.Şifreleme sistemini wep kullanamayacağımı söylediler.Yeni modemler öyleymiş.
    Cevabınızda Kablosuz alıp kablosuz veremezsin demişsiniz.Kablolu bağlantıyla yapılabilirmi bu iş?

modemden 5210g ye ethernet kablosu çekersen 5210g yayın yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapymyday

alıcı olarak kullanacaksanız cihazı client modda kullanmanız gerekir. şifreli aga baglanıyorsanız kablosuz güvenlik kısmından hangi şifre yayını yapıyorsa aynı şifreleme ile şifre bölümüne şifreyi yazıp kaydedin baglanırsınız

arkadaşlar herkese merhabalar.bizim cafeden internet yaymamız lazım. cefede 1 adet içinde ttnet olan modem var. ondan tp-link5210g ye( dış ortam routeri) kablo ile interneti vericem. bu 5210g çatıya takılacak. bu anten hem internet çekebiliyo hemde yayabiliyo. ama bize yaymada işe yarıyacak. 5210g yardımıyla da interneti bizim eve bide arkadaşın evine yaycaz. evlerdede kablosuz modemler var. bu kablosuz modemleride 5210g ye bağlıcam. bana direk bilgisayarları bağlayabilirsin 5210g ye diyeceksiniz. ama bu kez direk bilgisayarları bağlarsam evin içinde yayamıycam interneti. ayrıca bağlantı zayıf olacak. o yüzden modem ile 5210g ye bağlanmam lazım. bu anlatmış olduğum sistemi kurmamda yardımcı olabilir misiniz ? teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.

sistemin basit şeması ekteki resimde

TP-Link TL-WA5210G Access Point Kurma Sorunu Yardım!

• Ben bu ürünü almayı planlıyorum. Fakat işime yarayıp yaramaması konusunda tedirginim. 500-600 mt ilerideki interneti bu cihaz ile kullanabilirmiyim.
    Acil cevaba ihtiyacım var..
    Teşekkürler..
  • bu gibi cihazları yüksek yere konumlandırmaz iseniz boş yere para vermiş olursunuz. bu cihazların en kötü yanı örnek: cep telefonu baz istasyonlarının sinyallerinin duvardan geçme özelliğinin olupta wifi baz istasyonlarına birebir aynı teknoloji olmasına ramen bu özellikleri yoktur. yani bir ap 10w güçünde olsa bile önüne hangi engel olursa olsun sinyal alıp veya yakalayamazsınız. dediğim gibi yüksek konum çok önemli.

örnek: cihazı 6 metre uzunluğundaki bir direğe montajlayıp catıya kullanmak en mantıklısıdır. eğer sinyali duvardan gecirmenin caresini arıyorsanız şunu söyleyim wimax özellikli b/g/n yayını dahil olan micro baz istasyonu ev kullanıcısı için ideal olan cihazları satın alın 20 km garantidir.
  • Peki bir cihaz önerisinde bulunmaz mısın ?
  • Değerli Müşterimiz ;

TL-WA5210G Cihazımız Dış Ortam Access Pointlerimizdendir. Açık alanda engelsiz iki nokta arasında ortalama karşılıklı iki TL-WA5210G cihazı birbirini gördüğü taktirde 8 km sinyal taşıma özelliğine sahiptir. iyi günler dileriz.
  • Ben şunu anlayamadım iki cihazı birbirine bağladık diyelim WA5210G ile x cihazı burda x cihazın üzerinden mi bağlanmaya devam ediyoruz. TP-Link in adı çıkmıyor mu?
  • iyi günler dilerim hepinize ,,,
    forumlarda dün akşamdan beri araştırıyorum ama gerekli bilgiyi bulamadım yada ben anlamadım,,,
    komuşmda zyxzel modem var ona ben virelens adaptörle bağlanıyordum,,,,
    bu modeme kablosuz bağlanıp evin içine yayın versin diye dün itibariyle 5210g aldım,,,
    karşıdaki modemi 16-20 db sinyalle görüyor,,,

ama bu modeme bağlanıp tp linkten kablosuz dağıtmayı beceremedim,,,

sizden istediğim bu nu yapabilirmiyim,,,

sinyalı kablosuz alıp kablosuz dağıtmak için hangi formulü kullanmalıyım,,,

verici modem zyxcel den yapılması gereken bir ayar varmı,,,,

ayar oldum en sonunda kıracam yoksa bu aleti
  • Değerli Müşterimiz;

TL-WA5210G cihazı yapılandırıldığı ayara göre değişkenlik gösterir siz tam olarak hangi kullanım için tercih ettiğinizi bildirirseniz eğer konu ile ilgili olarak daha detaylı bilgi verebiliriz. İyi günler dileriz.
  • tşkler tp-link kurulum dosyası göndermiş... hatayı verıcı modemın şifresini wep yapmayınca olmuş. .. şu an 5210g den yazıyorum sıkıntı hok kablosuz sınyalı alıp kablosuz dagıtıyorum
  • Bunu hallettim ben problem yok fakat iki gündür şöyle bir sıkıntı var. Bağlantı kendiliğinden gidiyor yani hiç bir Wifi ve Ap de problem yokken WA5210G' de bağlanamıyorum. Cihaz üzerinde herhangi bir sorun görünmüyor, çekim gücü de kuvvetli fakat nete çıkamıyorum.
  • Değerli Müşterimiz ;

Ayarlarınız ile ilgili olarak yapılandırdığınız TL-WA5210G ayarlarını mesaj atarsanız . Probleminiz ile ilgili olarak yardımcı olabiliriz.İyi günler dileriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz ;

Ayarlarınız ile ilgili olarak yapılandırdığınız TL-WA5210G ayarlarını mesaj atarsanız . Probleminiz ile ilgili olarak yardımcı olabiliriz.İyi günler dileriz

SAYIN TP-LİNK TURKİYE

ben tp link marka 5210 G DIŞ ORTAM ACCESS POINT Cihazınızı almış bulunmaktayım... ben o kadar çok uğraşmama rağmen cihazınızın arayüzüne girmeyi bir türlü başaramadım..takii laptopla bağlanana kadar ...

laptoptan bağlandım o da laptobun wirellesini açarak arayüze girdim ayarlarını türkçe kullanım kılavuzuna bakarak yaptım daha sonra cihazı ALICI MODU OLAN CLIENT moduna getirdim

daha sonra kendi masaüstü pc mde takıp adres satırına 192.168.1.254 yazıp arayüze girdim bir nevi düzeldi sonra tekrar cihazı access point noktası olacak şekilde ayarladım bu sefer cihaz yeniden başladı ama arayüz sayfası kayboldu daha da giremedim arayüze

laptopla wirelles ağ kartı aktifken yine girdim arayüze ama masa üstü pc mde tekrar denedim ve giremedim. arayüze

birde client modunda dışarda balkon demirine sabitleyip AP Araması yaptığımda 107 tane AP buluyor fakat bağlan deyince sayfa kapanıyor şifreli şifresiz ağlara hep aynı şeyi yapıyor nedenini anlayamadım yardımcı olursanız çok sevinirim... iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz ;

SAYIN TP-LİNK TURKİYE

ben tp link marka 5210 G DIŞ ORTAM ACCESS POINT Cihazınızı almış bulunmaktayım... ben o kadar çok uğraşmama rağmen cihazınızın arayüzüne girmeyi bir türlü başaramadım..takii laptopla bağlanana kadar ...

laptoptan bağlandım o da laptobun wirellesini açarak arayüze girdim ayarlarını türkçe kullanım kılavuzuna bakarak yaptım daha sonra cihazı ALICI MODU OLAN CLIENT moduna getirdim

daha sonra kendi masaüstü pc mde takıp adres satırına 192.168.1.254 yazıp arayüze girdim bir nevi düzeldi sonra tekrar cihazı access point noktası olacak şekilde ayarladım bu sefer cihaz yeniden başladı ama arayüz sayfası kayboldu daha da giremedim arayüze

laptopla wirelles ağ kartı aktifken yine girdim arayüze ama masa üstü pc mde tekrar denedim ve giremedim. arayüze

birde client modunda dışarda balkon demirine sabitleyip AP Araması yaptığımda 107 tane AP buluyor fakat bağlan deyince sayfa kapanıyor şifreli şifresiz ağlara hep aynı şeyi yapıyor nedenini anlayamadım yardımcı olursanız çok sevinirim... iyi günler

Değerli Müşterimiz ;

Probleminiz ile ilgili olarak ağınızı kontrol etmemiz gerekmektedir. sizinle irtibat kurabileceğimiz bir iletişim telefonunu bizlere iletirseniz sorununuz ile ilgili olarak daha net bir çözüm sunulacaktır. iyi günler dileriz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.