Şimdi Ara

TP-Link TL-WA5210G Access Point Kurma Sorunu Yardım! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
28.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet bugun aksam denedım şakk dıye gırdı arayuze ya benım cıhazda bıse var ya da chz bu sekılde calısıyor ama clıent modundayken gordugum aglara hıc bı sekılde connetc dıyıp baglanamıyorum... Chz ıyı guzelde ayar yapmak adamın ıflahını kesıyo abıı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun.
  • cihazı şubat ayından beri kullanıyorum.. cihaz piyasadaki alfa dahil hepsinden daha mantıklı geldi bana elimde alfa 1 watt modelide var fakat kullanışlı gelmiyor. hatta 5210g dende çok çekmediğini düşünüyorum.

5210g yi evin çatısından 3 metre demir çubuğun ucuna taktım 10 metre ethernet kablosuyla tplink740n wifi router a geliyor ve kablosuz olarak wifi ağımı yayıyorum eve.
    ppoee çıkışı sayesinde ethernet kablosu ister 5 metre olsun ister 20 metre hiç bi sinyal kaybı yok.. cihaz ulaşılamıcak kadar yüksek evin üstünde durduğu halde iphone la heryerden lkablosuz içine girip ayar yapma keyfi başka..

alfa ile bu sistemi kurmayı denedim olmadı çünkü alfa pc denbağımsız çalışmıyor.. usbyi ethernete dönüştürücü aldım alfayı pcnin ethernet girişine taktım hiç görmedi. alfa bi ağa ayarlanmıştı ethernetten elektrik alıp o ağda kalarak yerel ağ bağlantısı kurarmı acaba diye denememde cihaz hiç tepki vermedi. yani alfayı laptopuna takcan usb ile internete gircen yada laptopu wifi yayıcı olarak ayarlıcan modem olarak kullancan oda hiç işime gelmedi.

ayrıca alfayı tplink2424 parabolik antenle evin üstündeki denememde 5210g kadar ağlara bağlanıyor buluyor fakat sistemi evin üstüne kurmayı denediğimde imkansızlıklarla karşılaştım..

alfa antene 1 metre kablo ile bağlanıyor ve ağları en iyi performansla buluyor yani antenin yanında dırması gerekiyo alfanın.. kabloyu 10 metre taktığımda hiç ağ bulmadı nerdeyse.. 5 metreye düşürdüm yine kendi 5db lik anteninin yarısı kadar bile bulmadı.. yani harici anten ile alfa arasında 1-2 metreden fazla kablo koyamıyoruz koyarsak kendi üstündeki antenden kötü seviyelere düşüyor.. oysaki 5210g de 20 metre ethernet taksak sıfır sinyal kaybı ile çalışmaya devam ediyordu..

alfayı evin üstüne kurup çatıya laptopu getirip internete gircek halimiz olmadığı için :) bende alfanın pc ye giden usb kablosuna göz diktim o kabloyu 10 metre yaptım fakat cihazı pc bile görmedi ışığı bile yanmadı bazen yanar gibi oldu 10 metre de 5 voltluk usb enerjisi yokmu oldu yani? o şekildede bağlantı kurulmuyor.. o 10 merte usb kablosuna joystick taktım oyun oynadım 1 metreyken de aynı hızda oynanıyodu hiç fark yok :)

bu yüzden alfanın sistem kurmakta işe yaramadı o sadece karşı binadan alt üst katlardan çekmesi için kendi üzerindeki anteniyle kullanılmak için yapılmış bi cihaz konumuna düştü gözümde..

• konuyu hortlatmak gibi olacak ama cihaz hakkında bilgisi olan yardımcı olabılır mı?
    client moda alıyorum herşey tm fakat internet yok sorununu bi turlu aşamadım.satatus bölümünde obtaining network parameters... yazıyor sanırım cihap ip almıyor bi türlü beceremedm.teamviever dan bağlanabilecek bilgili biri varmıdır aceba?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.