Şimdi Ara

Tp Link TD-W8968 300Mbps Kablosuz N ADSL2+ Modem Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
5
Favori
40.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Broadcom chipli bir modem arıyodum Linksys x3000 düşünüyordum , fakat sonradan bu Tp Link TD-W8968 modelini gördüm.Sanırsam daha yeni bir model tr sitesinde bile yok daha...

Bu modemi kullanan bilen varmı ? Nasıldır -'leri +'ları nasıldır yardımcı olabilecek tecrübe eden arkaşlar varmı ?
    Bana göre mantıklı gözüküyor ki büyük ihtimal chipsetleri dahi x3000 le aynı olabilir , usb 2.0 desteği vs. herbişi var , bi tek kablosuz yayın kapasitesi olarak düşük olabilir diye aklıma geliyor.Fiyatta yarı yarıya oynuyor ...

Bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.....

• quote:

Orijinalden alıntı: bekirtanis

Herkeze iyi forumlar ...

Broadcom chipli bir modem arıyodum Linksys x3000 düşünüyordum , fakat sonradan bu Tp Link TD-W8968 modelini gördüm.Sanırsam daha yeni bir model tr sitesinde bile yok daha...

Bu modemi kullanan bilen varmı ? Nasıldır -'leri +'ları nasıldır yardımcı olabilecek tecrübe eden arkaşlar varmı ?
    Bana göre mantıklı gözüküyor ki büyük ihtimal chipsetleri dahi x3000 le aynı olabilir , usb 2.0 desteği vs. herbişi var , bi tek kablosuz yayın kapasitesi olarak düşük olabilir diye aklıma geliyor.Fiyatta yarı yarıya oynuyor ...

x3000ü bilmem ama TP Link modem 4. kattan giriş katında laptopta 3 çizgi sinyal göstteriyor çekim kalitesi oldukça iyi bence :) Ayrıca çok stabil bir modem. Kopma donma gibi bir sorunu olmadı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

quote:

Orijinalden alıntı: bekirtanis

Herkeze iyi forumlar ...

x3000ü bilmem ama TP Link modem 4. kattan giriş katında laptopta 3 çizgi sinyal göstteriyor çekim kalitesi oldukça iyi bence :) Ayrıca çok stabil bir modem. Kopma donma gibi bir sorunu olmadı :)
    Bende bu modemi almayı düşünüyorum fiyat güzel bide bu usb özelliğini nasıl ve ne amaçla kullanabiliriz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: altanbilisim

Bende bu modemi almayı düşünüyorum fiyat güzel bide bu usb özelliğini nasıl ve ne amaçla kullanabiliriz ?

Usbye harici disk yada flash bellek takıp ağda dosya paylaşımı yaparsınız veyahut yazıcı takıp ağdaki diğer pclerden çıktı aldırırsınız
  • quote:

Edit:http://www.tp-link.com.au/common/compatible/print-server/?model=TD-W8968 Şu linkten baktığım zaman hayal kırıklığı yaşadım. Ben de bu modemi almayı düşünüyordum ancak 1 Temmuz 2012 tarihi itibari ile 64 bit sistemlerde yazıcı paylaşımı mümkün görünmüyor. Desteklenen yazıcı sayısı ise çok az.. İleride çıkacak firmware'ler ile destek artar ama kim bilir ne zaman..

Yazıcımı da kablosuz modemin yanında evdeki taşınabilir cihazlarla paylaşırım diyenler, 64 bit kullanıyorsa dikkat etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 11 Ekim 2012; 20:27:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Edit:http://www.tp-link.com.au/common/compatible/print-server/?model=TD-W8968 Şu linkten baktığım zaman hayal kırıklığı yaşadım. Ben de bu modemi almayı düşünüyordum ancak 1 Temmuz 2012 tarihi itibari ile 64 bit sistemlerde yazıcı paylaşımı mümkün görünmüyor. Desteklenen yazıcı sayısı ise çok az.. İleride çıkacak firmware'ler ile destek artar ama kim bilir ne zaman..

Yazıcımı da kablosuz modemin yanında evdeki taşınabilir cihazlarla paylaşırım diyenler, 64 bit kullanıyorsa dikkat etsinler.

Yazıcı paylaştırmak istiyorsan 2 pc arasında ağ kurarsın daha sonra yazıcıyı paylaşırıp kullanırsın. Modemdeki usbye gerek bile kalmaz

• quote:

quote:

Yazıcı paylaştırmak istiyorsan 2 pc arasında ağ kurarsın daha sonra yazıcıyı paylaşırıp kullanırsın. Modemdeki usbye gerek bile kalmaz

Fikir için teşekkür ederim de farkettiysen ben taşınabilir cihazlarla paylaşmak için demişim. Benim evde masaüstü bilgisayar yok. Modem ve yazıcı çalışma odasında, salonda otururken diz üstü bilgisayardan direk çıktı almak başka, gidip usb'yi bağlayıp çıktı almak başka.

Yoksa ben de biliyorum yazıcıyı usb ile bağlayıp ağda paylaştırmayı..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP-LİNK TD-W9970 MODEM NASIL ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Fikir için teşekkür ederim de farkettiysen ben taşınabilir cihazlarla paylaşmak için demişim. Benim evde masaüstü bilgisayar yok. Modem ve yazıcı çalışma odasında, salonda otururken diz üstü bilgisayardan direk çıktı almak başka, gidip usb'yi bağlayıp çıktı almak başka.

Yoksa ben de biliyorum yazıcıyı usb ile bağlayıp ağda paylaştırmayı..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar;

Eski ve çok memnun bir TP-Link TDW8960n(eski kasa) kullanıcısı olarak;
    yeni model TP-Link TDW8968 usb modemi online sitelerde ilk satışa sürüldüğünde satın alma hatasını gösteren biri olarak gayet net bir şekilde söylüyorum ki;

bu modeli ALMAYIN, BEKLEYİN !

Yaklaşık 1 aydır, ortalığı birbirine katmaktan ve sinir sistemimi bozmaktan başka hiçbir işe yaramayan bir modelidr bu TP-Link TD-W8968 usb !

Cihazın yazılım ve/veya donanım problemi var !
    Ve konu anladığım kadarı ile TR'yi ciddi biçimde aşan bir durumda !

Biraz önce TP-Link destek'e attığım ve cevap beklediğim e-maili aşağıda aynen paylaşıyorum.

From:
    Sent: Saturday, October 13, 2012 11:33
    To: TP-Link Destek
    Subject: TP-Link TD-W8968 USB yazılım/donanım Problemi hk.da (YİNE !!! )

Selamlar;

Daha önce darty.com.tr’den satın aldığım, TP-Link TD-W8968 USB modem ile ilgili olarak defalarca görüşmüştük.
    Cihazın log kayıtlarını tarafınıza düzenli olarak göndermiş ve problemli olduğunu göstermiştim.

Ayrıca bu dönemde ADSL2+ hattımın doğru ve kesintisiz çalıştığının teyidini almak üzere TTNet tarafınca sağlanan AirTies RT 212 modem ile
    hattı 1 hafta boyunca test etmiş ve gece 18:00 ile sabah 08:00 HİÇ BİR KOPMA, HATAN DÜŞME veya IP Alamama sorunu YAŞAMAMIŞTIM.
    (daha önce kullandığım eski modemim TP-Link TDW8960n (eski kasa) modem de de hiçbir sorun yoktu.)

Çağrı merkezinizden Gürkan ve Emre bey ile yapılan görüşmeler sonucu, ilgili cihazın imalattan hatalı olması ihtimali ile servise alınması talebinizi ise
    geri çevirmiş, cihazı darty.com.tr’ye iade ederek, aynı model başka bir cihazın alınmasının zaman/maliyet açısından daha mantıklı olacağına karar vermiştim.

Bu doğrultuda, hızlıal.com.tr’den tamamen başka, yeni bir TP-Link TD-W8968 USB cihaz satın aldım.

Ancak bu cihazda da daha önce yaşadığım, ancak TTNet’in AirTies RT-212 modemi ile asla yaşamadığım problemler aynen devam ediyor.

İthalatını yaptığınız TD-W8968 USB cihazda yazılım veya donanım problemi bulunmaktadır.

1- internet sağlayıcı TTnet santralinin yoğunlaştığı 18:00-08:00 saatleri arasında TD-W8968 usb modem;
    - Dış IP almakta gecikmekte, bağlantı sağlandıktan hemen sonra da hattan düşmektedir.
    Santral kayıtlarına göre; santral tarafından düzenli aralıklarla yönlendirilen kullanıcı adı/şifresi sorgusuna zamanında cevap veremediği için hattan atılmaktadır.

2- Gündüz saatlerinde herhangi bir problem yaşanmamaktadır. Bağlantı sağlam ve sorunsuzdur.
    Hattan kopma, probleminin İnternet hat değerleri ile ilgili bir durum olmadığı alenidir.
    Çünkü, TTnet’in AirTies RT 212 modemi aynı değerlerle sorunsuz bağlanmaktadır.
    Dahası aynı değerler gündüz problem yaratmazken, gece internet hattı kopmaktadır.

3- modemin yazılımın sitesinden güncellenmesi hiçbir değişiklik yaratmamakta, gece saatlerinde hattan kopma sorunu aynen devam etmektedir.

4- TD-W8968 usb modem bağlantısı yukarıda anlatılan problemler sebebi ile asla stabil değildir. İstisnasız olarak her gece aynı saatlerde kopma sorunu yaşanmaktadır.

Ekte görebileceğiniz AirTies hat değerleri ve yeni TP-Link W8968 usb modem log kayıtları karşılaştırmasını yardımcı olmak anlamında sizlere gönderiyorum.

Yaklaşık 1 aydır zamanımı alan ve asla sorunsuz internet bağlantısı sağlamayan TP-Link TD-W8968 usb modem ile ilgili yardım ve yönlendirmenizi acil olarak bekliyorum.

Aksi takdirde, konuyu ulusal forumlara taşıyacak ve yıllardır müşterisi olduğum, hiç kimsenin göstermeyeceği bir sabırla denediğim ve kalitesine güvendiğim TP Link markasından
    vazgeçerek diğer tüketicilere de durumu yansıtacağım.

Saygılarımla;

Okundu raporu...!

From: TP-LINK Technical Support Team
    Sent: Saturday, October 13, 2012 11:37
    To:
    Subject: Okundu: TP-Link TD-W8968 USB yazılım/donanım Problemi hk.da (YİNE !!! )

İletiniz

Kime: TP-Link Destek
    Konu: TP-Link TD-W8968 USB yazılım/donanım Problemi hk.da (YİNE !!! )
    Tarih: 13.10.2012 11:33

13.10.2012 11:37 tarihinde okundu.

Bekliyoruz.. bakalım ne olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HGT -- 25 Ocak 2013; 4:35:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HGT

Arkadaşlar;

Eski ve çok memnun bir TP-Link TDW8960n(eski kasa) kullanıcısı olarak;
    yeni model TP-Link TDW8968 usb modemi online sitelerde ilk satışa sürüldüğünde satın alma hatasını gösteren biri olarak gayet net bir şekilde söylüyorum ki;

bu modeli ALMAYIN, BEKLEYİN !

Yaklaşık 1 aydır, ortalığı birbirine katmaktan ve sinir sistemimi bozmaktan başka hiçbir işe yaramayan bir modelidr bu TP-Link TD-W8968 usb !

Cihazın yazılım ve/veya donanım problemi var !
    Ve konu anladığım kadarı ile TR'yi ciddi biçimde aşan bir durumda !

Biraz önce TP-Link destek'e attığım ve cevap beklediğim e-maili aşağıda aynen paylaşıyorum.

From: Burak Öktem
    Sent: Saturday, October 13, 2012 11:33
    To: TP-Link Destek
    Subject: TP-Link TD-W8968 USB yazılım/donanım Problemi hk.da (YİNE !!! )

Selamlar;

Daha önce darty.com.tr’den satın aldığım, TP-Link TD-W8968 USB modem ile ilgili olarak defalarca görüşmüştük.
    Cihazın log kayıtlarını tarafınıza düzenli olarak göndermiş ve problemli olduğunu göstermiştim.

Ayrıca bu dönemde ADSL2+ hattımın doğru ve kesintisiz çalıştığının teyidini almak üzere TTNet tarafınca sağlanan AirTies RT 212 modem ile
    hattı 1 hafta boyunca test etmiş ve gece 18:00 ile sabah 08:00 HİÇ BİR KOPMA, HATAN DÜŞME veya IP Alamama sorunu YAŞAMAMIŞTIM.
    (daha önce kullandığım eski modemim TP-Link TDW8960n (eski kasa) modem de de hiçbir sorun yoktu.)

Çağrı merkezinizden Gürkan ve Emre bey ile yapılan görüşmeler sonucu, ilgili cihazın imalattan hatalı olması ihtimali ile servise alınması talebinizi ise
    geri çevirmiş, cihazı darty.com.tr’ye iade ederek, aynı model başka bir cihazın alınmasının zaman/maliyet açısından daha mantıklı olacağına karar vermiştim.

Bu doğrultuda, hızlıal.com.tr’den tamamen başka, yeni bir TP-Link TD-W8968 USB cihaz satın aldım.

Ancak bu cihazda da daha önce yaşadığım, ancak TTNet’in AirTies RT-212 modemi ile asla yaşamadığım problemler aynen devam ediyor.

İthalatını yaptığınız TD-W8968 USB cihazda yazılım veya donanım problemi bulunmaktadır.

1- internet sağlayıcı TTnet santralinin yoğunlaştığı 18:00-08:00 saatleri arasında TD-W8968 usb modem;
    - Dış IP almakta gecikmekte, bağlantı sağlandıktan hemen sonra da hattan düşmektedir.
    Santral kayıtlarına göre; santral tarafından düzenli aralıklarla yönlendirilen kullanıcı adı/şifresi sorgusuna zamanında cevap veremediği için hattan atılmaktadır.

2- Gündüz saatlerinde herhangi bir problem yaşanmamaktadır. Bağlantı sağlam ve sorunsuzdur.
    Hattan kopma, probleminin İnternet hat değerleri ile ilgili bir durum olmadığı alenidir.
    Çünkü, TTnet’in AirTies RT 212 modemi aynı değerlerle sorunsuz bağlanmaktadır.
    Dahası aynı değerler gündüz problem yaratmazken, gece internet hattı kopmaktadır.

3- modemin yazılımın sitesinden güncellenmesi hiçbir değişiklik yaratmamakta, gece saatlerinde hattan kopma sorunu aynen devam etmektedir.

4- TD-W8968 usb modem bağlantısı yukarıda anlatılan problemler sebebi ile asla stabil değildir. İstisnasız olarak her gece aynı saatlerde kopma sorunu yaşanmaktadır.

Ekte görebileceğiniz AirTies hat değerleri ve yeni TP-Link W8968 usb modem log kayıtları karşılaştırmasını yardımcı olmak anlamında sizlere gönderiyorum.

Yaklaşık 1 aydır zamanımı alan ve asla sorunsuz internet bağlantısı sağlamayan TP-Link TD-W8968 usb modem ile ilgili yardım ve yönlendirmenizi acil olarak bekliyorum.

Aksi takdirde, konuyu ulusal forumlara taşıyacak ve yıllardır müşterisi olduğum, hiç kimsenin göstermeyeceği bir sabırla denediğim ve kalitesine güvendiğim TP Link markasından
    vazgeçerek diğer tüketicilere de durumu yansıtacağım.

Saygılarımla;

Okundu raporu...!

From: TP-LINK Technical Support Team
    Sent: Saturday, October 13, 2012 11:37
    To: 'Burak Öktem'
    Subject: Okundu: TP-Link TD-W8968 USB yazılım/donanım Problemi hk.da (YİNE !!! )

İletiniz

Kime: TP-Link Destek
    Konu: TP-Link TD-W8968 USB yazılım/donanım Problemi hk.da (YİNE !!! )
    Tarih: 13.10.2012 11:33

13.10.2012 11:37 tarihinde okundu.

Bekliyoruz.. bakalım ne olacak ?

Valla yaklaşık 1 aydır kullanıyorum 7/24 açık modemim ve hiç bir şekilde bir sıkıntı yaratmadı bana. Hattan kopma ip alamama gibi bir sorunum olmadı.

• Orijinalden alıntı: rudeboytr

Valla yaklaşık 1 aydır kullanıyorum 7/24 açık modemim ve hiç bir şekilde bir sıkıntı yaratmadı bana. Hattan kopma ip alamama gibi bir sorunum olmadı.

Maalesef bende 1 aydır eski stabil 16Mbps ADSL2+ internet bağlantıma dönebilmek için çırpınıyorum...

TTNet'in AirTies RT 212 ve eski TP-Link TD-W8960n modemimin stabilitesi ile alakası yok !

Şaka gibi bir olay bu... ve hala aynen devam ediyor.
    Farklı sitelerden satın aldığım farklı seri nolu ürünlerin her ikişsinde de aynı sorunu yaşamam oldukça ilginç değil mi ?

USB girişi var, HDD bağlayıp NAS benzeri kullanacağım diye atıldığım macera oldukça kötü başladı ve hiç değişmeksizin problemli bir şekilde devam ediyor...
  • Orijinalden alıntı: HGT

Maalesef bende 1 aydır eski stabil 16Mbps ADSL2+ internet bağlantıma dönebilmek için çırpınıyorum...

TTNet'in AirTies RT 212 ve eski TP-Link TD-W8960n modemimin stabilitesi ile alakası yok !

Farklı sitelerden satın aldığım farklı seri nolu ürünlerin her ikişsinde de aynı sorunu yaşamam oldukça ilginç değil mi ?

USB girişi var, HDD bağlayıp NAS benzeri kullanacağım diye atıldığım macera oldukça kötü başladı ve hiç değişmeksizin problemli bir şekilde devam ediyor...

Bu sizin için şanssız bir durum. Sanırım TP-Link'in yabancı sitesinden firmware güncelleme de yaptınız değil mi?

• quote:

Bu sizin için şanssız bir durum. Sanırım TP-Link'in yabancı sitesinden firmware güncelleme de yaptınız değil mi?

Alıntıları Göster
    Evet.. firmware güncelledim ama problem aynen devam ediyor.

Değişen hiçbirşey yok...

Gündüz (mesela şu anda) bağlantı kusursuz, ancak gece 18:00 ile sabah 08:00 saatleri arasında internete bağlanmak imkansız...

• quote:

Değişen hiçbirşey yok...

Gündüz (mesela şu anda) bağlantı kusursuz, ancak gece 18:00 ile sabah 08:00 saatleri arasında internete bağlanmak imkansız...

Alıntıları Göster
    Çok farkloı bir sıkıntı sizin ki. Modem bozuk desek şimdi neden sıkıntı yok ee sağlam desek diğer modemlerde o saatlerde sıkıntı yok ne desek bilemedim :S

• quote:

Çok farkloı bir sıkıntı sizin ki. Modem bozuk desek şimdi neden sıkıntı yok ee sağlam desek diğer modemlerde o saatlerde sıkıntı yok ne desek bilemedim :S

Alıntıları Göster
    söylediklerine bakarsak sanırım hat zayıflamalarında yada yoğunluğunda problem çıkarıyor ürün.
    yeni cihazlarda bu tip problemler her zaman oluyor. yeni firmware v.s. çözülebilir sorunlardır.
    bakalım tplink ne diyecek probleme.

şahsen hangi marka olursa olsun oldum olası bu tip çok fonksiyonlu modemleri sevmiyorum. illa bi taraf düzgün çalışsa bi taraf sorunlu oluyor.

en güzeli kablolu ucuz modem. yanınada bol ıvır zıvırlı kablosuz bir router.
    ne demişler herkez kendi işini yaparsa işler tıkır tıkır yürür.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

söylediklerine bakarsak sanırım hat zayıflamalarında yada yoğunluğunda problem çıkarıyor ürün.
    yeni cihazlarda bu tip problemler her zaman oluyor. yeni firmware v.s. çözülebilir sorunlardır.
    bakalım tplink ne diyecek probleme.

şahsen hangi marka olursa olsun oldum olası bu tip çok fonksiyonlu modemleri sevmiyorum. illa bi taraf düzgün çalışsa bi taraf sorunlu oluyor.

en güzeli kablolu ucuz modem. yanınada bol ıvır zıvırlı kablosuz bir router.
    ne demişler herkez kendi işini yaparsa işler tıkır tıkır yürür.

Alıntıları Göster
    Alalı bir hafta olmadı, deniyorum.

• quote:

Değişen hiçbirşey yok...

Aynı hatta 3. ADSL2+ modemi deniyorum... 36 saattir hattıma bağlı !!!

Hem de 8 yaşındaki antika sayılabilecek bir modem !

5 sene önceki firmware güncellemesi ile ADSL2+ uyumlu hale dönüştürülmüş bir Siemens SpeedStream 4200 !!!

Aynı hatta, gece-gündüz traktör gibi çalışıyor... Tıpkı, TTnet'in AirTies RT 212 ve eski modemim TP-Link TDW8960n (eski kasa) gibi...

Ama gel, gör ki; muazzam teknoloji ürünü TP Link TD-W8968 usb aynı şart ve koşullardaki hatta gece rezaletin ötesine geçiyor...

Artık eminim, kesinlikle TP Link TD-W8968 usb'nin yazılımında ciddi bir sorun var...!

• quote:

quote:

Değişen hiçbirşey yok...

Aynı hatta 3. ADSL2+ modemi deniyorum... 36 saattir hattıma bağlı !!!

Hem de 8 yaşındaki antika sayılabilecek bir modem !

5 sene önceki firmware güncellemesi ile ADSL2+ uyumlu hale dönüştürülmüş bir Siemens SpeedStream 4200 !!!

Aynı hatta, gece-gündüz traktör gibi çalışıyor... Tıpkı, TTnet'in AirTies RT 212 ve eski modemim TP-Link TDW8960n (eski kasa) gibi...

Ama gel, gör ki; muazzam teknoloji ürünü TP Link TD-W8968 usb aynı şart ve koşullardaki hatta gece rezaletin ötesine geçiyor...

Artık eminim, kesinlikle TP Link TD-W8968 usb'nin yazılımında ciddi bir sorun var...!

Alıntıları Göster
    Eski USR 9108 modemimin ilk çıktığı yıl resetlenme, hattan düşme sorunları vardı. Sebebi de beraberinde gelen adaptörün şebeke voltajı düştüğünde görevini tam yerine getirememesi idi. SMPS özelllikli ve amperi biraz yüksek bir adaptör alınca durum düzeldi.
    Bulunduğunuz yerdeki voltaj akşam saatlerinde nasıl? USR 9108, 200V civarı sorun çıkartıyordu.
    Bunu yanında belki cihazın yanında verilen adaptörün amperi yeterli gelmiyor olabilir. 12V / 2A veya 3A bir adaptör ile denenebilir.
    Kablolu ve kablosuz bağlantıda aynı problem var mı? Kablosuz özelliğini devre dışı bırakıp denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Eski USR 9108 modemimin ilk çıktığı yıl resetlenme, hattan düşme sorunları vardı. Sebebi de beraberinde gelen adaptörün şebeke voltajı düştüğünde görevini tam yerine getirememesi idi. SMPS özelllikli ve amperi biraz yüksek bir adaptör alınca durum düzeldi.
    Bulunduğunuz yerdeki voltaj akşam saatlerinde nasıl? USR 9108, 200V civarı sorun çıkartıyordu.
    Bunu yanında belki cihazın yanında verilen adaptörün amperi yeterli gelmiyor olabilir. 12V / 2A veya 3A bir adaptör ile denenebilir.
    Kablolu ve kablosuz bağlantıda aynı problem var mı? Kablosuz özelliğini devre dışı bırakıp denediniz mi?

Sorun Dış IP ile ilgili...
    Kablolu ve/veya kablosuz bağlantı ile ilgili değil.

TTNet santrali ile veri alışverişinde problem var...

Voltaj ile ilgili bir problem de olamaz çünkü tüm sistem 1500VA UPS'ten güç alıyor.

• quote:

quote:

Voltaj ile ilgili bir problem de olamaz çünkü tüm sistem 1500VA UPS'ten güç alıyor.

Valla bu modemi aldırttığım 2-3 kişi daha var 1 haftadır kullanıyorlar hiç bir sıkıntıları yok sizin sorunu çözemedim gitti

• quote:

quote:

quote:

Valla bu modemi aldırttığım 2-3 kişi daha var 1 haftadır kullanıyorlar hiç bir sıkıntıları yok sizin sorunu çözemedim gitti

Alıntıları Göster
    TP Link destekin cevabı...

Cevap, destek olmatan ziyade, konuyu ISP'ye sardırmak amacında...

Ya ben anlatamıyorum, ya da onlar anlamak istemiyorlar.

Diğer "dandik denebilecek" modemlerin sorunsuz çalıştığı hat ve aynı değerlerde TD-W8968 usb modeminiz ÇALIŞMIYOR ! kısaca anlatabildim mi ?

From: TP-LINK Turkey
    Sent: Monday, October 15, 2012 18:13
    To:
    Cc: support.tr@tp-link.com
    Subject: RE: TP-Link TD-W8968 USB yazılım/donanım Problemi hk.da (YİNE !!! )

TD-W8968 modelimizde bahsetmiş olduğunuz veya yaşadığınız problemi farklı hatlarda (D-SMART, TTNET, SUPERONLINE) yaptığımız yaşadığınız gibi bir problemle karşılaşmadık. Problem tamamen spesifik olduğundan problemin kullandığınız ISP den veya telefon hattınızdan kaynaklı olma ihtimali vardır.

Hat değerlerinizde de görüldüğü üzere 13020 Kbps Download hızı için SNR değerinin 9.9 db ile 13.1 db arasında olması bağlantıdaki problemi apaçık göstermektedir. SNR değerinin 12 db nin altında olması durumunda hattın sürekli kopması normaldir. Verimli bir bağlantı için SNR değerinin 20 db ver üzerinde olması gerekmektedir. Problemi ISP ile görüşerek çözebilirsiniz. Çözüm için ISP tarafından teknik birimden yardım isteyiniz. Bu sorunu görüştüğünüz müşteri hizmetleri bilmeyebilir. Tavsiyemiz konuya hakim olan teknik ekibin inlemesi gerekmektedir.

Saygılarımızla.

TP-LINK Bilgi Teknolojileri Tic.Ltd.Şti.
    Atatürk Mah. Turgut Özal Bulvarı
    Gardenya Plaza 5 Kat:11 Ataşehir/İSTANBUL
    Technical Support: 444 1 925
    Tel: +90 216 5481132/Pbx
    Fax: +90 216 5481136
    www.tp-link.com.tr

Bu baştan savma cevaba, benim verdiğim cevap...!

From:
    Sent: Monday, October 15, 2012 18:51
    To: TP-LINK Turkey
    Subject: Re: TP-Link TD-W8968 USB yazılım/donanım Problemi hk.da (YİNE !!! )

Merhaba;

Hızlı cevabınız için tşkler ancak, aynı hat ve bağlantı değerlerinde diğer modemler sorunsuz çalışmaktadır.

TTnet hat ile ilgili arıza bildirimim üzerine 1 hafta boyunca AirTies RT 212 modem tahsis etmiş ve aynı hatta, değerlerde TTnet modem ile bağlantı sorunsuz bir şekilde sağlanmıştır.

Ayrıca; şu anda yine aynı hatta bağlı, aynı hat değerleri ile sorunsuz şekilde çalışan 8 yaşındaki Siemens SpeedStream 4200 modem kullanmaktayım.
    Ve son olarak, TP-Link TD-W8968usb satın almak üzere elden çıkardığım ve yine bir TP Link modem olan TD-W8960n (eski kasa) sorunsuz çalışmaktaydı.

Hat değerleri ne olursa olsun, bu maili yazdığım şu saatlerde modeminiz TD-W8968usb ile asla hatta bağlı kalamıyorum.
    Ancak gördüğünüz gibi eski Siemens 4200 modem hiç sorunsuz bağlantıyı sağlanmakta.

Sorun ISP ve/veya hat değerleri ile ilgili değildir!

Konu hk.da çok daha detaylı ve teknik bilgiyi TTNet Kavaklıdere/Ankara santralinden
    0 312 468 01 21 nolu telefondan Santral Teknisyenleri Harun Özkur veya Yusuf bey ile görüşerek temin edebilirsiniz.

İnternet hizmeti aldığım telefon no: 0 312 xxx xxx xxx’tür. Santral personeli konu hk.da fazlası ile bilgi sahibidirler.
    TTNet tarafından, 1 hafta boyunca test amaçlı olarak tedarik edilen AirTies RT 212 modem ve şu anda bağlı olan Siemens 4200 modem de sorun yaşanmadığı teyidini alabilirsiniz.

Konu doğrudan, TD-W8968 usb’nin yazılım/donanım ile ilgili olup; mağduriyetimin acilen çözülmesi için gerekenin yapılmasını rica ederim.

Sizden beklentim, böylesine baştan savma bir cevap değil, konu ile ilgili acil aksiyondur.

Saygılarımla;

Aynı şeyleri 5 defa tekrarlamaktan ben yoruldum ama anlamamak için takla atıyorlar.

Haydi bakalım... Ne diyecekler görelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HGT -- 25 Ocak 2013; 4:32:36 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.