Şimdi Ara

TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
27
Favori
327.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • peki ortamda kullanilan kanallari kontrol edip bos bir kanala gecirdiniz mi kablosuz ayarlarindan modemin sinyalini?

    kullandiginiz alici da onemli biliyorsunuz, eger laptop ise guc tuketimi ayarlarindan maksimum cekis'e getirmeniz gerekir, eger pc kullaniyorsaniz tercihen external anteni olan usb dongle ya da pci kart kullanmanizi oneririm, 8 mbit cidden cok dusuk degerler, sanki basit gozden kacirdiginiz bir hata yapiyorsunuz gibi geliyor.

    soyle birsey buldum bu arada wireless'i ne etkiler:
    - komsularin urettigi kablosuz internet sinyalleri
    - mikrodalga firinlar
    - kablosuz telefonlar
    - bluetooth kullanan cep telefonu ya da wii kontrol aparatlari
    - kablosuz kameralar
    - florasan lamba
    - WiMAX
    - kotu ya da topraksiz elektrik kablolamasi
    - asansor, camasir makinesi gibi guclu elektrik motorlari kullanan cihazlar.

    yani radyo dinlerken cizirti ve parazit yapan her sey kablosuz internet'e de ayni sekilde parazit yapar ve etkiler. bunu unutmayin.




  • Gönderme Alma

    SNR marjin:22.6 32.8 db
    Hat Zayıflaması:43.0 23.2 db
    Veri Oranı: 1024 253 kbps
    Güç:14.6 11.3 dbm
    CRC:5033 0

    2,5 Günlük son durum bu arkadaşlar sizce genel olarak hat durumum nasıl
  • oasisngn;

    Kanal olayını ve değiştirmeyi denedim. Sonuç maalesef aynı. Kablosuz telefon var modemin altında. Etkileyebileceğini biliyordum. O yüzden kablosuz telefonun fişini çekip denemeler yaptım. Sonuç yine aynı. Bilgisayarımda ZyXEL NWD 2105 var. 802.11n destekli 150 mpbs.

    Söylediğiniz nedenler içinde olsa olsa kötü topraklama olabilir. Diğerleri yok zaten. Bana da bu işte bir hata var gibi geliyor. O yüzden İade işlemlerini başlattım ve onaylandı. Bugün yarın yollayacağım.
  • iyi günler arkadaşlar..

    Bu ürünü bende almak istiyorum fakat aklıma takılan sorular var?

    3 Laptop bağlanılacak verimde ne kadar düşüş olur?

    Koridora koyduğumda odalara uzaklığı 2 metre arada 1 duvar var sinyal gücü bakımından düşünürsek tatmin edici olur mu?

    Fiyat konusunda da araştırma yapınca bunlardan hangisi sizin tercihi satın alınacak yer konusunda..:::

    http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-td-8961nd-300mbps-wireless-n-adsl2-modem/ProductDetails.aspx?productId=bd100932&categoryId=3009801

    http://www.bimeks.com.tr/urun/1042/115582/tp-link-td-8961nd-11n-300mbps-kablosuz-modem.aspx#

    http://www.vatanbilgisayar.com/tp-link-td-w8961nd-td-w8961nd-4-port-300mbps-wireless-n-adsl2+-modem/productdetails.aspx?I_ID=50729

    http://www.hizlial.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/tp-link-td-8961nd-300mbps-wireless-n-adsl2-modem_30.024.9250.0023.htm

    http://www.incehesap.com/tplink_tdw8961nd_4_port-533-15984.html

    lütfen cevaplarsanız sevinirim...

    Kolay Gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proghammer -- 4 Nisan 2011; 14:59:30 >




  • cevap verebilecek hiç arkadaşımız yok mu?
  • proghammer ;

    Açıkcası modemi yazılıp çizildiği kadar çok beğenmedim ben. Eski modemim daha iyi çekiyordu. O yüzden verim alamayabilirsin. Ürünü alıcağın yer konusunda ise vatanbilgisayar derim. Birşey olduğunda elden seve seve verirsin.
  • 16mb tarifesi kullanıyorum,eski modemimle wifi den max 11-12 mb hız verebildigi icin bu modemin bi dusuk versiyonu olan "n lite" tp link TD-W8950ND 150m aldım.

    öncelikle "n" ile baglandıgım için hızım arttı,eski modemle max 11mb cıkan hız testini bu modemle yapınca aynı ethernetten baglamıs gibi 14-15mb civarı bi sonuc alabiliyorum hız testlerinde.

    netten dusme yada dowload yaparken kesilme vs yasamadım.

    fakat;

    -n destekli ag kurdugum halde kapsama alanın dedikleri gibi 4 kat artmadı hatta tam tersi eski airties modemin cekim gucu kesinlikle daha iyiydi.

    -standart modemlerin 3dbi anten kullandıgını dusunursek bu modemin 5dbi anten kullandıgı halde cekim mesafesi olması gerektigi gibi degil.

    -modemle aynı odada,aramızda 2m mesafe olmasına,fw guncellemesine,n lite ag kurmama,ve parazit yapacak cihazlar olmamasına ragmen cekim gucunde anlık dusmeler oluyor.yani bi bakıyorsunuz full cekiyor bi bakıyorsunuz 3 e yada 4 e dusuyor.dolayısıyla zaten cekim mesafesi cok kapsamlı degil,diger odadadaki laptop zar zor 3 diş cekiyor bide bu durum olunca 1 dişe hatta kopmasına sebeb oluyor.

    -kesinlikle cok fazla ısınıyor,servisi normal dese bile cihazın uzerine el degmiyor.

    -onceki modemlerde wifi ısıgı ağ kurulunca sabitlenir ve devamlı yanardı ama bu cihazda ağ ısıgı devamlı yanıp sönüyor.(bunu servise sordum normal dedi)

    sonuc olarak cihazı alalı 30 gunu gectigi için iade edemiyorum,sadece servise yollayıp degişim talebi hakkım varmıs.servisle konustugumda bunların bi arıza olmadıgı ama istersem degişim yapabilceklerini soylediler.boyle olcagını bilseydim kesinlikle almazdım.

    sakın almayın demiyorum,alacaksanızda bunları bilin oyle alın diyorum.




  • ben şu şekil bir problem ile karşılaştım online oyun oynarken wirless üzerinden başkası bağlandığında oyunda hatırı sayılır bir lag oluşuyor.

    fakat ben aynı bilgisayarda arka planda 600kb ile dosya indirirken aynı oyunu oynadığımda bir problem olmuyor bir ayar falan mı çekmek gerek wirless menüsünden.(bilgisayar a ethernetten bağlı)
  • hocam zaten baglantı konusunda suan ust kattan ben full cekerek baglanıyorum benım bılgısayarın o konuda sıkıntısı yok ayrıca bu modemın 5dbi degıl 3dbi anten frekansı var.. bunu 5 diyen yer yalan soyler...neyse ben sunu soyleyım bana yetecek kadar cekım olur kullanacak dıger arkadaslarımda zaten arasında fazla bır mesafe olmadan baglanacaklar modemı antreye koyacagım odalarımızın tam ortasında olacagı ıcın sorun olacagını zannetmıyorum fıyat olarak ve alacagım yer konusunda fıkrımı soyleyım incehesaptan kargo dahıl 80Tl ye alacagım.. vatandan kesınlıkle alısverıs yapmayın ıthalatcı fırmadan urun alıp garantısını kendılerı verıyor dolayısı ıle de uretıcıden değil ıthalatcıdan urun almıs oluyorsunuz uretıcıye de garantı ıcın gonderemıyorsunuz ornek vereyım 7200 rpm dedıler 2TB hdd ıcın tasıyıcı aldım fakat 5900 cıktı verdıklerı bılgıler yanlıstı kaldı kı bunu da ıdda ettıler urunlerı gerı gonderdım 2 adet almıstım yanı oradan alırsanız muhatabınız sadece orası olur kı onlarda kopruyu geçene kadar ıslerınızı goruyor urunu aldıktan sonra sızınle olan ırtıbatlarını ya kesıyorlar ya da sallamasyon cevaplar ya da takmamazlık yapıyorlar o yuzden tecrubelı bır alısverı yapan olarak soyluyorum uzak durun derım sahsı fıkrım tabı bu benım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proghammer -- 7 Nisan 2011; 21:49:22 >




  • @proghammer
    5dbi diyen yalan soyler derken bana mı dediniz??

    msjımda w8961nd modelinin bi dusuk versiyonu olan w8950nd kullanıyorum diye ozellikle soylemiştim.
    w8961nd nin antenini bilemem ama bendeki w8950nd nin 5 dbi anteni oldugunu ben degil üretici firma soyluyor.
    hatta kutu üzerinde ozellikle yazmıslar.hatta birde üşenmeyim SS ekleyimde kafalarda soru isareti kalmasın..

     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorfa

    @proghammer
    5dbi diyen yalan soyler derken bana mı dediniz??

    msjımda w8961nd modelinin bi dusuk versiyonu olan w8950nd kullanıyorum diye ozellikle soylemiştim.
    w8961nd nin antenini bilemem ama bendeki w8950nd nin 5 dbi anteni oldugunu ben degil üretici firma soyluyor.
    hatta kutu üzerinde ozellikle yazmıslar.hatta birde üşenmeyim SS ekleyimde kafalarda soru isareti kalmasın..

     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem


    ben ustteki yazinizi okudugumda 8961den bahsettiginizi dusundum ayni proghammer gibi. hatta sasirdim el degmeyecek kadar isinmasina cekis gucunun dusuk olmasina. konu 8961 konusu oldugu icin yanlis anlasiliyor mesajiniz. sizin modemin chipseti bu modemden farkli ve hic test etmedim, o yuzden pek bir fikrim yok.

    diger sorun yasayan arkadaslar bence fazla zaman kaybetmeden urunu iade etsinler. fiyat performans acisindan iyi bir modem 8961 ama her ihtiyaci karsilayacak her yerde ve her uzaklikta calisacak diye birsey yok. bu arada bir not duseyim, benim yaptigim terslerde, modemden bagimsiz, en uzun mesafe cekimi 802.11b ile mumkun oldu, sonra 802.11g, en kisa mesafe ise 802.11n ile . ureticiler nasil 11n'i daha genis mesafe diye turkcelestiriyor, nereden bu kaniya variyor emin degilim, iyi cektigi mesafede daha hizli ama kapsama alani gucu anteni ve dis etkenlerle ilgili.




  • hocam ben sıze demedım bunu o satıstakı fırmalar ıcın konustum sahısa aıt bır yorum degıldı lutfen yanlıs anlamayın.... Eğer ki süçi lisan ettiysem affola..

    5 DBİ yazıyor yazmASINA ama üründe öyle gerçek açıklamalarda 3dbi olarka geçiyor bende yanılma yok benım baktıgım sayfalarda var o zaman anlamıs degılım bırısı 3 dıger 5 nasıl dıyebılıyor??
  • Hocam ayrıca bu mesajınızı daha yeni gördüm (msjımda w8961nd modelinin bi dusuk versiyonu olan w8950nd kullanıyorum diye ozellikle soylemiştim. ) hakkınızı helal edın yaaa ben dıger model ıcın yanı 8961nd ıcın yorum yazmıstım.. bu arada dun aksam dedıgım modelı 8961nd modelını aldım.. yarın elıme gecer bende buradan resımlerı ve performansı ıle beraber acıklamaları ve goruslerımı paylasırım..

    Hayırlı aksamlar...
  • proghammer
    estag..hocam ne demek,tabiki helal olsun.
    polemik vs icin cvb atmadım kesinlikle,benim hatam kendi uzerime alındım ve ispat zorunlulugu hissettigim için oyle yazdım.
    hatta baktım konu uzayacak msjımı silmeyi dusundum ama olurda benim kullandıgım modem w8950nd yi alacak arkadaslara bi kılavuz,bi tavsiye olsun diye silmedim.

    modeminiz hayırlı olsun,insallah bi sorun yasamassınız.

    bende onumuzdeki hafta cihazı servise yolluyorum hatta servise mail attım aradaki farkı bi sekilde versemde w8950nd modemimi w8961nd ile degiştirirmisiniz diye ama sanmıyorum oyle bi istisna yapacaklarını
  • Modem hiç stabil değil ve inanılmaz derecede sorunlu.

    - TTNET 8mbit sınırsız ile kullanıyorum modemi. Ve ethernet portu üzerinden kullanmaktayım.

    - Kendi içinden çıkan splitter ile birlikte kullanıyorum. Splitter'a kablolu bir telefon bağlı yani telsiz bir telefon değil. Hatta bi kaç kere splitterı devreden çıkartıp direk bağladım.

    - Wireless'e bir cihaz bağlanmaya çalıştığında modem donuyor yada hattan kopuyor. Tekrar bağlanması içinde reset atmak gerekiyor.

    - Arada sırada kafasına göre hattan düşüyor. Bağlanmak için tekrar reset atmak gerekiyor.

    - Google'ın DNS'leri ile bağlanmak istediğimde bu düşmeler daha sık oluyor.

    - Wireless'i inanılmaz kötü Airties bence kat kat daha iyi.

    - Arayüzü bazen inanılmaz yavaş.

    Şahsi görüşüm bu modem hiçte verilen parayı haketmiyor. Airties kullanıyordum yıllardır. Arada sırada donuyor diye bunu almak istedim şimdi tekrar Airties'a döndüm ne donma var nede başka bir sorunum.

    Değerlerimde aşağıdaki gibidir.

    Yazılım Versiyonu : 1.0.0 Build 101022 Rel.57271

    Gönderme Alma
    SNR marjin
    :
    25.8 15.3 db
    Hat Zayıflaması
    :
    13.0 8.2 db
    Veri Oranı
    :
    8192 797 kbps
    Güç
    :
    18.8 11.3 dbm
    CRC
    :
    0 0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaero -- 9 Nisan 2011; 12:28:39 >




  • arkadaslar,
    bi onceki msjımda servise mail attıgımı ve "farkını vererek farklı modelle degişim olabilirmi" diye sordugumu yazmıstım.
    bugun cvb gelmiş size bir istisna yapabiliriz gibisinden.ben degişimi sizin kullandıgınız w8961nd için sormustum servise.yani bendeki 8950nd yi verip farkınıda havale ederek w8961nd ile degişme durumum var?ne dersiniz degişim yapayım mı?bu model sorun yasatırmı?yada onerebilceginiz tp linkin "n" destekli tercihen cift antenli bi modeli varmıdır??
  • hocam bekle sımdı kurulumunu yapıyorum ben ttnetten geldıler evın ıcınde sımdı telefon olmadan ınternet cektırıyorum eve yarım saate modemın kurulumu bitmiş bir şekilde resımlerıyle beraber ve cekım mesafesını de ıcıne alarak sızlerı yenı konuda bılgılendırecegım ayrıca yorfa hocam anlayısınız ıcın tesekkurler benı ekleyın arkadaslarım bolumunden.
  • @Xaero
    ilk basta arizali bir urun aldiginiz dusundum cunku modemin kendi arayuzunun yavas olmasi bunu dusunduruyor ama onceki mesajinizda "32 makinalı bir networkte 8 mbit sınırsız adsl ile kullanıyorum " demissiniz. bu ortamda mi yukaridaki sorunlari yasiyorsunuz? eger 32 makineye bu sekilde hizmet veriyorsa bence 80 liralik bir modem icin ustun basari bile diyebiliriz. :) modemi bir havalandirmanin onune koyarak tekrar deneyin, asiri yuklenmeden dolayi fazla isiniyor olabilir, tp-link'in baska modelleri icin buna benzer sorunlar belirtilmisti forumda isindiginda. garip olan bende ve cogu kullanan kisilerde sorunsuz calisirken ( benim ortamimda 4 tane ethernet 3 tane kablosuz uzerinden toplam 7 cihaz 8 mbitlik internete cikiyor, son 9 gunde 234.861.241.108 byte download 26.920.240.413 upload yapmisim cihaz uzerinden ve Device Uptime: 21 day(s) 20 hour(s). yani cihaz 21 gundur calisiyor ve son 9 gunde 234 Gbyte data indirmisim. bende bu kadar stabil iken sizde sorun cikarmasi cihazdan degil ortamdaki diger etkenlerdendir diye dusunuyorum eger sorunu cozmek isterseniz o etkenleri degistirmeyi deneyebilirsiniz ya da eger internet cafe gibi bir ortamda kullanacaksaniz juniper'in guzel utm cihazlari var hem adsl modulu var hem de wireless. icine url filtering antivirus de alinabiliyor... tabiki fiyati da ona gore.

    ek: splitteri cikarmak sadece sinyal kalitesini azaltir. telefon olsun olmasin splitter kullanmalisiniz


    @yorfa
    bence bu basliktaki modemi tercih edin eger kabul ediyorsa servis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 9 Nisan 2011; 17:14:46 >




  • bu modemi türkçeye çevirecek seçeneği bulamadım yahu anlamadım bakalım..

    Kurdum şimdi full çekiyor bağlantı hızı mükemmel hocam yaaa...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proghammer

    bu modemi türkçeye çevirecek seçeneği bulamadım yahu anlamadım bakalım..

    Kurdum şimdi full çekiyor bağlantı hızı mükemmel hocam yaaa...

    sanirim TR de iki versiyonu satiliyor cihazin, biri sadece turkce, biri de sadece ingilizce
    tp-link.com.tr den firmware cekip upgrade edebilirsiniz ama eger stabilse ve ingilizceniz varsa ileride yaparsiniz, biraz kullanip testlerinizi yapiniz.
    ingilizce son versiyon: 1.0.0 Build 100607 Rel.22220 bu yuklu ise upgrade'e gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.