< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (42. sayfa)

-
-
Çok teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amazon'da P9 4375 tl bi tane aldım. Salon ve arka oda uzak M4'ten verim alamamıştım bakalım P9 prizden 200 Mbps verebilecek mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, 3+1 evdeyim. Zyxel ex3301 modemim var salonda duruyor. duvarın yapısı kaynaklı 2 oda salona çok uzak olmamasına rağmen 5ghz nerdeyse hiç çekmiyor. 2.4ghz'de ise 200 mbps olan hızım 30 mbps civarına düşüyor. Hatta bazen 10-20 arasına da düşüyor.
Powerline olarak Tplink TL-4010KIT kullanıyordum. Fakat özellikle fibere geçip 200 mbps bağladıktan sonra hiç verim alamadım. Modemin kendisi bile daha iyi çekiyor. Zaten wifi 6 ve 5ghz desteği olmayan eski modeldi bu.
Sorum şu. Mesh sistemine geçmek istiyorum. Fakat kalın duvarlar çekindiriyor beni. Çekmeyen odada PS5 var oyun için lazım yani.
Mesh+Powerline hibrit şekilde kullanılan modeller çıkmış.
TP Link PX50 gibi mesela. Bu modeli yada bunun gibi hibrit başka model marka vs tavsiyeniz olur mu?
Bunlar gerçekten de birbiriyle hem mesh özelliğiyle wifi ile hem powerline ile haberleşiyor mu? İkisi birleşince kayıpsıza yakın bir hız/ping alabilir miyim herhangi bir odada?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecRuiT123 -- 22 Temmuz 2024; 20:56:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
TP Link Deco PX50 (3'lü) modelini kampanyalı gördüm az önce. Prime indiriminin bitmesine dakikalar kalınca burdan cevap bekleyemeyip satın aldım artık. En kötü ihtimal iptal ederim zaten 1 haftaya kargolanır yazıyordu.
Yukarıda bahsettiğim sorunların çözümü için bu modeli tavsiye eder misiniz arkadaşlar? Kullansam mı iptal mi etsem. Pahalıymış da epey çünkü :)
Selamlar,
Eve ikili bir mesh kuracağım. M4 mü yoksa E4 mü önerirsiniz, başka model önerisi olan varsa da alabilirim.
-
Merhaba,
Deco M4 gigabit ethernet portlara sahip olduğu için tercihinizi ondan yana kullanmanızı öneririm.
Bütçenize uygun bulabilirseniz daha üst modellerede
yönelebilirsiniz. Örneğin Deco S7, X10, X20 vb. gibi.
Tp-link ile benzer yönleri olan Mercusys H serisi mesh ürünlerede bakabilirsiniz.
Yine bütçenize uygun olursa Keenetic marka iki adet router ile de mesh sistem kurabilirsiniz. Önemli bir nokta olarak Keenetic ürünlerde gigabit ethernet portu olmayan modellerde mevcut, önerim routerın gigabit portlu olmasına dikkat etmeniz.
Yüksek ihtimal bu ürünlerden memnun kalırsınız. Bütçeniz hangi ürüne uygun ise tercihinizi ona göre yapabilirsiniz.
Konu sahibi Recep kardeşimin önerisi ile 3 katlı evimde 2 ve 3 katta kullanılmak üzere Deco S7(Amazon’dan Prime Day ile 2810 liraya, şu an 3350 lira) aldım. Üçüncü katta sabit olan modem üzerinden ikinci katta çekmeyen noktalar şimdi Mesh ile rahatlıkla çekiyor. İlgilenen arkadaşlara Deco S7 öneririm.
Detaylı yanıtınız için çok teşekkürler. M4 şuan için bütçeye daha uygun görünüyor, siparişini gececeğim.
-
Rica ederim. Memnun kalırsınız inşallah.
merhaba, superonline 1000 mbit kullanıyorum. ama verdikleri modem cacık olduğu için mesh sistemi kurmayı düşünüyorum. x50 modeli hakkında düşünceleriniz neler işimi görür mü?
bir de şunu merak ediyorum. ben modemin yanında kablosuzda 700-800 mbit hızlarını görüyorum. modeme kabloyla bağlayacağım ana deconun yanında da bu hızları görür müyüm? yoksa kırpılma falan olur mu? (çünkü modemin wifi kapatacağım sadece deconun wifi kullanacağım)
Ben x50 kullanıyorum ve bu sene 1Gbps hıza geçtim. Kablosuzda yakın mesafede 900 küsürleri görebiliyorum ama her cihazda değil. Macbook 700 küsürlerde kalıyorken HP’nin mobil workstation’ı 900 küsür görüyor. Decoya kablo ile bağladığım Xbox da 1000’e yakın hızları görüyor ama bir oda atladım mı 400’lere düşüyor hız. Gerçi bizim apartmanda duvarlar çok ciddi kesiyor sinyali. Gsm bile çekmiyor neredeyse.
Hocam bu değerler benim için gayet iyi. Benim zaten asıl amacım sinyal kapasitesini artırmak. Şu anki superonline’nin verdiği modemle kablosuzda modem dibinde 700-800 görürken bir yan odaya geçince 400-500lere düşüyor. Benim için yine bu şekilde olması yeterli. Şu anki modemin olduğu katta (merkezi sayılacak bir yerde modem) iki uç taraftaki odanın uç kısmında kopuyor sinyal. Kopmayan kısımlarında da o odalarda max 100 hız zaten (çok düşüyor yani). En azından x50lerden bir ünitesi (ana deco) modemin olduğu katı kurtarsın da uydu decoyu üst kata kurarım orda da 100-200 hızlar benim için yeterli olur. Tabii düşündüğüm gibi olmazsa bir ünite daha alırım sonradan. Benim için verimlilik önemli şu anda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreeSmskk -- 4 Ağustos 2024; 0:42:34 >
Merhabalar,
Ben de zyxel 3301 modeme deco baglayip, modem wifi’sini kapatip deco kullanacagim. 2 tane alacagim simdilik. 3 tane fazla gelir gibi. İleride eklerim olmadi duruma gore.
X20 ile X50 arasinda kaldim. X50’de 1.200 tl fazla vermeyi gerektirecek onemli bir ozellik var midir ? AI-Driven Mesh ve Ax3000 harici bir özellik göremedim.
Not : Mercusys H70X ve H80X’i de düşündüm. Ama deco’lar daha stabil. Bir de ileride mesh sistemine dahil etmek istersem tp-link router ve repeater alabilirim.
Hocam ben de seninle aynı durumdayım. Aynı şekilde x20 ile x50 arasında kalmıştım. Hem menzil kapasitesi hem de daha yeni bir model olduğu için x50’de karar kıldım. Tabii bütçe meselesi. x20 de işini görür. Benim amacım 1000 mbitlik interneti olabildiğinde en etkili ve en yüksek değerlerde eve dağıtmak olduğu için seçimim x50 olacak büyük iht
X50 daha mantıklı hocam. Türkiye burası. Bugün 1.000 tl fark, yarın 3.000 tl olur.
bir de X50 Poe var o ne oluyor ? Poe destekli diyor.
Tp-link her ne kadar Deco modellerinin markası olsa da özellikle belirtiyorlar. Deco kendi içinde bir mesh sistemidir, başka model mesh cihazları ile çalışmaz diye. Yani Tp-link olan diğer cihazlarda da mesh özelliği var ama Deco sisteminde kullanamıyorsunuz, bilginiz olsun.
Poe, power over ethernet demek, yani ethernet üzerinden güç. Poe destekli bir cihazı (örn. kamera) poe destekli bir routera bağladığınızda ekstra güç adaptörü kullanmıyorsunuz. Ethernet kablosu üzerinden güç de alıyor.
Bu kötü oldu. Ben ileride ax55 router’ı alacaktım. Hepsi mesh’e dahil olur diye düşündüm. Şimdi yine 2 ssip mi görünecek ? Router ve deco ayrı olarak. Ya da router’ın wifi’sini kapatıp deco’dan bağlanacağım. O durumda da router’ı tp-link almaya gerek yok o zaman. Gider keenetic alırım. Veya şimdiki zyxel 3301’i kullanmaya devam.
Madem router’ı dahil edemiyoruz. O halde aynı marka olmasına da gerek yok. H70X ve H80X hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Benim ihtiyacım olan AX1800. AX3000 gereksiz benim için.
Edit : Evet uyumsuzmuş. Ben RE700X ile beraber AX55 alacaktım. O ikisinin uyumluluğuna bakmıştım. Deco da uyumludur nasıl olsa diye düşünüp bakmamıştım.
Bir de şunu sorayım size ;
AX55 router ve RE700X ile mi daha etkili bir sistem kurulur yoksa 2 tane Deco ile mi ?
Ev 2 katlı. Alt katta 500 Mbit tam hız alınıyor. Amaç bu hızı yukarıya da taşımak. Aslında mantıken 2 deco, repeater’dan daha stabil ve etkilidir. Ama yine de bilmediğim bir konu olduğu için görüşlerinizi duymak isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 4 Ağustos 2024; 12:51:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aslında Deco kullanmak için (kendisi router olarak çalışıyor) gerekli olan tek cihaz modem. İkinci bir routera ihtiyacınız olmaz. Sadece internet versin yeter dediğiniz bir cihaz lazım Deco için. Ben şahsen Superonline'ın verdiği routerı rafa kaldırdım, sadece fiber kablodan gelen sinyali internete çeviren o küçük kutularını kullanıyorum. O cihazdan direkt Deco'ya ethernet bağlantısı ile internet veriyorum. O yüzden hiç özellikli bir cihaz aramayın eğer Deco kullanacaksanız. Dediğim gibi internet versin yeter.
Tp-link'teki diğer mesh sistemleri şu şekilde çalışıyor. Merkezde Tp-link router oluyor ve tüm sinyal genişleticiler bu routera bağlanıyor. Routerınız merkez bir konumdaysa aynı deneyimi yaşarsınız. Deco'da ise baz istasyonu gibi çalışıyor. Tüm Decolar kendilerine en yakın Deco'ya bağlanıyor. Eğer merkezdeki ana cihazdan diğer cihazlara bağlantı gerçekleşecekse Deco yerine daha özellikli bir router almanın daha efektif olduğunu söylüyorlar. Onun sebebi de Deco'ya erişimin sadece mobil uygulamadan olması. İnsanlar pcde tarayıcı üzerinden routera erişeyim, tüm özelliklerini kullanayım dediklerinde AX55 router + RE700X daha mantıklı hale geliyor. Ama ben Deco'nun yönetiminden de memnunum. Uygulamasında ekstra bir ayar ihtiyacım olmuyor zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X