Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.485
Cevap
90
Favori
108.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba, benim evim 136 m2 ve biraz uzun, uctaki noktalarda problemler vardı, çocuk odası ve balkonda çok çok az bazen hiç çekmiyordu, ben 3 lu set aldım şimdi evin her yerinde çok güzel bir şekilde internet olmuş oldu. Biraz evinizin şekline bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M4’ü 1.6.1 sürümüne güncelleyen oldu mu? Bir sorun var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • telefona yüklenen mesh test uygulaması varmı ? odalarda geçerken download uplaod Ping grafiği vs.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Deco X50 nasıl bir cihaz. siz neden S7 düşünüyorsunuz X50 den iyi mi

• merhabalar,

salonla bilgisayar arasında mesafe nedeniyle internet hızı normalde 50 mbps iken 5-15 arası değişiyor.

bu nedenle modeme ethernet ile cihaz bağlatıp, diğer cihazıda bilgisayarın yanına koyup ethernet kablosu ile kablolu bir şekilde internet kullanmak istiyorum. oyun oynuyorum çünkü, ping az olması gerekiyor.

deco m4 almam durumumda bu olanağı bana sağlıyor mu? kesintisiz bir şekilde aktarabilir miyim?

ya da bu aşağıdaki cihaz mı aradığım ilaç?

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri
    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleriamazon
    TP-Link AV1000 Gigabit Powerline ac Wi-Fi Kit, TL-WPA7517 KIT, Gigabit Ethernet, 750 Mbps
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08R6H6931/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

• first9 kullanıcısına yanıt
    Oyun için kablosuz iletim yöntemi ile kullanacağınız M4 işinizi görmeyebilir.

Diğer paylaştığınız ürün ise powerline elektrik hattını kullanarak interneti ilettiği için ondada ev elektirik hattındaki sorunlar ve evdeki beyaz eşyaların çalışmasıyla anlık internet dalgalanmalarından dolayı şikayetler vardı.

Alıp deneyip sorun yaşarsanız iade etmekten başka şansınız yok bu senaryoda. Yada üniteler arası kablo şansınız varsa onu uygulamanız gerek.

• coreay kullanıcısına yanıt

ana deco yu diğer deco ların ortasına ( evin orta noktası) koyun ve ana deco x60 olsun. decolar aracı cok uzak olmasın yani evin en dış kısımlarına değildi iç kısımlarına doğru konumlandırın ana decoya mumkün oldukça yakın olsunlar.

• Merhaba bendeki dizilim de aşağıdaki gibi. ilk önce 3 tane m4 vardı. sonraları super online fibere geçinde 2 tane x60 aldım. 500 mb bağlantı hızım var. firmanın verdiği huawei modemi kullanıyorum ve wifi sini kapalı tutuyorum. x60 ları ayrı bir ağ, m4 leri ayrı bir ağ olarak kurdum. iki ağıda erişim noktası modunda kurdum. Ev 150 mt evin her yerinde wifi6 bağlantısını full görüyorum. m4 leri de tv lere, misafirlere, vs için kullanıyorum. kendim wifi 6 yı kullanıyorum. balkon, banyo wc evin her noktasında 500 mbit hız alıyorum. hız ölçümünü fast.com üzerinden yapıyorum. X60 bu konuda çok iyiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szr_trace -- 3 Haziran 2024; 16:37:26 >

• 2 li deco m4 aldım.Son sürüm yüklü,

- 2.4 ve 5 ghz yi ayrı ayrı kullanmak istiyorum.Kullanma klavuzunda böyle gözüküyor.

Ama benim cihazda 2,4 ve 5 ghz yi ayrı ayrı seçme yok.2019 E 4 inceleme videosunda aşağıdaki resimdeki gibi gözüküyor.M4 de eski yazılımda bu ayar varmı?

M4 aşağıdaki gibi DecoM5 deki gibi kanal ayarını bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 7 Haziran 2024; 18:0:2 >

• Üçlü paket TP-Link Deco PX50 kullanıyorum. Dışardan ev ağına erişmek için deco'nun VPN Server özelliğini kullanmak istedim.

More menüsünden VPN -> VPN Server diyip yeni bir tane ekledim. DNS olarak tplinkdns.com'li bir adres oluşturdum. Export Config File deyince Deco uygulaması kilitleniyor. Bir türlü bunu kaydedemedim. Son firmware yüklü, mobil uygulama da güncel. Bu arada tplinkdns'de yanlış bir IP gösteriyor. Sanki public IP yerine gpon'la arasındaki yerel IP'yi gösteriyor gibi. Güzel özellikler koymuşlar ama iyi test edilmemiş gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 7 Haziran 2024; 0:11:10 >

• Arkadaşlar x50 kullanan varmı varsa memnunmu

• Merhaba interneti mi 500 den 1.000 e çıkarttım superonline. M4 max 500 -550 arası wifi görebildim. bu sebeple cihazların yerleri ile oynadım baya denemeler yaptım. En son aşağıdaki gibi kurdum. M4 leri kablosuz olarak bir birbirine bağlayınca kuyruk M4 lerde hız 250 lere kadar düştü. Ben de ayrı ağlar oluşturdum. modemden 3 ayrı deco ağı oluştudum ve 3 ağıda modeme kablo ile bağladım. X60 ları bu şekilde koyduğum. yeşil renkli hızları sadece x60 ağında aldım. M4 leri x60 lara bağlayınca hızda bir miktar düşme oluyor. bu sebeple onları ayrı tuttum. aslında sadece 2 tane x60 fazlasıyla yetiyor. şimdi kablo siparişi verdim. uydu x60 ı kırımızı yere ( bir duvar öne) çekip 2 x60 ı kablo ile bağlayıp durumu görmek istiyorum. ama ikisini kablo ile bağlı şekilde kullanmam zor. kabloyu gizleyebileceğim bir alan ve enerji vereceğim bir priz bu alanda bulunmuyor.

M4 ün biride boşta kaldı bağlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szr_trace -- 7 Haziran 2024; 13:29:47 >

• 2 li deco m4 aldım.Son sürüm yüklü,

- 2.4 ve 5 ghz yi ayrı ayrı kullanmak istiyorum.Kullanma klavuzunda böyle gözüküyor.

Ama benim cihazda 2,4 ve 5 ghz yi ayrı ayrı seçme yok.2019 E 4 inceleme videosunda aşağıdaki resimdeki gibi gözüküyor.M4 de eski yazılımda bu ayar varmı?

M4 aşağıdaki gibi DecoM5 deki gibi kanal ayarını bulamadım.

deco m4 de 2,4 ve 5 ghz kanallarını manuel ayarlamak mümkünmü?

deco m4 de neyaptımsa Qos çalıştıramadım.

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Bende var görünüyor.

Qos deco yönlendirici modundaysa çalışıyor. Erişim noktası modunda aktif olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szr_trace -- 8 Haziran 2024; 20:34:6 >
  • szr_trace S kullanıcısına yanıt

Sizdeki resimdeki 2.4 ve 5 ghz ayarları bende de gözüküyor.2,4 ve 5 ghz ye diğer modem/routerlerdeki gibi ayrı isimler verebiliyormuyuz?2,4 ghz ve 5 ghz nin kanal ve mhz ayarlama yeri nerde onu bulamadım.

Sizde bu resimdeki gibi bir ayar varmı?

Bende wifi yönlendirici modunda ama Qos de download ve uploadı düşürerek ayar yaptım. Bufferbloat testinde dğişiklik olmadı.Sizde oluyormu?Ayarlarınız nasıl?

Openwrt yüklü zyxel M1 var, onda sqm ayarladığım zaman buffrebloat testi A,A+ çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 8 Haziran 2024; 21:5:32 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    2.4 ve 5 ayri ayrı isim olmuyor diye biliyorum. Ama benim evdeki bazı cihazlar sadece 2.4 ile bağlanti kurabiliyor. İki bant da yayindayken kopmalar oluyordu. Bende 2.4 bantla farklı isinle bir misafir ağı yarattım ve o cihazları ona bağladım.

• szr_trace S kullanıcısına yanıt

Bir süre aynı isimde kullanayım.Bazı cihazlarda ayrı bazı cihazlara aynı kullandım.2 sine de iyi diyen kullanan var. Ayrı olunca bazen kopma oluyor bazen olmuyor.Decoda Geçişler daha iyi kopma olmuyor.

Zyxell M1 mesh cihazı var onda aynı da ayrı isim ve şifre vererek kullanabiliyorsunuz?Yazılımla ilgili sanırım.

• Merhaba arkadaşlar avusturyadan ikinci el kapalı kutu deco x50 2li paket almayı düşünüyorum 100-130 euro civarına geliyor. Bu ürünün cpu, ram, flash bellek gibi donanım bilgilerine ulaşamadım bilgisi olan var mı?

• Qualcomm IPQ5018 işlemcisini kullanıyor. 512MB ram var. Tüm detaylara bu linkfen ulaşabilirsiniz.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimlerifcc ıd
    X50 AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi 6 System Teardown Internal Photos 2AXJ4X50_Internal photo TP-Link
    https://fccid.io/2AXJ4X50/Internal-Photos/2AXJ4X50-Internal-photo-5746385

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.