Şimdi Ara

TP Link access point konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce de bu konuyu açmıştım fakat maalesef bir türlü stabil ve verimli bir bağlantı sağlayamadım.Bulunduğum yerde internet altyapısı yok,bina yeni yapılmış ben de 100m ötedeki bir yerden çekiyorum.Tam olarak yaptığım şu oradaki modeme kabloyla TP link wa5210g model bir access point bağladım.Eve de client modda bir alıcı koydum fakat 2si arasında cam var soru1 sizce bu verimliliği düşürür mü ve ne kadar fark eder? Bir diğer sorunum da buradaki cihazı client de kullandığım için telefon veya bilgisayarla kablosuz bağlantı sağlayamıyorum.Bunun için eve range extender aldım.Fakat rectenderın yanında bile kabloyla aldığım verimi alamıyorum,ev dubleks interneti üst katta kullanıyorum aşağıda aldığım sinyal çok çok az.Soru 2 acaba farklı bir modda kurulum yapmayı mı denemeliyim dediğim gibi elimdeki cihazları biliyorsunuz buna göre önerilerinizi bekliyorum.Bir de ayarlamaları yaparken nelere dikkat etmeliyim? her 3 cihaz için de.Lütfen yardım internet benim için çok önemli her şeyimi buradan yapıyorum ama aldığım kaynaktaki 25mbps net bana 4 5 olarak geliyor en iyi halde.Bilen birileri yardımcı olursa sevinirim.saygılar.

• cam sinyali düşürür, dış mekan anten veya ap ile wifi bağlantısını alırsan daha sağlıklı olur.
    her kat için ayrı erişim noktası koyman lazım. iki tane router'ı access point modunda kullanabilirsin evin içine yaymak için.
  • Değerli Kullanıcımız ;

Ürün ile ilgili yaşamış olduğunuz teknik problem ile ilgili olarak support.tr@tp-link.com mail adresimize ürünün model numarasını, seri numarasını ve yaşamış olduğunuz problemi açıklayıcı bir şekilde iletebilirseniz, hızlı bir şekilde yardımcı olabiliriz.

Saygılarımızla,
    TP-LINK Türkiye.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sonunda stabil bir bağlantı sağladım 4-5mb hızında evin her yerinden alıyor.Fakat aldığım kaynakta hız 50mb ve dediğim gibi mesafe kısa aslında acaba cihazlara anten takıp dışarı alsam fark eder mi ya da uygun fiyata yeni bir cihaz bulma imkanım var mı bunlar sanki biraz eski gibi geliyor çünkü bağlantıyı aldığım Ap cihazın önünde bile hız en fazla 10-11oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yüksek hız için daha yüksek hız sunan dış mekan access point kullanman gerek, hem verici hem de alıcı. İkisini de birini görecek şekilde dışarıya takman gerekiyor.
    Mesela tp link CPE510 kullanabilirsin.

• emre1393 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.2 cihaz 700 lira gibi bir fiyata gelecek.Karşıdaki cihazı mecburen camın arkasından kullanmak zorundayım alıcıyı belki dışarı alabilirim.100mbit interneti acaba kaç olarak alabilirim mesafe 80 100metre bu tplkink wa 5210g yüksek hızları desteklemiyor mu acaba bir de o dediğiniz cihaz ne kadar destekler net bir bilgi bulamadım.Acaba o kadar masraf yerine superbox mı alsam diyorum.Ne dersiniz?

• cpe610 gibi daha yeni modele de bakabilirsin.
    hava soğuk değil, hem camın arkasından hem de camı açıp ayakta durup antenleri hizalayıp hız testi yapabilirsin. ona göre içeri ya da dışarı koymak sana kalmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP-LİNK WA750RE HAKKINDA YARDIM
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Trigeminus06 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar 2 yıl önce TP-Link TL-WA850RE 300Mbps N Kablosuz Kompakt Access Point ve Menzil Genişletici almıştım ancak internet hızını çok düşük verdiği için fişten çekip bir kenara atmıştım,kullanmıyordum. Modemden 50 Mb çıkıyor ama Tp Link Extender den 2 Mb internet alabiliyordum. Bu yaz çok lazım oldu tekrar denedim. Ve bir şey keşfettim. Modemden daha aşağı seviyede fişe takarsam hız kaybı çok az oluyor. Neredeyse modemden çıkan hızı alabiliyorum. Bunu keşfedince santim santim yükselterek denedim. Yukarı kaldırdıkça hız düştü, aynı seviyeye gelince hız yarıya, modem seviyesini aştıkçada 1 Mb e kadar indi. ( Modemden çıkan 35 Mb)
    Belki benim modemden dolayı böyledir bilmiyorum ama şunu anladım İnternet dalgaları aşağıda daha güçlü. Modemimde TP Link marka.
    TP Link access point  konusunda yardım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Selamlar,
    Her arkadaşımın yorumunu okudum. Sizinde sorunu aslında kısmi olarak çözdüğünüzü gördüm. Keşke öncelikle cihaz araştırsaydınız. TP Link point to point AP ler inanın sınıfının en rezil ürünleri. Daha profesyonel ve saha için uygun outdoor ürünler baksaydık sorunsuz hallolabilirdi. Öncelikle bir uzman olarak size en uygun fiyatta tavsiye ürün Engenius ENH500 dolar bazın yaklaşık 280$ civarında bir ürün. Ancak router ve client routlamada şifre ve başka tanım yapmadan router cihazına client ın MAC adresini yazıp izin ver demeniz yeterli olan bir cihaz. Ayrıca wifi hizmeti için Unifi Access Point kullanırsanız çok üstün performans alırsınız. Ama tabii ki fiyatları diğer fiyasko ürünlere göre biraz yukarıda. ENH500 cihazını ben farklı farklı 8 lokasyonda kullanmaktayım. menzil 60km ye kadar çıkabiliyor açık alanda. Biraz araştırın derim. Bol şanslar ve iyi çalışmalar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.