Şimdi Ara

Toyota, sahte şanzımanlı bir elektrikli otomobil geliştiriyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Ben öyle bir şey diyen görmedim bu konuda. Ayrıca evet çamaşır yıkamayı seviyorsam elimde de yıkarım merdane ile de yıkarım ne olmuş yani?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt
    Laf değil icraat yap. Teknoloji uzaksanız bir zahmet telefon laptop pc gibi icatları da bırakın. Manuel yok olup gidecek... Atmosferik motorlar nasıl yok olduysa. Al bakalım tiguan mokka Manuel vites. Mercedes Manuel vitesi bitirdim dedi geçen yıl. Ww şirketi de bitiyor. Golf R LİNE dahil VGA grubu ufaktan demektir Manuel bitecek hepsinde. Audi Manuel yok. Manuel amelelik neyi savunuluyor anlasam... Turbo ile turbocharger gibi tercih değil bu. Suv sedan hacback pick UP gibi bir tercih değil... Uzun yol şoförlerine sor bakalım Manuel üretimi var mıymış ve Manuel ve otomatik diye sor... 3 5 ergenin Manuel vites ile maafürbasyon yapması başka bir şey değil. F1 ve ralli hariç

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Tamam kardeş öyle olsun. En otomatik en teknolojik sensin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Anlaşıldı, benden olmayan ölsün kafası. Evet en mantıklı en makul düşünen sizsiniz, biz salağız maalesef. Muhattap olmaya bile gerek yok vakit kaybı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AurorAbeam kullanıcısına yanıt
    Yoo çevirmeli cam kolu var mı? Yokuş kalkış desteği olmayan araç istiyorum abs olmayan istiyorum desene

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Konuyu çarpıtma.Söylediğin şeyin benim bahsettiğim hususla bir alakası yok.Bir elektrikli aracın sağladığı tüm imkanları içten yanmalı aracım sağlıyor.Siz yata yata çile çekmeden yetişen tablet bağımlı bir nesil olduğunuz için bu konuları anlayamazsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    İşinize gelmiyor.... Manueli savunmak at arabasını savunmak teknoloji karşı gelmek turbo araca karşı gelmekle aynı şey

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adama bak burada konu altında mesaj yazan bir sürü kişiden ağzının payını alsa da ısrarla herkese hakaret edip cevap yetiştiriyor.Bir de kendisine mesaj yazılmasını engelliyor.Dostum otomobilden zerre anlamıyorsun.Otomobilin kullanım amacı senin için bir yerden başka bir yere gitmek.Senin gibi bir adamın otomobil konuşması bile tuhaf.Git sen akıllı telefonunda narin parmaklarınla dokunmatik kontrol ettiğin arabanı sür.Kapı açmak,vites atmak,kontak çevirmek,debriyaja basmak seni yorar.Hele lastik değiştirmek bu çağda olacak iş mi?Ne kadar ilkel bir durum değil mi?Ben de cevap yazmanı engelleyim boşa uğraşmayım seninle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 18 Haziran 2023; 20:35:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes elektrik li araba yapabiliyor fark yaratmaya çalışıyor saçma sapan vakit kaybı

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    :DD

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Öyle de zaten.


    Yıllardır patronların, zenginlerin ehliyeti olmasına rağmen şöför tutma sebebi de bu. Otonom veya daha az rahatsız edecek bir araçla trafikte vakit geçirmek çok daha keyifli.


    Yıllarda manual araç kullanmış ve bundan ciddi manada keyif almış birisi olarak son arabamı özellikle otomatik seçtim ki biraz kafam rahatlasın, trafiğe takıldığımda artık dizlerimi ovuşturmak zorunda kalmayayım.


    Manual vitesi simule etmek muhtemelen opsiyonel olacaktır diye düşünüyorum. Yoksa elektrikli aracı alan kişi bir süre sonra bundan sıkılacaktır. Elektrikli araç almanın keyfi yok oluyor zira.

  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Büyük ölçüde katılıyorum hocam.

    Mesela elimin altında otomatik araç da manuel araç da var. Ancak bana hala manuel araç çok daha fazla zevk veriyor. Özellikle sportif kullanımda manuel çok çok daha ileride. Ancak manuel sevmemin tek sebebi sportif kullanım da değil, neticede her an sportif kullanım kimse yapmaz. Manuel özellikle tork konvertörlü şanzımanlara kıyasla daha doğrudan hissettiriyor. Evet tork konvertörlü şanzımanlar da çok gelişti ancak ZF8'de bile bir miktar endirektlik hissiyatı var. Manuel'de debriyaj olduğu için bu yok. Çift kavramalar bahis dışı tabi ki. Diğer unsur da otomatik şanzımanların asla insan öngörüsüne sahip olamayacağı. Evet yine bu konuda çok zeki otomatik şanzımanlar var hatta gaz pedalı ile vitesleri adeta manuel kadar kontrol edebileceğiniz şanzımanlar da var ancak özellikle sıkışık trafikte sakin giderken bir anda vites düşürmeden gazı köklemeniz gereken durumlar olabiliyor, işte bu anlarda otomatik haliyle ne kadar zeki olursa olsun bocalıyor, güç talebini vites düşürerek cevaplıyor, halbuki manuel olsa vites düşürmeden gazı köklemiş olacaktım.


    Bütün bunların sonunda peki ben otomatiğe karşı, otomatik araba alınmaz diyen birisi miyim? Asla otomatiklerde de gayet zevkli şanzımanlar var, otomatik vitesli araç da alırım ancak önceliğim ve arsum her zaman manuelden yanadır.


    Şimdi EV'lere gelince, herkesin "sürüş keyfi" kavramına verdiği tanımlama farklı olabilir. Benim için EV'lerin sürüş keyfinde avantajlj olduğu sadece iki nokta var, bir tüm devir bandına yayılmış tam lineer bir tork grafiği, iki benzinli araçlara kıyasla daha yüksek tork. Bunun haricindeki tüm unsurlarda bence ekside. Ancak manuelin ifade ettiğiniz üzere seçimli olması çok mantıklı bir fikir. Aynı güncel araçlardaki sport modu gibi bir mod ile aktifleşebilir. Bu durumda İstanbul gibi metropollerde optimum da yakalanmış olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamlar o kadar akıllı ki, akılsızlar için de teknoloji geliştirip para kazanıyorlar.

  • Lan mal mısınız adamlar manuela alışkın olanlar için saatte vites geliştiriyor adamlar mutlu olsun diye ne laha luga yapıyorsunuz

  • Sahte şanzıman sahte vites:)

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    İnsanlara neden hakaret ediyorsun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne güzel işte, passatcılar tesbih takarlar. Bir de portatif olursa evde, iş yerinde, tatilde her yerde tesbih-vites dolanabilirler artık.

    Bi de direksiyon simidinde nargile tutacağı olursa... Offff...


    Bu arada ben de motorlu araçlara alışamadım. Gaz pedalı yerine de kamçı koyarlarsa otoyolda kamçılaya kamçılaya giderim. Bunu da düşünsünler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 19 Haziran 2023; 14:30:23 >
  • Bunu yazmasam olmazdı.
    "Kardeşim ben manuel daha çok seviyorum bunu böyle..."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Profil resminde fiat olmasa ciddiye alacaktım ama; Fiorinonun doblonun bir zevki yok hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.