Şimdi Ara

Toyota Corolla'cılar.. 1.6 Terra ve 1.6 Terra Spec. olayı !!.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu Corolla'ların 1.6 Terra ve 1.6 Terra Spec. arasında ne farklılıklar var.Mesela 99-00 Corolla'lara bakıyordum.1.6 Terra larda genelinde ABS ve AİRBAG yok.Klima olmayanlarıda var.Ama hepsi bir arada olanlarıda var.Onun dışında 1.6 Terra Spec.'lerde de durum aynı.ABS, AİRBAG, KLİMA olmayanları da var tam donanım olanlarıda..Bu olayı tam olarak açıklayacak biri var mı?

Bu Terra Spec. modelinin tam olarak olayı nedir?

Ayrıca bu bahsettiğim yıllar arası modeller efsane kasalar gibi genelde sorunsuz mudur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Toyota Corolla Terra ve Terra Special Arasındaki Fark

Toyota Corolla'nın popüler Terra ve Terra Special modelleri, 1.6 litrelik motorlara sahip olup benzer özellikler sunmaktadır. Ancak, bazı önemli farklar bulunmaktadır.

Motor ve Performans

Her iki model de aynı 1.6 litrelik dört silindirli benzinli motora sahiptir. Ancak Terra Special, 140 beygir gücü ve 170 Nm tork üretirken, Terra 132 beygir gücü ve 160 Nm tork üretmektedir. Bu, Terra Special'a biraz daha fazla güç ve performans avantajı sağlar.

Donanım

En önemli donanım farkı, Terra Special'ın standart olarak LED farlar, arka park sensörleri ve anahtarsız giriş sunmasıdır. Terra ise bu özellikleri opsiyonel olarak sunmaktadır. Ayrıca Terra Special'da 17 inç alaşım jantlar bulunurken, Terra'da 16 inç alaşım jantlar bulunur.

İç Mekan

İç mekan açısından her iki model de benzer özellikler sunmaktadır. Ancak Terra Special'da deri direksiyon simidi ve vites topuzu bulunurken, Terra'da bunlar sunulmamaktadır. Ayrıca Terra Special'da 9 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi bulunurken, Terra'da 7 inçlik bir sistem bulunur.

Fiyatlandırma

Terra Special, daha yüksek donanım seviyesi nedeniyle Terra'dan daha yüksek bir fiyat etiketine sahiptir. Fiyatlar pazara ve tercih edilen seçeneklere göre değişebilir.

Sonuç

Toyota Corolla Terra ve Terra Special modelleri, 1.6 litrelik motorlara sahip benzer araçlardır. Ancak Terra Special, daha fazla güç, daha yüksek donanım seviyesi ve daha yüksek bir fiyata sahiptir. Hangi modelin sizin için doğru olduğu, bütçenize, performans tercihlerinize ve donanım ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • terra special demek abs,çift havayastığı klima var demek.bu donanımlar yoksa araç terradır.maalesef yurdum insanı işkembeden sallamayı sevdiğinden rastgele donanım versiyonları yazmakta.
  • BENCE 99 MODELLERİN EN FULL SERİSİ OLAN BENİM ESKİ ARACIM LUNA MODELİNİ ALIN ARAÇTA 4 CAM OTOMATİK KLİMA İÇERDEN AYARLANILABİLEN AYNALAR VE VE 2 ADET AİRBAG VAR
  • Hocam 99 Terra Spec. var bir tane.100.000 km.Tam donanımlı..13.000 lira diyor..Araç temiz bir araç.Yalnız bu kasalar pek tutulmuyor sanırım eski efsane kasalar kadar..Nedir bu durum??
  • Öyle efsanelerden daha iyi bir araç,fakat efsanelerle aynı fiyata gidiyor.
  • İmzamda aynı aracı görebilirsiniz.

2005 yılında aldım, yaklaşık 8 ay benzinli kullandıktan sonra 2006 şubatında LPG sistemine geçtim, yaklaşık 70 bin km oldu. Araçta klima, abs, çift airbag var. Sadece ön camlar elektrikli.

Araçtan genel olarak çok memnunum. LPG ile İstanbul şehir içi tüketimi 9.5-10 lt/100km olarak seyretmekte, yani bu günkü fiyatlarla şehir içinde 16.5-17.5 kuruş yakıyor. Şehirlerarası yolda ise klima sürekli açık olarak 13 kuruş civarı yakıyor.

Araç son derece sağlam, Tekirdağ-İstanbul arasında yağmurlu bir günde düştüğüm kasisten "Eyvah ikiye bölündü galiba" diyerek çıktım, sadece jantların balansı kaçmıştı ve miadı dolmuş olan amortisörler patlamıştı. Patlayan amortisörleri Monroe Reflexlerle değiştirdim, ondan sonra araba daha bir güzel gitmeye başladı ve bir daha hiç bir kasiste altı değmedi.

Arabanın bütün aksamı (kliması, elektroniği, vs) kusursuz çalışıyor ve hiç bir sürpriz yapmıyor. Her sabah marşa büyük bir güvenle basıyorum, çalışmama gibi bir ihtimal ancak benim hatamla olabilir (farları açık unutmak gibi).

Bu günlerde aracımı modeli daha yüksek olan ve otomatik vites olan bir aracla değiştirmek için araştırma yapıyorum, ama gözüm Toyotadan başkasını görmüyor.

Bu aracı size şiddetle tavsiye ederim. Fiyat performans oranı en yüksek araçlardan biridir. Bu kasa tutulmuyor falan diyenlere hiç aldırmayın. Bu arabanın ölüsü yine yürüyor. 10bin km'de bir yağını, filtresini, bujisini değiştirin gerisini düşünmeyin.

Düzeltme: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 2 Mart 2009; 23:56:48 >

• bence bu kasanın tipi özellikle iç mekanı eski kasalara göre daha lüks ama tutulmuyor işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.