< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Psikolojik sınırlar olur elbette fakat alacağınız modelin tüm motor ve şanzıman türleri de güvenilir ve uzun ömürlüdür. Eğer bakımlarını düzenli yaptırmış ise ve şanzıman yağı, antifriz vs gibi diğer sıvılarda yeri geldiğinde değiştirilmiş ise bu araçlar çok uzun kmler hizmet eder. Hala sorunsuz kullanabileceğiniz diye bahsettiğim 400-500 bin kmler. Arıza verebilir ama bunlar genelde çok sizi yoran işler olmaz. Fakat ustalara dikkat edin bu araçlardan anlamayan kişilere giderseniz çok ciddi maliyetler karşınıza çıkabilir. Toyota'dan anlayan ustalar bellidir, pahalı bile olsa onları tercih edin. Kısacası paranızın elverdiği en düşük km aracı almaya çalışın fakat bütçe izin vermiyorsa bakımlı olması şartı ile kmsi yüksek araçlarda size kolay kolay sorun çıkartmaz. |
|
Çok teşekkür ederim. Peki bu günün şartlarına bakarak. Minimum model yılı ve kilometre öneriniz ne olur? Yani şu kilometre ve şu yıl diyebileceğiniz varmı? Özellikle benzinli istiyorum. Çünkü araç yılda belki 1 kez istanbul Nevşehir arası uzun yol yapar. Bunun dışında ise senede belki en fazla 8 kez aralıklarla Tekirdağ yapar. Onun dışında İstanbul'da işe gitmek için bile kullanmayı düşünmüyorum. İstanbul'da araç kullanmak işkence. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Genel olarak 2016 yılının altına çok inmek istemem eğer ilk sahibi veya tamamen servis bakımlı ise 2013'e kadar ilanlara bakarım. Sebebi aracın yaşı arttıkça el değiştirme çok oluyor. Km olarak da 150 bin üstüne ilk başta çıkmak istemem fiyat avantajı varsa 200 bin üstüne çıkarım. Motor olarak 1.6 lt alırdım eğer bütçem elveriyorsa da Corolla HB 1.2T veya CHR 1.2T nin de ilanlarına bakardım, yakıt tüketimi dahil benzer araçla. 1.2T olanları yeni kasa daha genç araç bir de. Aracı aldığımda da orjinal parçalar ile eğer yakın zamanda veya hiç değiştirmediyse antfiriz, şanzıman yağı, buji, V kayışı gibi parçaları da değiştirirdim. Her 4 yıl veya 40 bin km de şanzıman her 8 yıl veya 80 binde antifriz değişimine devam ederdim, buji aralığı 100 bin km, bakımlar ise yılda veya 10 bin km de. Triger zinciri 250 bin km üstünü görüyor ona girmezdim. |
|
|
Kim demişse ya karıştırmış ya da sallamış. Hava sıcaklığı arttıkça 0W20 gibi yağları kullanmanın bir avantajı olmaz. Sıcak yerlerde 5W30, 5W40 hatta sıcaklık daha da artarsa 10W40 gibi viskositeleri tercih etmek mantıklı. Ülkemiz iklimindeki sıcaklarda 0W20 yağı normal bir kullanıcı kullansa bir zararı olmaz ayrı konu fakat boşuna fazladan para vermiş olur. Performans kullanımda farklı tabi o zaman ince yağ olduğu için çabuk buharlaşır, yağ eksilmesi yaşanır. |
|