Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1318. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
35.130
Cevap
336
Favori
2.377.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
45 oy
Giriş
  • FORUMUN BU BÖLÜMÜ TOYOTA COROLLA PAYLAŞIMINDAN ÇOK TOYOTA'YI KÖTÜLEME BÖLÜMÜNE DÖNÜŞTÜĞÜNDEN DOLAYI KONUYA ARTIK GİRMEME KARARI ALMIŞ BULUNMAKTAYIM. GİTMEDEN ÖNCE SON BİR SÖZÜM OLACAK...

MADEM BU KADAR KÖTÜLÜYORSUNUZ NE DİYE BİNİYORSUNUZ. SATIN KURTULUN. SİZDE RAHAT EDİN BİZDE EDELİM.

ALLAH HEPİNİZE İNŞALLAH BİRER ADET ROLLS ROYCE MARKA ARAÇ NASİP EDERDE KURTULURSUNUZ AMA SİZ ONUDA KÖTÜLERSİNİZ....

NOT : SAYGISI OLAN ARKADAŞLARIMDAN MESAJIMI ALINTILAYIP RAHATSIZ ETMEMENİZİ RİCA EDERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataybas -- 12 Ağustos 2016; 10:04:35 >

• Şöyle bir şey bulursam yaptıracağım
    Bu mesaja eklenen görseller:

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADATOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• zepal Z kullanıcısına yanıt
    Ben serviste sadece arkayı 200'e yaptırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

Konuyu başka boyuta çekmeye gerek yok bence. Kimi gücüne göre 0 km araç alır, kimi ikinciel daha donanımlı daha farklı araç alır. Araç bir yatırım aracı değil zaten bende öyle bir şey söylemedim. Sadece hepimiz insanız ve hiç ummadıgımiz seyler basimiza gelebilir ve bu nedenle gerektiginde kolay satabilecegimiz, deger kayibinin daha az oldugu, bizim ihtiyaclarimiza gore bize daha uyan araci almamiz gerektigini savundum savunuyorum.

Piyasadaki her aracta eksikler var. Hepsinin kendine gore artisi eksisi var. Hiz sabitleyici olayi Toyota da cok basit sekilde ekleniyorken, bircok markada komple direksiyon butonlari degisimi ve yazilimsal kodlama vs gerektirmeye kadar gidiyor. Kaldıki 250 liraya yapilan bir sey icin donanim seviyesini yukseltip 3 4000 lira vermek(diger ekstralar istenmiyorsa) gereksiz.

Dizel arac icin yeterli km yapmayan, benzinli arac alip onada tup takmak istemeyen ozelliklede sehirici kullanimi agirlikli olan biri icin uygun olan aracla, uzun yolu fazla olan cok km yapan dizele butcesi yetmiyorsa bile tup takarim diyen biri icin uygun arac ayni olamaz.

Dedigim gibi kimseye dusuncesinin mantiksiz oldugunu soylemiyorum. Renkler ve zevkler misali herkes baska tercihlere sahiptir. Önemli olan ihtiyaclari ve beklentileri iyi belirleyip ona gore hareket etmek. Bu olmazsa ne konuda olursa olsun memnuniyetsizlik kacinilmaz olur.

senin dediklerine katılmıyor değilim ama arkadaşın birisi sağolsun youtube a video bile yüklemiş cc kolu için. niye? senin dediğin donanım yükseltme bildiğim kadarıyla (yanlış biliyorsam uyarın) 1.6 motorda var 1.33 ve 1.4 motorda cc yok diye biliyorum. niye yok? kimse bilmiyor. aslında belli niye yok olduğu bizim insanımız gözü kapalı araba aldığı için, ihtiyacına göre değil de anlamsız verilere göre hareket ettiğin için toyota kendi tüketicisine böyle eziyet edebiliyor. ve bugün hala dizel otomatik premium için fikir isteyen insanlar çıkabiliyor. işte bu noktada dostum iş zevkler ve renkleri aşıyor bence. biz otomobilden anlamıyoruz milletçe. hatta biz toyotadan da anlamıyoruz. birtek corolla rakipleri ile satış anlamında başa çıkabiliyor. diğer modeller ki bunlar corolladan çok daha kaliteli ve donanımlı rakiplerinden tokat yiyip duruyor? neden? neden bu corolla düşkünlüğümüz? lpg uyumu niye bir arabayı tercih sebebi yapar? bir arabaya 77.000 tl veren adam için ayda 150 tl ekstra benzin masrafı mı fazla geliyor. gerçekten halkımızın bu gereksiz corolla ilgisini anlamakta zorlanıyorum. ben 2011 auris sahibiyim. benim kasaya denk gelen corolladan çok daha kaliteli bir iç mekana sahip aracım. ama auris değil corolla satıyor. akıllara zarar bir durum. diyebilirsiniz ki sümbül, fluence çok mu iyi arabalar. elbette değil. ayrıca onların genel müşteri kitlesi rent a car lar. ama en ucuzu 59.200 olan corollayı almak için artık birtane mantıklı sebep söyleyin.

Ben burada bazı yanılgıları düzeltmek istiyorum. Sırayla başlayalım:

1.6 benzinli Advance ve Premium paketlerde düz ve otomatik farkı olmaksızın Cruise Control bulunmaktadır.
    1.4 dizel Advance ve Premium paketlerde sadece düz viteslerde Cruise Control bulunmaktadır.
    Haricindeki hiçbir versiyonunda yoktur.

1.4 dizel otomatik seçeneğinde olmamasının nedeni kullanılan şanzımandan dolayıdır. Beyine eklenen ufak bir kutu ve yazılım ile çalışan oldukça basit bir sistem.
    Araç aslında düz vitestir, baskı debriyaj sistemi vardır ancak vites geçişini sizin yerinize yapar. Dolayısıyla vites atacağı esnada ayağınızı gazdan çekmezseniz sarsıntı hissedersiniz.
    Cruise Control sistemi kurulduğunda aralıksız hedeflenen hıza çıktığı için bu şanzımanın doğasına ve prensibine aykırı hareket etmiş oluyor haliyle verim oranı düşüyor. Çünkü sürekli gaz verdiğinizde bu şanzıman kararsızlığa düşebiliyor ne yazıkki. Yani pazarlama taktiği, kandırma vb değil tamamen elindeki malzemeye göre bu tercihi yapıyor.

Corolla piyasada bulunan bana göre en kötü dizel otomatik kombinasyonuna sahip olmasına rağmen perakende satışlarda açık ara birinci oldu ve tüketicinin en çok tercih ettiği araç oldu.
    Bu 50 yıllık bir geçmişin eseridir.

Gelelim Corolla dışındakiler niye Corolla'nın satışlarına yaklaşamıyor?

Toyota'da Auris dizel otomatik üretildiği dönem özellikle yumurta kasalarda iyi rakamlar yakalamıştı. Ancak kasa değişmesiyle birlikte makyajdan sonra kaldırılan otomatik seçeneği Auris'in satışlarını haliyle popülaritesini düşürdü. Piyasada çok gözükmeyen araç genelde çabuk gözden düşüyor. Sadece bu mu? Değil. Kendi sınıfının en küçük bagajı en basık yapısı ve dar iç hacmi de geriye düşürdü. Şunu da belirtmekte fayda var Auris'te kullanılan malzeme kalitesi, izolasyon ve süspanisyon Golf'ün hiç de gerisinde değil. Üstelik en sorunsuz ve en akıcı şanzımanlardan biri kabul edilen Multidrive kombinasyonuyla beraber benzinli otomatik severler için iyi bir tercih olur. Auris'in başlangıç donanımı sayılan Active pakette Bluetooth Geri Görüş Kamerası, Cruise Control, Dijital Klima standartken Golf'ün orta donanımı olan Comfortline pakette sadece Dijital Klima mevcuttur diğer donanımlar yoktur. Aynı donanımlara sahip Golf almak istediğinizde özel sipariş verip fazladan da minimum 10 bin lirayı gözden çıkarmalısınız.

Aynı durum Yaris için de geçerli. Dizel seçeneği yok ve en yüksek motor seçeneği 1.33 olduğu için tatminkar değil. Yaris de kendi sınıfının en geniş baş ve diz mesafesini sunan aracıdır. Yerden yükseklikte de ilk sıralardadır.

Corolla'ya 59.200 vermenin mantıklı sebebi şudur:
    Şu an piyasada bu fiyat bandında C sedan sınıfında rekabet edebilecek tek araç Astra Sedan'dır. Her şeyi kenara atın İstanbul içinde 11 12 litreden aşağı düşmeyen LPG uyumu problemli tedavülden kalkan 5 ileri 115 PS Cruze motorlu araca asla binmem. Güvenlik donanımı ve motoru için Corolla alırım. Nihayetinde Astra HB platformuna oturtulmuş emanet bir araçtır Astra Sedan. Bu paralara alınabilecek daha iyi bir araç yoktur. 5 daha veririm 6 daha veririmin de sonu olmadığı için 60 bin üzeri araçları değerlendirmeye katmıyorum.

Edit: İmla

öncelikle donanımla ilgili bilmediğim noktaları düzelttiğiniz için teşekkür ederim. sizin açıklamanızda yanlış gördüğüm hususlar hakkında görüşlerimi bildirmek isterim:

quote:

.6 benzinli Advance ve Premium paketlerde düz ve otomatik farkı olmaksızın Cruise Control bulunmaktadır.

bir zahmet bulunsun zaten bu nimet değildir rakipleri adaptif crusie control sunarken corollanın alt donanımlarda sunmaması ( ki artık birçok ticaride bile var) anlaşılmaz bir tutumdur.

quote:

Corolla piyasada bulunan bana göre en kötü dizel otomatik kombinasyonuna sahip olmasına rağmen perakende satışlarda açık ara birinci oldu ve tüketicinin en çok tercih ettiği araç oldu.

corollanın satışlarda açık ara birinci olduğu çok yanlış bir bilgi. en azından türkiyede. fluence ve sembol gibi kalitesi görece zayıf modeller bile çoğu ay corolladan fazla satıyor ki corolla satışlarının çoğunu ucuz 1.33 motora borçluyken adı anılan modeller dizel motor satıyor. ayrıca emisyon skandalından sonra jetta satışlarının düşmesi ayrı bir etken. 2017 itibariyle yenilenecek jettanın her anlamda corolladan iyi olacağını öngörmek, hakeza yeni gelece megane sedan için de aynı tahminde bulunmak kahinlik gerektirmese gerek.

quote:

Gelelim Corolla dışındakiler niye Corolla'nın satışlarına yaklaşamıyor?

bahse konu modeller dizel otomatikleriyle de piyasada bulunmuşlardır ama kendi segmentlerinde corollanın başarısını yakalayamamışlardır. özellikle auris ilk çıktığı andan itibaren corolladan (malzeme ve işçilik olarak) daha kaliteli olmasına rağmen çok tutulmamıştır. bence bunun sebebi corolla sahipleri başta türk tüketicisinin gereksiz önyargısıdır. malesef türk tüketicisi toyotayı değil corollayı bilmektedir onu da (Zannımca) yanlış bilmektedir.

quote:

Corolla'ya 59.200 vermenin mantıklı sebebi şudur:
    Şu an piyasada bu fiyat bandında C sedan sınıfında rekabet edebilecek tek araç Astra Sedan'dır.

yanlış kere yanlış. birincisi 1.33 corollaya 59.200 vermenin hiçbir mantıklı tarafı yoktur. olamaz. hele ki yanı başında 1.2 tsi motorlu octavia varken. yeni elentra 63.000 gibi gözüküp bayide 59.000 e bırakılırken. (en azından 1.6 motor 127 bghttp://www.hyundai.com/tr/tr/Showroom/Cars/Elantra/PIP/index.html#contents_specification)

hülasa corolla c sınıfı bir sedandır. ne sınıfının en iyisi ne en kötüsüdür. ortalamadır. ben ve benim gibiler o yüzden sürekli eleştirmektedir. yanlış anlaşılmasın ortalama olduğu için değil, ortalama olduğu halde gereksiz algılar yüzünden (ikinci el,lpg uyumu) sınıfının en iyisiymiş gibi fiyatlandırıldığı için. yoksa şu andaki fiyatlarından 10.000 tl daha aşağı olsa (örn advance cvt 65.000 olsa) muhtemelen ben de gider gönül rahatlığıyla arabamı değiştiririm. çünkü bu fiyat bahsettiğim olumsuzlukları sineye çekebilecek bir fiyat. eşdeğer fiyata çok daha donanımlı arabalar varken corolla almak benim gözümde mantıklı değil. evet biliyorum donanım herşey değil ama fiyatlandırma donanımla alakalı.

Ortaya attığınız iddiaların çoğu yersiz ve hatalı.

- 2015 yılı toplam satış adedine göre 1. sırada 35.040 ile Linea 2. sırada 34.961 ile Corolla 3. sırada 33.764 ile Fluence yer almaktadır.
    Satışlarının %80'inden fazlası FİLO olan Fluence ve Linea'yı değerlendirme dışına aldığınızda satışlarının sadece %30'u FİLO olan Corolla perakende satış şampiyonu olmaktadır.
    FİLO ağırlıklı olmasına rağmen Fluence Corolla'nın gerisinde kalmışken neye göre fazla satıyor diyebiliyorsunuz? Rakamlarınız nedir? Kaynaklarınız nedir?
    2016 yılı bittiğinde bu yılın rakamları da kesin olarak ortaya çıkacaktır.

- Adaptif Cruise Control donanımını yakından tanıdığım için Volkswagen markasında mevcut. Özellikle de belirteyim Jetta'da bu donanımı alamıyorsunuz YOK. Her koyun kendi bacağından asılır misali Corolla'yı da kendi denkleriyle mukayese etmek gerekir. Golf ve Passat'ta da OPSİYONEL. Özel siparişle gelmekte ve aylar sürmektedir.

- Mevcut Jetta birçok konuda Corolla'dan geride. Özellike yalıtım ve malzeme kalitesinde. Ki kendim de iyi bir VW'ciyim. Beni Jetta'ya sempati duyuran hatları tasarımı ve TSI motoru.
    Ancak donanım konusunda Corolla'dan fakir bir araç. Keşke daha dolu olsaydı. Yeni gelecek olanın daha iyi olacağını söylemek öngörmek biraz bilgi eksikliğidir diye değerlendirmek istiyorum. Nitekim mevcut JETTA A5 kasa dediğimiz 2011 öncesi kasadan daha KALİTESİZ.

- Auris meselesine gelirsek. Renault, Volkswagen, Hyundai, Fiat, Skoda, Premium Grup, sedan araçları daha çok satılıyor.
    HB çok satanların da HB ağırlıklı pazarlama yapmalarından dolayı adetleri yüksek. Peugeot Citroen gibi. Bir diğer husus aile aracı olarak tercih edilmemekte. Ülkemizin demografik yapısı düşünüldüğünde büyük araçların tercih edilmesi doğal bir durum. Yani önyargı vb bir durum yoktur. Auris de haliyle Corolla'dan az sattı ki Auris 2007 Corolla 1966'dan beri yollarda..

- Elentra Corolla'nın rakibi değildir. Alanlara da saygı duyarım. Bindim test ettim dış görünüşünden başka oyuncuklarla doldurulmuş bir araç. Bir arabanın araba olabilmesi için yüksek sürüş dinamikleri yani iyi süspansiyon iyi yol tutuş tam güvenlik olmalı. Yanında iyi malzemesi olmalı. Elentra'nın daha yiyeceği çok ekmek var. Bundan dolayıdır ki dedim bu aracın rakibi Astra'dır. 60 bin liranın üzerindeki araçları değerlendirmiyorum. Ayrıca Octavia Liftback bir araç. Kategorisi biraz farklı ve fiyatı yüksek.

Son olarak her şey donanım olmadığı gibi Corolla ve Auris'in sahip olduğu donanımı Alman rakiplerinde almaya kalktığınızda çok daha fazla paralar döküyorsunuz.
    Misal gırtlak dolu Fluence yerine Touch Corolla tercih ederim, Trend Jetta tercih ederim. . Bindiğim en kötü C sedan. Bir araba bu kadar mı kötü olur? Oluyormuş.
    Korelileri Fransızlarla yarıştırmak daha doğru olur. Davul bile dengi dengine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 11 Ağustos 2016; 16:29:19 >

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    bir araştırma yapılmış. en sorunsuz araçlarla alakalı bir liste oluşturmuşlar. 24 modelin içinde corolla da var hocam...

• Averell Dalton kullanıcısına yanıt
    1. yılı tamamladığımda 6000Km idi sadece yağ değişti.
    Aliexpress ve ebayda var. Ancak çok yakışmıyor. Krom ek aksesuar olarak ön alt ızgaraya 3 parça ilave hariç hiç bir krom güzel durmuyor. Apaçi işi oluyor. 1.33 life ise bir de cam çıtası yapılabilir. O da alt üst değil, tek alt.

2020 modeli merak eder oldum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    eğer odd de çalışıp bu rakamları kayıtlara geçirmiyorsanız linea ve fluence in %80 corollanın %30 filo satışı olduğunu nereden biliyorsunuz? bu konuda bir belgeniz var mı? kaldı ki filo tüketicisi de aptal değil kendine para kazandıracak arabaya yatırım yapar. sorunsuz ve kaliteli corolla yerine kalitesiz fluence i seçmesi ne demek sizce?

adaptif cc yeni megane ve astra j dede var bildiğim kadarıyla. jettada yok ama bence comforline jetta advance corolladan çok daha donanımlı doyurucu. o zevk renk meselesi ama opel astra sport tourer dynamic hem gırtlak dolu hem fiyat olarak corolla advance otomatikle eş değer. (internet fiyatı 81.700 ama bayiye gidince bunun çok daha aşağısı olacağı aşikar. ayrıca siz benim soruma cevap vermediniz 1.2 tsi octavia dururken 1.33 corolla life a 59.200 vermenin mantığı nedir? octavianın liftback olması onu corolla rakibi olmaktan çıkarmıyor ve aradaki fiyat farkı ihmaledilebilir boyutta.

ülkemizin demografik yapısını düşündüğümüzde corolla değil gerçek bir aile arabası olan verso nun yok satması lazımdır. çünkü bütün dünyada aile arabası ya stationwagon yada mpv dir. c sınıfı sedanı aile arabası kabul edenler az gelişmiş ülkelerdir ki satın alma paritesine baktığımız zaman da normaldir. parası olsa daha iyisini alır.

elentra corollanın rakibi değildir yada korelileri fransızlarla yarıştırmak lazım gibi beyanlarınızı okuduktan sonra zaten sizinle tartışmamız gerek yok. dünya ralli şampiyonluğuna f1 dünya şampiyonluğuna yıllarca ambargo koyan fransızları kötüleyip corollayı savunmaya çalışana benim daha lafım olmaz. kalın sağlıcakla.

• cagataybas kullanıcısına yanıt
    Bir kaç gün önce tam da bu konuda soru sordum buraya. 10 bin olunca da tekrar gidecek miyim diye? Buna gerek olmadığını bakımdan sonra bir yıl sonra tekrar gideceksin dediler 10 bin olunca tekrar gitmeme gerek yokmuş öyle yazdı arkadaşlar. Ya senede bir yada 10 bin dolunca gitmem gerekmis hangisi önce dolarsa.

eğer odd de çalışıp bu rakamları kayıtlara geçirmiyorsanız linea ve fluence in %80 corollanın %30 filo satışı olduğunu nereden biliyorsunuz? bu konuda bir belgeniz var mı? kaldı ki filo tüketicisi de aptal değil kendine para kazandıracak arabaya yatırım yapar. sorunsuz ve kaliteli corolla yerine kalitesiz fluence i seçmesi ne demek sizce?

adaptif cc yeni megane ve astra j dede var bildiğim kadarıyla. jettada yok ama bence comforline jetta advance corolladan çok daha donanımlı doyurucu. o zevk renk meselesi ama opel astra sport tourer dynamic hem gırtlak dolu hem fiyat olarak corolla advance otomatikle eş değer. (internet fiyatı 81.700 ama bayiye gidince bunun çok daha aşağısı olacağı aşikar. ayrıca siz benim soruma cevap vermediniz 1.2 tsi octavia dururken 1.33 corolla life a 59.200 vermenin mantığı nedir? octavianın liftback olması onu corolla rakibi olmaktan çıkarmıyor ve aradaki fiyat farkı ihmaledilebilir boyutta.

ülkemizin demografik yapısını düşündüğümüzde corolla değil gerçek bir aile arabası olan verso nun yok satması lazımdır. çünkü bütün dünyada aile arabası ya stationwagon yada mpv dir. c sınıfı sedanı aile arabası kabul edenler az gelişmiş ülkelerdir ki satın alma paritesine baktığımız zaman da normaldir. parası olsa daha iyisini alır.

elentra corollanın rakibi değildir yada korelileri fransızlarla yarıştırmak lazım gibi beyanlarınızı okuduktan sonra zaten sizinle tartışmamız gerek yok. dünya ralli şampiyonluğuna f1 dünya şampiyonluğuna yıllarca ambargo koyan fransızları kötüleyip corollayı savunmaya çalışana benim daha lafım olmaz. kalın sağlıcakla.

Bayilerin araç çıkışlarına dayanarak söylüyorum ki 1 yıl boyunca filo satış sorumlusu olarak çalışmış biriyim.

Renault, Fiat, Peugeot, Citroen gibi markaların araçlarını liste fiyatlarının 10 - 15 bin lira aşağısına alabildikleri için bunlar filoda çok satıyor.
    Kiracı yıllık maliyetlerine bakar. Özellikle şirketler sahadaki elemanlarına en düşük maliyetli araçları tahsis etmeye çalışır. Bu durumda da Symbol Clio Linea gibi araçlar devreye girer. Biraz daha üst düzey çalışanına da Fluence verir çünkü emsallerine göre filoda en düşük maliyetli araçtır.

Comofrtline Jetta kullanıcısıyım. Aracımda Advance Corolla'da bulunan Geri Görüş kamerası, Bluetooth, Anahtarsız Kilitleme ve Çalıştırma sistemi, Karartılmış Arka Camlar, elektrikli katlanır ayna, LED arka stoplar ve detaylı renkli yol bilgisayarı yok. Corolla'da olmayan Yağmur-Far Sensörü, Otomatik Kararan İç Dikiz Aynası ve Ön-Arka Park sensörü ile yarım deri döşeme mevcut. Bunlar da Advance Corolla da yok. Ancak duyduğuma göre yıl sonunda Far-Yağmur Sensörü ile Otomatik Kararan İç Dikiz aynası Advance donanıma eklenecekmiş.
    Netice itibariyle daha doyurucu değil.

Yeni Megane Corolla'nın rakibi değil. Sedan olarak gelecek olanı tanımıyorum henüz bilgi edinmedim bir şey söylemek zor.
    Octavia tercihinde ise haklılık payınız var ancak ben tercih etmem. Edenin de haklı gerekçeleri vardır.

Kalabalık ailelerde en doğru tercih SW'dir. Ancak kötü bir ününden bundan hasıl 2. elinin zayıf olmasından pek tercih edilmiyor. Dış görünüşe çok önem verdiğimizden olsa gerek beğenmiyoruz şahsen ben de beğenmiyorum. Bu nedenle sedanlar çok tutuluyor.

Ben piyasadaki birçok aracı kullanmış biri olarak söylüyorum ki rakibi değildir. Fluence ve Elentra segmentinin en kötü araçlarıdır. İkisi de Jetta ve Corolla'ya çok uzaklar. Gerek yol tutuş gerek malzeme kalitesi gerek sorunsuzluğuyla gerçekten olumsuz araçlar.
    i20 ve Clio Yaris'ten Polo'dan iyi değildir. i30 Golf'ten Auris'ten iyi değildir.
    Kalite olarak Koreliler ve Fransızlar birbirine yakın olduğu için karşılaştırmak daha doğrudur.

Ona bakarsanız Chevrolet gibi bir marka var düşük sınıf binek araç üretmeye kalktı sonuçlarını gördük. Güvenlik ve donanım olarak dolu ancak kalite olarak yerlerdeydi. Sonuç olarak sadece Türkiye'de değil tüm dünyada tutunamadı. Binek araç yapmak başka bir şey ralli aracı yapmak çok başka. Elmayla armutu karıştırmayın.
    Sağlıacakla..

• Arkadaşlar Toyota Kasko hakkında olumlu-olumsuz bilgi vermek isteyen varsa, zevkle dinlerim.
    Yarın sabah arabamızı teslim alıyoruz. Sigortayı 350 tl Ye yaptırdık, kasko konusunda içeriklere bakarak karar vermek üzereyim ama yinede tecrübelerinizi dinlerim

Ben 2 yıldır groupama ya yaptırıyorum. 3 yıl üst üste groupama ya yaptırırsanız aracınız Allah korusun 3 yılın sonunda pert olsa bile sıfır araç değerini size ödüyorlar. İlk yıl ful kasko 800 ikinci yıl 600 e yaptırdım. 2014 advanced benzinli. İhtiyari mali mesuliyette 100 000. 50 000 değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Öz -- 11 Ağustos 2016; 19:28:31 >
  • Arkadaşlar bazı konuları bambaşka boyuta çekmeye gerek yok bence. Açık konuşuyorum, kimse kusura bakmasın, herhangi bir mantık temeline oturmayan, karşısındakinin söylediği ile hiçbir şekilde bağdaşmayarak sırf cevap vermiş olmak adına yazılan yorumları gördükçe ben konuya girmeme konusunda karar almaya bir adım daha yaklaşıyorum. Benim gibi çok arkadaş vardı konuda kimse kalmadı, yapmayın bunu, güzel paylaşımlarla konu ilerlesin.

Aksi durumda bahsettiğim gibi konuyu terkedeceğim. Yanlış anlaşılmasın kendimi nimetten saymıyorum, sadece olacakları söylüyorum.

Selametle.....

• Toyota'nın 50. yılına kavuşan efsanevi modeli Corolla 11. nesliyle test konuğumuz oldu. Toyota'nın Türkiye'deki amiral gemisi olan modelinde bize 1.4 D-4D dizel üniteli bir motor eşlik etti. 6 kademeli robotize şanzımanın bulunuduğu aracımız "Advanced" donanımına sahipti. Yenilenen Toyota Corolla'yı anlattık. Teşekkürler.

• narec kullanıcısına yanıt
    Üslubunuz çok seviyesizce. Hakaret barindirmiyor ki adamin söylemleri, birakin fikirlerini söylesin, katilmiyorsaniz sebebini belirtin, rahatsizsaniz şikayet edin geçin. Daha önemlisi corolla sahibiyiz diye elestirilmesinden rahatsizlik duymayin.

Aracım için bagaj havuzu bakıyorum.
    Araştırmama rağmen birçok ürün çıkıyor ve hangisi kaliteli ve sağlamdır şüpheli.
    Internet üzerinden alıp kullanan memnun kalan arkadaslardan ricam link paylasabilirlermi?

Yada en sağlamı gidip orjinalini alayim diyorum. Siz olsanız ne yapardiniz?

Cunku ikilemde kalmamın sebebi bir yandan fiyat bir yandan kalite :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre2882 -- 11 Ağustos 2016; 20:51:57 >
    Kesinlikle orjinal diyorum. Piyasadakiler sert malzemeden yapılma ve tam olarak kapatmıyor bazı noktaları. 150 lira gibi liste fiyatı var, pazarlık yapın biraz 120-130 liraya alırsınız sanırım.
    Hocam sozune guvenilir biri degil gibi duruyor izinden once halletmeye calisin bence.baktiniz olmuyor sizi mahkemeye veriyorum deyin adam belliki oyaliyor tamamen siz haklisiniz anlattiginiz kadariyla

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.