Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.33 life mı yoksa Opel Astra Sedan 1.6 mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
20.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ensarokutan

Merhaba dostlar. Bende 1.3 corolla, focus, astra, elentra arasında kaldım sizler gibi. Hyundai lpg takınca motor garantisi iptal olur dediği için elentrayı eledim. Astra için ısrarla çok yerden lpg uyum problemi olduğu söylendiği için astrayı da eledim. Focus 1.6 benzinde fiyatı biraz yüksek. İki sorum olacak sizlere. Öncelikle corolla 1.33 life alıp lpg takmadan benzinle kullana var mı. Varsa benzinde şehir içi ve uzun yolda ne kadar yakıyor. Bir de corolla alan arkadaşlar aldıkları fiyatları yazmışlar. Mesela mayıs ayında 53.000 e alan vardı sanırım. Şuan 1.33 life ın liste fiyatı 56.950 en son inen de 55.650 e indi. Yıl sonunda olmamıza rağmen neden sizler yıl ortasında bundan daha uyguna alabildiniz bu aracı. Fiyatlarda oynama mı oldu acaba.

Ben de dün corolla icin pazarlik yaptim ayni fiyatlari veriyorlar. Kaporo verdim 4.000 tl. 1.33 life için . Sonra vazgeçtim, 1.33 auris aldim 54 e. Bagaj havuzu, park sensoru, paspas hediye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    hangi bayiden aldınız aracı. ben de 1.33 çok düşündüm ama o kadar olumsuz yorum gördüm ki soğudum araçtan. bi de ben ötv indirimiyle alıcam 5 yıl binecem bu araca. şimdi çekiş problemi olur araç kullanımı zevkli olmaz felan 5 yıl mahkum kalmayalım dedim. ne yapıcaz bilemiyorum artık önümüzdeki 2-3 gün içinde alacağız. liste fiyatı 70.000 olan 1.6 touch paketinde biraz indirim yapsalar onu da düşünebiliriz ama 100-200 lira indirimler yapıyorlar. ford focus 1.6 benzin trend x paketi lpg dahil 46 a veriyorlar bir de. ya focus ya da pejo 301 dizel allure paket de olabilir. bide ötv zammı muhabbeti geldi kafam tam karman çorman oldu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: ensarokutan

Merhaba dostlar. Bende 1.3 corolla, focus, astra, elentra arasında kaldım sizler gibi. Hyundai lpg takınca motor garantisi iptal olur dediği için elentrayı eledim. Astra için ısrarla çok yerden lpg uyum problemi olduğu söylendiği için astrayı da eledim. Focus 1.6 benzinde fiyatı biraz yüksek. İki sorum olacak sizlere. Öncelikle corolla 1.33 life alıp lpg takmadan benzinle kullana var mı. Varsa benzinde şehir içi ve uzun yolda ne kadar yakıyor. Bir de corolla alan arkadaşlar aldıkları fiyatları yazmışlar. Mesela mayıs ayında 53.000 e alan vardı sanırım. Şuan 1.33 life ın liste fiyatı 56.950 en son inen de 55.650 e indi. Yıl sonunda olmamıza rağmen neden sizler yıl ortasında bundan daha uyguna alabildiniz bu aracı. Fiyatlarda oynama mı oldu acaba.

Ben de dün corolla icin pazarlik yaptim ayni fiyatlari veriyorlar. Kaporo verdim 4.000 tl. 1.33 life için . Sonra vazgeçtim, 1.33 auris aldim 54 e. Bagaj havuzu, park sensoru, paspas hediye.

2012 den beri 1.33 motorlu Auris kullaniyorum hic lpg takilmadi. 35.000 km de su an.

Sehir ici 7.8-8 litre degisiyor.

Uzun yolda 110 km 6. Vites sabit hızla 5.9-6.3 arasi degisiyor.

Yabi sehir ici dur kalk trafikte su andaki benzin fiyatları ile 37-38 kurus arasi yakiyor. Haa cok sabirli biriyseniz cok kufur yerim muthis yavas kullanirim derseniz belki 34-35 kurusa duser.

1.33 motor almayin derim.

Ben senede 8.000-9.000 km yaptigim için almistim o zamanlar.

Sonra evlendim esimin ailesinin yanina devamli gidiyoruz artik iskence olmaya basladi bu araç bana. Cunku devamli yokuslu yollar arabada bide 4 kisi oldugu zaman inanin tuketim 9-10 litreleri buluyor. Dunyadan sogursunuz o derece. Tuketim neysede ruhsuz, tamamen cansiz bir motor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankara Balgat Citroende 54 bine celysse var.Bugün inceledim.Deri direksiyon dijital klima cc dolu sayılacak bir araç.1.6 HDİ 92 PS

• Golf tsi 122ps i 5bucuk sene kullandım, hali hazırda polo16v aracım ve 2013 Auris 1.33 100psim var.
    kuzenimde 115ps Astra ve yakın arkadaşlarimda 110ps galiba 2016fokus ve 2016 astra sedan var.
    Seri her devirde toparlayan yüke aldirmayan tek araç, tabi ki saydıklarım arasında Golf tsi. Mantık basit 1500d/d da max tork veriyor bu harika birşey.
    2. Sırada fokus sedan diyebilirim ama atmosferik en nihayetinde. Yokusta yükte alt vites istiyor hızlıca toparlamiyor.Fakus alt devirlerde Astra 2016dan Auris 1.33ten daha atak
    3. Astra 2008 hb seri fakat 2016 seri değil ama çok izoleli oturaklı bir araç. Fokusla da aman aman farkı yok
    4. Auris 100hp olani 2. Vites 3500d/d altında diğer araçların hepsinden hantal ama 4500-6000d/d arası 1.6kadar iyi, yokuşlarda 4.5.viteslerde cok başarılı. 6 ileri ile farkı kapatıyor. Diğer viteslerde devirlenme problemi yok.

Tüketim olarak lpg icin konuşursak tsi LPG uyumunu sağlarsanız fakus Astra tsi aşağı yukarı aynı tüketir. Auris 1lt daha az tüketir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 27 Ocak 2020; 14:27:34 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.