Şimdi Ara

Toyota C-HR, 2026'nın ilk yarısında SUV pazarının lideri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyota C-HR, 2026'nın ilk yarısında SUV pazarının lideri
    Toyota C-HR, Türkiye’de en çok tercih edilen SUV modeli olarak dikkat çekiyor. ODMD verilerine göre 2026’nın ilk 6 ayında 13 bin 992 adetlik satışa ulaşan Toyota C-HR Hybrid, yüzde 4.9 pazar payıyla SUV segmentinin zirvesinde yer aldı. Toyota C-HR Hybrid, bu satış başarısıyla lider olduğu C-SUV segmentinden de yüzde 10’luk bir pazar payı elde etti.

Toyota C-HR Hybrid, dikkat çekici coupe SUV tasarımı, 5. nesil hibrit teknolojisi, dinamik sürüş karakteri ve kaliteli materyallerle şekillendirilen kabiniyle Türkiye'deki kullanıcıların en çok tercih ettiği SUV modeli oldu. İlk kez 2016 yılında tanıtılan Toyota C-HR, geçen 10 yıllık süreçte dünya genelinde 2.1 milyonun üzerinde, Avrupa’da ise 1.2 milyondan fazla satış gerçekleştirerek markanın en başarılı modellerinden biri haline geldi.

Ayrıca Bkz.Çin, şarj edilebilir hibrit araçlara vergi muafiyetini 2027'de kaldıracak

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen Toyota C-HR, tanıtıldığı günden bu yana Türkiye’de de kısa zamanda büyük beğeni topladı. 2016’dan bu yana Türkiye’de de satılan model, 74 binin üzerinde satış rakamına ulaştı.

ÖTV muafiyeti avantajı

Çok geniş bir ürün yelpazesiyle tercih edilebilen Toyota C-HR Hybrid, Temmuz ayına özel 2 milyon 250 bin TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Türkiye’de üretilen Toyota C-HR Hybrid, ÖTV muafiyeti avantajıyla da öne çıkıyor.

2026'nın ilk yarısında en çok satan SUV modeller
    Sıra Model Adet
    1. Toyota C-HR 13.992
    2. Renault Duster 12.863
    3. Togg T10X 12.003
    4. Volkswagen Taigo 11.741
    5. Peugeot 2008 10.656
    6. Nissan Qashqai 8.583
    7. KGM Torres 8.549
    8. Kia Sportage 8.533
    9. Volkswagen Tiguan 8.240
    10. Peugeot 3008 8.196

Görüldüğü üzere ilk iki sıradaki modellerin ÖTV muafiyeti avantajı var. Haziran ayında bu gruba Renault Boreal de katıldı. Yıl sonuna kadar Boreal'in de üst sıralardaki etkisini görmeye başlayacağız.

• Renault Boreal'i ilk 3 te göreceğiz. Hem Yerli hemde fiyatına göre iyi özelikler sunuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Renault logolu Dacia modelleri. Hem Boreal hem Duster.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Niye ki o listedeki en ucuz araç, 17xx'lere pek alternatifi yok. Nissan juke ve seat arona var.

Sir Crocodile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracımdan çok memnunum 1.8 motoru var c-hr 2025 x sport sahibiyim.
    İki gün önce yakıt şeysini çekmiştim bırakayım şuraya öyle sakin felan sürmem pek ona rağmen böyle

Toyota en boş paket ve en dolu fark etmeksizin bütün güvenlik donanımlarını neredeyse full şekilde veriyor, kamera gibi ufak tefek farklar var
    Onun dışında güvenlik en boş pakette bile neredeyse full

Aracın içindeki ambiyans, multimedya ekranının büyüklüğü kendi aracım içim söylüyorum elektrikli hafızalı koltuk ve ses sistemi çok hoşuma gidiyor
    Ayrıca kablosuz apple car play desteği falan filan say say bitmez
    Ben yakıt çok yaksa da az yaksada umursayacak birisi değilim fakat 1.8 motora sahip bir aracın şehir içi ve şehir dışı 4.8/5 veya 6 aralığında yakması güzel bir olay
    Benim araçta 19 inç jantlar var konforlu, arka süspansiyonlar bağımsız birbirinden. Binek araçlara göre yüksek olduğu için rahatlıkla kasis o bu dinlemeden yolunuza bakıyorsunuz.
    Tavsiye edeceğim bir araç
    Elektrikli bagajı onu bunu yani ekstrası çok
    Herkes tipini sevmeyebilir ama ben bayılıyorum
    Otomatik park falan filan yani gidip test sürüşü yapmanız gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk.34 -- 6 Temmuz 2026; 22:54:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ötv muaf satılmasa bu satışları göremez.

• Engelli indirimi olmasa zaten alamazdık 😊 iki katı yapıyot. Şuan zaten üst paketler liste dışı kaldı. Ancak passion paket alınabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ona97 -- 6 Temmuz 2026; 15:29:27 >
  • anilk.34 A kullanıcısına yanıt
    Vergi şeysini de koysana 😂

Buna binen insanlar yakıta az ödeyerek zaten vergiyi amorti ediyor, bunun vergisini ödeyemeyecek kişiler de bir zahmet gidip böyle araçlara bakmamalı. Öyle tip insanlar için 1.0 arabalar daha makul.

Bu konuda katılıyorum size engelli raporu elbette satışları arttırıyor, rapor ile giriş seviyesi alınabiliyor ve üst paketler alınamıyor bildiğim kadarıyla. Buna rağmen araç çok satıyor benim kendi arkadaşlarım da engelli raporu olmadan c-hr aldılar. Bizim ülkemizde genelde motoru yüksek olsun az yaksın ve vergisi az olsun mantığı var böyle bir mantık dünyada yok yani.
    Ya vergisi yüksek olur ya da yakıtı yüksek olur
    Ben konuda alabilecek bütçesi olanlar için gidin bir test sürüşü yapın önerisinde bulundum zaten, bir aracı sürmeden deneyimlemeden ve sunduklarını görmeden karar vermek bence yanlış.
    Böyle bir aracı raporsuz alabilecek kişiler zaten vergisini ödeyebilecek kişilerdir, raporlu alanlar zaten ÖTV vs vermediği için onları ilgilendiren çok bişey yok
    Aracım yerden yüksek olsun, konfor sunsun ve motoru yüksek olsun, gerektiğinde gaza dokunduğunda gitsin ve az yaksın tarzı bir araç bu. Yakıta az ödersin, yakıta vermediğin vergiye gider buna yapacak bir şey yok
    Zaten konuda da söyledim c-hr herkesin tipini felan seveceği bir araç değil, ben seviyorum görüntüsünü

• anilk.34 A kullanıcısına yanıt
    Hocam konu dışı bir şey sormam gerek.

Yolcu koltuğunun yüksekliği ayarlanabilir mi?

Sürücü kısmı elektrikli hafızalı koltuk ama yolcu koltuğunun yüksekliğini ayarlamayı hiç denemedim sanırım yolcu kısmında yok olsa gözüme çarpardı
    PDF link bırakıyorum Toyota resmi sitesinden oradan bakarsınız merak ettiklerinize, paketler arası farkları gösteriyor

• Ucuz olunca alınmasına bir lafım yok. Ama o arka kapıdaki bir karışlık pencere ve arkada oturanların tabuta oturmuşlar gibi görüşü kısıtlı (küçük ve tepede kalan) cam nedeniyle mezarda oturuyor gibi seyahat etmelerine değer mi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtfrlss -- 7 Temmuz 2026; 12:45:36 >
  • bu araç ön koltukta oturana hitap ediyor. denk gelirse arka koltukta yolculuk edin. ne demek istediğimi anlarsınız. iki kişi iseniz alın. arka koltuğa oturan çocuklarınıza acımıyorsanız yine alın. her şeyi ile mükemmel ama o arka koltuk veya arka yolcu yaşam alanı olmamış.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.