Şimdi Ara

Toyota Auris 1.4 D4-D Testi – Hayal Kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomobil üreticileri arasında ki savaş, dinamik tasarımlarla daha da kızışıyor. Bu rekabetim meyvesi olarak gözüken Auris; yeni ve çok daha iddialı tasarımı ile bakışları üzerine çekeceği kesin. Gündüz farları ve ön tasarımı ile segmentinin en iyi görünüşlü arabalarında biri. Arka tasarıma gelince, benim hoşuma gitmedi, ama ön tasarımının hatırına katlanabilirim.

İç mekan; Test sürüşüne gitmeden önce incelediğim test yazılarının ortak fikri; Aurisin iç mekanında kaliteli malzeme kullanılmış,fakat hareketsiz, gösterişsiz ve auirse yakışmayacak şeklinde olduğu idi. Tüm bu yorumlara katılıyorum. Ancak iç dizayn beni auris’i satın almaktan vazgeçirecek kadar kötü değil. Gelelim, incelediğim hiç bir testte yazılmayan eksikliğe; Aurisin iç mekanı inanılmaz derecede klostrofobik!!! Ön konsol sizi dövmek istercesine üzerinize geliyor. Çoğu incelemede çok beğenilen alçak koltuk ve oturma pozisyonu, beni auristen ne yazık ki soğuttu. Araca oturur oturmaz test hevesimi kaybettim. Test ederken inanılmaz derecede bunaldım. Test aracındaki cam tavan bile kasvetli havayı dağıtmaya yetmedi. Sonuç olarak aracın iç dizaynı beni rahasız etmedi fakat oturma pozisyonu ve ön konsolun konumlandırılma şekli psikolojimi bozdu.

Performans, sürüş ve konfor; Test aracımız 1.4 90 beygir gücünde. Bir aile otomobili için yeterli perfomansa sahip. Hem uzun yolda hemde trafikte yeterli. Tabi bu yazdıklarıma aldanıp araçtan çok fazla şey beklerseniz , hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Aracın süspansiyon sistemi beğenimi kazandı. Aracın darbe emişi yeterli. Özellikle uzun yolda sizi fazlasıyla memnun edebilecek bir araç. Aracın yol tutuşuna gelirsek; sınıf lideri olamasa bile sınıfının iyileri arasında. Kıyaslama yapacak olursam megane hb den ve astra hb den daha iyi yol tutuyor. Ancak yinede hızlı girilen sert virajlarda iyi yol tutmasına rağmen hantal yapısı ile fazlada abartmamanız gerektiğini size hissettiriyor. Direksiyon sistemi hisli ve komutlarınızı tekerleklere çok iyi iletiyor. Otomatik vitesin geçişleri bir önceki kasaya göre daha sarsıntısız.

Sonuç; Aurisin iç yaşam alanı kesinlikle dar değil ama bunaltıcı. Klostrofobisi olanlara tavsiye edebileceğim bir araç değil. Tüm güzel yönlerine rağmen iç bunaltıcılığı değişmeden, satın alabileceğim bir araç değil…

Kaynak:http://www.canalperozturk.com/toyota-auris-1-4-d4-d-testi-hayal-kirikligi-12905.html

• Arkadaşlar, yorumlarınızı merakla bekliyorum
  • Tüm rakiplerinden farklı, kendine has iç mekanı ve oturuş pozisyonu da benim için auris almak için yeterli bir sebep. Aurisin içine ilk bindiğimde ne bu falan demiştim ama alıştıkça güzelleşiyor. Arka tasarımı da öyle. İlk başta tuhaf geliyor ama alıştıkça hoş görünmeye başlıyor.
  • hocam kusura bakma yine olumlu yorum yapamayacağım. paragraflar uzun, yazı akıcı değil, forumda daha önce yazılanların dışında ek bir bilgi yok. en önemlisi çektiğiniz bir foto yok. bu incelemeler, incelemeyi yapanların çektiği fotoğraflar olmadan düz bir yazıyı geçmiyor.

bu forum bol fotoğraflı, videolu incelemelere alıştı, fotoğraf ve video olmadan inceleme çok anlamlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neilblack -- 14 Eylül 2013; 16:03:01 >
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    klostrofobik iç mekanı yazanı dah önce görmedim
  • Başlık ve konu bütünlüğü son derece uyumsuz. Başlığı görünce doseyecek dedim konuyu okuyunca ic mekanın basıklığından ve zayıf performanstan baska bir elestri yok gibi. Ayrıca ic mekanın basik dar oldugundan ben bahsettim hatta cam tavan şart diyorum. Aracın uzun yol konforu oldukça iyi bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Aurisin içi mezardan farksız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zevk meselesi. Biraz da alışkanlık. Auris biraz da alışılmışın dışında olduğu için öyle geliyor. Şu an auris alan birisi 2-3 sene sonra başka bir araca geçse iç mekanı tuhaf gelebilir.
  • Eskisi kasası buna göre 10 yıl ilerde.Net.
  • astra hb den iyi yol tutuyor cümlesinden sonra okumayı bıraktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: postgisman

Aurisin içi mezardan farksız

Arabayi siz etmemis,gordugum kadariyla baska bir kaynaktan veri almissiniz.
    Yanlis miyim?
    Bence ici mezardan farksiz diyebilmek icin kendiniz araci test edip paylasmalisiniz,
    Bu sekilde googledan fotograf koyarak test olmaz.

• Ön konsol ve arka tasarım ciddi anlamda kötü.
    Toyota tasarım işini bir türlü beceremedi.

• Aracın sürüşünü ben de beğendim.

Astra J kullanıyorum ve Auris i Astra ile viraj limitlerini kıyaslayacak derecede tecrübe etmedim ancak direksiyonun tepki hızı ve ağırlık dengesi bence Astra dan ve önceki aracım Focus II den iyi, gene frenlerinin ilk tepkileri de iki aracımdan iyi, ama -ön tasarım hariç- tasarım adına bana göre bilhassa iç mekanda çok özensiz bir araç, yer yer kullanılan plastik seçimi de hayli kötü.
  • Alçak oturma pozisyonu benim için seçim kriterlerinden biri. Önceki Auris'te sandalyede oturur gibi sürüş yapılıyordu MPV havası vardı. Özellikle hatchback benzinli ve otomatik isteyenler için şu anda en güzel seçeneklerden biri olarak duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmayı unuttuğum bi eksiklik; müzik sistemi 2006 corolladan daha iyi değil. Ufak bişey gibi duruyor ama Auris alsam ses sistemini değiştirmek zorunda kalırdım
  • postgisman P kullanıcısına yanıt
    Diğer bir ergonomi porbleminide ben yazayım. Yolcu ön koltuğunda oturduğunuzda diziniz sürekli torpidoya vuruyor, koltuk geri alındığında arkada oturan biri varsa sıkışıp kalıyor. Torpidonun dik olması aşağıda diz mesafesinin kötü olması uzun yolda hem yoruyor hem insanın içine afakanlar getiriyor. Yol tutuş olarak Astradan iyimi bilmem ama benim i30 ile karşılaştırmam gerekirse benim i30'un dandik lastiklerine rağmen Auris in daha iyi olduğunu hissetmedim kafa kafaya gibi hatta i30 bir tık daha iyi tutunuyor gibi.
  • Standart C sınıfı araçların hangisinin müzik sistemi iyi ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Aracın ön konsolundan kurtulmak için kotuğu biraZ YUKARI KALDIRAYIM DEDİM ve kafam tavana çarptı :)
  • Testi Yeterli bulmadım malesef.Eğer Auris iç mekanı mezar diyorsan ona gelene kadar ne boğucu araçlar var..
  • Disi idare eder ama ici cok cok kotu

1.6 benzinli otomatik olani kullandim son derece sert suspansiyon var

Tek kurtaran cvt sanziman ve lpg uyumu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.