Şimdi Ara

TOXOPLAZMA PARAZİT [ BEN YANDIM SİZ YANMAYIN ] ( İYİLEŞTİM ! ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
16
Favori
25.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Riski olmayan çevresel faktör yok gibi bişey.
    Çogunlukla bi çok hastalığa ve virüse bağışığız ancak bazı şanssız arkadaşların başına gelen bu durumları okuyunca insan ister istemez çekincede kalıyor.
    Her gün unuttuğumuz bi başka şey var...
    Ölümlerin tek sebebi doğumlar, hepimiz öleceğiz.
    Allah çaresiz dert vermesin,
    40-50 sene sigara içmeyen insan büyük bir hastalık geçirmeden 80-90 sene güzel yaşayabiliyor...
    hiç içmeyen kanser olabiliyor. Allah yardım eder diyip ihtiyatsız gezmiyorsanız hastalıkları kafada bulundurup gezmeyin...yoksa sokağa çıkamazsınız
    unutmayın çok virüslerden daha tehlikeli bir varlıkla hergün beraberiz.. İnsanlarla
  • bu lanet parazit bulaştıktan sonra hiçbir şey yapmadan kurtulma ihtimalimiz var mı yoksa illa ilaç mı kullanmak gerekli. ben de kedi besledim önceden, üstelik barınaktan sahiplenmiştim. bana da bulaşmış olabilir.
  • Bu konuyu gördükten sonra çok fena korkmaya başladım. Evcil hayvan beslemiyorum fakat her zaman beslediğim sokak kedileri var. Onlara zararlı olduğunu bilmeyerek çiğ salam, sucuk, sosis, et falan da çok attım. Ama hiç onlara dokunmadım. Fakat yemek yediklere kaba çok kez dokundum. Tabi ellerimi de yıkadım. Acaba bana da geçmiş midir yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 30 Kasım 2017; 11:8:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. En azından şifası var. Allah dermansız dert vermesin.

• Hocam ben evdeki kedilerle çok haşır neşirim. Kafasını filan da öpüyorum yani. Hayvanların neresinde bulunuyor ve nasıl korunmak lazımmış bundan?
  • Valla ben kendimi bildim bileli biz hep ailecek kedilerle haşır neşir olduk. 98 den bugüne kadar rahat 40 kedi geçmiştir evimizden ve hali hazırda 14 kedimiz var sadece evde. Daha yeni 16 yaşındaki kedimiz öldü kendi ellerimle bizim bahçeye gömdüm canım emektarımı. Bunları yazdım çünkü halalarım, babannem, ben falan kedi kaynaklı hiç bi hastalığa yakalanmadık.

• Osuruktan nem kapan herkes korkmaya başlamış. Bindiğiniz bir toplu taşıma aracında veremli birinin virüs bulaştırma ihtimali kadar bu virüsün bulaşması az dirayetli olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Peki kedi sahipleri korunmak için ne yapmalı? Kedi hariç kendimize de mi aşı yaptıralım?
    Benim kedinin dışarıyla hiçbir bağı yok sürekli evde. 10 senedir bizde, bir sıkıntı yaşamadık.
    Ama önlemimizi almalıyız tabi ki sürekli evde de olsa.

iç dış parazit aşılarını düzenli yaptırın ondan sonra hiçbirşey olmaz. benim eşim hamile iken evde kedimiz vardı. toxoplazma riskinden ötürü kediyi güvenilir bir yere bırakalım dedik sonrasında yer bulamayınca bizimle yaşamaya devam etti.

zaten bir kere toxoplazma kapmışsanız bağışıklık kazanmışsınız demektir. şayet daha önce toxoplazma geçirmişseniz tekrar bulaşma riski yoktur.

eşimde test yaptırmıştık ve toxoplazmaya karşı bağışıklığı yoktu. çocukluğu kedilerle geçmesine rağmen. buna rağmen kediyi atmadık zaten aşıları düzenli yapılıyordu. sadece kedi dışkısı ile temas etmeyecekti o kadar. 24 saat geçmeden kedi dışkısını dışarı atarsanız, kumunu düzenli değiştirirseniz toxoplazma geçmesine imkan yok.

toxoplazma sadece hamilelerde büyük tehlike.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revieraaa -- 30 Kasım 2017; 14:7:27 >

• quote:

Yok hocam ne faresi, mamayı bile iyilerinden veriyoruz. Royal canin, Hill's, Pro plan gibi. Hayvan dışarı da çıkmıyor zaten.
    Suyu kendi içtiğimiz damacana sudan, arada kendi yediğimiz pişmiş tavuklardan verirsek veriyoruz. Bu şartlarda risk düşük gibi o zaman.
    Cevap için teşekkürler.

https://www.temizmama.com

bende bir zamanlar kedi beslemiştim. o saydığınız markalardan sürekli yedirirseniz bütçeniz zorlanır malum dışardan geliyor ve döviz kuru fırladı.
    temizmama.com dan alıyordum ben mamayı ve kedim severek yerdi. yerli üretim olduğu içinde fiyatı çok uygun.

birde düzenli aşılarını yaptırırsanız kediden insana kolay kolay birşey bulaşmaz. benim kedi çiğ balığı acaip severdi ara ara da dışarıda çıkardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: revieraaa

quote:

Peki kedi sahipleri korunmak için ne yapmalı? Kedi hariç kendimize de mi aşı yaptıralım?
    Benim kedinin dışarıyla hiçbir bağı yok sürekli evde. 10 senedir bizde, bir sıkıntı yaşamadık.

iç dış parazit aşılarını düzenli yaptırın ondan sonra hiçbirşey olmaz. benim eşim hamile iken evde kedimiz vardı. toxoplazma riskinden ötürü kediyi güvenilir bir yere bırakalım dedik sonrasında yer bulamayınca bizimle yaşamaya devam etti.

zaten bir kere toxoplazma kapmışsanız bağışıklık kazanmışsınız demektir. şayet daha önce toxoplazma geçirmişseniz tekrar bulaşma riski yoktur.

eşimde test yaptırmıştık ve toxoplazmaya karşı bağışıklığı yoktu. çocukluğu kedilerle geçmesine rağmen. buna rağmen kediyi atmadık zaten aşıları düzenli yapılıyordu. sadece kedi dışkısı ile temas etmeyecekti o kadar. 24 saat geçmeden kedi dışkısını dışarı atarsanız, kumunu düzenli değiştirirseniz toxoplazma geçmesine imkan yok.

Hamile değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: OCA

quote:

Orijinalden alıntı: revieraaa

quote:

Hamile değilim

olmamınıza sevindim:)

tekrardan geçmiş olsun.

• Allah tez şifalar versin hocam
  • muhtemelen yanlış bilgilendirmişler arkadaşı. 2 sene önce hayvan besleyip, bir anda patlak vermesi olası bir durum değil. toksoplazma, iç dış parazit mevcut olan hayvanlardan insanlara bulaşma riski yoktur, kaldı ki, ev ortamında bakılan kedilerin bu tür parazitler taşıması olası değildir. tabi evinizin temiz olduğunu var sayıyorum.

yani demem o ki, muhtemelen sen bu virüsü bir kırmızı etten ya da beyaz etten kapmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 30 Kasım 2017; 16:4:29 >
  • Cocukken 11-12 yaslarinda butun sokakdaki kedileri eve toplardim karinlarini doyurup beslerdim kasap kasap .balıkcı balıkcı dolasip yiyecek satin alirdim okul harcliklarimin hepsiyle neredeyse icimde okadar cook hayvan sevgisi vardiki bunu yazilarla ifade edemem kelimeler kifayetsiz....

Daha sonra bizimkiler kızdıkca kedi sayisini 1 e indirmistim ve adını minnoş koymuştum tam 2 yil boyunca besledim sabahlari yuzumde veya koynumda uyur vaziyette uyaniyordum kerata okadar sevgiye alismistiki geceleri yuvasindan cikip gelip koynumda uyuyordu cogu zaman hatta ve hatta kendisini benim kadar hic sevmeyen ve sanki inadına kendini sevdirmek istercesine gidip ebeveynimin koynunda uyanıyordu ihale yine bize kalıyordu dayak yiyorduk yemek yerken bile kucagima cikip ayni kapdan yiyorduk neredeyse:)

kac kere öpme şunun agzını burnunu diyerek tokat ve dayak yedigimi bilirim :)

sonra birgun ben yokken disari cikmis cünkü tuvalet ihtiyaci ve gezme ihtiyaci geldiginde kapiyi tirmaliyordu gidip gezip geri geliyordu artık evin bir bireyi olmuştu minnoş..

hatta bazen kapıyı açmayınca kapıyı parcalarcasina dakkalarca atarlanıp ""ne bekletiyonuz lan açsanıza kapıyı yavsaklar ""dercesine apartmanı ayağa kaldırdığı oluyordu :)

ve bazende iceri girdiginde vucudunu esneyerek yalanarak giriyordu vallahi günahı boynuna artık fareyemi vururdu malamı vururdu orasını bilemem :)

Herneyse bana anlatilana gore gidis o gidis dahada gelmedi tam 1 hafta butun semti aradim küsüp okula gitmeyip butun sokaklari gezdim dolastim ama nafile bulamadim ama anladımki beni terkedip gitmisti minnoş yada hakikaten bana anlatılan rivayete göre gitmisti minnoş bilemiyorum.

Aradan 1 yil gecti baktim unutamiyorum sibirya kurdu sokak kopegi karisimi kirma melez bir kopek edindim adını önce minnoş koyacaktım bir onceki kedi olayından sonra sonu hüsranla biter diye vazgecip adını leydi koydum kime sorsam ne cins oldugunu bilemiyordu karar verip veterinere goturdum amma vellakin veterinerler bile cozemedi ne tur oldugunu zamaninda lesi diye bir kopek dizisi vardi bilen bilir benim yaşıtlarım tıpkı ona benziyordu yüz hatları ama tek gözü mavi digeride kahverengi tüyleride süt beyazıydı tüm her yeri ve ben onu okadar cok sevmistim ki cok tatlı bir tipi vardi goren herkes sokakda yanima gelip seviyordu sanki beni seviyorlarmış gibi hissedip mutlu oluyordum:) bilenbilir ankara altinparkta cok cok genis bir alan vardır kokartların alt tarafında ve üst tarafında o devasa stadyumdan bile buyuk o yerde kosarken tıpkı lesi dizisinde ki köpek gibi kosuyordu rüzgarın etkisiyle saclari geriye yaslanip dili dışarıda heyecanli bir sekilde sanki oanda koşan o degilde ben kosuyorum:)

evde balkonda besliyordum yazın ve bulundugum sokakta benden baska kopek besleyen olmadigindan kıskanç.nefret ve enerji emen bakısların ne anlama geldigini bildigimden geceleri bazen havlıyordu uykudan uyanıp hemen balkona kosup gözlerinin icine bakıp dakikalarca ağlayarak ne olur havlama yoksa seni benden alırlar diye konusup ikna edince benim ne demek istedigimi anlayıp susuyordu gunduzleri de eve aliyordum kışları hep evin icinde duruyordu cogu zamanda beraber uyuyorduk tam 2 yil boyunca ona alismis ve mutluyken rivayete gore oda disari cikmis ve bir dahada gelmemis.bu durumuda agır depresyonla gecirdigimi farkedince ...

bu kezde muhabbet kusu alarak sansimi denemek istedim ve adını yine minnoş koymuştum butun sevgimi buna verdim ve sonunda konusan bir muhabbet kusum olmustu evin her yerinde melaaaaaaat -ummudum -minnoş edalarıyla geziniyordu pencereler.balkonlar acık olmasına rağmen kaçmıyordu hatta pencereden dışarı cıkıp geri geliyordu (kac kez şu pencereleri açmayın ya kapatın demekden gına gelmişti)

bu kuşumlada 4 yıl boyunca mutlu mesut yaşarken bir gün kapı arasına sıkışıp vefat etti. dolayısıyla icimdeki hayvan sevgisine bir nokta koyma zamanı gelmişti çünkü bütün hikayelerim kötü sonla biter olmuştu.

Dolayisiyla 20 yasindan 33 yasina kadarda tövbe edip hic bir hayvanin yanina dahi yaklasip sevmeden yasadim bir an aklima o guzel gunler geldi konuyu gorunce

suan tekrar cesaret edip kedi.kus. kopek alamiyorum eskisi gibi olur diye ve

ALLAHA şükür ne parazit ne kist nede baska bir hastalik gecirdim

sayet etrafımıza bakarsak hic sigara icmeyenlerin akciger kanseri hic asitli veya zararli gidalar tuketmeyen insanlarinda mide kanseri olabildiginide görebiliyoruz.

Dolayısıyla benim kadarda bu derece KALBİ SEVGİYLE bütünleşmiş insanlara kötü bir sey olmamasinin sebebini ve onlari koruyanında ""SEVGİNİN VE İNANCIN GÜCÜ "" olduguna inanıyorum şahsen. arkadaşada geçmiş olsun tez zamanda sağlıgına kavuşması dilegiyle

sevgi ve saygıyla kalın arkadaşlar.

• Geçmiş olsun dostum inşallah tez zamanda sağlığına kavuşursun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kshmrmusic

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

Beyler benim gibi kedileri salan var mı

Dostum niye salıyosun saçmalama salmak diye bisey yok cikart aklindan onu. Kedilerin bakimini cok ii yapicaksin tuvalet kumuyla ayni odada durmicaksin ve sık sık degistreceksin. Ucuz kum ucu mama almicaksin. Çiğ et yedirmeyeceksin. Temizlige cok dikkat edeceksin bu kadar

Gözün durumu nasıl görüyor mu

Hocam eskisinden daha bulanik goruyorum bunun sebebini sordum doktora. Kullandığımız ilaclar paraziti dağıttığı icin boyle gormen normal dedi once hepsini dağıtıp öyle kurutacaklarmiş. 2 hafta daha iğnelerim var 56 tane . 12 saatte bir vuruluyorum yani gunluk 2400mg igne yiyorum

bu vesileyle gözün ne kadar değerli olduğunu anlamışsındır :)
    insan hasta olmadan sağlığın değerini bilmiyor
    tanıdık bir doktor vardı dişlerimize bakmadığımız için kızardı ve aynen şöyle derdi ,kalbiniz gibi dişinizde bir tane olsa böyle yapmazdınız
    tabi 32 tane diş olunca birkaç tanesinin çürümesi önemsenmiyor ama dişleri kaybettikten sonra ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz
    bir tane dişteki sorun bile insanın yaşam kalitesini düşürüyor

tekrar geçmiş olsun ,inşallah tamamen iyileşirsin

• Atsam 6 sene önce atardım :),

İşin şakası bir yana bu testi herhangi bir sağlık ocağında yaptırabilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

kedi köpeği hepimiz seviyoruz ama son dönemlerde çok abartılı bir sevgi görülüyor
    bunun başlıca nedeni artık insanların apartmanlarda yaşaması ve doğaya olan özlemlerden kaynaklanıyor ,diğer konu ise insanlarda göremediğimiz doğruluk ve güvensizlik ,bizleri dilsiz arkadaşlara yönlendiriyor

ne kadar sevseniz de bunlar birer hayvan ,onların yaşantıları bambaşka ,biz ise onları kendi istediğimiz şekle sokup birlikte yaşamaya zorluyoruz
    isteyen istediği şekilde yaşar ama benim şahsi düşüncem ,bunlara belli şartlarda bakmak (mümkün olduğunca mutfak gibi yerlerden uzak tutmak,hijyen olaylarına dikkat etmekte fayda var)

ha her şeye dikkat etseniz dahi bir hastalık vs. yine gelebilir ,benim söylediklerim tedbirdir

Hocam olay sadece apartman, beton olayı değil. Kediler çok sevimli canlılar ve doğallar. Ben çocukluğumdan beri kedi severim, beslerim. İnsanlar gibi karakterleri vardır ama sahte değillerdir, özgürlüklerine düşkündürler. Çok sevdiğim ve kıymetli bulduğum insanların dışında hiçbir insanın canını bir kediye değişmem bu kadar diyeyim. İnsan şeytandır. Şeytanı maddi olmayan dünyalarda aramaya gerek yok. Milyarlarca şeytan yaşıyor dünyada. Bence dünyada yeterince insan parazitinden var. Çok fazlayız. Virüsten farkımız yok. O yüzden ben bu sevginin abartı olduğunu filan düşünmüyorum. İnsan bu sevgiye gerçekten ihtiyaç duyuyor.

Yine de iyi dilekleriniz ve anlatmak istediğiniz net bir şekilde anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Kasım 2017; 18:32:25 >

• Çok geçmiş olsun. Bir sürü ödem çözücü steroid kullanıyorsun. Dediğin gibi ağır bir ilaç yükü ama işe yarayacağını bilmek iyi bir his olmalı. Kemik erimesine engel olsun diye destek haplar da vermişler. Çok ağır etli, yağlı yemeklerden kaçın. Sebzeli gıdalar kemik erimesine de karşıtlık ihtiva eder. Tedavi bitince de çok maydanoz ye, şimdi yersen etkinliği düşürebilir. Bactrim'in adı daha çok deneylerde geçiyordu, kıstas seçilen bir ilaç.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.