Şimdi Ara

Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU] (261. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.228
Cevap
45
Favori
342.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmet2310

quote:

Orijinalden alıntı: eminmetehan

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2310

Arkadaşlar oyunda en çok zorlandığım asayiş ve mutluluk ne yapmam lazım bir sürü yorum okudum ama oyunda uygulayamadım. Birde bu veba çıktı başıma ne tür bina yapmam lazım ?

Konuyu incelemediysen incele derim elimden geldiğince asayişi anlatmaya çalıştım. Bu arada yokmu bir babayiğit şu asayiş olayını videoda anlatacak? Sen niye çekmiyorsun derseniz valla 8 fps ile oynuyorum video çekmeye başlayayim crash yerim

Veba rastgele gerçekleşiyor gibi zaten çok yaşanmıyor arada çıkıp 2 turn falan kalıyor aşırı etki etmiyor.

kardeş o AGORA denen binayı nasıl yapacağım ne istiyor onun dikmem için ???

Edit ; Eyaletlerin baskentini bulamadım ?

Surlu şehirler başkent oluyor.

Hiçbir şey istemiyor sadece bina kurulabilecek boş yer olacak yoksa yıkacaksın binanın birini.

Ama hocam oyunu çözememişsin gibi geldi. Arkadaşlar seferlerinin videolarını paylaşıyor onlardan birine bir göz at derim...

*yavanekmek
    Gelirleri arttırmanın en etkili yolu asayişi yükseltip vergileri arttırmak, sonra ticaret malları olan şehirleri ele geçirip ticaret abanmak ama uyarayım haritada gördüğünüz alan büyüdükçe daha çok kasmaya başlıyor!

Eğer elit ordu yapıyor upkeep (ordu giderleri) ile baş edemiyorsanız bir tane soylu çıkartıp orduya ekleyeceksiniz -%20 upkeep sağlıyor. Level atladıkça artıyor level 7de yüzde 31e kadar çıktı sonra yaşlılıktan öldü. Eğer daha yüksek level ajanlar çıkartmanızı sağlayan binalardan yaparsanız dahada yükselebilir. Soylu özelliklerini burda anlattım...
    http://forum.donanimhaber.com/m_80762541/tm.htm
    @yavanekmek
  • Arkadaşlar şehirlerde dakika başı VAROŞLAR çıkıyor onlar yüzünden para bitiyor ne yapmam lazım bunların çıkmaması için ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

@cnryldz
    Küçük devletlerle oynayamıyorsun normalde ama çıkan bir modla o devletler de oynanabilir yapılabiliyor.

Takılmalar yüzünden oyun kalitesi epey düşse de oyunu beğenmedim diyebilirim sanki. Aslında Medieval 2'yi sadece yapay zekayı geliştirerek aynen çıkarsalar yeterdi bana. Yenilikler oyunu bozmadan Medieval 3'ü yaparlar umarım.

Ekran kartı GT 420M, 1 GB.
    i5 işlemci. 3 gb ram.

Takılmalar bilgisayarın yetersizliğinden midir oyunun sıkıntısı mıdır?
    SONY Playstation 5 Digital Sürüm

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

imzamdaki sistemle bile takılıyor gerisini sen hesap et.

'Hesab edemedi'

Birkaç patch çıksın, yeni bilgisayar alırım iki-üç ay sonra işe başlayınca artık.

Orijinalden alıntı: Nén-El

Medieval 2 süper bir oyundu. Rome 2'yi de sabırsızlıkla bekledim. Bugün laptopa kurdum, beklediğim gibi zar zor kaldırdı. (Hatta aslında kaldırmadı)

Takılmalar yüzünden oyun kalitesi epey düşse de oyunu beğenmedim diyebilirim sanki. Aslında Medieval 2'yi sadece yapay zekayı geliştirerek aynen çıkarsalar yeterdi bana. Yenilikler oyunu bozmadan Medieval 3'ü yaparlar umarım.

Ekran kartı GT 420M, 1 GB.
    i5 işlemci. 3 gb ram.

Takılmalar bilgisayarın yetersizliğinden midir oyunun sıkıntısı mıdır?

Ekran kartın da 2013 de çıkan bir oyuna göre zayıf zaten, sorun %51 oranda ekran kartında.

Ayrıca takılanlar ayar düşürsün bir zahmet(campaing haritasından bahsetmiyorum orası sorunlu) patch'ler çıkasıya kadar ; ben 6770m ekran kartlı notebook'umla mid-high arası 40fps de oynuyorum gayet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 18 Eylül 2013; 1:26:40 >

Orijinalden alıntı: ardaq

hangi eyaletlerden vergi almadığıma nasıl bakarım ? şimdi çok büyüdüm hepsine tek tek bakmak istemiyorum. zamanında bazı eyaletlerden vergi almıyordumda

Sağ alttaki minik haritanın üstünde 4 simgeden eyaletler simgesine tıkla orada üste eyaletleri gösteren pencere açılıyor orada vergileri görebilirsin 0 olanlardan vergi alınmıyordur

peki bir tarım binası yaptım +6 gıda geldi , bu binayı değiştir/sök deyip başka birşey yaparsam +6 gıda gder mi ?
  • Oyun çok çok güzelmiş yaklaşık yarım senedir bekliyordum çıkmasını. Icenii' leri aldım yavaştan ısınmaya çalışıyorum yeni oyuna . Teknoloji ve eyalet sisteminin getirilmesi, general ve ajanlara sınırlamalar getirilmesine hala alışamadım gerçi.

Orijinalden alıntı: cnryldz

@
    arslanbenzer teşekkürler

peki bir tarım binası yaptım +6 gıda geldi , bu binayı değiştir/sök deyip başka birşey yaparsam +6 gıda gder mi ?

Yapacağın binada +4 gıda varsa 2 gıda kayıp olur öyle hesap et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: ardaq

hangi eyaletlerden vergi almadığıma nasıl bakarım ? şimdi çok büyüdüm hepsine tek tek bakmak istemiyorum. zamanında bazı eyaletlerden vergi almıyordumda

Sağ alttaki minik haritanın üstünde 4 simgeden eyaletler simgesine tıkla orada üste eyaletleri gösteren pencere açılıyor orada vergileri görebilirsin 0 olanlardan vergi alınmıyordur

teşekkürler.

bu arada roma'daki çoğu birimlerin modelleri aynı mı bana mı öle geliyor ? yani birim kartıyla hiç alakası olmayan ya da 2 farklı birim aynı. mesela birim kartında kafada tüylü müylü şeyler varken oyunda yok. hatta diğer birimlerden farkı bi tek kalkan.

Orijinalden alıntı: killsomething

türkçesini nerden buluruz ? download ettim türkçe yok

1 gb lık türkçe paketi indirmelisin.
  • Oyunda gördüğüm bazı eksiklikleri paylaşamak istiyorum.

1. olarak eğer siz duvarlar ile örülü olmayan bir şehre saldırırsanız , savunan tarafı ben sparta ile oynuyorum ciritçiler ile sıra ile öldürmek çok kolay.

Ciritçileri öne diziyorum. 150 m menzilleri var.. Sıradan bütün düşmanı indiriyor.. Biri gidiyor arkadn biri geliyor.. En son mızraklar şehir göbeğinde duruyor. Bunlarıda kendi sparta askerleri ile ilerletip haritadan siliyorum. Otomatik maç ta 2000 asker üzerinden yaklaşık 600 kayıp vereceğim yazarken ben savaşı bizzat yönettiğim hiçbir saldırıda 100 üstü kayıp vermedim.. Burada bilgisayar çok aptal davranıyor.

2. olarak senatoda ne yaparsanız yapın kraliyet ailesi bir süre sonra destekleyecisi inanılmaz azalıyor. Benim şu anda %10 Kraliyet %90 diğer aileler şeklinde ki bende yaklaşık 5 üye var diğer ailede ya 1 ya 2 tane.. Kraliyet ailesindeki ordular ile hucum ediyor başarı sağlıyorum. Ama yine artış yok.. Bunun da düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.

3. olarak selevkos ları çok güçlü yapmışlar... Romayı çok güçsüz yapmışlar eğer roma ile oynamıyorsan.. Benim oynadığım oyunlarda roma genelede 100 turnden sonra vasat bir görüntüye hakim oluyor. Selevkoslarda inanılmaz büyüyor durdurmak imkansız hal alıyor.
  • Arkadaşlar, otomatik savaşlardaki oranların gerçek savaşlarla örtüşmemesinin sebebi oyunun eksikliği değil. Yazmış adamlar üzerine. O oranı ordunun komutanının tecrübesi belirliyor. Tecrübeli bir komutan oranı çok daha iyi tutturuyor.

Grand Theft Auto V
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuRCo

Oyunda gördüğüm bazı eksiklikleri paylaşamak istiyorum.

1. olarak eğer siz duvarlar ile örülü olmayan bir şehre saldırırsanız , savunan tarafı ben sparta ile oynuyorum ciritçiler ile sıra ile öldürmek çok kolay.

Ciritçileri öne diziyorum. 150 m menzilleri var.. Sıradan bütün düşmanı indiriyor.. Biri gidiyor arkadn biri geliyor.. En son mızraklar şehir göbeğinde duruyor. Bunlarıda kendi sparta askerleri ile ilerletip haritadan siliyorum. Otomatik maç ta 2000 asker üzerinden yaklaşık 600 kayıp vereceğim yazarken ben savaşı bizzat yönettiğim hiçbir saldırıda 100 üstü kayıp vermedim.. Burada bilgisayar çok aptal davranıyor.

2. olarak senatoda ne yaparsanız yapın kraliyet ailesi bir süre sonra destekleyecisi inanılmaz azalıyor. Benim şu anda %10 Kraliyet %90 diğer aileler şeklinde ki bende yaklaşık 5 üye var diğer ailede ya 1 ya 2 tane.. Kraliyet ailesindeki ordular ile hucum ediyor başarı sağlıyorum. Ama yine artış yok.. Bunun da düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.

3. olarak selevkos ları çok güçlü yapmışlar... Romayı çok güçsüz yapmışlar eğer roma ile oynamıyorsan.. Benim oynadığım oyunlarda roma genelede 100 turnden sonra vasat bir görüntüye hakim oluyor. Selevkoslarda inanılmaz büyüyor durdurmak imkansız hal alıyor.

1-Savunan ordular sadece garnizon askerlerinden oluşuyorsa çok rahat oluyor yenmek. Ama 2-3 tane ordu varsa, özellikle yedek birlikleri arkandan gelirse zorluyor baya.
    Otomatik maç ayarsız, sayısal üstünlük ve askerlerin menziline bakarak karar veriyor sadece. Ezici mağlubiyet dediği savaşların çoğunu heroic olarak kazandım 100 ün altında adam kaybederek.

2-Aile üyelerine dikkat et, özelliklerinde -gravitas veren kartlar varsa bir süre sonra çok düşüyor destekleri. Hele karşı taraftaki üyelerde +gravitas veren özellikler varsa (ki hep çıkıyor...) fark açılıyor çok.
    Senin yüzden düşükse diğer haneler ile evlilik yap, gravitası yüksek olanları kendi yanına çek, hane lideriyse suikast ayarla veya tek başına savaşa gönder.
    Savaşlardan başarı az geliyor, hele savaşlar ufak çaptaysa. İlk başlarda görevler üzerine oynarsan (şu eyaleti ele geçir gibi) daha iyi destek alırsın.

3-Bu olay otomatik karşılaşmanın ayarsızlığından ortaya çıkıyor. Roma, Kartaca az ünite ve yakın dövüş üzerine kurulu yakınlarındaki barbarlar ve Afrikalılar tam tersi. Otomatik savaş hep onların alehine olduğu için çok erken eriyorlar. En son yama ile biraz düzeldi ama etkiyi görebilmek için baştan başlamak gerekiyor. Şu an İceni ile başladım tekrar, ilk 15 turda Roma bütün İtalya yı ele geçirdi adalarla birlikte :)

3 ay var daha oyunun düzgün hale gelmesine, benim surlara dayanan çılgın orduları çok rahat yendim dün kaç defa... Bazen hiç bir şey yapmadan kapının önünde dikiliyorlar ve okçulara,kulelere yem oluyorlar. Bazen kapıyı yakıp(saçmalığın daniskası...) o dar yerden bütün orduyu sokmaya çalışıyor 3-4 birlik defansif ünite harcıyor rahatça general ölmediği sürece...
    Ayrıca kuşatma için kullanılan defansif silahlar olmuyor benim kalelerde, o kadar geliştirmeyi boşuna yapmışız...

Video oyunlarının, oyundan çok video olduğu bir dönemdeyiz, hey gidi hey.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.