Şimdi Ara

Total War[Fan Club](Genel Konu) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
14
Favori
31.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: exterminating

quote:

Orijinalden alıntı: karasis65

quote:

Hocam ben niye düz üyeyim ?

düz üyeolurmu öyle şey bulun bişi yazayım.ilk üyesiniz sonuçta iyi birşeyler olabilir

Amca üye kurucunun yarısı niteliğinde olabilir. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın düz üye derken de yanlış anlaşılma olmasın yani o na göre !!!

tamam amca üye olur

• Bu arada adını tam hatırlamıyorum ama oyunun saveini alarak birçok kişinin oynaması gibi bir şey yapalım. Medieval 2 Total War olabilir, Rome Total War olabilir.

Bu arada adını tam hatırlamıyorum ama oyunun saveini alarak birçok kişinin oynaması gibi bir şey yapalım. Medieval 2 Total War olabilir, Rome Total War olabilir.

Yeniliklere açığız

Ve bir imzamız olsun onu kullanalım. Dediklerim olmalı bugüne bugün ''Amca Üyeyim''.

Evet.İmza olmalı.Yetenekli üyelerden bişeyler bekliyecez artık
  • Evet dediğim gibi kendi kampanyamı anlatıyorum.Devlet olarak milanı seçtim.Başlangıçta milan ve cenova var normalde.Ama bende kaynar mod olduğu için ayrıca alttaki adalar da(sardinya ve korsika) bize başlangıçta veriliyor.Kısaca 90 tur boyunca neler yaptığımı anlatayım ve şimdie geleyim.
    -Ben ilk turlarımı diplomasi ve inşaat/asker amacında kullandım sonrasında haliye bana en büyük tehditlerden olan Sicilya'ya karşı savaş açtım.Bunları tam yok ediyordum ki papa o sırada bildiri yayınladı ve afaroz edileceğimi söyledi galiba.Yani ilk 5-6 turda afaroz olmak istemedim ve eldeki keklik diyerek saldırıyı sona erdirdim.
    -Sonrasında gerek ticareti artırmak gerek de toprak kazanmak ve papaya kötü gitmemek için kuzey afrikada benim hemen alt kısmımda yer alan tunis şehrine saldırdım.(bkz.tunis şehri temsili resimdir:http://img838.imageshack.us/img838/8678/002mr.jpg )Tabi buradaki müslüman nüfusun çok olduğunu ve isyan çıkabileceğini düşündüğümden kardinal ve rahip de aldım yanıma.Oraya fethettim gayet güzel gidiyordum ama...
    -Emeviler bayağı sinirlenmiş olsa gerek 2 tane bayrağı full dolu ordu getirdi.İşgal edeceklerini biliyordum bu yüzden askerlerim boşuna ölmesin diye kaleden çıkarttım,belki etmezler diye 1üniteyi kalede bıraktım.Sonraki tur geldiğinde şook oldum,şöyleki emeviler tabiki işgal ettiler ama kuzeyde venedik milan şehrime saldırmış aynı anda sicilya da ondan aldığım topraklara geri saldırmıştı!!!Tabi hemen tunis şehrinden kaleden çıkardığım ordumu destek sağlamak için derhal gemiye bindirdim.Ama sonra bir facia daha oldu venedikliler gemiyi batırdı :)) Tabi sicilyada venedik de aldılar rahatça...Sonrasında ben de venedik şehrine saldırdım ve onların başkentine saldırdım.Orayı onlardan aldım ama o da(venedik) benim genova şehrime saldırdı orayı da aldılar.

>>Bildiğiniz çökmek üzereydim sadece 4 şehrim falan kalmıştı.Sonra haçlı istedim tunis şehrine papadan.Kabul etti(bi zahmet kabul etsin sicilyayı onun yüzünde yıkamadım)Tabi benim adalar yakın olduğundan hemen tunis şehrine full dolu haçlı ordusunu gönderip geri aldım.İşte o haçlı zaferini kazanan komutan şuan hükümdarım.Onun sayesinde devlet batmaktan kurtuldu.Niye derseniz adamın komutanlığında 100 kişilik orduyla 400e yakın kişilik orduyu devirdik.Tabi kuzey afrikadan yine toprak kazandık.Ama yetmedi,sicilya kaybettiği bir yeri daha geri aldı.Ekonomim -9000 lerdeydi.O sırada dedim ki abi ben niye sicilya ve venedikle uğraşıyorum.Venedik şehrimden sağlam donanma çıkardım varolan ordunun yarısından çoğunu attım gemiye yürü babam bizansa...

-Bizansın zaten doğru dürüst ordusu yoktu kalelerde yunanistan kısmının güney bölümü ve istanbul hariç bütün şehirlerini aldım.Ekonomim toparladı epey.Ama ortodoks belası başıma iş etti.Bildiğiniz gibi milan katolik hristiyanı ,malum oralarda(bizans tarafları) halk hep ortodoks olduğundan iki de bir isyan çıktı ve şehirleri kaybettim.Yine başa dönmüştük,ekonomi yeniden dibe vurdu.Yine haçlı can simidi gibi yetişmişti bana.Antitoch(hatay) dediğimiz yere haçlı ilan etmiş.Hemen ordumu kurdum maliyet ucuz ne de olsa tabi osmanlıyla savaş durumuna düştük.Ama benim amacım Hatay'ı almak değildi.Benim amacım haçlı paralı askerleriyle istanbulu almaktı.Öyle de oldu ama inanılmaz bir hata yaptım.Haçlı tamamlanmadan haçlı ordumun haçlarını iptal edince yani normal ordu olunca askerlerin hepsi yok oldu.Crusade cancelled diye.Ve yine bir hüsran istanbulu aldık 20 bin para ama istanulu asilere(rebels)kaptırdık :(((

-Ondan sonra bir gelin ile venedik komutanını kendi himayeme kaptım onunla paralı askerlerle kuzeyde macaristandan çokça yer aldım resmen toparlandım.Tabi güneyden de yerler aldım.O sırada touluse a da haçlı ilan edildi.Orayı da haçlıyla saksonlardan aldım.Ve şimdi ne oluyor,şimdi ne yapıyorum onu anlatayım ama resimlerle :)

Total War[Fan Club](Genel Konu)
    Devlet liderim...Tunis şehrine haçlı düzenleyip güneyden 5-6 toprak aldı güçlü ordulardan çok seviyorum kendisini

---------------------------------------------------------
    Ve liderimin oğlu :)Onu da babası gibi yetiştiricem erkenden fetihlere başlasın.Bakalım güçlü mısır orduları karşısında ne yapabiliyor :)

Yukarıda yazmıştım touluse a haçlı ilan edilmişti diye orayı aldım sonrasında bordo şehrini de portekizlilerden aldım artık batı fetihlerine başlayabilirim :)

Ve sicilyadan sonrasında venedikten intikam alma zamanım geldi.Taht varisi komutasında geliyorum.Bu sefer papa falan dinlemem :)

Amerikayı da boşladık tabi...Gidip bir aztec kardeşlerimize selam verelim.Acaba nasıl oluyor da ekonomi de hep birinciler öğrenmek lazım :)

Gelir-gider özetim...Bu arada soldan anlaşılacağı gibi venedik yine rahat durmuyorNeyse orada ordum çok var hallederiz no problem

-------------------------
    Ve son olarak ülke sınırlarım...Fetihlerimle birlikte çok daha genişleyecektir.Ama ben olsun bitsin diye oynamıyorum.Zevkini çıkararak yaya yayaa.Ayrıca anlaşılacağı üzere kesinlikle hile vb kullanmıyorum.YOksa zevki nerde.Haydi şimdilik görüşürüz.Tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.Güncellerim yine...

• kavimler göçüne dönmüş olayBence Azteklere bulaşma
  • ekle bakalım
    Shameless/Boardwalk Empire/The Sopranos/Sons of Anarchy/The OZ/Breaking Bad/Weeds/South Park/My Name Is Earl/Vikings/Spartacus/RayDonovan/Lillyhammer/Prison Break/Family Guy/Orange is the new Black/The Simpsons/Game Of Thrones/The Wire/The Pacific/Boondocks/The Walking Dead/Jericho/The100/Low Winter Sun/Banshee/Gang Related/Dominion/Costantine/The Leftovers/Power/Hell on Wheels/Z Nation/True Detective/DeadWood/Gotham

TÜRKÜM,TÜRKÇÜYÜM,ATATÜRKÇÜYÜM
  • yukarıda resimde gördüğünüz venedik kuşatmasını iyi bir stratejiyle yendim

@MerTurkizM

galibiyet süper

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

napolyon oynuyorm deniz savaşları ne zor yahu
    karada savaşırken kendimle eşit güçteki orduyu rahat yeniyorum. deniz savaşında eşit gücteki orduya ezilerek yeniliyom.
    nedir bu işin püf noktası

tamamen aynı durumdayım empire total war'da. karada sorun yok ama eşit güçteki deniz savaşlarında madara oluyorum resmen.

Özellikle medieval 2 total warı severek oynuyorum.S&S son yamasını da kurdum keyfinden geçilmiyor gerçekten de.

Oynamasını en sevdiğim ülke iskoçya.Türkler ile oynamak çok kolay bence.Atlı okçular herkesi ezip geçiyor.Dinsizin hakkından imansız gelir misali moğollarda işler değişiyor elbette.Ama doğuda yaşadığınız büyük toprak kayıpları klavye kırmaya kadar gidebiliyor.En iyisi danimarka,iskoçya gibi ülkeler ile oynamak bana göre.

he still waiting for god's choice
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jon Snow Targaryen

Benide ekle dostum.

Özellikle medieval 2 total warı severek oynuyorum.S&S son yamasını da kurdum keyfinden geçilmiyor gerçekten de.

Oynamasını en sevdiğim ülke iskoçya.Türkler ile oynamak çok kolay bence.Atlı okçular herkesi ezip geçiyor.Dinsizin hakkından imansız gelir misali moğollarda işler değişiyor elbette.Ama doğuda yaşadığınız büyük toprak kayıpları klavye kırmaya kadar gidebiliyor.En iyisi danimarka,iskoçya gibi ülkeler ile oynamak bana göre.

eklendiniz.

bu arada haklısın doğu gerçekten zor.bende iskoçyayı severim.bu arada şu mod hakkında da bilgi verebilirsen sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

beni de ekleyebilirsin.

quote:

karada savaşırken kendimle eşit güçteki orduyu rahat yeniyorum. deniz savaşında eşit gücteki orduya ezilerek yeniliyom.

tamamen aynı durumdayım empire total war'da. karada sorun yok ama eşit güçteki deniz savaşlarında madara oluyorum resmen.

Bende diyorum ben ne beceriksiz adamımda şu etw ve ntw de gemi savaşlarında hep yeniliyorumDemek ki sorun sadece bende değilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: karasis65

quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

beni de ekleyebilirsin.

quote:

Bende diyorum ben ne beceriksiz adamımda şu etw ve ntw de gemi savaşlarında hep yeniliyorumDemek ki sorun sadece bende değilmiş

yok hocam valla ne yapsam olmuyor bilgisayar bir şekilde dağıtıyor benim gemileri. multiplayer'da öyle olmuyor ama normal geçiyor savaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.