Şimdi Ara

★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk) ★

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.326
Cevap
21
Favori
86.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • Muhacır kimdir?

    Muhacir, Türkçe'ye Arapça'dan geçen ve tehcire yani zorunlu göçe uğramış, bir yerden başka bir yere göç ederek gelen kişiler yani göçmenler için kullanılır.

    Trakya bölgesinde günlük konuşma dilinde "Macır" olarak telaffuz edilen bu kelime, Balkan Savaşları'ndan itibaren 1930'lara kadar Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk ve Yugoslavya gibi Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında mübadele ile göçenler için kullanılmaktadır. Bu göçmenler öncelikle Trakya olmak üzere, çoğunlukla Marmara Bölgesi'ne yerleştirilmişlerdir. Yunanistan'dan göçenler genellikle Girit, Midilli ve Selanik civarından göç etmişlerdir. Girit ve diğer Ege Adaları'ndan göçenler kendilerini Muhacir olarak değil, Adalı olarak tanımlarlar.

    Balkanlardan gelen göçmenler devletten toprak almışlar, ancak varlıklarını ve evlerini geldikleri ülkelerde bırakmışlar, çok büyük emek vererek Türkiye'de yeni düzen kurmaya çalışmışlardır. Balkan halklarında yüzyıllardan beri yerleşmiş olan köy düzeni, ev inşaatı, bahçe düzeni (çiçek) ve tarımsal faaliyetlerde (meyve ve sebze yetiştirme gibi) geleneksel anlayışı Türkiye'ye ilk defa getirmişler ve çalışkanlıkları ile büyük takdir toplamış, önemli bir kısmı birçok alanda ülkenin öncüleri olmuştur.

    Osmanlı-Rus Savaşı ve Kafkasya Savaşı (19. yüzyıl) sırasında Kafkasya'dan göçenler de Muhacir olarak adlandırılır.

    1923 yılında yapılan Lozan Antlaşması gereği Türkiye'deki Hıristiyan Rumlar ile Yunanistan'daki Müslüman Türklerin değiş tokuşu yapılmış, mallarına karşılık mal verilerek mübadele edilmişlerdir.


    Balkanlardaki Türklerin durumları


    1) Yunanistan

    Cumhuriyet döneminde Yunanistan'dan Anadolu'ya en büyük göç, 1923'te Yunanistan'daki Türklerle, Anadolu'daki Rum halkının mübadelesidir. Her ne kadar iki hükümetin rızalarıyla gerçekleşmiş olsa da mübadele olayında halk tarafından bakacak olursak, bu bir tür zorunlu göçtür. İnsan hakları ve mülkiyet hakları bir ölçüde askıya alınmış, mübadele sırasında bir çok gerginlik yaşanmıştır.

    Lozan Barış antlaşması kapsamında kurulan Muhtelit Mübadele Komisyonun hazırladığı antlaşma metni, 10 Kasım 1923'te yürürlüğe girmiştir. Bu değişim sonucunda 100 bin Rum Yunanistan'a gitmiş, yaklaşık 100 bin aileye mensup 400 bin Türk'te Anadolu'ya göç etmiştir.

    Mübadele hakkındaki tartışmalar ve suçlamalar hala devam etmektedir. Rumların bu konudaki iddiaları şu şekildedir: göç sırasında çok fazla ölüm olduğu, göçün zorunlu oluşu ve göç edecekleri belirlerken tek ölçütün din oluşu bu yüzden de istem dışı bir şekilde İslamiyet'e yönelerek din değiştirme yoluna gidenlerin olmasıdır.

    Lozan Barış Antlaşması'yla ayrıca Batı Trakya resmen Yunanistan'a bırakılırken burada kalan Türk azınlığında hakları garanti altına alınmıştır. Batı Trakya Türk toplumunun hakları Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan 1926 Atina, 1930 ve 1933 Ankara, 1952 Türk-Yunan Kültür, 1968 Türk-Yunan Kültür Protokolü anlaşmalarıyla da pekiştirilmiştir.

    Tüm bunlara rağmen mübadeleden sonra Yunanistan etnik olarak homojen bir ülke olduğunu iddia etmektedir. Tek bir azınlığı tanımaktadır ki bu da etnik kökene değil, dini farklılığa göre yapılmakta olup, Müslüman bir azınlıktan bahsedilmektedir. Ülkedeki Müslümanlar Türkler ve Pomaklardır. Bu tür bir politika izlenmesinin amacı azınlık tanımlamasının getireceği hak ve özgürlükler taleplerinin önünü kesmektir. Yunanistan 1923 ten bu yana Türkleri göçe zorlama, bu sağlanamadığı takdirde de onları asimile etme politikaları izlemektedir.

    Mübadeleden sonra en yoğun göç, Kıbrıs krizi sonrasında baskıların artmasıyla olmuştur. Aslında bu konuda çok değişik kaynaklar farklı rakamlar gösteriyor olsa da yaklaşık olarak 1934-1960 yılları arasında 23,788 göçmenin Türkiye'ye geldiği söylenmektedir. Bu tarihten sonra daha çok iltica etmek suretiyle Türkiye'ye gelenler veya Türkiye'de ikamet etmekte iken Yunan yönetimince Türk oldukları için vatandaşlıktan çıkarılanlar olmuştur. 1960-1980 döneminde iltica veya vatandaşlıktan çıkmak suretiyle Türkiye'ye gelen Batı Trakya Türk'ünün 20.000 civarında olduğu tahmin edilmektedir. 1980'den sonra 1200 civarında iltica olmuş, birkaç binde pasaportla ikamet ederken Yunan vatandaşlığından silinmiştir. (9)

    1982 sonrası Türk azınlık daha bilinçli ve örgütlü şekilde haklarını aramaya başlamıştır. Yapılan tahminlere göre bugün Yunanistan'da yaşayan Türklerin sayısı 300 bin dolayında olup, 250 bine yakını Batı Trakya'da ikamet etmektedir. (10)


    2) Bulgaristan

    Türk azınlığın en yoğun olduğu Balkan ülkesi Bulgaristan'dır. Cumhuriyet döneminde Türk-Bulgar ikamet sözleşmesiyle göçler bir süre düzene girmiş, dostluk anlaşmasıyla da Türklerin hakları güvence altına alınmıştır. İkamet sözleşmesiyle Bulgaristan'dan gelmek isteyenler Türkiye'ye serbestçe göç etmişler ve mallarını tasfiye etmişlerdir. 1923-1939 döneminde toplam 198.688 göçmen soydaş gelmiştir.

    II.Dünya savaşını izleyen yıllarda da göçler devam etmiş ancak Bulgaristan'ın yurtdışına çıkışları hemen hemen yasaklamasından dolayı yıllık ortalama ancak 2100 göçmen gelebilmiş, gelenlerin çoğu da pasaportsuz olarak kaçmıştır. Aslında göç talebi çok yüksek olsa da1939-1949 arasında sadece 21.353 kişi Türkiye'ye gelmiştir. Bu dönemdeki göç talebinin nedeni Bulgaristan'daki iktidar partisi Komünist Partinin Türkler üzerindeki politik, kültürel ve dinsel baskısıdır. Köylü Türklere ağır vergiler getirilmiş, ürünlerinin büyük bölümünü devlete vermeleri için baskı yapılmıştır.

    Bulgaristan'dan Türkiye'ye en yoğun göç olayı 1950'lerin başlarında yaşanmıştır. 10 Ağustos 1950 de Bulgaristan Türkiye'ye nota vererek 250 bin Türkün gönderileceğinin 1925 tarihli anlaşmaya dayanarak bunların 3 ay içerisinde kabul edilmesi gerektiğini bildirmiştir. İki ay içerisinde 150.000-155.000 Türk, Bulgaristan'dan ayrılmış, Türkiye ikinci ayın sonunda sınırı kapatmak zorunda kalmış, ancak aradan iki ay geçtikten sonra vizesi olanlar için sınırı yeniden açma kararı almıştır. 30 Kasım 1951'e kadar 154, 393 kişi Türkiye'ye gelmiştir. Bulgaristan'ın Türk azınlığı göçe zorlamasının nedeni Türkiye'nin Batıya yakınlaşmasının Bulgaristan'ın saflarında olduğu Rusya'yı rahatsız etmesi ve Bulgaristan aracılığıyla Ankara'ya baskı uygulama politikasıdır. Görüldüğü üzere Balkanlardan Türkiye'ye yönelen zorunlu göçler tamamen siyasi konjonktürün ürünüdür.

    1951 de Stalin'in ölümüyle de bağlantılı olarak, Bulgaristan'da bir yumuşama görülmüş, bu sürede göçler yavaşlamış, 1952-60 yılları arasında sadece 93 kişi göç etmiştir.

    1950-51 döneminde Bulgaristan'dan gelenlerin yakınları orda kalmış ve parçalanmış aileler oluşmuştur. Bu ailelerin birleştirilmesi amacıyla 21 Ağustos 1966'da Türk-Bulgar ikili bildirisi yayımlanmış, Mart 1968'de "Türkiye-Bulgaristan Yakın Akraba Göçü Anlaşması" imzalanmıştır. Bu kapsamda 1968'den 1979'a kadar 120.000 soydaş Türkiye'ye gelmiştir.

    Bulgaristan'ın "sosyalist tek ulus devlet" kurma projeleri dahilinde 1980'lere gelindiğinde asimilasyon kampanyaları hız ve şiddet kazanmıştır. Asimilasyon politikası geleneksel Türk kıyafetlerinin giyilmesinin yasaklanması, kamuoyuna açık yerlerde Türkçe konuşulmasının yasaklanmasıyla başlayıp, 1984-85 arasında Türklerin isimlerinin zorla Bulgar isimleriyle değiştirilmesi, Türklerin dini ibadethanelerine gitmelerine izin verilmemesi, bazılarının kapatılması, çeşitli baskı uygulamaları şeklinde devam etmiştir. Verilen demeçlerde Bulgaristan'da Türk olmadığı iddia edilmeye başlanmıştır.(11)

    Bulgaristan'ın asimilasyon politikası uygulamasının nedenleri olarak demografik nedenler; Türk nüfusunun Bulgar nüfusundan daha hızlı artması, Kıbrıs sendromu; ülkedeki Türklerin Sofya'ya karşı kullanılması korkusu, stratejik nedenler; Türkiye'ye yakın yerlere Bulgarları yerleştirme isteği, Bulgaristan'daki iç nedenler, Bulgar ulusunun oluşum süreci, muhtemel Sovyet etkisi sayılabilir. (12)

    20-21 Mayıs 1989'dan itibaren, Bulgaristan'daki Türklerin direnme hareketleri yoğunlaşmıştır. Kuzey Bulgaristan'dan başlayarak, Türkler kendi aralarında örgütlenerek uygulanan baskı rejimine karşı açıktan direnişe geçmişlerdir. 2 Haziran 1989'da Devlet Başkanı Todor Jivkov eğer Türkiye kapıları açarsa, pasaport verileceğini Türklerin gidebileceğini söylemiştir. 500 bine yakın Türk pasaport için başvurmuştur. Bunun üzerine II. Dünya Savaşı sonrası Avrupa'daki en büyük göç olayı yaşanmıştır. Vize uygulamasının kalktığı 2 Haziran - 22 Ağustos 1989 arasında toplam 311.862 Türk, Türkiye'ye gelmiştir. Vize uygulamasının başladığı 22 Ağustos 1989-Mayıs 1990 arasında 34.098 soydaş vize alarak Türkiye'ye geçmiştir.

    Bulgaristan pasaport almadıkları takdirde, 6 ay içerisinde geri dönerlerse Türklerin Bulgar vatandaşı olarak kalacaklarını, istediklerinde geri gelip gidebileceklerini, ailelerini gönderebileceklerini, mal-mülk ve paralar ile sosyal haklara sahip olabileceklerini bildirdi. Böylece Haziran 1989 dan, Mayıs 1990 a kadar geri dönenlerin sayısı 133,272 olmuştur. Böylece Türkiye'de kalanlar 212,688'dir.

    Todor Jivkov'dan sonra Bulgaristan, Türk azınlığın haklarını yeniden tanımıştır. Böylece ilişkiler daha sıcak bir döneme girmiş, yasadışı olarak gelenler ve aile birleşmeleri dahilinde gelenler dışında göç olayı durmuştur.


    3) Eski Yugoslavya

    1920'lerde yaklaşık 150 bin Türkçe konuşan Müslüman, çoğunluğu Makedonya'da olmak üzere Eski Yugoslavya'da yaşamaktaydı.1923-1933 yılları arasında yaklaşık 110 bin göçmen Türkiye'ye gelmiştir. II. Dünya Savaşı esnasında ve sonrasında göç durmuş hatta yönetim tarafından engellenmiştir. (13)

    1950'lerde Yugoslavya'dan serbest göç başlamış, 1952-67 yılları arasında tamamı serbest göçmen olarak yaklaşık 175,392 kişi gelmiştir. II. Dünya Savaşı'ndan sonra Yugoslavya'daki Türklerin tam nüfusunu belirlemek güç olmuştur, çünkü politik atmosfere göre Türkler kendilerini Pomak veya Arnavut olarak tanımlamışlardır. 1970 ve 80'lerde 4500 den daha az göçmen gelmiştir.

    Eski Yugoslavya'dan en yoğun göç Bosna-Hersek savaşı sırasında yaşanmıştır. Fakat Balkanlardan gelenlerle karşılaştırdığımızda farklı bir nitelik arz etmektedir. Çünkü Bosna-Hersekli Müslümanlar yani Boşnaklar, Slav asıllı olup sonradan Müslümanlaşmış bir topluluktur. Fakat bir süre Osmanlı hakimiyetinde yaşadıkları için Türkleri tanımaktadırlar.

    1991 yılı ortalarından sonra çeşitli Avrupa ülkelerine Bosna-Hersek'ten göç etmek zorunda kalan savaş mağduru veya tehdit altında kalan insanlar olmuştur. 1992 den bu yana Türkiye, ortak kültürel geçmişin varlığı ve "Müslüman ülke" olması nedeniyle Boşnakların "güvenli yer" olarak sığınma talebinde bulundukları ülkeler arasında yer almaktadırlar. Türkiye'ye yaklaşık 20.000 kişi gelmiştir. Avrupa ülkelerine kıyasla Türkiye'deki sığınmacı sayısı çok yüksek olmamakla birlikte "geçici sığınma statüsü" içinde yerleştirilmeleri sağlanan Bosnalı göçmenlerin bir kısmı Türkiye'de kalmayı ve vatandaş olabilmeyi istemektedirler.(14) Savaşın bitiminden sonra Türkiye'deki Boşnaklar Mayıs 1996 dan itibaren ülkelerine dönmeye başladılar. 121 kişilik ilk grubu kısa sürede 2000 kişilik bir grup izledi.
    Görüldüğü gibi daha önceden Balkan ülkelerinden gelenlerden farklı olarak Boşnakların hem geliş nedenleri (savaş), hem nitelikleri(Müslüman oluşları ama Türk olmamaları), hem değerlendirildikleri statü (sığınmacı), hem de beklentileri (Türkiye'yi nihai hedef olarak değil, başka ülkelere geçmek için bir basamak olarak görmüşlerdir.) farklılık arz etmektedir. (15)


    4) Romanya

    1930 sayımlarına göre Romanya'da 176.931 Türk ve Tatar, 105.750 Gagavuz, Hıristiyan Ortodoks Türk yaşamaktaydı. Bunların çoğu Bessarabi ve Dobruca'da yaşıyordu. 1930'larda, Romanya ve Türkiye arasındaki anlaşmaya göre 117.095 Türk ve Tatar Türkiye'ye göç etti. II. Dünya Savaşı sırasında da 4201 kişi daha göç etti.

    1992 sayımlarında Türk nüfusunun 54.181 olduğu belirlenmiştir. Romanya'dan göçü daha az olmasının sebebi Türk toplumuna göreceli olarak daha özgürlükçü bir ortamın sağlanıp, kültürel ve azınlık haklarının tanınmasıdır.

    Doğu bloğunun çöküşüyle Romanya'dan göçün de şekli değişmiş, Türk göçünün yerini ticaret yapmak ve çalışmak için Türkiye'ye Romanya vatandaşlarının yasadışı göçü almıştır. Romen vatandaşlar tekstilden, turizme, ev işlerine, fuhuşça kadar çeşitli sektörlerde izinli veya izinsiz çalışmaktadırlar. Türkiye'yi seçmelerindeki en önemli faktörler hem Türkiye'nin vize uygulamasının olmaması hem de Türkiye'ye ulaşımın kolay olmasıdır.


    Sayılarla Ülkemizdeki Muhacırlar

    Yunanistan'dan. 1820'de Mora isyanından sonra, Sakız, Girit, Epir ve diğer adalardaki Türklerin korunması, Osmanlılar için büyük bir mesele oldu. Avrupa'dan gelen gönüllü askerlerle Rum çeteciler, Teselya ve Ege adaları ile Mora'da oturan Türk ve Müslüman halka zulmetmeye başladılar ve 32 000 Müslüman Türkü öldürdüler. Rusya ile İngiltere arasında yapılan anlaşma (1826) ile bağımsız Yunan devleti kuruldu ve Müslüman halkı Yunanistan'dan çıkarma kararı alındı. Mora'da bulunan Türklere ait arazi satın alınacak, halk, Osmanlı Devletinin bir kısım bölgelerine göç edecekti. Bu teklif Osmanlı Devleti tarafından reddolununca, Rus-İngiliz baskısına Fransızlar da katıldı. Osmanlı donanması, Navarin'de yakıldı (20 Kasım 1827). Fransızlar, karaya asker çıkardılar. 1828'de Rusya da harp ilan edince, Osmanlı Devleti, zor durumda kaldı. Edirne'ye ve Erzurum'a kadar Osmanlı toprakları saldırıya uğradı. Anadolu'ya göç başladı. İmzalanan Edirne Antlaşması'yla (1829) savaş son buldu. Yunanistan, Osmanlı Devleti tarafından tanındı. Bölgedeki Türklerin göç anlaşması İstanbul'da kabul edildi (1830). II. Mahmud Han, bu antlaşmayı önce kabul etmek istemedi, fakat İngiltere ve Fransa'nın baskısıyla, Mora'da oturan Türklerin altı ay içinde burayı boşaltmaları istendi. II. Mahmud Han, Mora'da daha fazla kan dökülmesini istemediği için, antlaşmanın şer'i şerîfe aykırı olmadığına dair şeyhülislâmdan fetva aldı, sonra Mora'dan Türk göçü başladı. Girit'te Rum katliâmı şiddetlenince (1864), buradaki Türk halkı zor durumda kaldı. Neticede Girit'ten Anadolu'ya ve İstanbul'a 60 000 kişi göç etti. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, Yunanistan'daki Türklerden bir kısmı, Anadolu'ya göç ettiler. Kurtuluş Savaşı'nı takip eden Lozan Antlaşması hükümlerine göre yapılan mübadele sonunda, Türkiye'ye pek çok Türk ailesi göç etti (1923-1933 yılları arasında 384 000 kişi).

    Göçler, 1934-1960 arasında da devam etti 23 788 kişi Türkiye'ye geldi. 1960-1970 arasında 2081 kişi Yunanistan'dan Türkiye'ye yerleşti.

    Bulgaristan'dan. Rusların 1828'de Tuna'yı aşarak Edirne'ye kadar gelmesi ve Bulgarları Türklerin üzerine saldırtması sonucunda bozguna uğrayan şehir ve kasabalardan, perişan halde 30 000 Türk, Türkiye'ye göç etti. 1876'da Rusya, Almanya ve Avusturya tarafından Balkanlar bölündü. Avusturya, Bosna-Hersek'i aldı, ayrıca Bulgarlara ve Sırplara, Rusya himayesinde bağımsızlık verildi. Aynı yıl Bulgarlar, Türklere karşı şiddet hareketlerine giriştiler; buradaki Türkleri korumakla görevli Türk ordusunun hareketi, Avrupa devletlerinin müdahalesiyle durduruldu. Binlerce Türk, Edirne, İstanbul ve Anadolu'ya göç etti. 1877 Osmanlı-Rus Savaşından sonra yapılan Berlin Antlaşması'yla Bulgaristan devletinin kurulması kabul edildi. Bu durum, Bulgaristan'daki Türkler için kötü oldu ve 1876-1878 yılları arasında 200 000 Türk Edirne ve civarına yerleşti. 300 000 göçmen, Rumeli'den Anadolu'ya geçti. 75 000'i Halep ve Şam'a, 25000'i Adana'ya, 10 000'i Konya ve Kastamonu'ya, 10 000'i Kıbrıs'a yerleşti. Sivas, Amasya ve Diyarbakır'a beşer bin kişi, Cezayir'e 500 kişi gönderildi. Kuzey Bulgaristan'dan göç eden bir kısım Türkler, Rodoplar'da Ruslarla çarpışan Pomaklarla birleştiler. Birçok silâhlı saldırıya uğrayan göç kafilesi, ağır kayıplar vererek Türkiye'ye gelebildi. Doğu ve Batı Trakya ile İstanbul göçmenlerle doldu.

    Birinci Dünya Savaşında Bulgaristan, Türkiye'nin müttefiki olunca, göç eden kafilelere bazı kolaylıklar gösterdi, fakat ellerindeki mal ve mülkün bedelini değerinden çok düşük olarak ödedi.

    1885-1923 yılları arsında Türkiye'ye 500 000 kişi göç etti. 1927'den sonra yeniden şiddet hareketleri görüldü. Deliorman Türkleri, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göçü göze alamadılar ve 1930-1933'te Romanya'ya, buradan da Köstence yoluyla Türkiye'ye geldiler. 1923-1933 yılları arasında göç edenlerin sayısı 101 507'dir. Yine Bulgaristan'dan 1934-1960 arasında 272 971 kişi Türkiye'ye göç etti. 1951-1952 yıllarında Bulgarlar, 154 385 Türk vatandaşını Edirne'ye gönderdi. Bütün bu göçlere rağmen bugün Bulgaristan'da halen 1 milyonun üstünde Türk vardır. Bu Türkler için, Bulgaristan yeni göç planları hazırladı. Buna göre, Türkiye'de yakın akrabaları bulunan Türkler, Türkiye'ye göç edebilecekti. 1970 yılının her ayında kafileler halinde Türkiye'ye göçler başladı. Türkiye'ye 1960-1970 arasında Bulgaristan'dan gelen serbest göçmenlerin sayısı 13125'tir.

    Romanya'dan. Romanya toprakları, Osmanlı İmparatorluğunun idaresindeyken, Besarabya ve Kırım'dan onbinlerce Türk buraya yerleşti. 1806-1812 Osmanlı-Rus savaşlarında, Rus orduları Tuna'yı aşarak Şumnu'ya kadar ilerlediği sırada, Akkerman, Bender, İsmail kalelerinde muhasarada kalan Türkler, Dobruca'ya; Eflâk ve Boğdan'da bulunanlar da güneye doğru göç ettiler. Böylece gelmiş olan bu göçmenlerin sayısı, 200 000 kişiyi aştı. Birçoğu da Anadolu'ya ve özellikle Eskişehir'e yerleşti. 1826'da yapılan Akkerman antlaşmasıyla, Müslüman ve Türklerin bu bölgede oturması şartlara bağlandı. Besarabya, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşından sonra Rusların eline geçti. Dobruca, Rumenlere verildi. Devam eden Rus saldırılarından zarar gören Türkler, göç etmeye başladılar. Sonraki yıllarda Dobruca'dan 80-90 000 Türk, yurtlarını terk ederek Anadolu'ya yerleştiler. Bölgede kalan Türklerin Romen ordusuna alınmak istenmesi üzerine, Türkiye'ye yeniden göç başladı (1883). 1899'daki kıtlıkta Türk ahâli, Tulça sancağından Köstence ve Tulça yoluyla, denizden Anadolu'ya geçtiler. 1900-1923 arasında, göçlerde bir azalma görüldü. 1923'ten sonra, Dobruca'dan yeni göçler başladı. 1923-1933 arasında 33 852 kişi göç etti. Türklerden boşalan yerlere yerleştirilen Makedonyalı Ulahlar, takındıkları sert tavırlarla, Türk halkını fazlasıyla rahatsız ettiler. Bu durum, yeni Türk göçlerine sebep oldu. 1934'te 15 321 kişi göç etti. Romen hükümeti ile yapılan anlaşmalarla, göç işleri bir düzene sokuldu. 1935-1939 arası, toplam olarak 64 570 kişi göç etti. Romanya, 1939'da güney Dobruca'yı Bulgarlara bıraktı ve burada kalan 8000 Türk, 1952'de Türkiye'ye gönderildi. 1934-1960 yılları arasında Romanya'dan göç edenlerin sayısı 87 476'dır. Bu göçmenler, Trakya, Batı Anadolu ve diğer bölgelere yerleştirildiler. 1960-1970 arasında Romanya'dan 271 serbest göçmen geldi.

    Yugoslavya'dan. 1804'te isyan eden Sırpların şiddet hareketleri sırasında, Semendire'ye bağlı yerlerde Türklere karşı girişilen katliâmdan kaçanlar, Rumeli ve Bosna-Hersek'e göç ettiler. 1806-1812 Osmanlı-Rus savaşının başlamasıyla Ruslardan yardım gören Sırplar, Türkler üzerindeki şiddet hareketlerini ve baskıyı daha da arttırdılar. Bu sırada kaçabilen Türkler, Manastır, Üsküp ve Kosova'ya yerleştiler. 1826'da imzalanan Akkerman antlaşmasıyla, 150 000'e yakın Türk, Sırbistan'dan çıkarıldı; Belgrad ve diğer Türk kalelerinden 15 000 kadar Türk, Anadolu'ya göç ederek Sakarya ırmağı çevresine yerleşti. 1908-1923 yılları arasında 300 000, 1923-1933 arasında da 108 179 Türk, Türkiye'ye göç etti. Yugoslavya'daki rejim değişikliğinden sonra da göç hareketleri devam etti. 1934-1960 yıllarında 160 922 kişi Türkiye'ye yerleşti. Yugoslavya'dan göçler, daha sonraki yılarda da yakın zamana kadar devam etmiştir. 1960-1970 arasında 43 753 serbest göçmen gelmiştir.





    Ünlü göçmenler


    En BÜYÜK Muhacır
     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,



    Balkan kökenli ünlülerden


    Mustafa Kemal ATATÜRK
    Mehmet Akif Ersoy(şair)
    Yahya Kemal Beyatlı (Şair,yazar ve politikacı)
    Nazım Hikmet(şair)
    Kenan Evren(eski cumhurbaşkanı , eski genel kurmay ve devlet başkanı)
    Süleyman Demirel(eski cumhurbakanı ve eski başbakan)
    Tansu Çiller(eski başbakan)
    Yusuf Nalkesen(bestekar)
    Dr. Sadık Ahmet(siyasetçi)
    Sezen Aksu(sanatçı)
    Candan Erçetin(sanatçı)
    Çevik BiR(orgeneral)
    Mustafa Karahasan(gazeteci yazar)
    Hakan Şükür(futbolcu)
    Arif Erdem(futolcu ve eski takım arkadaşım )
    Hakan ve Zafer Peker(sanatçı)
    ve kesin emin olmamakla birlikte Tuncay Şanlı ve Nihat Kahveci'nin anne tarafından Balkan kökenli olduklarını söyleniyor...
    Aniden şöhret olup, bi anda kazandığı o kadar parayı bi çırpıda harcamayı başarabilen CİGULİ'yi unutmayalım...

    Erkan Can (1958) Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu(hani şu "Fırtına" dizisindeki imam rolünü oynayan kişi) . 1998 ve 2006 yıllarında Antalya Altın Portakal film festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanmıştır. Bursa doğumlu kendisi.
    Daha önce de "Mahallenin muhtarlarunda" Temel rolünü oynuyordu, bir canlı söyleşisindeki "karadenizlimisiniz?" sorusuna "Hayır, aslında biz Bulgaristan göçmeniyiz" demişti.



    Ahmet Kara (1870 - 1902)

    Türk, güreşçi. İlk dünya güreş şampiyonluğunu kazanmıştır.

    Bugün Bulgaristan sınırları içinde bulunan Deliorman'ın Hezargrad kasabasında doğdu. Küçük yaşta güreşe başladı. Döneminin ünlü pehlivanlarından Hergeleci İbrahim'in çırağı olarak yetişti. Kuvveti ve güreş yeteneği sayesinde kısa zamanda adını duyurdu. Hayatının en başarılı güreşlerini yurt dışında yaptı. 1897'de öğretmeni Hergeleci İbrahim ile birlikte ilk kez Avrupa'ya gitti ve orada yaptığı tüm güreşleri kazandı. 1899'da XX. yy'a giriş nedeniyle Paris'te düzenlenen büyük fuar dolayısıyla yapılan ilk dünya güreş şampiyonluğu müsabakalarına katıldı. Bu şampiyonada dünyanın en seçkin güreşçilerini birbiri peşisıra yenerek ilk resmi dünya şampiyonluğunu kazandı. İstanbul'a döndüğünde padişah II. Abdülhamid tarafından Osmanî Nişanı ile ödüllendirildi.

    Zekeriya Güçlü (1971 - .... )
    1971 yılında Bulgaristan'da dünyaya geldi.
    1983 yılında güreşe başladı. İstanbul Gemi Sanayi Spor Kulübünde güreş yaptı.
    Antrenörleri İsmail Nizamoğlu.
    1990 yılı Sakarya TÜRKİYE de Serbest stil +100 Kg da Ümitler Balkan 1.
    1990 yılı İstanbul TÜRKİYE de Gençler Serbest stil 115 Kg da Dünya 1.
    1991 yılı Prievidze ÇEKOSLAVAKYA da Ümitler Serbest stil 130 Kg da Dünya 2.
    1991 yılı YUGOSLAVYA da Serbest stil +100 Kg da Gençler Balkan 1.
    1992 yılı MACARİSTAN da Ümitler Serbest stil Avrupa 1.
    1997 yılı Bari İTALYA da Serbest stil 125 Kg da Akdeniz Oyunları 1.
    1997 yılı Krosnoyarsk RUSYA da Serbest stil 125 Kg da Dünya 1.
    Halen Gebze Belediye Spor Kulübünde güreş yapmaya devam etmektedir.

    Necdet Yakın (1932 - 2006)

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan (İBB Şehir Tiyatroları) 1997 yılında emekli olan Necdet Yakın (01.01.1932 Bulgaristan doğumlu) 20 Eylül 2006 tarihinde vefat etti.

    Nezihe Viranyalı (1925 - 2004)

    İlk Türk kadın pilotlardan
    Sabiha Gökçen tarafından yetiştirilen dört kadın pilotun (diğerleri Edibe Subaşı, Yıldız Uçman ve Sahavet Karapas) sonuncusudur.
    1925’te Bulgaristan'ın Vidin şehrinde dünyaya geldi. İlk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen’in uçakla Balkanlar’ı gezmesinden ve Sofya’da yaptığı gösterilerden çok etkilenerek Türkiye’ye geldi. Türkkuşu Eğitim Merkezi’ne kaydoldu. Sabiha Gökçen tarafından yetiştirildi. Önce paraşütçülük, daha sonra planör ve pilot brövesi aldı. Türkkuşu okullarında yüzlerce öğrenci yetiştirdi.

    Ziyaettin Akbulut (1949 - .... )

    1949'da Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinin Bayraklar köyünde doğdu. 1 yaşında ailesiyle birlikte Tekirdağ'a yerleşti. Atatürk İlkokulu'nu, Namık Kemal Ortaokulu ve Lisesi'ni Tekirdağ'da bitirdikten sonra girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1972 yılında mezun oldu. Meslek hayatına 1973 yılında Erzurum'da Kaymakam Adayı olarak başladı. 1975 yılında öğretmen Adviye Akbulut Hanımefendi ile evlendi.

    Sırasıyla Ulus, Cihanbeyli, Atabey, Şavşat, Çivril ve Elmalı Kaymakamlıkları görevinden sonra 1985 yılında Mülkiye Müfettişliği'ne atandı. Aynı dönemde İçişleri Bakanı danışmanlığı ve İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 1990 yılında Şanlıurfa Valiliği, 1996'da Konya Valiliği, 1997'de Merkez Valiliği görevlerinin ardından 2000 yılında kendi isteğiyle emekli oldu. ABD'de 1 yıl Amerikan Yönetim Sistemi üzerine araştırma ve incelemeler yaptı.

    Hakkı Yeten (1910 - 1989)

    Bulgaristan'da, 1910 yılında dünyaya gelen Yeten, 1931-45 yılları arasında Beşiktaş'ta futbol oynadı.

    "Baba Hakkı"diye tanınan Yeten, uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş'a yönetici olarak da hizmet etti. 1960-63, 1964-66, 1967-68 yılları arasında başkanlık yapan Yeten, 1989 yılında öldü.

    Fedail Güler (1972 - .... )

    1972'de Bulgaristan'da doğdu. Haltere 1986'da başladı. 1991 Akdeniz Oyunları'nda silkme ve toplamda altın, koparmada gümüş, 1991 Gençler Balkan ve 1992 Gençler Avrupa Şampiyonaları'nda 67.5 kiloda 3'er altın madalya, 1992 Akdeniz Oyunları'nda 64 kiloda koparma ve toplamda altın, silkmede gümüş madalya elde etti. 1993 Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda 70 kiloda 3 gümüş madalya alırken, 1994'Dünya Şampiyonası'nda iki dünya rekoru kırarak 1 altın ve 2 gümüş madalya kazandı. 1995'te Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın, Dünya Şampiyonası'nda ise 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.

    Muharrem Atik (1938 - .... )

    Bulgaristan'da (Razgrad) doğan Atik, Bulgaristan Beden Eğitimi Yüksekokulu'nu bitirdi. Sağlık nedeniyle 23 yaşında güreşi bırakmak zorunda kalan Atik, 1971 yılında Türkiye'ye geldi.

    Serbest Güreş Milli Takımı'nın başantrenörlüğünü yapan Atik, aralıklarla bu görevi 1989 yılına kadar devam ettirdi. Çeşitli kulüplerde antrenör olarak görev alan Atik, güreş tekniklerinin yer aldığı bir de kitap yazdı.

    Sunay Bulut (1967 - .... )

    1967 yılında Filibe'de doğdu. Haltere 1978'de Filibe'de başladı. 1986 yılında Bulgaristan'da Balkan Şampiyonu oldu. 1989'da Türkiye'ye geldi. 1990'da Macaristan'da dünya beşincisi, 1991'de Polonya'da Avrupa üçüncüsü, 1992'de Barselona'da olimpiyat dokuzuncusu ve 1993'de Bulgaristan'da Avrupa ikincisi oldu. 1994 Dünya Şampiyonası'nda 83 kiloda silkmede dünya rekoru kırarak gümüş ve toplamda bronz madalya kazandı. 1995 Avrupa Şampiyonası'nda 91 kiloda bronz madalya aldı. 1996'da Avrupa Şampiyonu oldu.

    Tunalı Hilmi (1871 - 1928)

    Türk siyaset adamı. 28 Ağustos 1871'de Eskicuma'da doğdu. Jön Türk ve Türkçülük Hareketlerinin önde gelen adlarındandır. Fatih Askeri RÜşdiyesi'ni bitirdi. Kuleli Askeri İdadisi öğrencisiyken Teşvik adlı gizli bir haftalık dergi çıkardığı için tutuklandı. Daha sonra girdiği Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'de "Gizli Mektepliler" adlı bir örgüt kurdu.

    Ekim 1895'te, son sınıf öğrencisiyken Avrupa'ya kaçarak Cenevre'ye yerleşti. Öğrenimini Cenevre üniversitesinde sürdürerek pedegoji bölümünü bitirdi.

    Hilmi Şensoy (1960 - .... )

    1960 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde doğdu. İlkokul üçüncü sınıfı Bulgaristan'da bitirdikten sonra 1970 yılında yapılan göç anlaşmasıyla ailesi ile birlikte Bursa'ya geldi. İlk öğrenimini Uludağ İlkokulu'nda, orta öğrenimini ise Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1985 yılında mezun oldu.

    Yapı stajını Bursa Belediyesi'nde tamamlayan Hilmi Şensoy, Bursa'da özel bir inşaat firmasındaki iki yıllık şantiye şefliği görevinden sonra kendi işyerini kurdu ve serbest inşaat mühendisi olarak çalışmalarını sürdürdü. Mesleği gereği ağırlıklı olarak proje mühendisliği ve yapı denetim hizmetleri verdiği inşaat sektöründen 1999 yılında ayrılarak Bursa Osmangazi Belediye Başkanlığı'na seçildi.

    Hilmi Şensoy evli ve iki çocuk babasıdır.

    Kurtdereli Mehmet (1869 - 1938)

    1869 yılında Deliorman'da doğdu. 1.92 m boyunda ve 148 kg ağırlığında idi. 21 yaşında Koca Yusuf'un karşısına çıktı. Övgüsünü aldı. 1899 Avrupa'ya gitti. Callmett, Pitejenski ve Dumas'ı yendi. Petrow'a yenildi. Galibiyetler listesine Hintli Gulan, Macar Caya, Rus Baradonow Alman Mülleri'de ekledi. 1911'de 32 gecede 43 müsabaka yaptı ve "Cihan şampiyonu" ilan edildi.1938 yılında Balıkesir'de öldü.

    Kaynak:www.kimkimdir.gen.tr

    Av. Zeki KAHRAMAN

    1966 tarihinde Kırcaali' de doğdu. 1984 yılında Bursa Yıldırım Beyazıt Lisesi’nden mezun oldu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1990 yılından itibaren serbest avukatlık yapmaktadır. 1996-1998 ve 2000-2002 dönemlerinde ÇHD Bursa Şube Başkanlığı görevinde bulundu. 2002-2003 yılları arasında Bursa Barosu Genel Sekreterliği görevinde bulunan Av. Zeki KAHRAMAN, 2003 yılında Bursa Barosu Başkan Yardımcılığı görevini yapmaya başladı ve halen bu görevine devam etmektedir.

    Kaynak: Google

    Arzu Tahirova (Kırcaali, 1951) -
    Durhan Aliev (Durhan Ali) (Kırcaali, 1952) -
    Saffet Eren (Eğridere, 1952) -
    Emine Hocova (Emine Hocaoğlu) (Mestanlı, 1958)
    Şairlerhttp://209.85.135.104/search?q=cache:CFOTC8lw-XsJ:www.turizm.gov.tr/TR/dosyagoster.aspx%3FDIL%3D 1%26BELGEANAH%3D109875%26DOSYAISIM%3DArzuTahirova-DurhanAliev-SaffetEren-EmineHocova.pdf+K%C4%B1rcaali%27de+do%C4%9Fdu&hl=t r&gl=tr&ct=clnk&cd=6


    Akademisyenlerden ilk akla gelen göçmen kökenli profesörler:

    Prof.Dr. Emin Balkan- Uludağ Üniv. Çocuk Cerrahisi Çocuk Ürolojisi Bölüm Başkanı (Balgöç genel başkanı)

    Prof.Dr. Şazi İmamoğlu- Uludağ Üniv. İç Hastalıları Anabilim Dalı Başkanı....

    Prof.Dr. Ahmet Tunalı : Uludağ Üniv. İç Hastalıları Anabilim Dalı kurucu öğretim üyesi..

    Türkiye'de iki Üniversitemizin REKTÖR'ü Bulgaristan Kökenli

    Trakya Üniversitesi - Prof. Dr. Enver DURAN (Bursa Doğumlu ama köken Bulgaristan)

    Sakarya Üniversitesi - Prof. Dr. Mehmet DURMAN (Bursa Doğumlu ama köken Varna)

    Bunun yanında daha birçok Öğretim Üyesi var Prof. Dr.- Doç. Dr. - Yrd. Doç. Dr. ve diğer Akademik Mevkilerde,

    Çok başarılı İş Adamları, Doktorlar, Öğretmenler de var.

    Tahsin ÖZGÜÇ - Türk Arkeolog (http://tr.wikipedia.org/wiki/Tahsin_%C3%96zg%C3%BC %C3%A7)

    Sibel Gürsoy

    1978 yılında Bulgaristan' da doğan Sibel Gürsoy, 16 yaşında iken profesyonel olarak müzik ile ilgilenmeye başladı.
    Çok sayıda reklam ve film müziği seslendirdi, bunlardan bazıları
    "Ağır Roman", "Gemide" gibi Türk sinemasından örneklerdi, bazıları ise
    "Herkül" ve "Sihirli Kılıç" gibi Warner Bross ve Walt Disney çizgi filmlerinin
    Türkçe versiyonlarıydı. Aynı dönemde hem sahne, hem de stüdyo vokalistliği çalışmalarını sürdürdü.

    1998 yılında, Fahir Atakoğlu ile çıktığı turnedeki canlı performanslar,
    albüm olarak daha sonradan basıldı.

    1999 yılında, "Gündüz Gece" adındaki ilk solo albümünü, David Bowie, Queen ve Tina Turner ile yaptığı çalışmalarla bilinen değerli müzisyen,
    Erdal Kızılçay prodüktürlüğünde gerçeklerştirdi.

    2002 yılında davulcu Cengiz Baysal ile birlikte 9. İstanbul Caz Festivalinde konser verdi ve yeni çıkan albümünde de yer aldı. Aynı sene, Malezya Kültür Bakanlığı tarafından tespit edilen ve 17 ülkede ve dilde seslendirilen bir tanıtım şarkısının Türkçe versiyonunu seslendirmek üzere seçildi.

    Caz formları üzerine yeniden düzenlenen, Bulgar halk şarkılarından ve Türkülerden oluşan "Kaval Sviri", Sibel' in en son projesi.
    Bu proje de, 10. İstanbul Caz festivalinde yer aldı.
    Sibel Gürsoy, 2003 yılında, Bilgi Üniversitesi Müzik Departmanı,
    "Vocal-Performance" Bölümü' nden mezun oldu.
    Su an çeşitli projeler ile sahne performanslarını sürdürmektedir.



    Mustafa Kemal Atatürk Selanik
    Zübeyde hanım vodina
    Mehmet akif ersoy istilal marşını yazan arnavut
    İsmet inönü annesi bulgaristan
    Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ aslen Rumeli Manastır kökenli bir aileye mensuptur.
    Kavalalı Mehmed Ali Paşa
    Ali sami yen galatasaray başkanı
    Kenan evren cumhurbaşkanı
    Piri Reis Gelibolu
    Fatih Sultan Mehmet Edirne Doğumlu
    Hayrettin Paşa Selanik Vardar Yenicesin kıyı türklerinden
    Mareşal Fevzi Çakmak Paşa (kendisi crnagora) karadag Bosnaklarındadır
    Köprülü Mehmet Paşa Berat'ın Ruznik kasabasında dünyaya geldi
    Çevik bir generel selanik ailesi
    Sabiha gökçen ilk kadın pilot selanik
    Tahsin yazıcı asker ve siyasetçi
    Ali fethi okyar siyasetçi ve asker
    Refet bele asker ve siyasetçi selanik
    Kazım özalp asker ve siyasetçi
    Köprülü hamdi kuvayiye komutanı
    Cumhurbaşkanı Ahmet necdet Sezer Mübadilmiş Yunanistan’ın Serez bölgesinden geldiği için, soyadı kanununa kadar ‘Serezlioğlu’ lakabını kullandı.
    Şeyh bedrettin din alimi
    Ali Dincer Bulgaristan Razgrad sehride dogmus,Türk siyasetçi.milletvekili,devlet bakanı Ank. bld. bşk. olmş
    Ali fethi okyar Makedonya Pirlepe - 7 Mayıs 1943, İstanbul), Türk asker ve siyaset adamı
    Deli ormanın koca çınarı Ahmet Hazerfen
    Tansu çiller başbakan selanikten ailesi
    Necdet menzir bakan
    Ertuğrul yalçınbayır milletvekili
    Lütfullah kayalar bakan selanikten ailesi
    Meral akşaner bakan selanikten ailesi
    Hilmi tunalı siyasetçi
    Yusuf nalkesen bestekar
    Hüsamettin cindoruk meclis başkanı
    İlhan Koman Edirne Doğumlu Yazar
    Gani Müjde Kosova Prizren Yazar - Yönetmen
    Oktay Sinanoğlu köken Rumeli’ye, Batı Trakya’ya, Kavala ve Selanik’e uzanır. Profesör
    Ahmet Piriştina Arnavut kökenli Belediye başkanı
    Ali dinçer siyasetçi
    Emel ağar mehmet ağarın eşi
    Necip hablemitoğlu Akademisyen
    Affet inan atatürkün manevi kızı selanik
    Ahmet emin yalman gazeteci selanik
    Cahit arif matematikçi selanik

    Yahya kemal bayatlı şair
    Nazım Hikmet Ran Selanik'te dünyaya geldi yazar

    Mithat şükrü bleda ittihatçı milletvekili selanik
    Cahit uçuk yazar selanik
    Cavit bey ittihat ve terakki liderlerinden selanik
    Makbule atadan atatürkün kız kardeşi selanik
    zekeriya sertel gazeteci ve yayıncı selanik
    Şefik hüsnü doktor ve siyasetçi selanik

    Ekrem pakdemirli bakan
    Sedat simavi
    Debreli hasan eşkiya drama

    Cavit çağlar bakan işadamı
    Serdar Hotiç, Saraybosnalı göçmen Hotiç ayakkabılarının sahibi
    Cem Uzan İş adamı
    Ali osman sönmez işadamı bulgaristan
    Şarık Tara - 22 Nisan 1930 yılında Üsküp'te doğmuştur Enka Şirketler grubu İşadamı

    Hasan tahsin gazeteci selanik
    Uğur Dündar Gazeteci
    Ertuğrul özkök gazeteci bulgaristandan ailesi
    Ali Kırca Bulgaristan Göçmeni Gazeteci
    İlhan selçuk gazeteci
    Emin çölaşan gazeteci
    Doğan hızlan gazeteci
    İlhan selçuk gazeteci
    Hüseyin cahit yalçın gazeteci yazar siyasetçi selanik
    Mustafa karahasan gazeteci
    İslam Çupi Arnavutluk Tiran Doğumlu Spor yazarı

    Gs Eski Başkanı özhan Canaydın kökeni Arnavut 'tur
    Ali şen fenerbahçe başkanı işadamı Prizren yugoslavya
    Abdullah acar işadamı fenerbahçe yöneticisi- vodina karacaova ailesi
    Hüsnü yazıcı iş adamı siyasetçi sarıyerspor yöneticisi-vodina karacaova ailesi
    Metin Oktay Aslen Makedonya kökenli bir Rumeli Türkü'dür
    Hakan şükür futbolcu Priştine
    Arda Turan Baba ve Anne tarafından Makedonya Kalkandelen(Tetova) kökenlidir
    Arif Erdem Futbolcu kendisi makodonya-kumanovalıdırr
    Elvır Boliç Boşnak futbolcu
    Sedat Balkanlı Aslen Arnavut kökenlidir.
    Saffet sancaklı futbolcu
    Koca Yusuf Bulgaristan Güreşçi
    Mecnur çolak fenerbahçeli futbolcu
    Semih Şentürk Makedonya Drejilova Kökenli Futbolcu
    Naim süleymanoğlu sporcu bulgaristan
    Hakkı yeten beşiktaşlı futbulcu vodina
    Elvır Baliç Boşnak Futbolcu
    Hüseyin Beşok Boşnak Basketbolbu
    Hidayet Türkoğlu Boşnak Basketbocu
    Mirsad Türkcan Boşnak Basketbolcu
    Emre Belözoğlu futbolcu kökeni Göçmendir
    Halil Mutlu Kırcaali doğumlu güreşçi
    Ahmet kara güreşçi bulgaristan
    Zekeriya güçlü güreşçi
    Kurtdereli mehmet güreşçi
    Muharrem atik güreşçi

    Barış manço sanatçı
    Ömer kavur yönetmen
    Banu alkan sanatçı yugoslavya
    Fikret Kuşkan Oyuncu Arnavut kökenli. oyuncu
    Pakize suda sanatçı
    Alaattin Şensoy Makedonyalı Sanatçı
    Uğur Arslan Kökeni Rumeli Sanatçı
    Damla Debre oyuncu
    Arzu Balkan oyuncu
    Ahmet özhan sanatçı
    Hürrem erman sinamacı vodina
    Hülya koçyiğit sanatçı bulgaristandan ailesi
    Cem Adrian Şarkıcı yugoslav kökenli ailenin tek çocuğudur
    Zafer peker sanatçı
    Hakan peker sanatçı
    Şoray uzun sanatçı
    Havva Karakaş 1950 Yılında Makedonya’dan göç etmiş İzmir de Doğmlu Trt sanatçısı
    İsmail hacıoğlu sanatçı
    Ferhan Şensoy - Usta Tiyatrocu
    Türkan varol Spiker
    Hülya avşar annesi selanik
    Müzisyen Dursun Salkım'ın kızı olan Yeşim Salkım, Kökeni Arnavuttur
    Metin Şentürk Prizren Sanatçı
    Derya köroğlu sanatçı
    Hulusi kentmen Bulgaristan Veliki Turnovo Oyuncu
    Aysel Gürel Vidin söz yazarı sanatçı
    Sibel gürsoy Bulgaristan doğumlu sanatci
    Müşerref akay sanatçı
    Ebru gündeş sanatçı annesi
    Nilüfer sanatçı babası
    Üstün assutay tiyatrocu
    Emel sayın sanatçı
    Güven hokka tiyatrocu
    Sezen aksu sanatçı
    Murat soydan sanatçı
    Erkan can tiyatrocu
    Candan erçetin sanatçı
    Suzan Kardeş, (d. 1960, Kosova), makyaj uzmanı (makyöz), ses sanatçısı.
    Arif Şentürk Kumanova Makedonya Doğumlu
    Burhan Öcal Dünyaca ünlü perküsyon sanatçısıdır
    Necdet yakın tiyatrocu
    Burak ve sanem hakkı sanatçı Oyucu
    Gülben ergen sanatçı,
    Melike Öcalan Spiker oyuncu
    Seçkin Piriler - manken
    Sibel Can'ın dedesi (baba tarafı) Üsküplü
    Beyazıt Öztürk Ane tarafı Bg Tolbuhin Dobric köyünden Showmen
    Paşhan yımazel aslen Batı trakya olarak biliniyor dedeleri bulgaristan göçmeni lavec lovca köyünden

    Kaynak: Hüsnü Yazıcı Hürriyet ve Bağımsızlık benim karakterimdir.


    TAMAMENhttps://forum.donanimhaber.com/m_27908790/tm.htm konusundan ALINTIDIR.




    Genel Muhacır İmzası

     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★


     
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/76/41/9e/76419e45c3517e5551ae6cb0965592e0.png[/image][/center][center][size=1][b]
    [link=https://forum.donanimhaber.com/m_47429367/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47429863][color=#000066]Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.
    17.01.1931 | M.Kemal Atatürk [/color][/link][/b][/size][/center]



    Bulgaristan Göçmenleri İmzası

     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★


    [center][image]https://store.donanimhaber.com/9a/15/fe/9a15fe0b044cf202b853ddc14ab39579.png[/image][/center][center][size=1][b] 
    [link=https://forum.donanimhaber.com/m_47429367/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47429863][color=#000066]Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.
    17.01.1931 | M.Kemal Atatürk [/color][/link][/b][/size][/center]


    Makedonya Muhacırları İmzası

     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★


    [center][image]https://store.donanimhaber.com/09/e2/50/09e2506d43a2301a1bdf7c64ffac98c3.png[/image][/center][center][size=1][b][link=https://forum.donanimhaber.com/m_47429367/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47429863][color=#000066]Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler"  çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.   
    17.01.1931 | M.Kemal Atatürk [/color][/link][/b][/size][/center][/b][/size][/center]


    Arnavutluk Muhacırları İmzası

     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★


     
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/9d/a7/66/9da76655888e94d99d1745e99805805b.png[/image][/center][center][size=1][b]
    [link=https://forum.donanimhaber.com/m_47429367/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47429863][color=#000066]Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.
    17.01.1931 | M.Kemal Atatürk [/color][/link][/b][/size][/center]


    Yunanistan Muhacırları İmzası

     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★


     
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/15/2e/fc/152efcfd35bbfabb656dd8eb71786055.png[/image][/center][center][size=1][b]
    [link=https://forum.donanimhaber.com/m_47429367/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47429863][color=#000066]Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.
    17.01.1931 | M.Kemal Atatürk [/color][/link][/b][/size][/center]


    Boşnak Muhacırlara İmza




     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★


    [center][image]https://store.donanimhaber.com/96/ff/2e/96ff2e4ba52ab4e97deee6f323f9cee5.png[/image][/center][center][size=1][b] 
    [link=https://forum.donanimhaber.com/m_47429367/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47429863][color=#000066]Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.
    17.01.1931 | M.Kemal Atatürk [/color][/link][/b][/size][/center]


    Kosovalı Muhacırların İmzası

     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★


    [center][image]https://store.donanimhaber.com/3b/2f/34/3b2f3475a217a8bd49fd44c496e3d7d1.png[/image][/center][center][size=1][b][link=https://forum.donanimhaber.com/m_47429367/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47429863][color=#000066]Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler"  çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.   
    17.01.1931 | M.Kemal Atatürk [/color][/link][/b][/size][/center][/b][/size][/center]






    Göçmen Listesi:


    Listeye isim yazdırmak isteyen arkadaşlar memleketlerini ve kaç yılında geldiklerinide yazarlarsa iyi olur

    GRUP YÖNETİCİSİ (Karlito Yalaréz - VRATSA)
    1) Mechaniker - 1978 - Razgrad - Ruse / Bulgaristan (Kurucu üye-sınırsız çizildi)
    2) İçimdeki Traktör - Üsküp Manastır (İlk üye )
    3) Static-X - Deliorman / Bulgaristan
    4) -BoB- Yarı Bitola yarı Kremenitsa (Makedonya / Bulgaristan karışık üye)
    5) Metalurjist - (Belirsiz macır )
    6) Kobebeko - Şumen / Bulgaristan
    7) oguzhan1989 - Burgas - Bulgaristan
    8) PATEVRA - Selanik / Yunanistan
    9) 01deadman01 - Bulgaristan
    10) Be Original - Gevgelija / Makedonya
    11) Syclopse - Kavala / Yunanistan
    12) PhortakaL_ - Bulgaristan
    13 Dopamine - Romanya
    14) Tarashman - Eski Cuma / Bulgaristan (Şopska salatacı üye )
    15) shanke - Kırcaali / Bulgaristan
    16) XaVeN_3 - Kırım (Balkanlar dışından olan üye )
    17) odesca Yunanistan - Selanik / Bulgaristan (Özel üye )
    18) Jumps On - Arnavutluk
    19) OnrbK Güreler / Üsküp / Makedonya
    20) emre_93_ - Boşnak/Selanik
    21) qolpaa - Manastır / Makedonya
    22) Mister Blöf - Girit - Selanik / Yunanistan (Çiftçi üye )
    23) Metalurjist - Bulgaristan / Yunanistan
    24) eggys - Yunanistan (Camiimizin imamı )
    25) AtomSuyunaNükleer - Sliven / Kırcaali - Bulgaristan
    26) Alonso... - Bulgaristan (Bağyan üye )
    27) Brooklyn - Keşan ama göçmen olduğu sanılıyor. (Fenerli üye )
    28) smd - Arnavutluk/Mısır (Arnavut inadı olan üye )
    29) TeXaS_StOrM Cebel - Bulgaristan (Bursasporlu üye )
    30) iyaf48 - Bulgaristan
    31)(Cünüp üye)
    32) darbe16 - Girit / Yunanistan
    33) CoUnTeRMaNiaC* - Drama/Selanik/Yunanistan (Fenerbahçeli Üye)
    34) SıkçaSorulanSorular Tırnovo - Bulgaristan
    35) <flame> - Bulgaristan / Yunanistan (çok karmaşık üye )
    36) nanaka9 - Sancak / Yugoslavya
    37) Psikotrex - Arnavutluk (Taze göçmen üye)
    38) Deathly-Hallows - Makedonya
    39) An0KiN - Bulgaristan
    40) QuickPlay - Pazarcık / Bulgaristan
    41) D3XTER - Selanik / Yunanistan
    42) haLit. - Selanik / Yunanistan
    43) alia54 - Bulgaristan
    44) Paul H. Landers - Tiran / Arnavutluk
    45) drift34 - Romanya
    46) Faramir - Bulgaristan (Roma'lı üye, allah sabır versin. )
    47) SouljaBoy - Bulgaristan
    48) benimadımegemen - Selanik / Yunanistan (Avrubalı üye )
    49) D.B CoopeR - Sancak / Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti (Unutulan kızan )
    50) alien_30 - Bulgaristan
    51) unforgiv3n - Bulgaristan / Yugoslavya
    52) efk0 - Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti
    53) tatbkath - Üsküp / Makedonya (Güreşçi üye)
    54) seF[o] - Bulgaristan
    55) Whiskey In The Jar - Makedonya
    56) Dr. Gregory House - Kırcaali / Bulgaristan
    57) l3ortacine16 - koşukavak / Bulgaristan (Cahil kızan)
    58) chucky45
    59) thekoch- İrde
    60) ozcan35 Kırcaali / Bulgaristan
    61) omerice Üsküp / Makedonya, Boşnak.
    62) ayhx - Trgovişte / Bulgaristan
    63) fifa_05 - Manastır / Makedonya
    64) Serbest Çağrışım / Bulgaristan
    65) Colossus_ - Şumnu / Bulgaristan
    66) 34 - Makedonya
    67) alia54 - Bulgaristan
    68) İlkem22 - Lovech/Bulgaristan
    69) MIKROP DOGAN -
    70) SellYourSoul - Selanik / Yunanistan
    71) BaRoS_35 - Yugoslavya
    72) karamurat28 - Kayalar / Selanik / Yunanistan
    73) brtvrdrl - Makedonya
    74) Jakoß - Komotini
    75) Rust in Peace - Köprülü
    76) Forumchu - Bulgaristan & Makedonya
    77) spyofthegod - Kırım
    78) --Toplu göç--
    79) alpay86 - Kırcaali / Bulgaristan
    80) Revalation - Eski Cuma / Bulgaristan
    81) sametK - Omurtag / Bulgaristan
    82) madturk.35 - Selanik / Bulgaristan
    83) Guy - İskeçe / Yunanistan
    84) Junkie. - Selanik / Yunanistan
    85) Obsession - Bulgaristan & Makedonya (Madridli kızan )
    86) Harry_Kewell - Selanik / Yunanistan
    87) SPaCeLoRD - Şumnu / Bulgaristan
    88) xcarkox - Üsküp / Makedonya
    89) --Toplu Göç--
    90) Pepsix - Kosova / Bulgaristan
    91) ishak_koc / Yunanistan
    92) Akcura - Selanik / Yunanistan
    93) emrekaa - Kırcaali / Bulgaristan
    94) ASiL35 - Yugoslavya & Yunanistan
    95) kont_andre
    96) KAFAM1MİLYON - Tebriz / İran (Azeri kızanı)
    97) 1Ceko - Makedonya
    98) Reborn_59 - Varna / Bulgaristan
    99) yan_yan_07_68 - Bulgaristan
    100) sugar_klavyeci - Selanik / Yunanistan
    101) Katzé - Bulgaristan
    102) HitEmUp - Selanik / Yunanistan
    103) kerimcem - Yugoslavya
    104) yunuss.10 - Bulgaristan
    105) protherm - Silistra / Bulgaristan
    106) Zyx - Ruse / Bulgaristan
    107) Kergit - Bulgaristan
    108) kral_78 - Bulgaristan
    109) muhacir
    110) SAVIAR - Yugoslavya
    111) FeradOsman - Kırcaali / Bulgaristan
    112) Cellar Door - Bosna
    113) semender86 - Kırcaali / Bulgaristan
    114) Coder85 - Silistra / Bulgaristan
    115) rasimsky - Kırcaali / Bulgaristan
    116) Ryuzaki* - Bosna
    117) Janičari - Makedonya
    118) Herşey çok güzel olacak - Selanik / Yunanistan
    119) cadde22 - Shumen / Bulgaristan
    120) ghost - Girit / Yunanistan
    121) potasyumokzalat - Şumnu / Bulgaristan
    122) ratayas94 - Şumnu / Bulgaristan
    123) HEISENBERG - Kırcaali / Bulgaristan
    124) NuKe_MaNia - Şumnu / Bulgaristan
    125) samibatu - Skopje / Makedonya
    126) Nirback - Kırcaali / Bulgaristan
    127) marinerocyp - Burgaz / Bulgaristan
    128) wampaa - Bulgaristan / Yugoslavya
    129) BestM - Kırcaali / Bulgaristan
    130) kendigelen - Moldova
    131) tevez - Bulgaristan
    132) Mr.Engineer - Sliven / Bulgaristan
    133) M4id3N - Razgrad / Bulgaristan
    134) RaCaMeiSTeR - Haskovo / Bulgaristan
    135) ` quaD. - Arnavutluk
    136) BadCompany2 - Bosna
    137) Mc_Doglos - Kırcaali /Bulgaristan
    138) atatersbinenkovboy - Bulgaristan
    139) Montana - Varna / Bulgaristan
    140) Basri Mutaf - Deliorman / Bulgaristan
    141) RIHTIM98 - Selanik / Yunanistan
    142)Treth - Selanik/arap melezi
    143)Sanal Bilim Adami -bulgaristan
    144)Fadafaka -bulgaristan
    145)biricikömer -bulgaristan
    146)teknomnyak_37-BULGARİSTAN ŞUMNU
    147)memoli156 -bulgaristan
    148)e-Asprin -Bulgaristan-kırcaali-atalan köyü (konche)
    149)sacrifise -GÜRCİSTAN-AHISKA
    150)skid_row - bulgaristan - gabrovo
    151)_alpoza_ -Bulgaristan-Haskova.
    152)ortadirekmarksist -anne novi pazar baba sjenica.
    153)Dgkn. -bulgaristan
    154)Lynx* -yunan-bulgar
    155)pgamer -girit/kos
    156)KESRİYE -ARNAVUT
    157)S.A.G.S. -makedonya
    158)Egot -Bulgaristan Rusçuk
    159)Kenway -Yunanistan - Selanik
    160)Fidel Castro. -selanik/kavala
    161)nm156 -bulgaristan
    162)zero000 -Yunanistan/Selanik
    163)N.Aksel -Selanik - Sidirokastro.
    164)MillionDollarBaby-Bulgaristan - Tırgovişte
    165)goncerivoo -yunanistan-drama
    166)_GökByRock_ -Yunanistan Selanik
    167)Venomz -Selanik - Yunanistan
    168)iskandinav. -Yunanistan 1923 Selanik / Menlik / Hristos
    169)lalala25 -bulgaristan/kırcaali
    170)nGo -bulgaristan/kırcaali
    171)RexaMafia-selanik
    172)hbasaran82 -koşukavak(krumovgrad)
    173)illfeelbot - bosna hersek
    174)gladiotor -bosna
    175)aşkacısı - selanik
    176)Rihannaa -bulgaristan
    177) Firenze - Kırcaali / Bulgaristan
    178)gameover93 - makedonya
    179)Ambarad -Bulgaristan
    180)UnLimiteD. - drama/selanik
    181)Tekno moomce - koşukavak(krumovgrad)
    182)Die Neuordnung Europas - Arnavutluk
    183)memoli156 - Bulgaristan-Shumen
    184)Bertsinay - Dağıstan
    185)Marjinalyus - Velingrad-bg
    186)YB) - Arnavut/girit
    187)~Onur~ -Bulgaristan
    188)seco917-bulgaristan
    189)SmallScreaM - Bulgaristan Sliven ve Eski Cuma
    190)ekmek arası sakız -arnavutluk/bosna
    191)Zaraki Kenpache -Bulgaristan / Deliorman
    192)daxtor55 - bosna
    193)T_Ice - kırım
    194)sadece50 -selanik
    195)juniourtexas -bulgaristan/şumnu
    196)sesdeneme123 - Bulgaristan/kosten köyü
    197) Jjigsaw -arap
    198)~Lion King~ - Selanik
    199)OsmanAcs50 - Selanik
    200)KaZooM - Yugoslavya
    201)ilkebay -Yunanistan/Kavala
    202)Khortytsa -Bulgaristan
    203)$developer; -Bulgaristan
    204)KaanG55 -Selanik
    205)JensenAckles - Bulgaristan
    206)chesskerem - Bularistan
    207)Zeoritz - Selanik
    208)Mechanicstorm -Bulgaristan
    209)OmerOzgur1 - Gümülcine
    210)QualityAndSteady -Bulgaristan
    211)Kuzey Kafkasya - Bulgaristan/Dağıstan
    212)AngelDust! - Bularistan
    213)Peekay - Makedonya/Üsküp
    214)BostonMavericks -Selanik
    215)AhmetGüler - Makedonya
    216)45Orhan - Yugoslavya
    217)~Warthog~ - Bulgaristan
    218)Kerem- - Bulgaristan
    219)Kill 'Em All - Yunanistan
    220)maxax - şumen/Bulgaristan
    221)onur0035 -kırcaali/bulgaristan
    222)Torrentter -Bulgaristan, Kırcaali.
    223)Garlinger - Makedonya Manastır
    224)Lothlórien - Filibe/Bulgaristan
    225)ilkkant - Selanik
    226)Soğansız Dürüm -Razgrad/Bulgaristan
    227)Drumevo_DI - Şumen / Bulgaristan
    228)Can ! - Selanik
    229)_CERKES_ - Makedonya
    230)rash.87 - Plovdiv/Bulgaristan
    231)tunay34bg -Bulgaristan
    232)Bunicktamyirmibirharf -Selanik
    233)Grant Imahara - Selanik/karayılan köyü
    234)ACBO - Bulgaristan
    235)reçel_yapan_arı -Bulgaristan
    236)Bellatrix_Lestrange - Bulgaristan
    237)semender86 - Bulgaristan
    238)sinyortr1 -Bulgaristan
    239)sspanzerr - Makedonya
    240)batle450 - Bulgaristan / şumen
    241)capito13 - Makedonya
    242)*ORION* - Bulgaristan / Varna
    243)LeoN7 - Bulgaristan
    244)Care Less -Bulgaristan/Yunanistan
    245)N.Can - Bulgaristan / Kırcaali
    246)fernandao -Bulgaristan/razgrad
    247)diganixza - Arnavutluk
    248)thedarkpassenger* - Bulgaristan/Kırcaali
    249)Arnavut7 - Makedonya
    250)Aesthetics. -Selanik
    251)DiamondTesco -Bulgaristan
    252)nihato - Plevne/Bulgaristan
    253)Gopluumit - Kırcaali/Bulgaristan
    254)NEO_Decadence - Yanya / Yunanistan
    255)Hero- - Şumnu/Bulgaristan
    256)TheStig - Bulgaristan
    257)Batman Beyond - Bulgaristan (Super mix)
    258)SoapGhost - Bulgaristan
    259)AvşalıTavşan - Bulgaristan
    260)Shiuan - Romanya
    261)redwhiteee -Bulgaristan/Cebel
    262)gebzeinonu - Bulgaristan - Haskova
    263)cobra41 - İskeçe/Yunanistan
    264)olrayt - Selanik/Drama/Küçükköy
    265)salih3466 - Selanik/kozani/ Kırımsah
    266) radamelfalcao - Bulgaristan/Kırcaali
    267)LudoTurin - Bulgaristan-Razgrad-Duraçköy.
    268)apwbdumblodore - sliven bulgaristan
    269)TheGodfather - kosova/prizen
    270)Jesse-Pinkman - Yunanistan/Selanik
    271) qwerty94 - Bulgaristan - Şumnu - Enbeler Köyü
    272)cihankrk -Bulgaristan/Yunanistan-Selanik
    273) Allame&Joker - Bulgaristan
    274)RedKitinGolgesi - Bulgaristan/Gürcistan
    275) Dr. James Wilson -Sjenica / Sırbistan
    276)Brynn - Makedonya
    277)Mert103 - Yugoslavya
    278)ShadowOfSpirit - Romanya/Bulgaristan
    279)demirciler - Yunanistan-Gumilcine
    280)VfRMannheim6800 - Kosova
    281)Candance - Bulgaristan/şumnu
    282) Born To Die -Bulgaristan/dobriç
    283) dmx__ - Yugoslavya
    284)Jesse-Pinkman - Selanik
    285)11numara - Makedonya/Boşnak
    286)Bir ergen vakası - Arnavut
    287) £miL ® -Bulgaristan/ Kırcaali
    288) ruskovbulgaria -Bulgaristan/varna
    289)İch hab keine lust -Arnavut
    290) Batman Returns - Yunanistan
    291) lord_kharon - Drama/lovech
    292)zibidi gonzales -Bulgaristan/varna
    293) Awesomenes -Bulgaristan/tırnova
    294)mericcesur -Bulgaristan/razgrad
    295)mrmst -Bulgaristan
    296)Crimson Elite -Kavala/Yunanistan
    297)Whici - Bulgaristan
    298) Magnets_Bitch - Bulgaristan
    299) einsteinwashere -Makedonya/üsküp
    300)Pipooo -Ahıska Türkü
    301)19Göztepe25 -Bulgaristan/Razgrad
    302)Nyderrath -Yunanistan/Selanik
    303)liebermann - Bulgaristan /şumnu
    304)sspanzerr -Makedonya
    305) keyotoure -Türkmeneli
    306)selo363 -Bulgaristan - Isperih - Zavet
    307) Myronides - Bulgaristan/kırcaali
    308)darkness2tr -ulağnı-aydos-bulgaristan
    309)arbak-Gümülcine/Yunanistan
    310) unalozturk -razgrad/bulgaristan
    311) Pumkin -bulgaristan dobrich
    312)gneu1989 -Bulgaristan Dobrich
    313) xmero05 - Bulgaristan Kırcaali
    314) rapstar_bg -Bulgaristan- Kırcaali
    315)sewok-Şumen Bulgaristan
    316)mustitrg -Bulgaristan Eski Cuma
    317)Thailand - kırım\sevastopol

    ...
    ...


    78 ve 89 yılları toplu göç yıllarına ithafen ayrılmıştır, bu numaralara üye alınmayacaktır.




    ALİ SAMİ YEN (ARNAVUT)

     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★

     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bizim baba tarafı Bulgaristandan göç etti..1971 Deliorman göçmeni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Static-X

    Bizim baba tarafı Bulgaristandan göç etti..1971 Deliorman göçmeni

    ey ba bizim buralardan adam var bea.

    Ekliyorum.

    Talep artsında göçmence sözcükleri falan ekleyeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 12 Mart 2011; 19:36:07 >
  • Dedem bitola. Babaannem kremenitza doğumlu :D. Ekle benide.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steve Harris -- 12 Mart 2011; 20:49:59 >
  • Ekle panpa.
  • Şumen - Bulgaristan
    Шумен
  • Bre kızanlar konu aşağı gidoru, bak iç bişi yazmorusunuz kızorum ama.

    Acılışımızın şerefine erkese benden rakı ve meze bea:

     ★DH Muhacırları | Göçmenler Toplanıyoruz (318 Olduk)  ★





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 12 Mart 2011; 19:57:35 >
  • Sende göçmensin panpa ama biz burada balkan göçmenleri daha ağırlıktayız. Ama ekleyebilirim seni istersen
  • bulgaristan - burgaz - aetós



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan1989 -- 12 Mart 2011; 21:01:38 >
  • 1923 Yunanistan Göçmenlerindenim Selanik / Langaza M.Kemal ATATÜRK'ün annesinin doğduğu yerdir
  • Ekle hocam baba tafıda anne tarafıda Bulgaristan göçmeni.
  • Ekledim beyler, ama adları yazıp kaçmayın 2 muahbbet çevirelim buralarda.
  • Naparsın mari
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PATEVRA

    Naparsın mari

    İyiyim ba cancağızım sen naparsın?
  • Bu arada Rumeli Göçmenleri Konusu vardı sanırım ben açmıştım du' bi' bakayım.
    Buldum benim konumu da bayadır unutmuştum ya ilgilenmemişim.

    Rumeli Göçmenleri Buraya !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semper-Fidelis -- 12 Mart 2011; 21:12:19 >
  • yazın benide anne tarafından macedonya/gevgelija muhaciriyiz
  • Kavala-Yunanistan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kobebeko

    Bu arada Rumeli Göçmenleri Konusu vardı sanırım ben açmıştım du' bi' bakayım.
    Buldum benim konumu da bayadır unutmuştum ya ilgilenmemişim.

    Rumeli Göçmenleri Buraya !


    Görmedim la

    Rekabet yaratma la, birleşeceğimize bölüyorsun bizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 12 Mart 2011; 20:14:18 >
  • Anne ve baba bulgaristan göçmeni.

    neresi olduğunu bilemiyeceğim ama soy ada dikkat. KARLUKLU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PhortakaL_

    Anne ve baba bulgaristan göçmeni.

    neresi olduğunu bilemiyeceğim ama soy ada dikkat. KARLUKLU

    Karluklu mu?

    Sen nerede oturuyorsun.Ben Adana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 12 Mart 2011; 21:30:10 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.