![]() TOTAL CHAOS ~ TÜRKÇE YAMA Arkadaşlar yeniden hepinize merhabalar. Başka bir Türkçe yama ile tekrar sizlerleyim. 🙂 Bu seferki konu, bir süredir bazı arkadaşların da konuştuğu, atmosferiyle baya övülen korku oyunu: Total Chaos. 4–5 gündür bu oyunun Türkçe yaması için uğraşıyorum, artık yayınlanabilir seviyeye getirdim diyebilirim. Konuyu da hem duyuru hem de tester çağrısı amacıyla açıyorum. Önce önemli kısımdan başlayayım: • Bu yama şu an için BETA durumda. • Oyun benim pek tarzım değil, bu yüzden oyunu sonuna kadar oynayıp bitiremedim. • Sadece ilk dakikalarına bakabildim, gördüğüm yerlerde bir sorun yok, çeviri düzgün çalışıyor. • Ancak haliyle oyunun ilerleyen bölümlerinde Türkçeleşmeyen İngilizce metinler çıkma ihtimali var. Yine de şu anki haliyle rahatlıkla oynanabilir bir seviyede olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim. KISACA YAMA HAKKINDA • Yama, hooking yöntemi ile çalışıyor. Yani oyunun orijinal dosyalarına doğrudan müdahale etmiyor, dışarıdan “tool” gibi bağlanıyor. • Oyunun herhangi bir orijinal dosyasını silmiyor / değiştirmiyor. Mod mantığında düşünün: İstemezseniz silip tamamen eski haline dönebilirsiniz. • Çeviri kapsamı:
• Eksik kalabilecek kısımlar: Oyunda bazı yazılar texture (resim) olarak oyuna gömülü. Özellikle bazı sinematik yazıları ve mektup ekranları bu şekilde. Bu alanları kod tarafında yakalamak mümkün değil, dolayısıyla bunlar şimdilik İngilizce kalmaya devam edecek. Texture editle uğraşmak istemediğim için şimdilik bu haliyle bırakıyorum. YAMA NOTLARI Total Chaos Türkçe YAMA (v1.0 BETA) Oyun Sürümü: v1.0.01 (Steam) [01.12.2025] • Yama BETA’dır, oyunun ileri kısımlarında İngilizce metin çıkabilir. • Genel işleyiş test edildi, ilk dakikalarda çökme / hata gözlemlenmedi. • Orijinal dosyaları bozmaz, kaldırması kolaydır. KURULUM
Ek bir ayar yapmanıza gerek yok. KALDIRMA Yamayı kaldırmak için birkaç farklı yol var; hangisi size kolaysa onu kullanabilirsiniz: • Windows “Program Ekle / Kaldır” kısmından kaldırabilirsiniz. • Tekrar “Total Chaos Türkçe Yama.exe” dosyasını çalıştırıp içindeki “Yamayı Kaldır” seçeneğini kullanabilirsiniz. • Kurulum sonrası oluşan “Bitlikutu_TR_Uninstaller.exe” üzerinden de kaldırma yapabilirsiniz. Kaldırma işleminden sonra: • Oyun tamamen orijinal haline döner. • Herhangi bir dosya bozulması vs. yaşamazsınız. TESTER ÇAĞRISI (F10 LOG SİSTEMİ) Belirttiğim gibi, oyun benim pek tarzım değil ve yama ile oyunu bitirecek kadar oynamadım oynamayı da düşünmüyorum. Bu yüzden: • İçeride ne kadar İngilizce metin kaldığını net olarak söylemem mümkün değil. • Eksikleri tamamen ortaya çıkarmak için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Tester olmak isteyen arkadaşların iş yükü çok basit:
İlgilenen olursa DM’den veya admin@bitlikutu.com üzerinden iletişime geçebilir. Geri bildirim veren, log gönderen herkese şimdiden teşekkürler. 🙏 ÖNEMLİ UYARILAR VE EMEK KONUSU Her zaman söylediğim bir şeyi burada da tekrar etmek istiyorum: • bitlikutu.com adresinde yayınlanan tüm Türkçe yamalar kendi çalışmamdır, başka sitelerden alıntı / çalıntı değildir. • Bu sitede yayınladığım yamaları ayrıca forum.donanimhaber.com üzerinde Wcoder nicki ve Patreon'da Bitlikutu ismi ile paylaşıyorum. Bu üç adres dışında bir yerden indirdiğiniz dosyalarda çıkacak virüs, trojan vs. sorunlardan sorumluluk kabul etmiyorum. Ne yazık ki emek hırsızları boş durmuyor; uğraşıp yaptığım çevirileri alıp, linkleri değiştirip kendi sitelerine koyanlar var. Bu gerçekten moral bozan, insanı aptal yerine konmuş gibi hissettiren bir durum. Lütfen buna müsaade etmeyin. • Eğer bir yerde bu yamayı görürseniz, mümkünse orijinal indirme linkinin bitlikutu.com veya DH konusu olduğunu belirtin. • Mevcut indirme linkimi, kaynak göstererek paylaşan site sahiplerine / yöneticilere sözüm yok, bilakis teşekkür ederim. Benim derdim, başkasının emeğini kendininmiş gibi yayınlayanlara. P.S. To Game Developers This patch has been prepared by https://www.bitlikutu.com for the convenience of Turkish users and for them to enjoy the game more. If the game makers do not have approval/consent, please contact admin@bitlikutu.com via e-mail address. In line with your request, the download links will be removed from all the places I have published within 24 hours. Thank you for your interest. Kind Regards. Oyundan Resimler: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇEVİRİ DURUMU BETA Mevcut Çeviri Yapılmış Olan Dosyaları Aşağıdaki Linkten İndirerek Kullanabilirsiniz TÜRKÇE YAMA SÜRÜMÜ: v1.0 ÇEVİRİ YAPILAN OYUN VERSİYONU : v1.0.01 Kurulum videosu ve talimatları indirdiğiniz dosya içerisinde mevcuttur. İNDİRME LİNKLERİ Total Chaos ~ Türkçe YAMA (v1.0 BETA) Orjinal Sitesinden İNDİR - [Bitlikutu.com] *********** Yamayı Satın Al (Tüm Sürümler + Ömür Boyu Güncelleme) - [Patreon] *********** |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler