Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (601. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.697
Cevap
225
Favori
1.584.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 599600601602603
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunların şikayeti biraz fazla gibi hepsi burada da acaba bir kaç seçenek daha varmıdır ?

Size zahmet. teşekkürler

• levoank kullanıcısına yanıt

sizin için benzer seçenekleri yazıyorum;

- arnica tostit maxi/arnica diamond,

- arzum ar-2025/arzum ar-2044,

- king k-462,

- goldmaster gm-7450,

... hepsi aynı sayılır,

- korkmaz a-328,

- korkmaz a-329,

- korkmaz a-324,

... bunlar da aynı sayılır,

korkmaz grubunun plakaları biraz oynaktır, üst kapağı bastırırken tıkırtı yapabilir, kol bağlantıları zamanla gevşemeye başlar arasıra vidasını sıkmak gerekir, bazı kullanıcılar plakaların iyi ısınmadığından şikayetçi ...

bütçeyi artırmak isterseniz başka seçenekler de eklerim ...

• Bayberty kullanıcısına yanıt

Tekrar teşekkür ederim. Size zahmet çok sevinirim biraz daha bütçe ayırabilirim. Allah razı olsun emeğiniz için

• levoank kullanıcısına yanıt

öncelikle Allah sizden de razı olsun ...  

- arzum ar-2056-xl,

- arzum ar-2023,

- arçelik tm-9046,

- arçelik tm-9946,

- arçelik tm-9006,

- arçelik tm-6046,

- grundig cg-7981 (arçelik tm-9946 ile aynı),

- grundig cg-4046 (arçelik tm-6046 ile aynı),

bu makineler iyidir, önce internetten fiyatlarını araştırın belki eleyecekleriniz olur ...

inşallah gönlünüze ve bütçenize uyan bir ürün alır, uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız ...  

Teşekkür ederim. :) elinize kolunuza sağlık

• Tefal Supergrill XL 2400W 3.300 TL
    Fritel GR3495 Grilltastic XL 2400W 4.100 TL
    Fritel GR2285 2000W 3.500 TL
    Kenwood HGM80 Grill 2000W 3.300 TL

Sage ve Delonghi’nin güzel makineleri var ama 6-7 bin liradan başlıyor. Yukarda yazdığım modeller nasıldır? Bu modellere alternatif olabilir mi benzer bütçelerde?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt

selam,

fritel markasını bilmiyorum ...

Tefal SuperGrill XL güzel bir makine ancak üst kapak ile gövde arasındaki kol bağlantısı biraz farklı ve tost yaparken arasıra sorun çıkarabilir, tefal mağazalarındaki elemanlara da test yaparak çıkacak sorunu gösterdiğim zamanlar olmuştu ...

aralarından kenwood hgm-80 tercih edilebilir ayrıca alternatif olarak Arçelik TM 9046 S Gurme ve Arzum AR2056 Tostçu Xl modellerini de inceleyebilirsiniz ...

Hocam, geri dönüşün için teşekkürler. Önerdiğin Arçelik ve Arzum modellerini inceledim. Arçeliği renkten dolayı eledim, Arzuma da pek ısınamadım.

Fritel Belçika menşeili bir markaymış. Ben de araştırırken bugün gördüm, görüntüsü iyi gibi. Hatta aşağıda fotoğraflarını paylaştığım Fritel GR2285 ve Kenwood HGM80 aynı kasaya sahip gibi görünüyor. Sanki biri diğerine ürettirmiş gibi. Bu tasarımın aslı kime aittir sence?

Tefal SuperGrill XL modeline baya ısnmıştım. Üst kapak ile gövde arasındaki kol bağlantısında nasıl bir farklılık var? Ne gibi sorunlar çıkabilir? Yukardaki modellere nazaran 400W daha güçlü ve ızgara alanı daha geniş olması bakımından avantajlı. Yağ toplama haznesi de etkili duruyor.

çok tutulan bazı tasarımları birçok marka kullanıyor, tahminen hepsi çinli firmalara ürettiriyordur ...

benzer örnekleri yıllardır görüyorum, örneğin şu an ülkemizde aynı makineyi 5 farklı marka satıyor, belki araştırsam birkaç marka daha çıkar ...

kenwood ile fritel'de görülen durumun özeti budur ...

tefal'in sorununa gelince;

bazı makinelerde tost yaparken üst kapağı fazla bastırınca arka taraf yukarıya kalkar ve sürekli düzeltmek gerekir, zamanla mekanizma laçkalaşır ve sorun kronikleşir ...

bu sorun aslında eski tasarımlarda görülür ama tefal iyi bir gövde ve plaka tasarımına sahip olmasına rağmen her nedense kendine has bir mekanizma kullanarak bu kronik sorunu üstlenmiş ...

bu uyarıyı yapıyorum ama yine de iyi bir makine olduğunu belirtebilirim, tost yaparken üst kapağı fazla bastırmadan kullanılrsa sorun çıkarmaz ...

Fritel GR 2285, Kenwood HGM80, Homend Grilliant 1340H, Arçelik TM 9006 I aynı makinelermiş. Modelleri inceleyince aynı olduğunu fark ettim. Hatta Hommend ve Arçelik'te alt ve üst plakaların sıcaklıkları bağımsız şekilde ayarlanabiliyor. Kenwood ve Homend'i mağazada da inceledim. Bu modellerde plakalar çıkabilmesine rağmen, rezistans plakaya sabit. Plakayı sökünce rezistans da sökülmüş oluyor. Bunu avantaj olarak görüyorum. Muhtemelen daha verimli ısınacaktır. Bu modeller arasında Arçelik veya Homend alabilirim.

Tefal Supergrill XL modelini mağazada inceledim. Makine kaliteli duruyor ama menteşe mekanizmasını diğer modeller kadar sevemedim, uzun vade kullanım için güven vermiyor.

Bir de geçenlerde önerdiğin Arçelik TM 9046 S Gurme modeli vardı. Renkten dolayı beğenmemiştim ama onun da Beko muadilini internette buldum, rengi güzel. Beko TM 8046 I Selection modeli.

Arçelik TM 9006 I ile Beko TM 8046 I Selection arasında kıyaslama yapacak olursak, hangisi daha üstün?

Bir de Karaca Multigrill XL modelini gördüm mağazada. Ürünün plaka yüzeyi enteresan bir şekilde parlak duruyor. Plakalar emaye gibi sanki, cam bir mateyalle kaplı gibi parlak duruyordu. Bu özelliğin bir faydası olur mu? Çizilmezlik sağlar mı? Arçelik TM 9046 S / Beko TM 8046 modellerinde de seramik kaplamalı olduğundan bahsedilmiş. Acaba aynı şey mi?

arçelik ile beko'nun muadil makineleri arasında fark/üstünlük yok, birebir aynıdır ...

karaca'yı yakından görmedim, plakalardaki parlaklık emaye kaplamadan kaynaklı olabilir, aslında emaye kaplama demir-döküm plakalarda kullanılır ama belki karaca da kullanmıştır bilemem ...

seramik ve granit ise, teflon kaplamanın farklı renk ve desenli halinden başka bir şey değildir ...

Hocam peki rezistansın plakaya sabit olmasına ne diyorsun? Ben ısınma açısından avantaj diye düşünüyorum ama plaka yıkanırken rezistans da yıkanacak. Bu durum hakkında görüşün nedir?

Bir de önerdiğin arçelik modelinin grundig versiyonunu buldum, fiyatı daha uygun. Bu da birebir aynı mıdır?
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_grundıg-cg-8040-2400-w-mühürleme-özellikli-tost-makinesi-koyu-ınox-1222591.html?utm_source=akakce%20psm&utm_medium=psm-other%20psm&utm_campaign=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&v=1.80.2

"Bir de Karaca Multigrill XL modelini gördüm mağazada. Ürünün plaka yüzeyi enteresan bir şekilde parlak duruyor. Plakalar emaye gibi sanki, cam bir mateyalle kaplı gibi parlak duruyordu. Bu özelliğin bir faydası olur mu? Çizilmezlik sağlar mı? Arçelik TM 9046 S / Beko TM 8046 modellerinde de seramik kaplamalı olduğundan bahsedilmiş. Acaba aynı şey mi?"

Yanmaz yapışmaz olan tüm ürünler teflon diye bilinen floropolimer boyadır,sürekli yeni renk,doku ve isim ortaya cıkarttıkları için farklı birşey sanılıyor,aslında hepsi aynı.Alüminyum üzeri yanmaz yapışmaz boya kaplaması.

rezistansın plakayla bütünleşik olması performans açısından iyi olabilir ancak uzun vadede ne gibi sorunlar/masraflar çıkaracağı meçhul ...

arçelik grubunda modeller birebir aynıdır, grundig yan markadır genelde bir tık daha ucuz olur ...

• dökümcübaba kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi, teflon granit hepsi aynı temele dayanıyor. Seramik biraz farklı diye biliyorum. Ancak bahsettiğim Karacanın makinesinin plakaları aşırı parlak. Sanki emaye gibi, belki yeni bir üründür.

• Bütün tost makineleri büyük indirim var detaylar linkte

https://www.hepsihayat.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam 2000 TL en fazla butce ile ne alınmalı yani 200 veriyorsak en azından ızgara pişirebilmek lazim diye düşünüyorum yoksa iki üç hafta da bir tost yemeye homend in 500 TL cihazını almak yetermi kararsız kaldik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tost makinesinde ızgara yapmayı unut. Çünkü plakaları 220 derecenin üzerinde ısıtırsan, plakalar zarar görür ve yiyecekler için kanserojen etki üretmeye başlar.

Ayrıca etleri pişirme işleminde 200 - 220 derecelik ısı, etler için yeterli değil. Neden ? Çünkü etler ızgara yaparken, yüksek ısıda mühürlenmezse, etlerin suyu kaçar. Etlerin suyu kaçınca, sertleşir. Kayış gibi olur, nefaseti ile yenmeyecek hale gelir.

İlla plaka üzerinde ızgara yapacaksan, Lava'nın demir - döküm ocak üstü ızgaraları var. O ızgarayı aygazın üzerine koyduktan sonra, ızgara tavayı 10 - 15 dakika yüksek ısıda ısıtıp, etleri üzerine atıp, önlü - arkalı mühürlüyorsun. Etleri mühürledikten sonra tavadan alıp, bıçakla jülyen doğruyorsun. Sonra etlerin ızgara görmemiş yerlerini döküm tavada tekrar kızartıyorsun. İşlem tamam. Dört dörtlük lezzetli, yumuşacık ve sağlıklı ızgara oluyor.

Yani tost makinesi ile ızgara yapmayı hiç düşünme. Tost makinesine de yazık etme, sağlığına da yazık etme.

Yıllardan beridir bu mutfak gereçlerine yatırım yaparım. Mutfakta zaman harcamayı da severim. Tecrübemi aktarmış oldum.

aslında seramik değil,adı öyle sadece,granit diyorlar sözde,granit taşıyla alakası yok rengini taşa benzetip adını granit taktılar,sonrada tek renk yapıp seramiği çıkarttılar,bunda tek fark mat yerine parlak boya kullanmışlar.Çin'de üretildiği için adamlar herşeyi yapıyor ,sürekli yeni birşeyler buluyor.Plakalar yanmaz yapışmaz denmiş,emaye değil.

• tost makinelerinde et ızgara işi zor, et genelde ziyan olur ...

Sage BGR840 ve Tefal Supergrill XL ile ızgara yapılabilir ama ikisi de bütçenizi aşar ... sage 7000 civarı, tefal ise kendi sitesinde sepete ekleyince 3420 liraya düşüyor, pahalı ama yine de iyi fırsat piyasa fiyatının altında ... Supergrill XL Izgara ve Tost Makinesi 1500637851 (tefal.com.tr) ...

bence et ızgara için en f/p makine; dökümix ... örnek videosu da var; TOST MAKİNESİNDE KALIN ET PİŞER Mİ ? (Tost Makinesinde Et Pişirmek) (Cooking Steak in a Toaster) - YouTube

@vampirelf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 22 Kasım 2022; 0:3:18 >

• 
Sayfa: önceki 599600601602603
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.