Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (593. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.689
Cevap
226
Favori
1.582.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Demir döküm plaka paslanır. Eskiden ev tipi kullanmıştım. Tost yaptıktan sonra, sıra temizliğine gelince, hanımlarla tartışma çok oluyor. Değiştirdim kurtuldum.

Yani demir döküm plakalı üreteceğiniz tost makinesinin, diğer demir döküm plakalılara göre, kullanım kolaylığı açısından bir avantajı olmayacak.

Neyse çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kolay gelsin

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Siz o konuları merak etmeyin,bu makinenin dünyada örneği yok diyorum ,var olan paslanan makinadan örnek veriyorsunuz :)

6 Yıldır Türkiye'nin en fazla portföyüne sahip kaplamasız yani doğru kullanılmadığın paslanması mümkün döküm tava,tencerelerini satıyoruz,demir döküm ve pas nedir iyi biliriz,döküm bizim işimiz,siz rahat olun.***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... 

• glumerna G kullanıcısına yanıt

aslında bu konuyu açarken ve ilk sayfayı hazırlarken bunu göz önüne alarak başlamıştım, benim ilk sayfada yazdıklarım bir bakıma "tost makinesi nasıl olmalı/nasıl olmamalı" sorusuna cevap gibidir ...

yıllar içinde konuyu takip eden arkadaşların dilek ve temennilerini de katarak özetlersek;

* gövdesi oturaklı ve sağlam,

* plakaları demir-döküm (tercihen değiştirilebilir), üst çizgili-alt plaka düz,

* elle bastırmya gerek kalmayacak kadar ağır üst kapak,

* hızlı ve etkili ısınma için en azından 2000 watt,

* yüksek plaka sıcaklığı (ortalama 250" ve üstü),

* plakaların soğumasına neden olmayacak termostat,

* bastırma kolu ve gövdeye bağlantı noktaları çok sağlam,

* ...

* isteğe bağlı; üst kapağı yarı konumda tutabilecek süspansiyon benzeri yaylı bir mekanik sistem (benzerlerini daha önce görmüştüm),

• dökümcübaba kullanıcısına yanıt

Sevgili dökümcübaba, öncelikle merak etmiyorum.

Benim yaşım 61. Elektronik yüksek mühendisim. Yıllarca metal ergiten indüksiyon ocaklarının elektronik kontrol panellerinin bakım onarımı ile uğraştım. Yani bu nedenle metalurji bilim dalı hakkında bilgilere sahibim.

Burada paslanmazlık konusuna girerek konuyu dağıtmak istemem. Ancak demir döküm plaka kullanacağınız için, el mecbur paslanacak. Ya da Eskişehir'de üretim yapan Lava 'cılar gibi demir döküm plaka üzerine özel kaplama yapacaksın.

Yani bu iki üretim seçeneği dışında başka bir seçenek yok.

Lava'cılar gibi kaplama yaparsan, yapışmadan mütevellit, tost plaka yüzeylerini devamlı kazımak gerekecek. Kazıyınca, bir süre sonra mine kaplama zarar görecek, demir döküm yüzey ortaya çıkacak.

Milletin derdi nedir ?

Hem demir döküm olsun,

Hem çıkarılabilir olsun,

Hem de yıkanabilir olsun.

İşte demir döküm plakalı ürünlerde, bu üç koşul bir arada ürün yok piyasada...

Biz de tost severler olarak, bu kriterlere bakarak isteklerimizi belirtiyoruz.

Her neyse... Siz ürününüzü yapıp piyasaya sürün de, özelliklerine bakarak kanaatimizi söyleriz.

• N3v3N N kullanıcısına yanıt

aslında tasarımı ve özellikleri güzel, ilk çıktığında beğendiğim modellerden biriydi ve o dönem çok tavsiye ettim ...

lakin alıp kullananlar bazı zayıf noktaları olduğunu yazmışlardı, özellikle plakaları çok eleştirilmişti, bu durumda "kaliteli ve uzun ömürlü" diyemiyorum ama yine de beğendiğim bir model ... ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... 

• Bayberty kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler. 1000-1500 bandında şunu alsaniz daha iyi olur dediğiniz marka model var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N3v3N N kullanıcısına yanıt

Karaca Inox Granit, 1300 tl ... Karaca Inox Granit Izgara Ve Tost Makinesi, 2000W, Paslanmaz Çelik Karaca

Karaca Biogranit, 1500 tl ... Karaca Biogranit Izgara ve Tost Makinesi Inox, 2000W, Paslanmaz Çelik Karaca

Grundig CG 7981, 1400 tl ... Grundig CG 7981 Delisia Tost Makinesi Fiyatı - Taksit Seçenekleri (hepsiburada.com)

Arçelik TM 9946, 1600 tl ... Arçelik Tm 9946 I Tost Makinesi Fiyatı - Taksit Seçenekleri (hepsiburada.com)

ve tabii ki Arzum AR2023 Grandia, 1400 tl ... Arzum AR2023 Grandia Izgara ve Tost Makinesi Paslanmaz Çelik Fiyatı (hepsiburada.com) ... bunu da listeye alalım çünkü diğerlerinin de sürprizleri olabileceğini gözardı etmeyelim, her makinenin zayıf noktaları olabilir ... hiçbiri "uzun ömürlü" olmaz ...

almadan önce bu ürünleri mağazalarda inceleyin ve içinize sinen modeli tercih edin, bunlardan biri veya beğendiğiniz başka bir model de olabilir, fiyatları da araştırın çünkü daha uyguna bulunabiliyor ... kolay gelsin ... ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... 

ek; Arnica Tostit Maxi ve Arnica Diamond modellerini de listenize ekleyin, fiyatları 1000 liranın altında bulunabilir ve fena değillerdir ... ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 26 Haziran 2022; 14:59:2 >

• Merhaba. Güncel olarak bilgi almak istiyorum.

Anneme hediye alacağım. Ayrıca babam da et, sebze falan kızartmayı sever.

Hem tost kısmı hem de ızgara kısmı kaliteli, 2000W üstü, plakaları yıkanabilir, yağ haznesi olan bir model önerir misiniz lütfen?

Lava'nın kaplamaları emaye değil mi? ben uzun zamandır kullanıyorum tavalarını, düzgün yağlarsanız yağışmıyor. Ancak, emaye kaplamanın tost makinasında performansı teknik olarak nasıl olur bilemiyorum.

• döküm plakalar kullanıldıkça yağa doyar ve kaplama ihtiyacı zamanla azalır, emaye kaplama ilk kullanımlardaki yapışmaları önlemek için öngörülmüş makul bir çözüm ...

• jinduw J kullanıcısına yanıt

selam,

bütçe belirtmediğiniz için farklı seçenekler yazıyorum, ilk ikisi çok pahalı ithal ürünler, diğerleri yerli ve daha uygun fiyatlı ...

Delonghi cgh-1012d

Sage sgr-700

Karaca inox granit

Karaca biogranit

Arçelik tm-6046

Arçelik tm-9006

Arçelik tm-9046

Arçelik tm-9946

Grundig cg-7981

Arzum ar-2023

Arnica tostit maxi

Arnica diamond

Arzum ar-2001 / ar-2019 / ar-2020 / ar-2027 / ar-2028 / ar-2038 / ar-2040

Hocam merhaba. Arçeliğin kullandığı armor plakaların hangi malzemeden oluştuğu hakkında bir bilginiz var mı? İnternette araştırdım ancak bulamadım bir türlü.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Vakit ayırdınız sağolun.

Paylaştığınız ürünlere baktım.

İçlerinden 2000 TL altı tek ürün seçseniz hangisini seçerdiniz acaba?

Farklı sitelerde farklı ürünlere baktım; yorumları okuyunca insan ikilemde kalıyor.

• Vitriyol V kullanıcısına yanıt

selam,

arçelik bu konuda bilgi paylaşmıyor ama dayanıklı bir teflon kaplama olduğunu düşünüyorum ...

Teşekkür ederim hocam

• jinduw J kullanıcısına yanıt

seçenekleri azaltalım;***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... 

845 lira; Arnica Tostit Maxi Granit Izgaralı Tost Makinesi | Arnica

1350 lira; Arzum AR2023 Grandia Izgara ve Tost Makinesi Paslanmaz Çelik (ciceksepeti.com)

1500 lira; Karaca Biogranit Izgara ve Tost Makinesi Inox, 2000W, Paslanmaz Çelik Karaca

alternatif;

1930 lira; yetkili servis yaygınlığını ve bilinirliğini gözönüne alarak Arçelik TM 9946 TM 9946 I | Tost Makinesi | Küçük Ev Aletleri | Arçelik (arcelik.com.tr) tercih edebilirsiniz (internette 1615 liraya bulunabiliyor) ...

benim açımdan ilk seçenek yeterli ve f/p olarak 1 numara (arnica) ... nihayetinde fiyatları farklı olsa da hepsi aynı işi yapar ...

almadan önce mağazaları gezin, makineleri yakından görüp inceleyin ve kendiniz karar verin yada seçimi annenize bırakın ... ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... 

Alüminyum plaka üzeri yanmaz yapışmaz boya,boyanın markası,adı,rengi vb önemli değil hepsi ptfe ailesinden.Bu isimler sadece pazalama taktikleri ne yazık ki.

Yani önce bu kimyasalı Dupont icat etti,adını da kendi ticari marka adı olan TEFLON koydu,sonra herkes teflon tava satınca olaya el koyup denetime başladığı için yaklaşık 15-20 yıldır kimse teflon adını kullanamıyor,çünkü lisanslı kullanıcısı değiller.Bu sebeple her marka kendi boyasına kendi adını taktı,ama hepsi özelinde aynı boya konu basitçe bu:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 13 Temmuz 2022; 13:13:54 >
  • dökümcübaba kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bilgilendirmeniz için. Sağlık açısından demir dökümden sonra en sağlıklı plaka hangisidir sizce? Karaca biogranit kullanıyor, arçelik teflon kullanıyor. İkisi arasında kaldım

Döküm al en güzel tost dökümde yeniyor 👍 hiç bakma burda kötüleyenlere en iyi makinam döküm tost makinamdı evdeki dökümixi anneme verip bide dökümcü baba yapsın ondan alcam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Belirttiğiniz 2 marka da zaten aynı kimyasal boyalı,sadece isimleri farklı.Dediğim gibi her marka kendine bir ad bulldu kaplama için,içeriği ve kullanım şekilleri aynı.

Alüminyum üzeri yanmaz yapışmaz kaplamalar dışında sadece 1 marka kaplamasız döküm plakalı üretiyor şu an o da zaten sayfada mevcut.Onun da kullanımı bambaşka,iyi araştırmanızı öneririm :)

• 
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.