Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (327. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.694
Cevap
224
Favori
1.588.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    inan hiçbir bilgim yok yurtdışı alışveriş işlerinden,
    ancak forumda konusu olacak oradan yardım alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

bunlardan herhangi biri olabilir;

-fakir camilla (sabit plakalı)
    -arzum ar-2006 panini granite
    -era sm-24 press granito
    -arçelik k-2380-tg
    -arzum ar-271 prego delux

hocam buradaki yardımlarınızla korkmaz tostella aldık, ikinci tostumuzu yaptık şimdilik nispeten memnunuz

3 sorum olacak size, korkmaz cihazları tanıdığınız belli olduğu için

1-) bu cihazı termostat devreye girmeden kullanabilir miyiz?

2-) bugün eşime tostunu yaparken cihazı açtık, ısındı ve ilk partiyi koyduk, ilk parti bitince ikinci parti ekmekleri koyduk, ama ilk partiden 3 kat daha uzun sürdü ekmeklerin kızarması, bu sırada cihaz kapanıp açılıyor, ama açıkkenki süresi o kadar kısa sürüyor ki. neden olduğunu anlayamadık

3-) bu aşağıda resimlerini gönderdiğim anahtarın üstünde rakamlar var, tamam eyvallah, ama bu rakamlara gelmeden önce GSM operatörü çekim şiddeti gibi gözüken barlar var, buralara getirdiğimde hiçbirşey olmuyor, bu bölgenin anlamı nedir? ne işe yarar?

şimdiden sabırlı cevaplarınız için teşekkür ederim

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ...

Korkmaz tam bir zaman kaybı. Yazık, kelli felli bir sürü modeli var. Demek tostella da böyle. (2 nolu sorunuza istinaden)

Benim a328 hakkında gözlemimi yazdığım mesajımı bir sonraki mesaja kopyalayacağım. Önceki sayfaları okuyan olduğunu sanmıyorum. Millet şöyle bir son mesajlara bakıp geçiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• (Korkmaz A328-05, n11 den aldım.)

Hepsiburada'da, başka yerlerde ve hatta sanırım bu forumdaki yorumlarda;

-"ızgara yapmıyor çünkü tam pişirmiyor. herhalde gücü yetmiyor",

-"Ancak ayar düğmesi biraz sıkıntılı. 4(en yüksek)ten aşağıda pişirmiyor. Düğmeyi tam tur çevirmek lazım. 1,2,3 pek bir işe yaramıyor.",

-"Kapak kapatıldığında kapaklar makas gibi sıkışarak ekmekleri dışarı atıyor, bastırdığınızda daha hızlı atıyor. Bildiğin dışarı gidiyor ekmekler, tost yapmak için arkadaki menteşenin açılması gerekir, açılmıyor. 4.(son) derecede ekmekleri kızartması 3 dakika değil 3 gün sürüyor.",

gibi yorumları gördüğüm halde "yok canım o kadar da değildir" diyip aldım. Malesef o kadarmış. 1,2 ve 3. kademeler cidden bir işe yaramıyormuş.

Ben kısaca şöyle özetleyeyim:

Düğmeyi 4 e getirdiğinizde ısıtmanın durması yaklaşık 7 dakika sürüyor (7 dakika ısıtıyor). Sonra 3 ya da 4 dakika kırmızı yanmıyor (çalışmıyor, yani soğuyor), -işte bunun iyi yapılmadığını düşünüyorum!- sonraki süreçlerde 1 dakika ısıt, 3-4 dakika beklet şeklinde devam ediyor. Bence bu yüzden bir türlü kızarma gerçekleşmiyor. İçindeki kaşarlar eriyip akmaya başlıyor, artık tutamıyorsun içeride. Yani uzun lafın kısası, yüzey sıcaklığı kaşarları eritip tamamen dışarı dökecek kadar sıcak, ama ekmeğin yüzeyini kızartamayacak kadar soğuktur. Durum bundan ibarettir.

Kaşarsız, sadece ekmek koyduğumda ise 12-13 dakika sonra anca ufaktan kızarmaya başlıyor (bu arada kaşarlı tost da 10 dakikada oluyor). Kıtır mıtır da olmuyor, hikaye. Hamur gibi oluyor. Kıtır olması için yüzey sıcaklığı çok daha fazla olmalı.

Izgaraların altındaki yansıtıcı metallerin dışarıdan görünüşü işçiliği hakkında çok güzel bilgi veriyor: Berbat!!. Yer yer makinenin gövdesine temas edip yer yer etmiyor. Sanki vidaları az sıkılmış gibi. Plakalar ön tarafı örttüğünden plaka çıkınca görüyorsunuz. Ama arka tarafındaki o yamukluklar her türlü görünüyor.

Ayakları yere tam basmıyor. Yani terazi değil, sallanıyor.

Üst ızgaranın arka tarafı yerine oturmuş ama bastırınca sallantı oluyor arka taraftan.

Bu da son olsun: Her ne kadar arkası kalkmıyor, ekmeğin yüksekliğine göre ayarlıyorsun denilse de, çok kolay değil. soğukken eğdin eğdin, yoksa benim gibi parmağının ucu ile hem de sıcakken eğmeye çalışırsan parmağının ucu yanabilir. El bezi gibi birşey lazım. Farklı kalınlıkta ekmekler yaptığında devamlı ayar değişmen gerekiyor. Yani başta verdiğim yorumlardan 3. yorum el-hak doğrudur.

Üşenmeden yazayım da sizleri uyarayım istedim. İade işlemine bi bakmam lazım. Allahtan internetten aldık da cayma-iade haklarımız var, Allah bu kanunları tüketici lehine düzenleyenlerden razı olsun.

Kalın sağlıcakla.

• Dökümix bugün elime ulaştı yalnız adamlar ne kullanma kılavuzu ne fatura bir şey koymamışlar. İlk kullanımda nelere dikkat etmeliyiz? Plakaları yıkamayın falan demiş ayrıca işiniz bitince yağlayıp bırakın yazıyor üzerinde.
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu tamamını olmamakla birlikte :D Okuyabildiğim kadar incelediö. Çok fazla bütçe ayırmadan çok sık kullanılmayacak bir ürün arıyorum. Aradığım özellikler; granit olması, çıkarılabilir plaka olması ve 180 derece ile ızgara konumuna getirilebilmesi. Şu iki ürün arasında ne gibi farklar var acaba ben pek ayıramadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

www.hepsiburada.com
    Era SM-21 Press Paslanmaz Çelik Çıkarılabilir Plakalı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/era-sm-21-press-paslanmaz-celik-cikarilabilir-plakali-izgarali-tost-makinesi-p-MTERASM21

Özellikle SM21 kafama yatıyor almayı düşünüyorum ne dersiniz ? Ya da 200 TL ye kadar bu standartlara sahip farklı bir öneriniz var mı benim için ? Teşekkür ederim şimdiden.

• Olcay Özker O kullanıcısına yanıt
    sm-21 siyah teflon, sm-24 granit desenli plakadır ...
    diğer uygun seçenekler;
    -korkmaz a-310 formula inox granit
    -arzum ar-2006 panini granite
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Schuey

Dökümix bugün elime ulaştı yalnız adamlar ne kullanma kılavuzu ne fatura bir şey koymamışlar. İlk kullanımda nelere dikkat etmeliyiz? Plakaları yıkamayın falan demiş ayrıca işiniz bitince yağlayıp bırakın yazıyor üzerinde.

Bayberty ilk sayfada yazmıştı. Önce yağlayin sonra 10-15 dk boyunca 5. Derecede çalıştırın bu işlem sırasında döküm yüzeylerden duman çıkacak pencere davlumbaz vs açarak dumanı dışarı çıkışını kolaylaştırır. Tost yaparken sucukları ben ayriyeten tavada kizartiyorum. Tost makinesinde pişirdiğim zaman dokume bulaşan yagi ekmek üzerinde siyah lekelenmeler yapıyor. Hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamzayavuz24

Bu arada tost makinesini alalı 2 ay olmasına rağmen konuyu hala zevkle takip ediyorum.

Yalnız bayberty üstat granit ve teflon konusunda sizinle aynı düşüncede değilim.

Granit ve teflon kaplama arasında çok fark var kesinlikle ve tabi bu dayanıklılık konusu tamamen kaliteli bir firma ürünü ile anlaşılabilir, yani 30 tl yede granit tava var ama ne kadar granit sayılır!!?

Granit konusunda daha önceki araştırmalarım, granitin teflona göre daha sağlıklı olduğunu ancak mutlaka kaliteli firmaların ürünlerinin seçilmesini tavsiye ediyordu, aksi durumlarda ne idiüğü belirsiz firmaların ürünlerinin sıcak karşısında dedormasyon sonucu vücuda metal girişi kaçınılmazmış.

Bu arada homend 1314 tost makinem mükemmel tostlar yapıyor ve yapışma gibi bir sorun asla yok, hatta pişirirken ekmeğin arasından düşüp eriyen kaşarları elimle bile çok kolay çıkarıp ağzıma atıyorum afiyetle, temizliği çok kolay.

Gerçekten çok memnunuz ve kararsız kalanlara 1314 granit modelini tavsiye ediyorum.

Tek sorun fiyat konusu, fiyat politikalarını aşırı abartılı buluyorum 300₺ fazla asla vermeyin bence. Normalde ederi bence en fazla 200 ₺ dir ama lanet olası tost makinesi lobisi işte

Sayın hocam, forumu karıştırırken gördüm, bir ara da Blue House BH457SP bakmışsınız. Denemeye değer sanırım. Ancak kaç dilim sığdığı hakkında bilgi bulamadım. Görsellerde bir dilim var ama büyükçe bir dilim, o yüzden emin olamadım. Ölçülerine de ulaşamadım. Siz öğrenebilmiş miydiniz? AVM mağazalarında var mıdır acaba gidip incelesek.

• Bu arada hayırlı olsun homend size. aceleyle yazdım önceki mesajı, aklımdaydı güle güle kullanın diyecektim, unutmuşum. En azından arayıştan kurtuldunuz :)

Homend nasıl bu arada, 4 dilim kare tost yapması ne kadar sürüyor ve kızarıyor mu üzerleri?

• Selamun aleyküm sayenizde tost makineleri hakkında bilgi sahibi oldum

Her zaman tavsiye ettiğiniz Arzum AR2006 Panini Granite ile Arzum ar2013 panini color arasında sadece ve sadece renk farkı var, bizzat gittim detaylı olarak kutusu da dahil olmak üzere inceledim.Fiyatı hangisi ucuzsa tavsiye edilebilir, bilginize, arkadaşlara tavsiye edebilirsiniz. Ben renginden dolayı sizin tavsiyeniz üzerine anneme Arzum AR2006 alacağım. Sağlıcakla.
  • @Bayberty Selamun aleyküm sayenizde tost makineleri hakkında bilgi sahibi oldum

Her zaman tavsiye ettiğiniz Arzum AR2006 Panini Granite ile Arzum ar2013 panini color arasında sadece ve sadece renk farkı var, bizzat gittim detaylı olarak kutusu da dahil olmak üzere inceledim.Fiyatı hangisi ucuzsa tavsiye edilebilir, bilginize, arkadaşlara tavsiye edebilirsiniz. Ben renginden dolayı sizin tavsiyeniz üzerine anneme Arzum AR2006 alacağım. Sağlıcakla.
  • dreamofimage kullanıcısına yanıt
    A. Selam,
    evet dediğiniz gibi makineler aynı, tıpkı korkmaz'da olduğu gibi sondaki rakamlar renk farkını ifade ediyor ...
    almadan önce mağazalarda şu modelleri de incelerseniz iyi olur;
    -korkmaz a-310 formula inox granit
    -era sm-24 press granito
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dördünden hangisini almalıyım sence?

• Olcay Özker O kullanıcısına yanıt
    korkmaz a-310 formula inox granit ...
    Hocam son olarak önerdiğiniz 310 mu yoksa

Bu ürün mu daha iyi? Aralarında tam olarak ne gibi farklılık var özelliklerde aynı gösteriyor. Bu ikisinden birini kesin alicam tercihim hangisi olmalı

• Schafer Nostalgie Granitbtost makinesi suan markafoni de kargo dahil 115 tl, buna kargo dahil ve makine granit kaplamali plakalara sahip. Bu modeli tavsiye edermisiniz ?

• discrepancy kullanıcısına yanıt
    sıradan bir makine, başka bir makinenin kopyası ...
  • 2 yıl önce De Longhi CGH900 almıştım. O zaman ki fiyat 200 TL idi. Şu an 900 TL diyorlar.

Ben bu makinayı hizlial.com üzerinden almıştım. Acaba sahte ürün mü aldım ? Bu kadar fiyat binmesi şaşırtıcı. Kur farkı deseniz bile bu fiyata çıkması imkansız.
  • Moon Star Turkey kullanıcısına yanıt
    bizim ülkede stokta tükenen ürünler bulunmaz hint kumaşı muamelesi gördüğünden fiyatı katlanıyor ...
    ilk çıktığında adını sanını bilen yoktu, burada tanıtınca hızını alamayıp rekor kırmıştı delonghi, benzer olarak breville ve kenwood aynı moda girmişlerdi birara ... kısacası sahte ürün yok merak etmeyin, piyasada şark kurnazı satıcılar var meselenin özü budur ...
    Cevabiniz icin tesekkurler, almaktan vazgectim iyi makineler icin firsat kollayayim.

• 
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.