Şimdi Ara

Toshiba ve WD NAND üretim tesislerinde elektrik kesintisi, verimlilik düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Tam da NAND bellek ortalama fiyatlarında düşüşün daha da devam edeceği tahminleri yapılırken Japonya’da kötü bir haber geldi. Toshiba ve Western Digital NAND üretim tesislerinde yaşanan elektrik kesintisi verimliliği etkilemiş durumda.

Fiyatlar yükselebilir

Toshiba ve Western Digital bilindiği üzere Japonya Yokkaichi tesislerinde ortak NAND üretimi yapıyor. 15 Hazian tarihinde tesislerde yaşanan 13 dakikalık elektrik kesintisi üretimin durmasına neden oldu. Sonrasında üretim başlasa da verimlilik düştü.

Ayrıca Bkz.Cube Escape: Paradox indirmeye sunuldu

Gelen bilgilere göre WD kesinti sırasında 6 Exabyte NAND üretim kaybına uğradı. Toshiba ise 6.-9 Exabyte arasında üretim kaybı bekliyor. Bu tesis tam kapasite üretim yapıyordu ve yeniden eski kapasiteye ulaşması Temmuz ortalarını bulacak.

Yokkaichi tesisleri dünya NAND üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Tesiste 6 fabrika ve Ar-Ge merkezi yer alıyor. Yaşanan kesinti sonrasında hali hazırda talepten fazla olan üretimin düşüp düşmeyeceği bilinmiyor ancak fiyatlar etkilenecek. Şu an anlaşmaları yapılmış olan 2019 yılı sonuna kadar NAND siparişleri bittikten sonra 2020 yılı için fiyatların gözden geçirileceği ifade ediliyor.

• Sel basmasi daha inandiriciydi be!

• biz de yedik.

• dehassektörsünler ordan.

• Bu kadar mı dakik bir sektör ya, yuh artık

• Biz de i'NAND'ık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek bir fabrika dünya üretiminin %35 i gibi bir rakamı karşılıyorsa vahim bir durum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • görende 7/24 çalışıyor falan sanacak yani !

keşke 7/24 çalışsalar ! eğer öyle olsaydı zaten her şey daha ucuz olurdu !!!

• 13 dakikalık kesinti siparişlerin gecikmesine ve 2020 yılındaki fiyatların artmasına neden olacakmış. Nekadar düşük kar marjlarıyla çalışıyorlarmış. Bizimkiler 1e üretip 10a satıyor. Fabrika yansa kazandıklarıyla yenisini yapar :)

• Hah, biz de ne zaman bir kesinti gerçekleşecek diye bekliyorduk, iyi oldu.
    Şimdi vurun fiyatları yukarı.

• Fiyatlar iyice düşmüştü bizde bu felaket nerde diye bekliyorduk

Yıllardır elektronik ürünler üreten bir şirket elektrik kesintisi için önlem almayı akıl edememiş yani

• Bayağıdır bir şeyler olmuyordu, kar marjları azaldı sanırım. Sel, yangın, elektrik kesintisi, bir sonrakine de ''Fabrikanın altından fay hattı geçiyormuş, tesisi komple kapatıp başka yere yeniden kurulum yapacağız'' derlerse şaşırmam
  • Öğle yemeği arasinda 13dk elektrik kesildi milyar dolarlik firmayiz jeneratör icadıni kaçırdık %500 zam yapcaz malesef geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu heriflere ceza kesmişlerdi sırf bu yalandan bahaneler yüzünden, hemde iki defa !

Yeter artık ya, cezalar belli ki caydırıcı değil. Yine bahane ile uçuracaklar fiyatları.

Daha önceki bahaneler;

1.yangın
    2.kimyasal sızıntısı
    3.sel baskını
    4.fırtına/tornado
    5.elektrik kesintisi

Ne kancık çıktılar arkadaş. Bunlardan ikisi için ceza yemişlerdi. (ileri sürülen bahanenin havada kalması fiyat arttırmaya yer olmadığı nedeni ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 1 Temmuz 2019; 13:2:45 >
  • Kendi suçunu da müşteriye yansıtmazsın yani

• Çek oradan bir zam
  • Tamam fiyatlari dusurmek karinizda azalma istemiyorsunuz ! Dobra olun ! ...

• Yokkaichi tesisleri dünya NAND üretiminin yüzde 35’ini baya iyimiş ama bi ara TOSHİBA nand tesisleri satılıkdı galiba bir konsersum aldı bizde 5 milyar dolara saray yapacagımıza 1.3 milyar dolara volvoyu kalanınlada buna ortak olsaydık off ne olurdu...

• Yalanınızı yesinler sizin. Kaç senedir aynı terane yok sel basar yok yıldırım çakar yok atom bombası patlar...

• ahahahahahha koca tesiste jeneratör yok muymuş ? buna kim inanıyor ya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.