Şimdi Ara

Toshıba Satellıte Laptop Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bundan 2 yıl önce laptop aldım toshıba satellıte modeli ama ilk sene nerdeyse hiç kullanmadım hep çantada bikere bile açmadım 1 yıldır kullanıyorum. sorun şu ki;laptobun fanı kafasına esince çalışıyor bazen çalışıyo bazen çalışmıyor ve bu çalışmama süresi 3 hafta gibi uzun sürebiliyor. teknik servise götürdüm garanti süresi bitmeden önce servisde 1 ay kaldı format falanda attılar toplam 180 lira aldılar. garanti kapsamında değilmi diye sorduğumda ise garanti kapsamına girmediğini söylediler. neyse aldım servisden 2-3 gün fan adam gibi çalıştı daha sonra yine aynı sorunla karşılaştım. bu sebeplede bilgisayar çok ısınıp yavaşlıyor hele yaz geldi şimdi yanıyor. bu sorunu kendim halledebilirmiyim. bu sorunla karşılaşan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim saygılar..

• Altına bir laptop soğutucu al veya elinde geliyor ise kendin yap. http://resim.donanimhaber.com/m_51758894/mpage_1/f_/key_Fanli+Laptop+altligi+yapimi//tm.htm#51981013

NOT: Ayrıca servise verdiğin halde düzelmedi ise tekrar servise götürerek düzeltilmesini isteyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 14 Haziran 2012; 0:06:12 >
  • saol kardeşde fanın sürekli olarak çalışmasını nasıl sağlayabilirim? pc nin kendi fanının çalışmasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Franklin18 -- 13 Haziran 2012; 23:19:42 >
  • yardım edn yokmu ya sinir oldum forumda bilen biri yokmu
  • Aynı laptoptan bende'de var . ve devamlı bende'de fan yuksek hızda çalışıyordu. içini açtım.fanı temizleyip macunu yeniledim düzeldi. Sende fan hiç mi çalışmıyor? yoksa yük altındayken mi fazla çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 18 Temmuz 2012; 1:55:30 >
  • arkadaşlar bende casper var ama benimkinin üzerinde bir tuş var hiç fan resmi felan da yok rastgele geldi hızlı çalışmasını sağlıyor bida bastıgımda yavaşlıyor sesini bile zor duyuyorum , belki sizinkindede böyle bir tuş olabilir , karıştırın bakalm biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: faru77

yardım edn yokmu ya sinir oldum forumda bilen biri yokmu

Güç yönetiminde uyku ayarları moduna girin gelişmiş güç ayarları mevcut orada listede işlemci güç yönetimine tıklayın sistem soğutma ilkesi var pilde ve fişte etkin yapın aynı yerde en yüksek işlemci durumu var onlarıda pilde ve fişte %70 yapın %100 yaparsanız ısınma artar dediğim ayarda tutarsanız en azından yazın böyle kullanın,ısılar düşer bunu bir deneyin.Bazı markalarda soğutma amaçlıdır bu ayarlar tek tuşla bu dediğim ayarlar otomatik oluyor siz elle yapacaksınız o kadar %50'de yapabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TOSHİBA 43L2863DAT YARDIM
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

quote:

yardım edn yokmu ya sinir oldum forumda bilen biri yokmu

Güç yönetiminde uyku ayarları moduna girin gelişmiş güç ayarları mevcut orada listede işlemci güç yönetimine tıklayın sistem soğutma ilkesi var pilde ve fişte etkin yapın aynı yerde en yüksek işlemci durumu var onlarıda pilde ve fişte %70 yapın %100 yaparsanız ısınma artar dediğim ayarda tutarsanız en azından yazın böyle kullanın,ısılar düşer bunu bir deneyin.Bazı markalarda soğutma amaçlıdır bu ayarlar tek tuşla bu dediğim ayarlar otomatik oluyor siz elle yapacaksınız o kadar %50'de yapabilirsiniz.

sağol kardeş dediklerini yaptım ancak işlemci güç yönetiminde 'soğutma ilkesi' böyle bir seçenek yok. iki tane seçenek var; en düşük işlemci, en yüksek işlemci..
    yardımların için saol

• quote:

Orijinalden alıntı: **Nightmare**

Aynı laptoptan bende'de var . ve devamlı bende'de fan yuksek hızda çalışıyordu. içini açtım.fanı temizleyip macunu yeniledim düzeldi. Sende fan hiç mi çalışmıyor? yoksa yük altındayken mi fazla çalışıyor

malesef fan bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. mesela; bundan 1 hafta önce 3-4 gün boyunca fan sorunsuz çalıştı, ancak şimdi fan çalışmıyor
  • Laptop'un garantisi bittiyse kasayı sök ve işlemci fanını çıkart o fan ile piyasayı dolaş ayn devirde orjinal uyumlu bir fan alırsan işlemcinin ateşini almaya yeterli olacaktır :) tahminimce fanınız sıkıntısı yok fakat bobininde aksaklıklar var ve bu yüzden işlemcinize istenen soğukluğu veremiyor. fan tercih ederken bonine dikkat edininiz. fanı elinize alıp bir kere döndürdüğünüzde direk durmamalı durup bir - iki hamle geri atmalı fanı ki işlemcinize iyi bir soğukluk iletebilsin tek çözüm orjinal sağlam bir bobinli fan almanız kalıcı çözüm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rejii

Laptop'un garantisi bittiyse kasayı sök ve işlemci fanını çıkart o fan ile piyasayı dolaş ayn devirde orjinal uyumlu bir fan alırsan işlemcinin ateşini almaya yeterli olacaktır :) tahminimce fanınız sıkıntısı yok fakat bobininde aksaklıklar var ve bu yüzden işlemcinize istenen soğukluğu veremiyor. fan tercih ederken bonine dikkat edininiz. fanı elinize alıp bir kere döndürdüğünüzde direk durmamalı durup bir - iki hamle geri atmalı fanı ki işlemcinize iyi bir soğukluk iletebilsin tek çözüm orjinal sağlam bir bobinli fan almanız kalıcı çözüm :)

son çare bu olsa gerek.. saol
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rejii

Laptop'un garantisi bittiyse kasayı sök ve işlemci fanını çıkart o fan ile piyasayı dolaş ayn devirde orjinal uyumlu bir fan alırsan işlemcinin ateşini almaya yeterli olacaktır :) tahminimce fanınız sıkıntısı yok fakat bobininde aksaklıklar var ve bu yüzden işlemcinize istenen soğukluğu veremiyor. fan tercih ederken bonine dikkat edininiz. fanı elinize alıp bir kere döndürdüğünüzde direk durmamalı durup bir - iki hamle geri atmalı fanı ki işlemcinize iyi bir soğukluk iletebilsin tek çözüm orjinal sağlam bir bobinli fan almanız kalıcı çözüm :)

son çare bu olsa gerek.. saol

işlemci konusunda dikkatli ve tedbirli olmanız gerekiyor en mantıklısı bir fan almanız unutmayın aynı model aynı marka pc nin fanı olması şart değildir hacim ve uyumluluk ile ilgili sıkıntı olmazsa başka marka laptopların fanlarını kullana bilirsiniz. ben bir müşterime orjinal hp fanını söküp samsung'un fanını takmıştım ve memnuniyetini bize bildirmişti. hp laptop fanlarından kaçının :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.