Şimdi Ara

Toshiba Satellite A300D 17F Nasıl Bİ Laptop performansı Isısı Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşlemci Hızı : 2,2 GHz, 2 MB L2 cache
    Bellek : 4 GB
    Sabit Disk : 320 GB
    Ekran Belleği : 512 MB(Max 2302 MB Paylaşımlı)
    Ekran Boyutu : 15,4"
    Ekran Özelliği : TruBrite® WXGA TFT
    Grafik Tipi : ATI Mobility Radeon HD3650
    İşlemci Tipi : Çift Çekirdek

Özellikleri yukardaki gibi olan bu laptopu bugün yada yarın almayı düşünüyorum ama her forumda ayrı şeyler yazıyo arada kaldım.
    bnim öğrenmek istediklerim
    -bu makina çokmu ısınıyo aşırı derecede
    -oyunlardaki performansı nasıl
    -vista performans puanı özellikle bunu öğrenmek istiyorum (elinde olan resmini çekip koyabilirmi acaba buraya)
    -kullanımı nasıl çok kasıyomu açılışı programlara oyunlara girişi işlemlere cevap verme hızı
    - ve sizin gördüğünüz +/- leri nelerdir

Lütfen bi yardım edin bana acaba almalımıyım kullannlar yada bilgisi olanlar bi yardım etsin lütfen..

• ne kadara buldun bu ürünü yani fiyat/performansı sorgulamak lazım
    -/+ larını soleyım sana
    eksileri AMD olması ve bu yuzden ısınmasının ıntele nazaran daha cok olması ve bu yuzden fanının sık calısması..
    bide bu serının bazı makınalarında toshıba tempro programı bı hata mı ne verıomus bende sorun cıktı ama o onemlı bsı deıl acılısı kasıodu makına 2 dk da fılan acılıodu.. servıse gotrdum halloldu bu genele yayılcak bsı deıl ama benım karsılastıgım eksı bı yanı oldugu ıcın soleım dedım :P
    artılarına gelınce fıyat performans oranı baya ıı ben aldıgımda daha ııydı ben 1887 ye almıstım.. toshıba olmasıda bi artı bence.. ve dıs dızaynı cok Şık..
    ben asırı derecede oyun oynayan bırısı olmadıım ıcınde benım ıhtıyaclarımı karsılıo bılmıorum sen ne amacla kullanıcaksın ama zaten oyun amaclı olarak da ıs gorebılecek bı makına yanı..umarım yardımcı olur yazdıklarım...

Orjinalden alıntı: senmes

ben de 10 gun fılan once aldım bu pc yı.. vısta puanı 5 smdı resım fılan ekletme bana:D u y
    -/+ larını soleyım sana
    eksileri AMD olması ve bu yuzden ısınmasının ıntele nazaran daha cok olması ve bu yuzden fanının sık calısması..
    bide bu serının bazı makınalarında toshıba tempro programı bı hata mı ne verıomus bende sorun cıktı ama o onemlı bsı deıl acılısı kasıodu makına 2 dk da fılan acılıodu.. servıse gotrdum halloldu bu genele yayılcak bsı deıl ama benım karsılastıgım eksı bı yanı oldugu ıcın soleım dedım :P
    artılarına gelınce fıyat performans oranı baya ıı ben aldıgımda daha ııydı ben 1887 ye almıstım.. toshıba olmasıda bi artı bence.. ve dıs dızaynı cok Şık..
    ben asırı derecede oyun oynayan bırısı olmadıım ıcınde benım ıhtıyaclarımı karsılıo bılmıorum sen ne amacla kullanıcaksın ama zaten oyun amaclı olarak da ıs gorebılecek bı makına yanı..umarım yardımcı olur yazdıklarım...

Selamlar...
    senmes bende de aynı sorun var; geç açılıyor...Şuanda bulunduğum şehirde teknik servis yok...Sorunun nasıl giderildiğini biliyorsan yardımlarını bekliyorum...selam ve muhabbetle....

• program ekle kaldır dan toshıba tempro programını kaldır epey fark edıcektır...ben yaptıgımda 2 3 dakıkada acılan laptopumun acılma suresı 50 sn ye ye dusmustu :)
  • Ben bugün sipariş verdim bu pcyi. İnşallah ısınma vb. problemlerle karşılaşmam. Ama şunu soracağım , ben 2 pc arasında seçim yapmak zorunda kaldım ve geri çevirdiğim pc şu özelliklerdeki HP 1260ET modeli...

Teknoloji : Intel Centrino 2 Teknolojisi
    İşlemci : Intel® Core 2 Duo P8600
    İşlemci Hızı : 2,40 GHz Önbellek 3 MB
    Bellek : 3 GB
    Ağırlık : 2,65 kg
    Bluetooth Portu : Var
    Ekran Belleği : 512 MB(Max 1791 MB paylaşımlı)
    Ekran Boyutu : 15,4"
    Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800
    Ethernet : Var
    Garanti Süresi : 2 Yıl
    Hoparlör : Var
    Bellek Tipi : DDR2
    Model : NG302EA
    Modem : Var
    Ekran Özelliği : WXGA BrightView
    Grafik Tipi : NVIDIA GeForce 9600M GT
    İşlemci Tipi : Çift Çekirdek
    Optik Sürücüler : DVD-RW
    Fırewıre Bağlantı : Var
    Pil Tipi : 6 Hücreli Li-Ion
    Menşei : İthal
    Sabit Disk : 320 GB
    Touchpad Mouse : Var
    Ses Kartı : Var
    Tv-out Çıkışı : HDMI
    Wireless : Var
    Kart Okuyucu : Var
    Dahili Kamera : Var
    Usb Bağlantı Adedi : 4
    Yazılım : Windows Vista® Home Premium

AMD galiba kendi ekran kartıyla max. düzeyde performans gösteriyormuş. Bu bakımdan İntel'den çok daha üstünmüş. Ben mühendislik okuyorum ve CAD/CAM programları kullanmak için aldım dizüstü. Bu programlar da gayet yüksk grafik kalitesi istiyor hem de ram de çok harcıyorlar. Sizce tercihim nasıl?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Quintessence

... Ben mühendislik okuyorum ve CAD/CAM programları kullanmak için aldım dizüstü.

Selamlar... Değerli arkadaşım bende Makina Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ileri düzeyde SolidWorks (2008) ve Unigraphics ( NX5 ) kullanıyorum bu makina ile.Realview özelliği olmayan bir ekran kartı var fakat beklentileri karşılıyor,çok büyük montajlarda Cpu yu bilerek çok fazla zorluyorum biraz takılma oluyor fakat bu durumu normal karşılıyorum.Bilgisayarın VİSTA yüklü olması bizim gibi ciddi program kullanıcıları için büyük eskileri var size tavsiyem Xp driverlerini indirip bilgisayarınızı Xp ye çevirmek,Şuanda VİSTA ile yüksek performans alamıyorsunuz ama Xp ye çevirince alabileceğiniz performans artar( Xp driverleri toshiba sitesinde mevcut,bende indirdim ama daha format atamadım)
    Ayrıca bazen PhotoShop (CS3) de takılmalar oluyor... eğer P.S da çok fazla eklentiniz varsa font,frame..vs takılmaları normal karşılayabiliriz ama bu düzeyde bir makinanın takılması biraz insanı şaşırtıyor ama takılıyor :)
    Bilgisayarın ilk açılmasında biraz gecikme oluyor başlangıç programlarıyla ilgili ve malumunuz VİSTA da normal karşılanıyor bu sorun...
    Bazen cardreader,bazen kamera,bazen bluetooth çalışmamazlık edebilir bilgisayarı açıp kapamanız bu sorunu çözmenizde yeterlidir.
    Oyun olarak şuanda Need For Speed Undercover i en yüksek grafik ayarlarında oynuyorum (aslında pek sık oyun oynamam sadece ekran kartını denemek için yükledim ) takılma ve çözünürlükde bir problem olmuyor...
    Uzun lafın kısası albenisi çok yüksek,gayet şık bir makina ama tercih ederken bu ayrıntıları bilseniz iyi olur...

umarım yardımcı olmuşumdur selam ve muhabbetle...

• quote:

Orjinalden alıntı: senmes

program ekle kaldır dan toshıba tempro programını kaldır epey fark edıcektır...ben yaptıgımda 2 3 dakıkada acılan laptopumun acılma suresı 50 sn ye ye dusmustu :)

tşk.ler deneyelim...sağ olun...selam ve muhabbetle...

Orjinalden alıntı: ecool_58

quote:

... Ben mühendislik okuyorum ve CAD/CAM programları kullanmak için aldım dizüstü.

Selamlar... Değerli arkadaşım bende Makina Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ileri düzeyde SolidWorks (2008) ve Unigraphics ( NX5 ) kullanıyorum bu makina ile.Realview özelliği olmayan bir ekran kartı var fakat beklentileri karşılıyor,çok büyük montajlarda Cpu yu bilerek çok fazla zorluyorum biraz takılma oluyor fakat bu durumu normal karşılıyorum.Bilgisayarın VİSTA yüklü olması bizim gibi ciddi program kullanıcıları için büyük eskileri var size tavsiyem Xp driverlerini indirip bilgisayarınızı Xp ye çevirmek,Şuanda VİSTA ile yüksek performans alamıyorsunuz ama Xp ye çevirince alabileceğiniz performans artar( Xp driverleri toshiba sitesinde mevcut,bende indirdim ama daha format atamadım)
    Ayrıca bazen PhotoShop (CS3) de takılmalar oluyor... eğer P.S da çok fazla eklentiniz varsa font,frame..vs takılmaları normal karşılayabiliriz ama bu düzeyde bir makinanın takılması biraz insanı şaşırtıyor ama takılıyor :)
    Bilgisayarın ilk açılmasında biraz gecikme oluyor başlangıç programlarıyla ilgili ve malumunuz VİSTA da normal karşılanıyor bu sorun...
    Bazen cardreader,bazen kamera,bazen bluetooth çalışmamazlık edebilir bilgisayarı açıp kapamanız bu sorunu çözmenizde yeterlidir.
    Oyun olarak şuanda Need For Speed Undercover i en yüksek grafik ayarlarında oynuyorum (aslında pek sık oyun oynamam sadece ekran kartını denemek için yükledim ) takılma ve çözünürlükde bir problem olmuyor...
    Uzun lafın kısası albenisi çok yüksek,gayet şık bir makina ama tercih ederken bu ayrıntıları bilseniz iyi olur...

Ben de makine mühendisliği 1.sınıf okuyorum. Teşekkürler verdiğin bilgiler için. Bilgisayarı zaten XP'ye çevireceğim galiba ilk işim bu. SolidWorks 2008 de yükleyeceğim programlar arasında. Oyun oynamak gibi bir zaafım yok zaten oynasam da emilatörlere başvururum genelde (: Isınma problemi hakkında birşey söyleyebilecek misin bana?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ecool_58

quote:

Ben de makine mühendisliği 1.sınıf okuyorum. Teşekkürler verdiğin bilgiler için. Bilgisayarı zaten XP'ye çevireceğim galiba ilk işim bu. SolidWorks 2008 de yükleyeceğim programlar arasında. Oyun oynamak gibi bir zaafım yok zaten oynasam da emilatörlere başvururum genelde (: Isınma problemi hakkında birşey söyleyebilecek misin bana?

Şuana kadar ısınmayla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmadım...ama yoğun çalışmalardan sonra fan çok fazla gürültü yapabiliyor,...Başka markalardaki( hp ) gibi tuş takımlarının ısınması gibi bir durumda yaşamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecool_58 -- 23 Şubat 2009; 23:50:56 >

• arkadasim bende bu makinanin 17g modeli vardi
    17f le tek farki hdd sinde idi 17f de 320 17g 640 gb

ben 2 gun kullandim asiri isinmadan ve gec acilmadan dolayi iyade edib asus m50vn aldim.
    bendek 17g cidi sekilde isiniyordu asusda oyun disinda isi hic yok.

oyun acisindan soyleyim nfs under coveri 2 gun rahat oynayamadim isindigi zaman gidip gidip donuyordu.

sesi disinda hic bir seyini ben beyenmedim zaten amd notebooklarda iyi diyil diye epeyi soylentiler var...
  • 3 aydır ben kullanıyorum vistada aşırı yavaş ve çok ısınıyor pili 1 saat 10 dk gidiyor yüksek perf. da ama xp kurabilirsen mükemmel olur ki ben kuramadım amd tavsiye etmiyorum intel işlemcili al rahat ol
    istediğin oyunu oynarsın grid, call of duty 4 ve 5, gta san andreas, nfs yüklü işlemci çok iyi ama pil açılış ve ısı bakımından tavsiye etmiyorum. bu konuda hiçbir sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzy67 -- 28 Şubat 2009; 1:11:29 >
  • Bilgisayarımı 4 gündür Xp ile kullanıyorum...Vistadan gelen yavaşlamalardan hiç bir eser yok,şuanda performansından gayet memnunum,çok hızlı açılıyor,işlem hızı gayet iyi,çeşitli programlarda vista kullanırken yaşadığım sorunların hiç birini yaşamadım şimdilik...Xp driverleri tam uyumlu, arada sırada kafasına göre çalışan kafasına göre çalışmayan bluetooth,kamara..vs sorunsuz çalışıyor...Hemen Xp işletim sistemine geçmenizi tavsiye ederim...Buarada Xp nin klasik özelliği olan RAM görmeme özelliğini unutmayalım 4GB RAM ı 3.21GB görüyor...

Bu arada XP ye çevirmek isteyen arkadaşlara ufak bir hatırlatma SP3 lü bir XP nizin olması gerek ve RAİD yapmanız gerekiyor (chipsetten kaynaklanan bir durum ) bu ufak detayları unutmayın yoksa format atamazsınız ( RAİD oluşturma ile ilgili bilgiyi araştırın bulursunuz kolay bir işlem...)

.................selametle...
  • bende xp ye çevirdim fakat fakat ses aygıtını tanımadı driverı ne yaptısam ses çıkmıyor vistadaya döneyim dedim dönmez olaydım kurduktan sonra kapadım açayım dedim ve görüntü hiç gelmiyor çalışıyor ama ne görüntü ne ses hiçbir şey yok pişman oldum
  • Toshiba A300 serisinin AMD li sistemlerde şikayet çok fazla. Laptopda AMD riski. O yüzden Inteli tavsiye ederim laptopta. Donanım olarak çok iyi olmasına rağmen işlemciden dolayı insanı caydırıyor.
  • ben bu aleti kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ,gayet hızlı vista nın da yavaş olduğunu düşünmüyorum ,toshiba tempra programını kaldırın acayip yavaşlatıyor acılışı ,işlemci yaklaşık 50 - 55 derecede çalışıyor ,oyun oynarken ısınıyor onun dışında ısınma problemiyle karşılaşmadım ,donduğunuda görmedim
  • home preiummu ultimate mi bussinus vistamı kullanıyorsun bende yan program hiç yok ne tempro var nede yüz tanıma programı temel aygıt programları ve 3 4 oyun var oyun yokkende aynı kasıyo varkende ama laptop şuan serviste anakartı kendi kendine yandı alalı daha 3 ay oldu 3 ayda 1 servise gidiyor 1 ay daha serviste kalacakmış ya bu vatanın malları çakma yada bende birşey var laptopta yaptığım tek şey günde 1 saat oyun sonra hep ders çalışıyorum ama şuan bilgisayarsız kaldığım için ders mers yok yatıyorum ama pişmanım gerçekten asus daha iyimiş bunu öğrendim

hakan sen hangi işletim sistemini kullanıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzy67 -- 5 Mart 2009; 16:21:20 >
  • vista ve ubuntuyu kullanıyorumm ,neredeyse açılış süreleri ikisininde aynı 50-55 sn çıvarı ,bende senin gibi yan programları kullanmıyorum , bilgisayar boştayken işlemçi 40-45 derece .Ben vistayı xp ye tercih ediyorum(11 senelik bidanem masaüstü bilgisayarım hariç) xp daha hızlı falan değil sadece sistem kaynakları daha az kullanıyor o kadar yoksa sürekli problem.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.