Şimdi Ara

TOSHIBA 'LED-LCD'(EDGE_LED) SL/VL/WL733 Serisi (32/40/46/55) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
3
Favori
48.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet ozamanlarda karisik panel kullaniyorlardi biri aliyo du fenerle icine bakiyodu SAMSUNG cikiyodu oteki bakiyodu baska panel cikiyordu anlasilan ayni sistem devam ediyor

peki gozluk ihtiyaci duymadan 3D goruntu veren TVler hakkindaki gorusleriniz nedir foruma bir SHARP haberi koydum bir arkadasimda SONY nin de bu tarz bir TV duyurdugunu soylemisti gozluklu sistem bana cok demode ve sikici geliyor ancak gozluk olayi kalkarsa almayi dusunebilirim dusunsenize eve misafir geliyor evde 2 tane gozluk var ama 5 kisiyiz 2 kisi 3D izlesin diyicem ama 3D acikken gozluksuz izlenmiyor bu meret ayrica bu gozlukler ayretten satiliyormus ve fiyati 250TL civari ve yaptigi bas agrisida cabasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 1 Haziran 2010; 20:37:06 >
  • Kardeş ben 3D ile hiç ilgilenmiyorum(bugün için tabiki)

Ayrıca gözlüksüz 3D bugünkü teknikle biraz zor,ayrıca insan gözünü aldatma olayı laızm bu iş için!!!
    Bu arada gözlüksüz 3D için bana göre 70/80/100inç paneller lazım ve çok yakında oturarak panelin içine girmiş gibi
    olursanız 3D yi anlıyabilirsiniz!!

Bana bunlar biraz hileli ve saçma geliyor,derinlik hissi çıplak gözle günlük hayatmızda var ama bunu panelden algılatma için
    bir kere ebat çok büyük olmalıdır ve özel filtreler v.s ile panelin sistemi desteklenmelidir v.s v.s

Kısaca bugün bunlar hikaye,herifler önce şimdikileri bir adam etsinler sonra ahkam kessinler

++
    Modül işi dün neyse bugünde aynıdır,hangisi ucuzsa onu kullanıyorlar!!!ayrıca High-End ler hariç diğer panellerde elbette herifler
    ucuz maliyetli AUO/CMO kullanmak zorundalar!!

+

• Konuyu dagitmak gibi olmasin ama bence esas devrim görüntü cihazlarinda hologram cihazlarinin teknolojisindeki ilerlemeler olacaktir.
  • Üstad Sl733 almıştım. Ama adamların elınde yoktu odeme yapamamıstım . Bugun odeme yapmaya gittiğimde fiyatı 3200 e cıkardılar tekrar . O arada Teknosada sv685 vardı 2999 a sınırlendm bimekse gittim Sv yi aldım yarın getircekler ama toshiba kurulum yapmıyormuş... Ücretli yapıyolarmış o yüzden kurulum istemedim. Kendimiz kurucaz artık zaten 1 ay sonra kendi evime götürcem :) Her işte bir hayır varmış :) Kasasında çizik var diye vazgeçtğim panel satılmış ama bir teşhir daha çıktı 2 gün sonra :) Yukardaki mesaj yolluyor dedim kendi kendime :)
  • 3D ile bende cok fazla ilgilenmiyorum ama standartlasirsa hepimizin evine girecegi kesin gozluksuz olani tahmin ettiginiz buyuklukte paneller gerektirirse bana pek uymaz 1.5 metre mesafeden izliyorum ama bakarsiniz fazla ilgi gormez sonucta goz ve bas agrisi yapiyor sonu 5.1 muzik gibi olabilir bu sistemde daha gelismis olmasina ragmen hic tutmadi ve stereo ya donuldu. birde bu HDMI 1.4 olayi cikti TrueHD amfi kullanan 3Dtv kullanicilari icin hic iyi olmadi amfiden TVye goruntu cikisi 1.3 oldugu icin kullandigin medya oynatici 1.4 bile olsa para etmiyor Panasonic buna bir cozum bulmus 3D Blu-Ray leri cift HDMI cikisli yapmis biri 1.4 direk TVye goruntu icin digeri 1.3 sadece amfiye ses icin umarim diger markalarda Panasonic gibi duyarli olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helaxes

Üstad Sl733 almıştım. Ama adamların elınde yoktu odeme yapamamıstım . Bugun odeme yapmaya gittiğimde fiyatı 3200 e cıkardılar tekrar . O arada Teknosada sv685 vardı 2999 a sınırlendm bimekse gittim Sv yi aldım yarın getircekler ama toshiba kurulum yapmıyormuş... Ücretli yapıyolarmış o yüzden kurulum istemedim. Kendimiz kurucaz artık zaten 1 ay sonra kendi evime götürcem :) Her işte bir hayır varmış :) Kasasında çizik var diye vazgeçtğim panel satılmış ama bir teşhir daha çıktı 2 gün sonra :) Yukardaki mesaj yolluyor dedim kendi kendime :)

Kardeş daha iyisini almışsın o zaman

Bu arada o ilk bahsettiğin ve sonra fiyatı arttıran yer neresidir acaba??Bimeks mi yoksa? birde hangi ebat bu bahsettiğin panel?

Teşhir için ben fazla bir şey yazmıyorum birilerine malzeme veripte sonra,sonrada papaz olmamak için!!!

ANCAK paneli eve getirmeden önce kesinlikle orada görüntü kontolu yapmalısın!!!keşke bana önceden sorsaydın şu şekilde alacağım
    veya nasıl teşhir almalıyım gibi!!
    Hata etmişsin,teşhir mal görmeden alınırmı kardeşim!!

Piyasada örneğin duyduğum ölü pixelli SV var veya Processor hatalıda var diye tahmin ediyorum çünkü geçtiğimiz günlerde birileri gelip görüntü
    takılıyordu v.s deyip bir hata durumu söylemişlerdi(şayet doğru ise tabiki)çünkü normalde Tosh larda Judder hiç olmazda!!

Kurulum ücretsiz diye biliyorum,buda yenimi çıktı acaba

Ayrıca sen kurabilecekmisin??

Neyse hayırlı olsun,umarım teknik bir sorun çıkmaz panelde!

Bence sen paneli eve getirtme ve mağazaya gelsin oradan al,yaw amma dandik satış yapıyor bu mağalar,şimdi küfür edeceğim sonrada ceza
    yiyeceğim!!! bir kere teşhir mal böyle satılmazki!! nasıl iş anlamadım birde bu herifler Teknosa

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: helaxes

Üstad Sl733 almıştım. Ama adamların elınde yoktu odeme yapamamıstım . Bugun odeme yapmaya gittiğimde fiyatı 3200 e cıkardılar tekrar . O arada Teknosada sv685 vardı 2999 a sınırlendm bimekse gittim Sv yi aldım yarın getircekler ama toshiba kurulum yapmıyormuş... Ücretli yapıyolarmış o yüzden kurulum istemedim. Kendimiz kurucaz artık zaten 1 ay sonra kendi evime götürcem :) Her işte bir hayır varmış :) Kasasında çizik var diye vazgeçtğim panel satılmış ama bir teşhir daha çıktı 2 gün sonra :) Yukardaki mesaj yolluyor dedim kendi kendime :)

Kardeş daha iyisini almışsın o zaman

Bu arada o ilk bahsettiğin ve sonra fiyatı arttıran yer neresidir acaba??Bimeks mi yoksa? birde hangi ebat bu bahsettiğin panel?

Teşhir için ben fazla bir şey yazmıyorum birilerine malzeme veripte sonra,sonrada papaz olmamak için!!!

ANCAK paneli eve getirmeden önce kesinlikle orada görüntü kontolu yapmalısın!!!keşke bana önceden sorsaydın şu şekilde alacağım
    veya nasıl teşhir almalıyım gibi!!
    Hata etmişsin,teşhir mal görmeden alınırmı kardeşim!!

Piyasada örneğin duyduğum ölü pixelli SV var veya Processor hatalıda var diye tahmin ediyorum çünkü geçtiğimiz günlerde birileri gelip görüntü
    takılıyordu v.s deyip bir hata durumu söylemişlerdi(şayet doğru ise tabiki)çünkü normalde Tosh larda Judder hiç olmazda!!

Kurulum ücretsiz diye biliyorum,buda yenimi çıktı acaba

Ayrıca sen kurabilecekmisin??

Neyse hayırlı olsun,umarım teknik bir sorun çıkmaz panelde!

Bence sen paneli eve getirtme ve mağazaya gelsin oradan al,yaw amma dandik satış yapıyor bu mağalar,şimdi küfür edeceğim sonrada ceza
    yiyeceğim!!! bir kere teşhir mal böyle satılmazki!! nasıl iş anlamadım birde bu herifler Teknosa

++

Ben sanırım yanlış anlattım :) 46sl733 için bimeksde baktığımda 2850 demişlerdi ancak panel ellerinde yoktu getirtelim ödemeyi o zaman alırız demişlerdi. Bende madem öyle tamam dedim. Tabii ben bu panele bakarken teşhirdeki sv685 satılmıştı. Bugün bimeksden aradılar gelin ödemeyi yapın diye bende gittim baktım 3200 olmuş fiyat , böyle böyle dedim. Üzgünüz stoğa giriş rakamımız bu dediler. Bende sinir olup cıktım. Daha sonra teknosaya gittim. Oylesine bakınmak için. Satılan Sv'nin yerine bir tane daha gelmiş teşhir fiyattan 2999 yani paneli asmışlar duvara çalışıyordu. Kasası acaip temizdi hatta köşelerindeki jelatinleri felan üstündeydi. Sağ üst köşedeki yapıştırması felan. Daha sonra ps3 taktık panele test ettik . Görüntü süperdi. Bende o gazla aldım yarın gelicek. Ama bana teknosanın dediği Toshibalarda kurulum ücretli dedi. Bende duvara monte etmeyeceğim için Hatta şuan oturduğum evde kullanmayacağım için kurulum istemedm. Yarın geldiğinde çıkarıp ps3 ü bağlarım sıkıntı varmı yokmu ona bakarm . Problemsiz ise koyarım kutuya
    1 ay sonra kendi evime takarm :)...

• OK+şimdi anladım

Bu arada biz Cuma günü SL46 yı Hakana 3200 kağıda almıştık!! 350 kağıt fark önemli olur veya olmayabilir,o size kalıyor artık,kaldıki bu fiyatlar
    genelde böyle oynar!

SV bence daha iyi olmuş!
    Madem paneli orada gördün mesele yok o zaman,zira ben böyle anlamamıştımda ondan tepki koydum heriflere
    Kurulum ona gerekmez,zaten panel çalışıyor sende gördün,eve gelincede yeniden PS3 takıp bakarsın++

Süper bir paneli çok ucuza aldın sayılır zira herifler hala bunu 5,5 kağıt gibi satıyorlarda,gerçi onlarda bitti sayılır(sayemde)

Güle-güle kullan++

Settingsler için SV başlığına bakarsın!

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 2 Haziran 2010; 1:35:02 >

• Teşekkür ederim. Zaten Sv başlığını ezberledim. O başlık sayesinde aldım bu paneli ama dediğin gibi settingsleri ordan yaparım...

Benim için ordaki sıkıntı 350tl değildi zaten 2850 iken ödeme yapmaya kalktığımda ödeme almayıp daha sonra 3200 demeleri. Özellikle fiyat konusundada sormustum bu fiyattan olucak değilmi diye ... Neyse alıştık artık bu tarz satıcılara ...
  • sayın albani hocam.
    gerçekten senin yazılarını takip ederken yoruluyorum.
    Bu kadar bilgi beceri her insanın yapacağı iş değildir.
    Bende 40 Samsung B650 panel kullanıcısıyım. Ancak Tosh yakından takip ediyorum. İleride belki geçiş olabilir.
    Sizden ricam yazılarınızda çok teknik terim kullanıyorsunuz. Bunları biraz açabilme sanşınız varmı??
    bizde biraz bilgi sahibi olalım.

Örneğin. Yazının başından
    Bu Seriler "White-EDGE-LED" WL;200Hz SL/VL ise 100Hz

SV gibi Full-array LED+Local dimming değildir.
    yazmışsınız White-EDGE-LED ile Full-array LED+Local dimming arasındaki fark nedir.
    Şimdiden teşekkürler.

• White-EDGE dediğimiz LED lerin "beyaz" olmasındadır(bunun birde Sharp buluşu olan RGB LED olanı vardır!!)bu LED lerin konuşlanması her iki yan kenardandır(EDGE-LED)
    Sharp XS1 ile Sony X45x ler bugün dünyada RGB-LED olan panellerdir,diğer tüm LED ler>>> White

Full-array;ise LED lerin yine beyaz ama kenarlardan değilde panelin tam arkasından konuşlanmış olanıdır

LD ise arka aydınlatmanın çalışma prensibidir ve bölgesel dim/lit(karanlık/aydınlık)durumudur,en doğru arka aydınlatma bugün için budur!!
    Zone(bölge)sayısı ne kadar fazla olursa arka aydnlatma o derece doğru çalışır!

Ancak bu sistemde aslında eski bir tekniktir(teori/mantık-pratik v.s olarak)

Bunun doğrusu ise şu sistemdir;"her pixelin bağımsız çalışması"(renk ve ışık kaynağı olarak)ancak buda bugün kullandığımız klaisk panellerde
    mümkün değildir bunlar için FED/OLED/SED v.s gibi ne yenil paneller gerecektir!!

++
    Bu tabirler bütün dünyada İngilizce kullanılır ve bilinir;yani sistemin üretici/geliştiricileri bile Koreliler/Japonlar bile İng. kullanırlar

+

• 46SV685 3442 Lira 46SL733 3032 lira ikisi de kutulu ürün fiyatlar bu kadar birbirine yaklaşınca hangisi tercih edilir.Müthiş bir ikilem yaşıyorum.
  • Kardeş neden ikilem yaşıyorsunki!!

SV yide SL yide anlattım,sende sanırım durumu öğrendin

A-gözünü kapa her ikisinden birisini al!!

B-SV al!!

C-SL al(fark rakamı senin önemliyse!!)

D-Bildiğim kadarıyla hala Teşhir SV ler bulunuyor(Bimeks/Teknosalarda) ve rakam 2.999 kağıt

Her 4 seçenekte OK dir+

p.s;ancak sen bildiğim kadarıyla MediaPlayer MKV/DTS/USB v.s özellikleri arıyordun!! bu işler Tosh ta yoktur,bunu
    daha öncede belirttim!! böyle bir panel arıyorsan Samy/LGE ye bakacaksın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 2 Haziran 2010; 23:00:59 >
  • mkv vs özellikleri olup olmadığını sormuştum sadece ama benim için belirleyici özellik değil. Sadece ps3 performansları sıkı bir gamer olmasam da önemli olabilir benim için.Bunun dışında görüntü kalitesi ve sağlamlık ön planda.Bu arada bimekse sv685 teşhir olmayan ürün gelmiş.Her ikisine alıcı gözle baktığımda sanki sv daha temiz görüntü veriyor gibi geldi.Sv baktığım bir çok tv de en güzel beyazı veren tv.
    Aslında tereddüt ettiğim noktalardan biri de dünya kupasını crt ile izlemeyi göze alıp fiyatların düşmesini beklemek .Gidişata bakılırsa kupadan sonra bu tv leri çok daha uygun fiyata almak mümkün olabilecek gibi görünüyor.
  • Örneğin Sn.Helaxes yukarıda yazmış ve PS3 ile test etmiş!!

Benim bildiğim bu seriden herhangi bir Input-LAG/Latency sorunu olmadığıdır,çünkü Tosh lar LCD ler içinde "genel" olarak en stabil ve hızlı panellerdir!!
    AV/RV/XV bile alsan Game olayında sorun yaşamazsın!!

Motionhandling olarak ise,sadece bizim anlayacağımız bir bluring efekti vardır,onuda kimse anlamaz,çünkü rahatsız etmiyor
    Ama ZF gibide zaten hiç bir panel SD lerde bu konuda daha iyi değildir(clarity-smooth action da)

SV Black&White renk/ton çalışmasında ise doğru ve uygun set değerleri ile mükemmel resim üretiyor ama bunlar Vividçi yada Satureciler için değildir
    Senin gördüğün paneller Default ve Dynamic mode tan veriliyor,onlar yanlıştır ve o görüntülere bakarak panel alırsan en azından Tosh ta yanılırsın!!!

++
    valla ben hala Sony CRT yi izliyorum SD ler için gün boyu,
    SV den ise HD ve sadece SD FILM izlerim!!

SV en iyi FILM izleme panelidir,verdiğim set değerleriyle tabiki!!
    Benim ZF den sonra bu panelde tek beğendiğim tarafı FILM izleme keyfi ve tabiki paneller içinde en iyi Black çalışması yapan panel olması
    Diğer işlerde ZF bunu tabiki solluyor

++

• Toshiba ''SV'' serisinde input lag 20-40ms arası değişiyor.(yabancı forumlardan ve incelemelerden)yinede sony ve samsunglardan düşük.
    ayrıca her oyuncunun bu lag olayını farketmesi çok zor.

düşük bir ihtimal belki online oyunlarda rahatsız edebilir.''SL'' için henüz bir bilgiye rastlamadım.

bu arada yeni Phil serisinde lag oldukça düşük gibi. pany'de bu gidişle getirmeyecek gibi. dünya kupası var değilmi getir işte ama nerdeee.

neyse bekliyoruz bakalım.
  • SV de Standard mode LAG değeri 47ms dir 20-40ms değil!!
    Tosh larda böyle oynama Standard modta kesinlikle yapmaz,Stabilitesi en yüksek panel Tosh lardır!

ZF355 33/35ms idi!!
    SV ise 43/47msdir

Tosh larda aradaki fark 2/3ms yi geçmez

40/45ms yi siz anlamazsınız ama ben anlıyorum ZF den dolayı hemde çok net!

Normalde diğer piyasadaki tüm paneller Standard mod LAG değeri 40/50ms ile 160/180ms arasıdır!!!

Game Mode içinse SV için 0-16ms verilmiş ama Game mod olayında fark bu kadar oynar/oynayabilir!

SV lerde,yabancı bazı prof.kullanıcılardan Lag/Latency gibi bir sorun hiç okumadım!!
    Tosh ların AV si bile LAG yapmaz yaw

Bu heriflerin en büyük başarıları buradadır zaten

Phil de kullanılan Modüle/Processore göre çok farklı değerler çıkar!!
    Game ile 10/20ms dir ama Standard ile 160/170ms lere çıkıyor! Motionhandling te Phil çok yaya kalır yaw Tosh ların yanında Fidel Hocam!!
    Sen hiç duydunmu AV de bile Judder/Bluring???
    Ama Phil lerde çok fazla vardır(Seviye/Ebat/Modül/Serisine göre)

++
    Ancak ben yeni Phil Sharp Modüllü Baclit-LED lerden ciddi ümitliyim,Pany den de öyle ümitliyim!
    Ancak Pany lerde Seriye/Ebata ve en önemlisi panelden panele değişen ciddi sıkıntılı bir LAG sorunu vardır!
    Örnek;2 aynı panel olsun herşeyiyle birebir aynı;bir kullanıcıda LAG olur rahatsız ederken diğerinde yağ gibi akar,Stabilite Pany lerde
    ciddi bir "risktir"!!!(Gamer lar için sprun çıkarır ama normal kullanımda pek sorun çıkarmaz hatta hiç çıkarmaz!)
    Phil de buna benzer durumdadır ama stabilite olarak biraz daha iyidir!

Tosh ta ise böyle bir sorun kesinlikle olmaz! neyse panel o dur(stabilite konusunda)

yaw dediğin gibi bizim acelemiz yok,yada en azından SL çantada Keklik,gelince onu alırız!

++

• slm. sn. albani.. ve tüm yorumcu arkadaşlar...

uzun süredir sessiz ve derinden yaptığım takibim 1 saat önce
    mutlu sona erdi. herhalde lcd ve plazma konusunda okumadığım
    sayfa kalmadı gibi. sayenizde sizden öğrendiklerimle çevremde
    hava bile yapabiliyorum

bugün bimex'ten Tosh LED-46SV685 alarak bende aranızdayım.
    takıldığım birşey olursa sizi rahatsız ederim kusura bakmazsanız.

ürün gebze depodan gelecek ben beylikdüzünde oturuyorum yarın
    teslim edecekler (ayrıca ilgilenenlere 9 adet daha sıfır kutulu varmış)

acaba bilgisi olan varsa? tosh tan servis çağırmak zorundamıyım,
    kendim kurarsam garanti şartlarını etkilermi?

bu sitede emeği geçen tarafsız ve dürüst herkese teşekkürler

• Mechanicair dostum, Tv niz hayırlı olsun..

Yanlış okumadıysam Bimeks depoda 9 adet daha sıfır 46SV685 olduğunu yazmışsınız...Ben de iş çıkışı bir Bimeks 'e uğrayayım..
    Bu arada 46SV Tosh kaça aldınız acaba...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolbey -- 3 Haziran 2010; 17:27:17 >
  • erolbey

doğru anladınız en azından bana öyle söylediler.
    yanlız ısrarcı davranın ilk başta stok yok dediler, ben ısrar edince
    biraz daha araştırıp gebze depoda var dediler.

fiatına gelince 3.446 tl maximum karta 6 taksit yada
    3.648 tl üç ay ertelemeli 12 taksit seçeneği vardı.

ben 2. seçeneği değerlendirdim. ( ayrıca eve teslim olabilmesi için
    15 tl istediler bilgi amaçlı söylüyorum ben verdim)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.