Şimdi Ara

TOSHIBA 'LED-LCD'(EDGE_LED) SL/VL/WL733 Serisi (32/40/46/55) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
3
Favori
48.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caution

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Orijinalden alıntı: caution

32" istiyoruz..

Mert panelmi alıyorsun yine

bi yerden para bekliyorum olursa bakalım yazlıga alıcaz sanırım..babamlar orda genelde..tüplü alıcamıza 32 " olabilir diye dusunuyorum..kısmet artık sertaç..

Şahsen 32'' vereceğim parayla büyük bir crt alma taraftarıyım , gerçi sende çok gidiyorsan....

• gerçi albani şimdi makyajla işim olmaz diyecek ama usb girişi var mı? mkv vesaire destekliyor mu alıp kurulumunu yapan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • -MKV desteği yok,ama bunu şahsen bana soruyorsan benim zaten böyle özelliklerle işim olmaz,ben paneli sadece bir "Display ünitesi"
    olarak değerlendiriyorum!!diğer işler keyfe-keder ve bunlar için ext.cihazlar kullanmak tercihimdir!

-USB den sadece DivX desteği vardır(720x480-30fps/576-25fps pixel)

Ve son olarak benim "Cosmetic" lede işim hiç olmaz

Bizim SV leri alanlarda zaten bu özelliklerine bakmamışlardır,SL/VL/WL de aynen öyledir!

Bu bahsettiğiniz atraksiyonlar için özellikle Samy/LGE ye bakacaksınız++
  • Kunteri selamlar

-Almanya için sen HiFi yi takip ediyorsun OK+
    -AVF de ise bir hareket yok!

Seri çok yeni ve lansman/promo-action v.s Tosh ta hak getire olduğu için,kimse ne olduğunu bilmiyor
    Seri çıktı millet birbirine soruyor Avrupada!!!

USA da Wxx serisi var,onuda gören-bilen yok orada ne çıkacak onuda kimse bilmiyor!
    Tek sevindirici yanı ise herifler süper paneller çıkarmaya devam ediyorlar!! ama herifler mallarının kıymetinide bilemiyorlar yaw
    çok mütevazi çocuklar bunlar

++
    -Alienzero(Italy) görüştüm ama herif SV yi bitirmiş,USA AVde takılıyor,settings verdim cevap gelmedi!
    -Raitzi(Finland)yine haber bekliyorum,bu aynı zamanda SM çalışması yapacaktı,ancak bu herif inanılmaz ağır
    Ben SM den bir kaç değer değiştirdim ama Test cihazı lazım+Pattern Gen.lazım v.s;ancak Colour işini özellikle USA dan takip ediyorum
    ve sorun(ilk günlerdeki Green-push)sanırım yeni gelen settings lerle halledildi!! çünkü ilk günlerdeki "klasik" şikayetler şimdilerde yok!
    Kaldıki çoğu kişide "Vividçi"(bunlar genelde çaktırmazlar,ama ben satır arasından şak diye çözüyorum onları)
    -F/W ile ilgili HiFi bir sürü şey konuşuldu geçenlerde,ama bunu gerektirecek bir olay yok!!! herifler boşuna telaşa kapılıp F/W numarasından
    "derin yorumlar" yaptılar ama buda hikaye tabiki ben hiç okumadım bile,bu herifler aynı zamanda Samy/Phil/LGE kullandıkları için Tosh uda,
    onlar gibi zannediyorlar,her hafta F/W çıkacakmış gibi
    Tosh ta BUG filan olmaz,sadece USA da F/W çıkar o da NTSC den kaynaklanan bazı basit işler içindir ama Avrupada hiç çıkmaz diyebilirim,
    zaten son 5 senede 1 tane F/W çıktı o da SV için değil zaten!!!
    Herifler makineyi adam gibi yapıyorlar,F/W ne yaw,ATI GCard mı bu

-Sadece XV lerde bir Audio BUG var,gerçi bunun için bir F/W çıktı ama ne bok için çıktığı release note da yok!!
    Audio issue ise devam ediyor ama o da sadece UK deki panellerde!!

++
    Kısaca SL OK+
    Zaten Raitzi bana bildirmişti 20 gün kadar önce ancak ben bunu düne kadar açıklamadım
    Herif hala inceliyor ama,aslında yatıyor zaten 15 gündür Italyada gezip duruyor(Nico yada uğramış bu arada)

+
    eMail lere henüz bakamadım,zaten çoğunu cevaplamıyorum bunların!daha spesifik ve teknik konulara cevap veriyorum;
    abi şunu yoksa bunumu alayım muhabbetlerini gelsinler TF/DH den yapsınlar!

+++
    O bahsettiğimiz konuyu ise maalesef TNB ile çözemedim,daha doğrusu ben adamlarıda çözemedim
    yoksa durumlar bundan sonra çok iyi olurdu ama onlar başka konudalar!
    Bu aralar bir temas daha yapacağım ve sana bildiririm+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 30 Mayıs 2010; 1:21:39 >

• İyi akşamlar

-Bana ulaşan SL733 almış olan(eMail/Telefon)arkadaşlar için bildiriyorum

"Settings" için henüz bir çalışma yapmadım,sadece Hakan ın panelini biraz set ettim,ancak ilk dikaktimi çeken
    S/W olarak sanırım bu serilerde(SV dahil)tamamen aynı değerleri girmişler!!

SM den girip bazı S/W bilgilerine girmem lazım ama bunu henüz yapamıyorum çünkü panel elimde değil,Satış Mağazalarında
    ise zaten yapmam bu SM girme işini

Bunun için bir haber bekliyorum dışardaki arkadaştan!

Ancak gördüğüm değerler,tamamen aynı gibi,sadece Black değeri biraz daha fazla yada bana öyle geldi ama bunu çıplak gözle
    anlarım ben,dikkatimi hemen çekti,sadece siyah çalışmasını net göremedim,ancak bunlar sizin kafanızı takacak işler değildir,çünkü
    Siyahlar mükemmel,ben sadece Siyah(deep-black/ghost-details/shadowing çalışmasını görmem gerek!!!!SV lerde tek kelime ile
    mükemmel ve SL lerde ise aydınlık ortamda bile bunu hissettim;sadece seviyesini anlıyamadım,bunuda sanırım bir ara Hakana giderek
    Test DVD siyle bakmam lazım!!
    "inky-Black" olması tek başına yeterli değildir,Siyah çalışmasını KURO kadar zaten yapamayacka ama en azından onun alt seviyelerinde
    yapabilmelidir ve gördüğüm kadarıyla bunu TFT-LCD olmasına rağmen çok iyi yapıyor
    --Doğru set değerleriyle tabiki!!!

Bu seriler SV/WL/VL/SL bana göre Cosmetic ve ufak özellikler dışında tamamen aynı!!!
    SM den Version ve bazı değerlerede bakarsam olayı çözerim!

...

• quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Bu seriler SV/WL/VL/SL bana göre Cosmetic ve ufak özellikler dışında tamamen aynı!!!
    SM den Version ve bazı değerlerede bakarsam olayı çözerim!
    ...

TOSHIBA 'LED-LCD'(EDGE_LED) SL/VL/WL733 Serisi (32/40/46/55)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 30 Mayıs 2010; 13:59:56 >
  • Serhat tekrar teşekkürler+biliyorsun bu işler senin eline bakıyor dostum

Not;benim bahsettiğim "fark"/özellik bunlar değildir!!!

Engine system+Modül>>Display;buna bakıyorum ve burada fark yok!!

Diğer çeşitli özellikler ise(senin işaratlediğin)farklı olabilir/olur,bunlar Modellerin satışına yönelik
    "Ticari" durumlarıdır

Belliki Tosh ta bu sene bu işlere başlamış

Kısaca panellerin en azından SL si ve bugünlerde Avrupada çıkan VL si OK dir+
    VL için bir ciddi yorumcudan msg aldım,gayet olumlu
    WL mutlaka öyledir ama bunların hepsini ve tüm ebatlarını benim bildiğim TNB getirmez(keşke getirse!!)

++

• quote:

Serhat tekrar teşekkürler+biliyorsun bu işler senin eline bakıyor dostum

Not;benim bahsettiğim "fark"/özellik bunlar değildir!!!

Engine system+Modül>>Display;buna bakıyorum ve burada fark yok!!

Diğer çeşitli özellikler ise(senin işaratlediğin)farklı olabilir/olur,bunlar Modellerin satışına yönelik
    "Ticari" durumlarıdır

Belliki Tosh ta bu sene bu işlere başlamış

Kısaca panellerin en azından SL si ve bugünlerde Avrupada çıkan VL si OK dir+
    VL için bir ciddi yorumcudan msg aldım,gayet olumlu
    WL mutlaka öyledir ama bunların hepsini ve tüm ebatlarını benim bildiğim TNB getirmez(keşke getirse!!)

++

Lafi bile olmaz Hocam,ayrica toshiba akillica bir manevra ile led lerini tüm dünyada cok iyi fiyatlarla soktu bu yilin sonuna dogruda ps3 lerde kullandigi cipi alinabilir fiyattaki modellere yerlestirip ham 2d görüntüleri 3d görüntülere cevirebilen modeller getirecegi konusuluyor hali hazirda celltv de ayni islemi yapabiliyor olsada fiyatinin yüksekliginden yüksek bir son kullanici kitlesine maalesef ulasamadi ve son kullanici toshibanin yapabildiklerini göremedi tahminimce akilli fiyat politikalarini devam ettirebilirlerse ve uygun fiyatli ps3 cipli modellerini 4. Ceyrege girmeden piyasaya sürerlerse televizyon piyasisindaki bircok kisinin fena halde ezberi bozulacak.Su anda Toshiba belli basli avrupa ülkelerinde ülke milli takimlari dünya sampiyonasinda sampiyon olmasi durumunda para iade taahüdünde bulunuyor buda gösteriyorki toshiba artik eski toshiba degil global pazarda temennim odurki depara kalkmisken antremansizliktan nefes yetmezligi,dalak sismesi yasamazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 30 Mayıs 2010; 15:55:38 >

• Ben bir dünya şey yazdım,sanırım duydular

Ancak ben icraata bakarım,ne MKV oynatıyor palavrası ne DTS desteği numarası nede Cosmetic veya ıvır-zıvır işler
    beni ilgilendirmez,ben sadece Engine ve nasıl Motion yapıyor buna bakarım!!

Dolayısıyla hala dünyada ZF355 i geçen panel çıkmadı ne Tosh tan ne diğer rakiplerinden

CELTV aslında salt bir panel değildir PC nin gelişmişi(hemde çok ciddi gelişmişi!!)ile süper iş yapıyor ama normalde
    bunu Processor+Chipset panelin içinde yapabilmelidir,dolayısıyla belki netice aynı olsada,sistem farklı,ancak neticeye bakarsak
    ve fiyatıda uygun olursa elbette CELLTV yede eyvallah deriz tabiki

Tosh Chipset üreticisidir,sanırım PS3 gibi PS4 Chipseti de bunlar üretecek(Sony-IBM-Tosh ortaklığı)

Ancak günümüzde özellikle Samy ve LGE bu işin yönünü değiştirdi!!! MediaPlayer ve buna ait özellikler görüntü kalitesinin çok ciddi önüne çıktı!!
    Kısaca üreticiler ne üreteceklerini bilemiyor!

Tosh bunların arasında değil şimdilik ama bakarsın seneye onlarda bu işlere başlarlar!

valla bana bir tane VSL hatasız ZF göndersinler ben başka panel filan istemiyorum(Korhan Bey okuyormusun benim msg larımı Hocam)

++

• Bu arada "Settings" için örneğin SV685 başlığında verdiğim değerleri kullanabilirsiniz

Takıldığınız yer olursa yine sorarsınız+

Ancak panel parlak(ön-katman) olduğu için bu değerler ortam aydınlanma şiddeti yüksek olan yerlerde sizi "yanıltabilir"!!
    dolayısıyla ortam ışığını(gündüz ise perdeleri kapatarak v.s)belli bir seviyeye düşürmeniz gerekiyor!!!

++
  • Teşhir 46SV ile yeni 46SL nin fiyataları birbirine çok yakın.SV 2999TL ,SL ise 2900-3100 TL arasında.Yukarda okuduğum kadarıyla SV full led olmasına göre SL de özellik ve değerler itibariyle aynı olduğu yönünde.Bu karşılaştırmalar dikkate alınarak teşhir SV mi,yoksa sıfır SL almak mı daha iyidir.
  • alanlardan şu SLnin kanlı canlı halini gösteren bi iki foto görsek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercu7163

Teşhir 46SV ile yeni 46SL nin fiyataları birbirine çok yakın.SV 2999TL ,SL ise 2900-3100 TL arasında.Yukarda okuduğum kadarıyla SV full led olmasına göre SL de özellik ve değerler itibariyle aynı olduğu yönünde.Bu karşılaştırmalar dikkate alınarak teşhir SV mi,yoksa sıfır SL almak mı daha iyidir.

İyi günler

1.Benim tercihim işin "teknik" yönünden olursa tabiki SV
    sıfır/teşhir önemli değildir "benim için"!!!)
    Bu arada normal TNB SV fiyatları hala pahalıdır!!
    Çünkü bu panellerin maliyetleri yüksektir!!!

2-Sıfır veya Teşhir diye kafanıza bir şeyler taklıyorsa ki benim takılmaz ama sizleri bilemem ve illa şöyle yapın diyede bir "yönlendirici tavsiyede" artık yapmıyorum{Pio ve X45x ler hariç!}
    ancak eskiden yapıyordum,sonra bazıları tarafından işin şekli değiştirilince artık karışmıyorum açıkçası; o zaman "sıfır" olarak daha makul fiyatta olan SL de OK dir+

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 31 Mayıs 2010; 13:20:21 >

• Herkese iyi günler

1-SL de çok fazla teknik ayrıntıya girmeyeceğim çünkü sistem SV gibi!!!
    Ben SV başlığında sizin anlayacağınız kadar ve hatta fazlasıyla tüm gerekli bilgi/detay v.s verdim;konuyu daha genel ve sistemin işleyişi
    olarak oradan takip edebilirsiniz!!!

2-Çok fazla teknik detay veya yabancı bir sürü terim/tanım v.s ilede zaten oldukça uzun yazdığım o detayları,dahada ağırlaştırıp anlaşılmaz
    hale sokmak istemedim
    Gerçi ben bu kabil sistemlerde tamamen İngilizce kullandığım için,bunların Türkçeleri genelde vermiyorum;ama çoğu şeyde artık günümüzde
    ortak lisan olarak İngilizce kullanılıyor ve bazı tanım/terim v.s lerinde ben Türkçelerini bilmiyorum Menü lerin bile Türkçelerini anlamıyorum;
    ...yaw bu ne demektir.... diye düşünüyorum;sonra İngilizcesine bakınca ne olduğunu anlıyorum

Bunu şunun için yazdım;genelde bana ulaşanlar anlamıyoruz,Türkçe ver,Türkçesi nedir,çok karışık v.s diyede haklı olarak tepki gösteriyorlar;
    bende kısaca özellikle settings durumunda Menüyü İngilizce yapın ve öyle takip edin ve işlem bitincede lisanı Türkçe yaparak kullanın
    şeklinde tavsiyede bulunuyorum!
    Artık kusura bakmayın bunlar için

3-32" ebatı çok soruluyor,ancak bu konuda TNB den bir bilgi alamadım açıkçası!!
    Aslında bana lazım bunun 32" si!!! ve bekliyorum yoksa asıl tercih listemde Pany ve Phil in Baclit-LED leri var,biraz daha bekliyeceğim

+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 31 Mayıs 2010; 13:46:21 >

• Bugün TNB yetkilisi ile tekrar görüştüm;bana verilen bilgi dahilinde SL nin 32" side Gümrüğe geldiği yönünde bildirilmiştir!
    ve büyük ihtimal hafta sonu raflarda yerini almış olabilir!!

++
  • quote:

Bugün TNB yetkilisi ile tekrar görüştüm;bana verilen bilgi dahilinde SL nin 32" side Gümrüğe geldiği yönünde bildirilmiştir!
    ve büyük ihtimal hafta sonu raflarda yerini almış olabilir!!

++

selam üstad

eğer uygun fiyattan çıkarsa ben kapabilirim bir tane. 32'' lerde aynı modülmü acaba.
  • Fidel Usta selemlar

Modül konusunda açıkçası emin değilim!!çıplak gözle görmem gerekiyor,en ufak bir falsoda S_PVA olmadığını anlarım zaten
    acele etme lütfen+

Neyse bu habere sevindim açıkçası ve 32" boşluğunu SL Baclit-LED ler çok güzel doldurur,ama ben biliyorsun Pany ve Phil leride görmem
    lazım,sanırım Haziranda bunlarda çıkacaktır!!

Ama elimizde en azından çok güzel bir 32" var diyebilirim(görmedim henüz ama öyle olacağını şimdilik tahmin ediyorum sadece!)
    Fiyatta herhalde makul olacaktır,40"/46" öyle olduğuna göre,32" de makul olmalıdır!

++
  • Merhabalar.. Bu Tv'nin hdmi 1.4 desteklemesi ne işe yaramaktadır? Teşekkür ederim
  • 1.4 kural ve teknik olarak yeni nesil video sinyal taşıma kapasitesiyle ilgili olarak örneğin PS3 veya ext.cihazların 3D ye yönelik veya benzer
    yüksek Band-widht için gerekli protokol için bir özelliktir!!

Pratikte bu zaman ne kadar işe yarayacak belli değil!!

Kaldıki hangi kablo Sertifikalı 1.4!!!

Piyasa satılan 1.3 kablolar 1.3 mü acabakimin elinde sertifika var(hiç kimsenin tabiki,sadece o malum MARKA Kablolar haricinde!!)
    1.3 diye satılan kabloların 1.0 oldukları veya 1.1 oldukları kesin!!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 31 Mayıs 2010; 15:43:21 >
  • Beyler birisi 32" listesi tutsun

-Albani
    -Fidel
    -Mozart
    -Mert
    .......
    ve eski ZF ciler gelsin!

yokmu listeye girmek isteyen
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.