Şimdi Ara

TOSHIBA 'LED-LCD'(EDGE_LED) SL/VL/WL733 Serisi (32/40/46/55) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
3
Favori
48.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

Sanırım önce Phil leri göreceğiz sonrada fiyat yönünden işimize yaramazsa SL ye döneriz!

5x/7x/8/x/9 olarak bunlar ne zaman birlikte çıkacak bilemem gari!!ayrıca bu serilerin Baclit-LED olarak
    hepsi gelirmi buda meçhul!

+

selam üstad

Toshiba 32SL733 modelini hızlıal eklemiş.fiyat olarak Phil ''7'' serisi ile aynı.tabi diğer mağazalarında fiyatlarını görmek lazım.

ben 32'' olarak ''9'' serisinin geleceğini düşünmüyorum gelsede 3000+ olur.aynı durum ''8'' serisi içinde geçerli.

ayrıca Pany 42D25'de listelere girmeye başlamış.(3200TL)ama hatırladığım kadarıyla Pany'de 32''-37'' lcd öneriyordun.

• Selamlar

-Evet Pany için 32"/37" OK dir+
    -Hızlıal filan bunlar hikaye dostum,hele şöyle bildik Mağazalara gelsin sonra bakarız,belliki malı piyasaya vermiş TNB,bir hafta içinde de
    durum netleşir,ben fiyat olarak ümitliyim(umarım yanılmam ve SL nin 40"/46" fiyatından yola çıkarak mantık hesabı yaptım)

-Phil olayında ise sanırım 32" olarak belkide yüksek fiyatından dolayı tepki çekmemesi için 9x serisini getirmezler,yani seri gelir ama
    32" gelmez 40/46/52 olarak çıkar,8x de ise zaten bildiğim kadarıyla 32" yok!!! 37/40/46/52 olarak paneller bulunuyor!
    5x/7x de ise 32" gelir diye tahmin ediyorum,sanırım bir kaç kişi 5x serisi LED almış!! ama fazla bir bilgi yok henüz+

p.s;şimdi baktım o kişi Hepsiburada dan 32" 5605 LED i 1700 kağıda almış! rakam fena değil!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Haziran 2010; 20:46:19 >

• quote:

Sn.HWA

Sen TF de üyemisin acaba??

Ben TF de 46V konusunu çok işlemiştim!!!
    Bazı konularda özellikle dikkat çekmiştim!!

++

Madem bu başlığa yazdın;

-Genel olarak Tosh larda Motionhandiling sıkıntısı olmaz hatta hiç olmaz!!
    -32" olarak örneğin bu son seri SL733 alabilirsin hem Baclit-LED hemde başarılı bir panel!
    ancak henüz çıkmadı,sanırım önümüzdeki hafta kesin çıkar,bende alacağım bir tane 32" ama henüz karar vermedim!

Sen ayrıca Phil in yeni Baclit-LED 32" lerine bak+Pany den Baclit-LED 32" çıktı buda güzel bir panel++

Hocam cevabınız için teşekkür ederim;

Evet TF yede üyeyim ve hem orayı hemde burayı tercih yaparken dikkatlice takip etmiştim, aldığım panelin Sharp olduğunuda yazdığınız yazılardan gayet iyi biliyordum, ama nasip demekki stabilitede sıkıntılı panellerden birine denk geldim, sağlık olsun.

32" için tavsiyelerinizi dikkate alacağım boyut olarak kullandığım panelden ufak olduğu için bazı ufak tefek sorunları tolare etmede ufak penelin daha avantajlı olduğu kesin gibi ama ben özellikle Motionhandiling konusunda bir sıkıntı yaşamak istemiyorum birinci tercih noktam bu olacak, ayrıca sd de başarılı doğal renk üreten bir panel istiyorum sizin Toshiba panellerle ilgi olumlu tavsiyeleriniz üzerine bu konuyu takip etmeye başladım ve SL733 modelini bekleyeceğim, yine sizin daha önceki yazılarınızdan hatırladığım kadarıyla Sony yi de genel olarak Motionhandiling konusunda başarılı bulduğunuzu hatırlıyorum, Sony nin yeni EX veya NX 32" modelleri için ne dersiniz, bu defa yanlış veya talihsiz bir tercih yapmak istemiyorum ve tavsiyeleriniz benim tercihimi etkileyen faktörlerden biri olacaktır Can abi, gözüm kulağım sizde, iyi günler dilerim herkese...

• Kardeş Pio LCD olayını unut gari!
    Senin gibi çok kişide çıktı bu durum(Avrupadan bahsediyorum,çünkü TR de bu panel fazla satılamadı,fiyatı yüzünden!!sonra bir ara ucuzladı
    ve o zamanda paneller bitti,belkide sen bizim Orhan ın kampayasından aldın?? 3küsur gibiydi,hatırladığım kadarıyla)
    Ancak panel yinede Siyah ve renklerde v.s kısaca görüntü olarak çok çok iyidir

++
    Benim 32" olayı ise keyfe-keder,yani acelesi hiç yok,dolayısıyla 32" alacak olanlar beni hiç beklemesinler

++
    Tosh lar genel olarak Motionhandling te hiç sorun çıkarmayan tek markadır diyebilirim,yani Siyahları zayıf/kötü olabilir,İzleme açısı
    dar olabilir veya renkler çok iyi değildir v.s v.s gibi genel bazı sorunları her panelde olduğu gibi Tosh larda da vardır ama
    Motion konusunda neredeyse sıfır sorunludur,bunuda Tosh başlıklarından zaten araştırırsan anlarısn,herifler bu işi iyi biliyorlar

Evet Sony lerde Motion konusunda oldukça iyiler!

Ancak ben geçen sene tavsiye yaparken önce Sony(özellikle W55x Serisi)tavsiye ederken sonrada Samy B65x tavsiye ediyordum!!
    Çok kişiye panel aldırdım bu ikiliden geçen sene,ama bu sene bana Sony ler biraz sorunlu gibi geliyor,pek tutmadım(şimdilik tabiki)
    çünkü bu sene herifler onlarca Seri/Model çıkardı;am ne nedir belli değil!
    Bu sene ben önce Samy C6x diyorum sonra Sony ye ihtiyatlı yaklaşıyorum açıkçası!!

Bu arada sen Gamer mısın????

Tosh ları takip et;örneğin SL veya SV de olabilir ama sen sanırım 32" alacaksın,o zaman SL yi bekle!!

++

• netten takip edebildigim kadariyla s_pva moduller biraz fazla problem cikariyor gibi.

ilk alindiginda bir problem cikarmasada zamanla su koyma ihtimali yuksek.

sanirim uv2a modullu Phil "7"serisine oncelik verecegim.

"9" ve "8" serisine 3D nedeniyle fazladan para vermek istemiyorum.

ayrica Pany baclit ledlerde lag biraz yuksek gibi keza fiyatida yuksek olacaktir.(gamerlar dikkate almali)
  • Evet S_PVA ların bu riksi vardır,ama ben yinede S_PVA yı seviyorum

Hatta ZF355 lerin neredeyse tamamnında su koyvermişti
    Ben açıkçası bunu düşünmüyorum!

Pany için hala sağlıklı bir şeyler ben elde edemedim,sadece 2010 Modellerin 2008/2009 lara göre biraz daha iyi olmasıdır!
    Fiyat ise yüksek birde bu heriflerin LCD lerinde LAG sorunu bir tuhaftır,örneğin bir serisinde olmaz bir serisinde kötü olur v.s
    bu bana göre S_PVA dan çok daha kötü bir risktir!

9x/8x lerdeki 3D işi v.s beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası! bunun için "extra" para bende vermem,5x serisi bize uyabilir,rakam
    şimdilik bana güzel geldi,görüntüsünü incelemem lazım,bu OK ise alınır,tabi bu arada SL nin 32" sinide inceleyeceğim ama
    40"/46" sı beni etkiledi ve kesin alınır dedim bunun için ama sadece 5x serisinide görmek istiyorum;bakalım UV2A ne meretmiş

++

• S-PVA ları kim sevmez üstad.ama bazı nesillerinde problem çok fazla çıkıyor.yanlış hatırlamıyorsam bir ara Sony ''D'' serisi kurban gitmişti.

aynı şekilde ferrariler(ZF) heba oldu.10 numara panel alıyorsun işte makine budur diyorsun yalan oluyor.üstelik bu durum ne Samy'nin
    nede bu modüllü alıp kullanan firmaların umurunda bile olmuyor.okuduklarım nedeniyle bu seneki modüllerde gözüme çok sağlam gözükmedi.

mesela 3 ay sonra bir ''SL'' kullanıcı modülle alakalı bir problem yaşarsa ben bittim..
    biraz da takıntılıyım zaten. kafamda hep bir acaba sıra ne zaman bana gelecek gibi düşüncelerle kullanırım.işkence ederim kendime.

takip edebildiğim kadarıyla yeni Phil'lerde lag düşük. tabi bir garantisi olmasada UV2A'ların en azından S-PVA lara göre daha problemsiz olacağını
    düşünüyorum.

özellikle Phil ''7'' ve ''5'' serisi ile ilgili dişe dokunur bilgiler bulabilsem çok güzel olacak ama o da yok.neyse bu kadar bekledik.biraz daha bekleriz.

• -S_PVA ların bugüne kadarki en büyük çuvallaması şu 2007 nin efsane 32" si olan D3000 lerde çıkmıştır;AVF de özel başlığı bile vardır
    2 senesini dolduranda(genelde böyle oldu) Modül gümledi Garantide bittiği için panel çöpe oldu!!

Daha sonra çuvallama XF lerde başladı ve ZF ilede devam etti
    Anladığım kadarıyla Panel efsane olursa,Modül dayanmıyor

Demekki efsane olmayan bir S_PVA lı panel almak lazım(ülen mantığa bak)

Kısaca S_PVA en iyi panel,orası kesin ama çuvallamada oldukça fazla,zaten rekor bunların eline geçti,Samy Modül+Panel üretiminde
    dünyada tek lider(Satış&İhracat bazında)ama sorunlarda giderek fazlalaşıyor!

2010 Model Modüllerde ise eskiden hemen hiç çıkmayan Dirty-screen/Patch ler çıkmaya başladı,şimdilik VSL hatası yok!!! sanırım VSL yi düzeltirken
    diğer 2 hatayı çıkarmaya başladılar

-SL/SV de olurmu,bunu bilemem açıkçası,daha doğrusu aklıma getirmek istemiyorum!!
    Ancak bu sene S_PVA lı Tosh lar iyi çıkarken Dirty-screen/Patch ise Samy ve Sony lerde çıkıyor!!

-Bende diyorum bu seferde şansımızı Phil den yana kullanalım!
    Sharp ların eskiden çok illet bir "Banding" sorunu vardı(halada vardır ASV lerde)bunu bile gdermiş olsalar KAR dır bizim için

Bir arkadaş aldı 32" 5605 ama yorum yapmıyor hiç

Bu arada SL yi görmek istiyorum,OK ise ve fiyatta OK ise bunu kaparız yaw,zaten bir kaç sene anca gidecek!!

++

• bunun 32 ve 40 inç i cıkmadı galiba neyse cıksada bakıcaz fiyatı cok pahalı olmasa bari olursada bekliyecem düşmesini acelem yok
  • 40" i TeknoSA'larda satiliyor ama fiyati BimeX te ki 46" lerle ayni ne hikmetse? Birde panelin altinda isik isil yanan kocaman TOSHIBA yazisini ne yapacagiz? sondurmeyi bilen varsa beri gelsin bi anlativersin. Cok rahatsiz etmez mi o yazı seyir halinde? kullanan arkadaslarin yorumlari nedir?

saygilar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: tedstriker

40" i TeknoSA'larda satiliyor ama fiyati BimeX te ki 46" lerle ayni ne hikmetse? Birde panelin altinda isik isil yanan kocaman TOSHIBA yazisini ne yapacagiz? sondurmeyi bilen varsa beri gelsin bi anlativersin. Cok rahatsiz etmez mi o yazı seyir halinde? kullanan arkadaslarin yorumlari nedir?

saygilar,

evet doğru herzamanki gibi teknosa nın kazık fiyat politikası neyse bimeks veya başka bir mağazada düşmesini bekliyecem
  • panelin altındaki toshiba yazısı rahatsız etmiyor ancak firma rahatsız olacaklarıda düşünmüş menüde ekran ayarlarından yazının ışığı kapatılabiliniyor bende 46' olanı var hiçbir renk vs ayarını değiştirmediğim halde gayet memnunum birde ince ayarlarını uygularsak çok daha iyi olacağını düşünüyorum
  • TNB şuanda 40"/46" sını piyasaya verdi ama bu hafta 32" side verildi diye biliyorum,bir kaç güne kadar çıkar!

Fiatları "TNB faktörüne" göre makuldur

Pahalı bulan veya TNB nin bu fiyatlarını anlamayanlar başka panel alsınlar

SV/SL için setting çalışması yapmak isteyenler bunları SV den alabilirler;ikiside aynıdır,dolayısıyla buradan yeniden vermedim!

TOSHIBA ışığı Menüden tabiki kapatılabiliyor!

SL de SV gibi çok başarılı bir panel ve özellikle Siyahlarda ve çalışmasında süper doğru set ettiğiniz takdirde ve PDP gibi
    gece zifiri karanlıkta FILM izleme keyfi sunabiliyor

++

• ilk cıktığında her marka muhakak fazla fiyat cekiyorlar 5-6 ay gecince bir bakmışsın fiyat düşmüş oluyor ilk cıkınca almamak lazım
  • İyi akşamlar sayın Albani,

Geçen pazar Mediamark da SHARP ın Quattron LC46LE821E isimli modelini gördüm. Fiyatı yaklaşık 5.000 TL civarındaydı eğer bütçemi zorlarsam bir iki aya alabilirim.Benim merak ettiğim burada bahsi geçen Quad Pixel Technology bir marketing oyunumu yoksa gerçekten yenilikçi bir buluşmu. Ayırca bu bütçeyle bir kaç ay içinde alınabilecek başka önerebileceğiniz TV var mı?

Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ermac6

İyi akşamlar sayın Albani,

Geçen pazar Mediamark da SHARP ın Quattron LC46LE821E isimli modelini gördüm. Fiyatı yaklaşık 5.000 TL civarındaydı eğer bütçemi zorlarsam bir iki aya alabilirim.Benim merak ettiğim burada bahsi geçen Quad Pixel Technology bir marketing oyunumu yoksa gerçekten yenilikçi bir buluşmu. Ayırca bu bütçeyle bir kaç ay içinde alınabilecek başka önerebileceğiniz TV var mı?

Ben dün panora bimeksde 4600 e 55sv685 gördüm benim o kadar bütçem olsa direk onu alırdım... :)
  • quote:

TNB şuanda 40"/46" sını piyasaya verdi ama bu hafta 32" side verildi diye biliyorum,bir kaç güne kadar çıkar!

SV/SL için setting çalışması yapmak isteyenler bunları SV den alabilirler;ikiside aynıdır,dolayısıyla buradan yeniden vermedim!

SL de SV gibi çok başarılı bir panel ve özellikle Siyahlarda ve çalışmasında süper doğru set ettiğiniz takdirde ve PDP gibi

++

bu arada beklediğin cihazlardan panosonic artık disbürütörü devre dışı bırakmış artık kendi getircekmiş bütün ürünleri herhalde artık daha cabuk gelir panosonic led modeli

• quote:

Orijinalden alıntı: Ermac6

İyi akşamlar sayın Albani,

Konuyu geçmişte ilgili Sharp başlığında işlemiştim!

8x içinde acele etme!!!
    Yine 6x/7x gibi hayal kırıklığıda olabilir!!!!
    Testleri-UV2A Modül çalışması+Motion başarısı ve tabiki yabancı(USA)kullanıcı yorumlarına bakmak lazım!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: zone

quote:

TNB şuanda 40"/46" sını piyasaya verdi ama bu hafta 32" side verildi diye biliyorum,bir kaç güne kadar çıkar!

++

bu arada beklediğin cihazlardan panosonic artık disbürütörü devre dışı bırakmış artık kendi getircekmiş bütün ürünleri herhalde artık daha cabuk gelir panosonic led modeli

Kardeş zaten Pany-TR 1,5 senedir TR de
    Distribütör dediğin TEKOFAKS ise biteli neredeyse 2 sene oldu!!

++

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zone

quote:

++

Kardeş zaten Pany-TR 1,5 senedir TR de
    Distribütör dediğin TEKOFAKS ise biteli neredeyse 2 sene oldu!!

++

gecen ay letsgodigitalde okumuştum öyle diyorlardı neyse
    ozaman niye hala bunlar ağır davranıyorlar cihazları getirmekte hıyar japonlar

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.