gerçi bide harddiski 2 ye bolememiştik gerçi o bizden kaynaklanıyor
ama bugun ise BİRDEN BOZULDU
İLK ÖNCE AÇIKKEN BİRDEN ekranda GÖRÜNTÜ GİİTİ 2-3 SN YE SONRA GERI GELDI
birkaç dakıka sonra ekran da görüntü tamamen giitti
şimdi ekran da herhangi bir hareketlılık yok kasa çalışıyor ama
artık teknık servıse vercem ankarada
birde anakart kaç gb ram desteklıyor
aynı sorunla karşılaşan arkadaşalarım varsa yorumlarını beklıyorum
Arkadaşlar benimde bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben de a100-847 kullanıyorum fakat bu aralar saçma bir sorunla karşılaşıyorum. Evimde iki tane notebook var fakat bu alet internete bağlanıyo ardından 3-4 dakika sonra küt diye gidiyo. Önce bağlantıdandır dedim sonra sistemde sorun vardır dedim format attım düzelmedi. öteki bilgisayarda hiçbir bağlantı sorunu yok. Hem kablolu hem de kablosuz bağlantıda da aynı sorunu yaşıyorum. Formattan önce windows messenger da sistem bilgisi eksik gibi bir hata gösteriyordu bağlanamayıpta onar seçeneğini tıkladığımda aynı sorun hala oluyor. Birde dikkatimi çeken bişey var bilgisayarın güvenlik duvarında açma kapama seçenekleri kararmış durumda yani iptal olmuş seçim yapılamıyor ve duvar şu an etkin değil hiçbir antivirüs programı açık olmamasına rağmen. daha sonra windows defender i yükledim fakat hata hala devam ediyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim teknik servisi aradım onlar bişey diyemediler getirin servise bakalım yani hep aynı laflar...
quote:
Orjinalden alıntı: GuerillaUnit
Arkadaşlar benimde bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben de a100-847 kullanıyorum fakat bu aralar saçma bir sorunla karşılaşıyorum. Evimde iki tane notebook var fakat bu alet internete bağlanıyo ardından 3-4 dakika sonra küt diye gidiyo. Önce bağlantıdandır dedim sonra sistemde sorun vardır dedim format attım düzelmedi. öteki bilgisayarda hiçbir bağlantı sorunu yok. Hem kablolu hem de kablosuz bağlantıda da aynı sorunu yaşıyorum. Formattan önce windows messenger da sistem bilgisi eksik gibi bir hata gösteriyordu bağlanamayıpta onar seçeneğini tıkladığımda aynı sorun hala oluyor. Birde dikkatimi çeken bişey var bilgisayarın güvenlik duvarında açma kapama seçenekleri kararmış durumda yani iptal olmuş seçim yapılamıyor ve duvar şu an etkin değil hiçbir antivirüs programı açık olmamasına rağmen. daha sonra windows defender i yükledim fakat hata hala devam ediyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim teknik servisi aradım onlar bişey diyemediler getirin servise bakalım yani hep aynı laflar...
yedeklediğin dosyalarda virüs olabilir format attıında tekrar bulaşıyodur veya ağında başka bir makinede olablr dicem ama diğer pc bağlandığına göre böyle bi ihtimal yok tavsiyem format attıktan sonra hiçbir yedeğini kurmadan denemen sorun tekrarlarsa bir bilgisayarcıya danışmanı öneririm
beyler nazar değdi alete
bu sabah açtım doğru düzgün çalışıyordu.en son kapadım çıktım.geldim düğmesine bastım açılması uzun sürdüğünden içeri gidip yemek falan yedim, geldim baktım ekranda sadece yanıp sönen bi çizgi bu kadar
ne kadar denediysem de xp yazısı gelmeden öyle bir çizgi yanıp sönüyor, hiçbir şekilde güvenli moda falan girilmiyor.toshiba yazısı falan geliyor ama sonrası yok.kurtarma dvd sini taktım, çalışıyor.sanırım harddiskim uçtu.çıkardım yerinden, işletim sistemi bulunamadı yazısı geliyor o kadar.
harddiskte çok önemli bilgilerim var, kurtarmak mümkün mü biliyor musunuz? harddisk devirleniyor ama birşey okumuyor.üzerinde bad sector de yoktu.
harddiskin okuma-yazma kafası sorunluymuş.toshiba servisleri de tamir edemiyor.diski bi veri kurtarma firmasına verdim.yarın 7200rpm bi segate alıcam, öteki veri kurtarmaya para kalmıyor kara kara düşünüyorum.yok yere en az 300 TL masraf çıktı
quote:
Orjinalden alıntı: Odysseus348
harddiskin okuma-yazma kafası sorunluymuş.toshiba servisleri de tamir edemiyor.diski bi veri kurtarma firmasına verdim.yarın 7200rpm bi segate alıcam, öteki veri kurtarmaya para kalmıyor kara kara düşünüyorum.yok yere en az 300 TL masraf çıktı
geçmiş olsun
bu arada bizim laptop 2. elde ne kadara gider ? Garantiden gelsin satıcam... 600 civarı bşi düşünüyorum ama...
bence 600 biraz fazla.karşılaştırma açısından piyasadaki sıfır notebooklar ne kadar tam bilmiyorum ama 400-500'e eyvallah diyebilirsin.gerçi hız olarak falan hala ve hala yine iyi bir bilgisayar ama gel de anlat bunu 2 senelik bilgisayarın hızlı olduğuna kim inansın.
bu arada 7200rpm lik seagate aldım şahane oldu makine.başlangıçlar falan harika.açılma hızından şikayetçi arkadaşlar şu an fiyatları da baya iyi 150tl civarı alın derim ama alırsanız seagate 7200.3 serisi bulmaya çalışın şu an piyasada çok zor bulunuyor, ben mecburen 7200.2 aldım biraz ısınma yapıyor, 7200.3 ısınma konusunda daha iyiymiş
Selam arkadaşlar. Bu A100 847 efsanesini ilk alanlardanım Şöyle biraz inceledim forumu ancak emin olamıyorum bir türlü RAM 2 adet 2GB 800 MHz kullanılabilir mi? Toshiba call center ı aradım 533 Mhz harici kullanamazsınız dedi. Baktım 667 kullananlar var 800 de kullanılır diye düşündüm Bir bilen varsa Allah rızası için anlatsın lütfen
Slm. Bende 2 gb ram takmayı düşünüyorum A100-847 kullanıyorum uzun zamandır :) Arşkadaşım 667 mhz ram takabilirsin bir sorun olmaz fakat anakart ram hızını 533 mhz görecektir. Yani ekstra bi performans alamıyosun ama 800 mhz takmanı tavsiye etmem sorun çıkarabilir onu denemedim.
2 adet 2 gb 667 mhz ram aldım taktım everest i yükledim bellekler 333 mhz le çalışıyor gösteriyor Napıcaz şimdi?
Bende aldım arkadaşım 667 mhz ram everestte gösterdiği Dram hızı 333 mhz gerçek hızıdır onu ikiyle çarptığında 667 mhz yapar yani ramlerin 667 mhz hızında çalışıyor merak etme bi sorun yok.
arkadaşlar 667 yi 533 görür falan denmiş, yanlış. 667 mhz lik çalıştırır ama üstünü çalıştırmaz. hatta bir tane 533 bir tane 667 birlikte çalıştırır(bizzat benimki 512mb 533mhz + 1gb 667 mhz) ama böyle olunca 533 mhz de çalışır.
kardeşler daha evvel yazdım dı, aynı sayfada yazan şekilde ekran kartım gitti.. serviste yakın bi arkadaşım var götürdüm fatura istedi, fekat fatura yok! bulmaya çalıştım sada yok! arkadaş dedi ki abi aynı model başka bi makinenkiside olur...
şimdi Allah rızası için varmı bana yardım edecek bi müslüman:))
varsa skutay@gmail.com mail adresim msn olarakda kullanıyorum.. çok bol teşekkür ederim şimdiden:)
+ rram olayı da şöyle oluyor aldıgımda 533 mhz 512*2 ram vardı söktüm 667 2 gb ram taktım nemo problemo gayet çalışıyordu ekran kartı patlayana kadar.. anakart 667 den yukarısını desteklemiyor onu biliyorum:)
dostlar makine hala canavar gibi vista da 4.5 alıyor çoğu 2000 tl lik laptop bu puanın yanına bile yaklaşamıyor bile. bir de yeni ekran sürücülerini nvidia yayınlamış herkesin bilgisineee.
Merhaba arkadaşlar bugün 2 tane 2 Gb ram taktım ancak makine 3 Gb diyor neden böyle ve nasıl düzeltebilirim Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: RaymondSerway
Merhaba arkadaşlar bugün 2 tane 2 Gb ram taktım ancak makine 3 Gb diyor neden böyle ve nasıl düzeltebilirim Teşekkürler.
kardeş windows 3 gbtan sonrasını göstermiyor.
arkadaşlar bu cıhaz için dahili blu ray takılabilir mi? olursa hangi model olur. Bir model buldum ancak tereddütlüyüm almak konusunda.
dahili dvd-rw yi alttaki vidasını sökerek çıkar.vidayı çıkardıkltan sonra kapağını açıp çekersen rahatlıkla gelicektir.alacağın blu-ray in girişi falan uyuyorsa çalışmaması için neden yok gibi
biri bana yardım edebilirmi lütfenn çok acillll......driver cd kaybettimm dodogs1987@hotmail.com ekleyin bana kopyalayıp gönderebilecek olan arkadaş varmı çok sevinirm alett ölü şuan