Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DubLanC

quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

Öncelikle çok çok geçmiş olsun.Umarım bir daha asla böyle bir olay yaşamazsınız.Ne yazıkki son birkaç yılda bu tür hırsızlık olayları çok arttı.Polisin elindeki hemen hemen tüm yetkileri almaları bizi daha Avrupalı yapmadı;daha hırsız yaptı...

1.sorunuzun cevabı:
    1 gb ram vista için yeterlidir.İşletim sistemini sorunsuz bir şekilde çalıştırmaya yetiyor.Vista bu 1 gb ramın 550-600 mb ını kullanıyor.Ram ekletilmesinin sebebi Vista altından oyun oynamak isteyen arkadaşların (ve benim) bu 1 gb ramin oyunlarda yetersiz kalmasından kaynaklanıyor.Zaten 1 gb ın yarısını vista alınca oyunada pek bişey kalmıyor.Eğer oyun oynayacaksanız ram takviyesi yapmanızı öneririm.1 gb ram oldukça yeterli.Ben 512 Kingston ekledim oyunları çok rahat ve akıcı (genelde en yüksek detayda) oynayabiliyorum.
    Uyumsuzluk olayına gelince.533 mhz lik bir ramin yanına 667 mhz lik bir ram takarsanız %90 uyumsuzluk olmuyor ancak sistem yüksek mhz değerine sahip rami düşük mhz değerin sahip ramin hızına indirerek bu dengeyi sağlıyor.Yani iki ramda 533 mhz de çalışır.
    Fakat uygulamada 533 mhz lik bir ramle 667 mhz lik bir ram arasında kullanıcının hissedebileceği bir performans artışı olmuyor.Farkı hissedemezsiniz bile.Ama ilerde isterseniz her 2 slotuda 667 mhz lik bir ramle kullanabilirsiniz.Laptop buna destek veriyor.

2. soru
    Laptopun işlemci hızı örneğin güç menüsünde "performance" modunda iseniz cpu hızı her zaman 2.0 ı göstermez.Bunun anlamı şu;örneğin bir word belgesine tıkladığınızda o anda işlemci 2.00 ghz e çıkar ve belgenin açılış süresi atıyorum 7-8 saniyeden 2 saniyeye düşer.Ama sürekli 2.0 ghz de durmaz.Bu elektrik sarfiyatı açısındanda olumlu bi durum.
    Ama örneğin "power saver" modunda iseniz sistem işlemcinin maximum çalışma hızını 900 mhz e çeker.Bu sayede işlemci siz ne yaparsanız yapın 900 mhz i geçmez.Buda ek batarya ömrü ve güç tasarrufu demek.
    Fakat bir oyun oynarken sistem performans modundayken sürekli 2.0 ghz de işlem yapar.
    Yani özetle işlemci gücünü gerektiği yerde kullanır.Sizin gördüğünüz screenshots da masa üstünde idle konumda alındığı için 900 mhz görmektesiniz.

3.soru
    Go 7600 şuan için alınabilir en iyi ekran kartlarından bir tanesi.THG da bir karşılaştırma yapılmıştı (linki bulabilirsem veririm).Orada Go7600-x1600-x1700 marka kartların 3dmark03-05-06 testlerinden hemen hemen aynı puanlar aldıklarını görürsünüz.Yani bu 3 ü aynı kartlardır.

Son soru:
    Ben teknosadan aldım;sebep,aldığınızdan itibaren 1 ay içerisinde bir sorun olduğunda birebir değişim imkanı,satıcıyla anlaştığınız takdirde Teknosadan çıkmadan evvel laptopu deneme ve eğer varsa bir tek bile ölü piksel olsa dahi hemen başka bir kutu açtırabilme imkanınız.Fakat şunu belirteyim bu söylediklerim bazen şubeden şubeye değişebiliyor.Siz almadan evvel satıcıyla anlaşın.Teknosa biraz pahalıya satıyor olabilir ama şahsen benim içimin rahat olması daha önemli.

Bunun dışında peşin alacaksanız çok daha indirimle alma olanağınız olan yerler var.(Teknosa peşin yada taksitli aynı fiyata satıyor.)

Çok teşekkür ederim.

Aldıktan bir sure sonra en azından 1gb ram takvıyesı dusunuyorum. Kızkardesımin de 4-5 ay once kendıne almıs oldugu bır Toshiba notebook vardı. Eger onda bosta slot varsa, uyumluysa, bu cıhazdakını ona takıp, kendıme de 2*1 667mhz alabilirim, Bugun ayakustude olsa İstinye Teknosaya ugradım. 599 yoktu ama 847 ve 906 modellerini gorme sansım oldu. Kasalar hepsinde aynı galıba, gayet hosuma da gıttı. Vista üzerinde Office 2003&2004, MS Project ve Autocad kurulumu ve kullanımında herhangi bir sorun yasanabılır mı ?

A100-599 un kasası 847 ve 906 lardan daha şık.İç kısımdaki gri boya bunda daha parlak.

Vista üzerinde sadece office 2007 kullanabilirsiniz.Office 2003&04 ü desteklemiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: sametsa

A100-599 isimli arkadaşım cevabın için öncelikle çok teşekkür ederim.Ben bugün bir gidip sorayım dedim vatan'a ve şaşırtıcı bir şekilde 1-2 saat içinde değişim için onay çıktı, yenisi test ettirdim, wireless'ını ve eve geldi.şu an 12 saatlik şarja koydum.çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum.şok edici bir olayla karşılaştım bu da eskisinde toshiba yazısının üstünde jelatin bulunmamasıydı.fakat yeni laptopta jelatin bulunuyor.bu sefer quality seal'ın yeni açıldığını gözlerimle gördüm fakat önceki seferde görmemiştim. gayet eminim ki önce bana sattıkları makine başka birinden bana dönen makine.bu yüzden hemen değiştirme kararı çıkardılar diye tahmin ediyorum.
    son olarak a100-599 isimli arkadaşım bana kullandığın internet bağlantı ayarlarını anlatırsan çok sevinirim.ne tür ip ayarı kullanıyorsun.?

DubLanC arkadaşım bence de fiyatı iyi fakat teknosa konusunda pek emin olamam çünkü müşteri hizmetlerine önem vermiye, malları satana kadar anlayışı içinde olduklarını ben dahil herkes biliyor. eğer cardfinansın bulunuyorsa vatan computer'a bakabilirsin fakat quality seal'ın ilk defa açıldığına emin ol, test et ve wireless'a bağlat sonra al.

saygılarımla..

Rica ederim vazifemiz

Ben geçen hafta Datron un 59$ lık kablosuz modeminden aldım.Açıkçası pek detaylı olarak bilmiyorum.Ayarları başka bir forumdaki Datron modem incelemedeki yazılanlara göre yaptım.Ne tür IP kullanıyorsun derken nasıl yani??Kaç tür IP var desem "oha" demezsin umarım

• Arkadaşlar bu ürüne yüksek kapasiteli pil nereden alabiliriz ...Pilin Model numarasını bilen varmı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Federal779

Arkadaşlar bu ürüne yüksek kapasiteli pil nereden alabiliriz ...Pilin Model numarasını bilen varmı...

Aşağıdaki linkte gerekli bilgi mevcut.Ancak yurtiçinden nereden temin edilebileceği hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımcı olabilirler.

http://gulf.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/individualOptions.do?service=AE&OPTION_ID=101071&selCategory=4703

• quote:

A100-599 un kasası 847 ve 906 lardan daha şık.İç kısımdaki gri boya bunda daha parlak.

Vista üzerinde sadece office 2007 kullanabilirsiniz.Office 2003&04 ü desteklemiyor.

Daha makınayı alamadan Office sorunuyla karsılastık
  • Estafurullah A100-599 arkadaşım. Ben ağ bağdaştırıcısının ayarlarını sormuştum.Başlat-> Denetim Masası -> Ağ Bağlantıları -> Yerel Ağ Bağlantısı üzerinde sağ tıklayıp İnternetp Erişim Kurallar üzerinden görebiliyorsun ip ayarlarını.Ya modemin otomatik vermesi için bir değer girmiyorsun ya da belli bira aralık içinden ip değeri giriyorsun, bilgisayarın ondan çıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sametsa

Estafurullah A100-599 arkadaşım. Ben ağ bağdaştırıcısının ayarlarını sormuştum.Başlat-> Denetim Masası -> Ağ Bağlantıları -> Yerel Ağ Bağlantısı üzerinde sağ tıklayıp İnternetp Erişim Kurallar üzerinden görebiliyorsun ip ayarlarını.Ya modemin otomatik vermesi için bir değer girmiyorsun ya da belli bira aralık içinden ip değeri giriyorsun, bilgisayarın ondan çıkıyor.

Sanırım modem kendisi otomatik bir IP numarası alıyor.Ben biraz karıştırayım
  • slm arkadaşlar şu ıp sorunu ile bende karşılaştım modemden mi yoksa bilgisayardan mı anlayamadım.ben öğretmen evinden wireless bağlanıyorum çok bağlananda mı oluyor anlamadım bilgisayarım otomatik ıp alamıyor ayarlarınızı bana gönderirseniz çok sevinirim.LÜTFEN YARDIMCI OLUN TŞK
  • Arkadaşlar ekran kartı için yeni 100.30 driverını yükledim.

3dmark03 skoru 7100 den 7379a çıktı .

İndirmek isteyen olursa link ; TIKLA

Önceki skoru burada yayınlamıştım;buda 100.30 u yükledikten sonraki skor :

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ

Edit:

Bu arada,adreste download (driver yazan yer) linkinin yanında birde ınf dosyası var(modded inf yazan yer).Onuda indireceksiniz.İnf dosyasını driver dosyasının içine kopyalayın;önünüze bir uyarı gelecek;"bu dosya zaten var,öncekiyle değiştirilsinmi" diye sorduğunda evet diyin.Ondan sonra setup dosyasına tıklayıp kurun.Yoksa kurulumu yapamazsınız.

Ayrıca driverı yüklemeden evvel mevcut driverınızı kaldırın.Kaldırdıktan sonra restart yapıp ondan sonra driver güncellemesini yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A100-599 -- 28 Mart 2007; 15:55:46 >

• quote:

Arkadaşlar ekran kartı için yeni 100.30 driverını yükledim.

konuyla alakasiz ama wallpaper cok hosuma gitti, imageshack.us'a koyar misin?

• quote:

Arkadaşlar ekran kartı için yeni 100.30 driverını yükledim.

Resim widescreen olduğundan imageshack e yüklemedim.İndirebileceğin link BURADA
    Bu adreste ayrıca bisürü widescreen wallpaper lar var.3 saatte bir yenileri ekleniyor.Siteyide bi gezmeni öneririm.

• Vista home premium eng ile Office 2003 tr ı sorunsuz kullananlar oldugunu ogrendım. Acaba A100-599 kullanan arkadaslar ellerinde Office 2003&2004 varsa, deneme yapma sansları var mı acaba ?

Ayrıca notebook ılk geldıgınde HDD sı bolunmus olarak mı gelıyor ? En azından offıce ıle ılgılı bır sorun yasarsam, XP PRO sp2 yukleyip, programları orda kullanırım diye dusunuyorum.
  • Arkadaslar wireless konusunda yardima ihtiyacim var. yok mu yardimci olacak kimse..xp kurdum ama wireless tan tik yok. baglantilari bulamiyor. Yanlis driver mi yukledim acaba. Dogru adresi atar misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmeil

Arkadaslar wireless konusunda yardima ihtiyacim var. yok mu yardimci olacak kimse..xp kurdum ama wireless tan tik yok. baglantilari bulamiyor. Yanlis driver mi yukledim acaba. Dogru adresi atar misiniz?

arkadaşım bende xp kuduğumda sadece ses kartıyla problem yaşamıştım wireless oluyodu.psaa9 modelinin wireless driverini yüklemiştim çalışmıştı.sen bide onu dene istersen.ses kartına hangi driveri kullandın sen?
  • Merhabalar;
    Ben de 1 haftalık bir A100-599 kullanıcısı olarak üründen memnunum. Ancak önceki yazılanlar doğrultusunda, bence de 1GB RAM performans olarak yeterli görünmüyor. Ancak sınıra dayanmış bir bütçe ile bu ürünü aldığım için şimdilik RAM ilavesi yapma şansım yok.

Hobilerim doğrultusunda (müzik yapımı ve fotoğraf işleme) vista nın "albeni" si yüksek arayüzüne şimdilik veda etmek zorundayım. En azından RAM ilavesi yapacağım güne kadar XP ile çalışmam gerekecek.

XP ile ilgili ilk denememde birtakım sıkıntılar yaşadım Bunları paylaşmak istiyorum:

İlk denemem "iki bölüme ayrılmış hard disklerden birinde Vista kalsın, diğerine XP kurayım" düşüncesi ile vista içinden XP yi kurmaya çalışmakla oldu. Ancak (beklenildiği üzere) vista XP kurulumuna izin vermedi.

Ben de Boot ederek XP yi vistanın kurulu olmadığı ikinci bölüme kurdum. Kurulum sorunsuz gerçekleşti. Düşüncem boot esnasında "Vista veya XP" ile ilgili bir seçenek çıkması ve istediğim işletim sistemini buradan seçerek kullanmak yönündeydi. Ancak alet sürekli XP ile açıldı ve vistayı bir daha açamadım.

Kendi kendime kızarak internette biraz araştırma yaptıktan sonra gördüm ki tavsiye edilen, önce temiz bir XP kurulumu yapıp, sonra XP içerisinden Vista kurulumunu gerçekleştirmekmiş. Bu arada A100-599 için XP driverlarının çıkacak olabilmesi ihtimaliyle, biraz da vistayı tanımak açısından, ürün recovery diski ile tekrar vistayı kurdum.

Bu kurulum esnasında birşeyler atlamış olmalıyım ki, artık harddisk iki bölüm değil, tek parça halinde.

Bu aşamada bazı sorularım olacak:

Acaba toshiba nın ürün kurulum diski ile kurulum yaparken hdd i satıldığı günkü gibi iki bölüme ayırmak mümkün mü? Ya da bu işi nasıl yapabilirim?

Bir diğer sorum da XP ile sıfır kurulum yapmaya kalkarsam, HDD yi iki bölüme ayrma seçeneği esnasında bir hata yapıp ta toshiba nın ayırdığı o "üçüncü bölüm" olarak görünen kısma zarar verme, silme gibi bir durum ortaya çıkar mı? Bu noktada dikkat etmem gereken husus nedir? Böyle bir durumda bir daha orjinal vistasını bir daha kuramama ihtimali beni korkutuyor.

Teknosa dan bu ürünü alırken görevli kişi "ingilizce vistayı Türkçe ye çeviren bir yama" olduğunu internetten bunu yapabileceğimi söyleyerek beni yemiş. Böyle birşey bulamadım.

Tabii öyle sanıyorum ki Türkçe Vista Home Premium diski bulsam bile toshibanın altında yapıştırılan ürün anahtarı ile lisans alma şansım olmayacaktır değil mi? Keşke olabilseydi...

Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Herkes A100-599 unu iyi günlerde kullansın.

• quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

Vista home premium eng ile Office 2003 tr ı sorunsuz kullananlar oldugunu ogrendım. Acaba A100-599 kullanan arkadaslar ellerinde Office 2003&2004 varsa, deneme yapma sansları var mı acaba ?

Ayrıca notebook ılk geldıgınde HDD sı bolunmus olarak mı gelıyor ? En azından offıce ıle ılgılı bır sorun yasarsam, XP PRO sp2 yukleyip, programları orda kullanırım diye dusunuyorum.

Valla bende orjinal cd si vardı office 2003 ün.XP de hep onu kullanırdım.Kurmaya çalıştığımda Vista ile uyumsuz olduğunu ytazmıştı.

Kullananların nasıl kullandığını bilemiyorum.Belki bir crack vs tarzı birşey ile uyumlu hale getirmiş olabilirler.

Yalnız şuan microsoftun sitesinden indireceğiniz office 2007 yi 2 ay kullanım hakkınız var.Ben indirdim gayet güzel.Tabi 2 ay içerisinde uygun bir serial bulmam lazım.Bakalım

• arkadaşlar; 10 günlük 599 kullanıcıyım. ilk aldığımda garip şekilde bir iki defa kitlendi. Bir de performansına bakayım dedim CODII yükledim ve 40 dakika oynadıktan sonra kitlendi. 5 sn. dugmesine basarak kapatabildim ancak. baska bi oyun yukledim Medival II onda da aynı problem. anti alizing i kapattım yyine kitlendi. yazılım olarak 4 şey yukledim PRO_ENGINEER, ANSYS, COD 2 ve MEDIVAL 2. Bunun gibi problem yaşayan var mı? Yada tavsiyeniz nedir. DirectX9 yuklu, herseyi tam. Toshiba Flash card diye bir pencere cıkıyor bazen, çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mammamia

Acaba toshiba nın ürün kurulum diski ile kurulum yaparken hdd i satıldığı günkü gibi iki bölüme ayırmak mümkün mü? Ya da bu işi nasıl yapabilirim?

Bir diğer sorum da XP ile sıfır kurulum yapmaya kalkarsam, HDD yi iki bölüme ayrma seçeneği esnasında bir hata yapıp ta toshiba nın ayırdığı o "üçüncü bölüm" olarak görünen kısma zarar verme, silme gibi bir durum ortaya çıkar mı? Bu noktada dikkat etmem gereken husus nedir? Böyle bir durumda bir daha orjinal vistasını bir daha kuramama ihtimali beni korkutuyor.

Teknosa dan bu ürünü alırken görevli kişi "ingilizce vistayı Türkçe ye çeviren bir yama" olduğunu internetten bunu yapabileceğimi söyleyerek beni yemiş. Böyle birşey bulamadım.

Tabii öyle sanıyorum ki Türkçe Vista Home Premium diski bulsam bile toshibanın altında yapıştırılan ürün anahtarı ile lisans alma şansım olmayacaktır değil mi? Keşke olabilseydi...

Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Herkes A100-599 unu iyi günlerde kullansın.

Toshibanın recovery cd si ile hdd yi bölümlendirmeniz mümkün.CD yi boot ile çalıştırdığınızda ilk başta gelen menü üzerinde boyutu ayarlamanızı sağlayan bir kısım var.Siz format atarken otomatik olarak 150 küsür gb a ayarlıdır.Siz 80 e çekerseniz 80-80 2 ye ayırabilirsizniz.
    Bunun dışında aynı menüde birde komut (cmd) ekranı var.Oradanda vistayı yüklemeden sadece hdd yi biçimlendirmek istemeniz durumunda format c:/ yada d yazarsanız XP kurmadan evvel temiz bir biçimlendirme yapabilirsiniz.

XP cd si ile format çektiğinizde Vista için ayrılan bölümün silineceğini düşünmüyorum.Çünkü mantıksız.Düşünsenize,size 160 gb az gelse ve siz yeni bir hdd takmak isteseniz o zaman vistayı kuramayacakmısınız.Saçma yani.Bence bişey olmaz.

Elinizdeki lisans anahtarı başka bir işletim sisteminde çalışmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: infested

arkadaşlar; 10 günlük 599 kullanıcıyım. ilk aldığımda garip şekilde bir iki defa kitlendi. Bir de performansına bakayım dedim CODII yükledim ve 40 dakika oynadıktan sonra kitlendi. 5 sn. dugmesine basarak kapatabildim ancak. baska bi oyun yukledim Medival II onda da aynı problem. anti alizing i kapattım yyine kitlendi. yazılım olarak 4 şey yukledim PRO_ENGINEER, ANSYS, COD 2 ve MEDIVAL 2. Bunun gibi problem yaşayan var mı? Yada tavsiyeniz nedir. DirectX9 yuklu, herseyi tam. Toshiba Flash card diye bir pencere cıkıyor bazen, çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.

Size önerim,sisteme temiz bir defrag yapın.Bu iş için en güzel program Q&Q Defrag.Programda defrag yapacağınız bölümü seçip sağ tıklayın,ardında "complete defrag" seçeneğini seçin.Defragtan sonra farkı hissedeceksiniz.

Bunun haricinde anladığım kadarıyla sizin arka planda çok fazla uygulama çalışıyor.Kullanmadığınız uygulamaları kapatın.Bunun için Start>Run> msconfig yazın.Orada "startup" menüsünde açılıştan itibaren başlatılan programlar vardır.Kullanmadıklarınızın yanındaki kutucuktan okey işaretini kaldırın.Sonra sistemi yeniden başlatın.

Birde bu mesajın üstünde biyerlerde bir ekran kartı driver güncellemesi verdim.Onu yükleyin.

Kolay gelsin.

• quote:

XP cd si ile format çektiğinizde Vista için ayrılan bölümün silineceğini düşünmüyorum.Çünkü mantıksız.Düşünsenize,size 160 gb az gelse ve siz yeni bir hdd takmak isteseniz o zaman vistayı kuramayacakmısınız.Saçma yani.Bence bişey olmaz.

Elinizdeki lisans anahtarı başka bir işletim sisteminde çalışmaz.

Yanıtlarınınz, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yalnız anlayamadığım nokta şu:

fabrika çıkışı hdd de ayrılmış o küçük bölüm hangi amaçla ayrılmış? Eğer vista ile ilgili kurulum dosyaları varsa, ve ben orayı yanlışlıkla formatlarsam -ki bu mümkün mü bilmiyorum- başıma iş açar mıyım onu anlayamadım.

Ama tabii siz belirtince düşündüm ki madem biz bu ürünü alıken işletim sistemini de satın aldık, hdd değişimi gibi bir durumda verdikleri recovery diski ile de kurulumu yapabilmeliyiz. Değil mi?

Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.