Şimdi Ara

torun : 'Diyorlar ki Vahdettin İngiltere'ye kaçtı. Diyorum ki belge verin. Belge yok kimsede'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• https://x.com/i/status/1924427093561004455

quote:

Abdülhamid'in torunu Kayıhan Osmanoğlu:

▪️Diyorlar ki Vahdettin İngiltere'ye kaçtı. Diyorum ki belge verin. Belge yok kimsede. İspat dahi edemiyorsunuz.

==================

Amme hizmeti olarak vahüdettünün sürgünde yaşadığı o kırık dökük fakirhane! Adı :Magnolie Malikanesi, ingilizca adı ile Villa Magnolie

torun : "Diyorlar ki Vahdettin İngiltere'ye kaçtı. Diyorum ki belge verin. Belge yok  kimsede"

torun : "Diyorlar ki Vahdettin İngiltere'ye kaçtı. Diyorum ki belge verin. Belge yok  kimsede"

Ayrıca vahüdettün'ün yanında götrüğü nakit olarak 90.000 pound'un değeri bugün altın karşılığı olarak 35 milyon dolar yapıyordu. 35 doları bir arada görmemiş adamlar vahüdettün savunuyorlar :)

Paşam olmasaydı bu adam bizi yönetiyordu !

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vahdettin İngiltere'ye hiç gitmemiştir. BU KESİN BİLGİ.

1 Kasım 1922'de Padişahlık kaldırıldığı ve ölüm tehtitleri aldığı için 15-20 gün sonra İngiliz donanması ile İstanbul'dan ayrılmıştır bu bir gerçek ama İngilizler yolda MALTA'da indirmiştir Vahdettin'i...

Devamında Hicaz Kralı Hüseyin'in daveti üzerine Mekke'ye gitmiş orada bir süre kalıyor. Filistin'e yerleşmek istiyor izin vermiyorlar. Mısır'a gitmek istiyor izin vermiyorlar. Şam'a gitmek istiyor izin vermiyorlar en son İtalya'nın San Remo şehrine yerleşmiştir. Orada da ölmüştür 1926'da... Hatta borçları yüzünden cenazesi ortada kalmış verilmemiş daha sonra alınmış flan...

• Vahdettin İngiliz gemisine bindi kaçtı. Tarih ve gerçekler bunu yazar.

Sonuç Vahdettinin İngiliz gemisine bindi kaçtı.

Nereye gittiği ayrıntıdan ibaret. Çok mu önemli?

• ratsx kullanıcısına yanıt

İngiliz gemisiyle İngiltere'ye gitmek için yola çıktı. İngiltere bunu kabul etmedi, etseydi Malta yerine doğrudan İngiltere'ye gidecekti.

Sonuçta dediğin gibi sürüldü ve ülkeden kaçtı. Olay bu. Tekrar geri dönmek istedi, yardım istedi ama alamadı.

• Adamı ingilizler gemiye alıp götürüyor hala oraya gitmedi diyorlar ingizlilerle gitmiş aloooooo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitmediyse de İngilizlere sığındı ve kaçtı. Çok açık...! daha ne belgesi istermiş?

General Herington,

Efendim,

İstanbulda hayatım tehlikededir. İngiliz hükümetine sığınmaktayım ve en kısa sürede, İstanbuldan herhangi bir yere transferimi istemekteyim. 16 Kasım 1922

Mehmet Vedidedddin

Müslümanların Halifesi

Yazmaktadır kendileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De get -- 20 Mayıs 2025; 11:39:4 >

• 5 sene İstanbul işgal edilmiş, istanbul İngilizlerin eline geçmiş hayati tehlikesi olmamış da İngilizler çekildiği zaman mı olacakmış. Kaçmayan saltanat üyelerinden hangisinin kılına zarar gelmiş. Kalsaydı İngilizlerle kaçtı sözünü ettirmemiş olur sürgün edilirdi. Hanedan üyesi son halife bile halifelik kaldırıldıktan sonra sürgün edildi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Proğramda proğram haa
    Körler sağıtlar birbirini ağırlarmış

• Belgeyi komşusuna sormuşsa verememiş olabilir yazacaktım ki ilk cevabı gördüm. Ozkankye sormuş sanırım, o da belgeyi verememiş. Oluyor böyle şeyler. Önüne gelene belge sormamak lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.